Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By j.marr
xenos έγραψε:
j.marr έγραψε:Αμα το οδηγεί σε νορμάλ συνθήκες τι παραπάνω περιμένει σε ασφάλεια. Με τα ηλεκτρονικά που έχουν πλέον ολα τ'αμάξια δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Το ξενέρωμα του οτι δεν έχει σήμα quattro είναι δικό του θέμα καθαρά. Στην τελική βάζει ενα αλα Μπεμεβε Μ3. :shifty:

Ναι, θα υπογράψω συμβόλαιο ότι θα το οδηγώ σε νορμαλ συνθήκες. Αν πχ χιονίσει όπως τώρα θα το κλειδώνω. Πραγματικά δεν μπορώ να το γράψω πιο ξεκάθαρα αυτό που εννοώ.

Επίσης ποια ηλεκτρονικά διορθώνουν την υποστροφή; Το esp;

Για Αθήνα που μένεις και με ενα σετ αλυσίδες/κουβέρτες είσαι οκ εκτός απο μια φορά στα 10 χρόνια που και πάλι το quattro απο μόνο του δεν θα κάνει τίποτα.

Περισσότερο απο τύπο κίνησης μετράει η πρόσφυση.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#57376 Δλδ ενα 2κινητο Α4 με σωστα αμορτισερ (οχι κουτσουρα) και καλα λαστιχα στριβει καλυτερα απο ενα μαμισιο q; Μιλαω για στεγνο καρχας, οχι βροχη/χιονι.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#57381 Μακράν.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:
Nikos! έγραψε:Πάντως Ξένο, το dtm που είχα οδηγήσει ήταν σβέλτο, οκ...αλλα απίστευτα ξενέρωτο και δεν είδα πουθενά το όφελος του Quattro.

Όταν πιάσει χιόνι και φοράς χειμερινά λάστιχα οκ...αλλα τωρα σε κανονικές συνθήκες, νομίζω καλύτερο grip θα πάρεις απο ενα καλο σύστημα πρόσφυσης και ελαστικών παρα απο το Quattro.

Sent from a mobile device

Νικο σε τι συνθηκες το ειχες οδηγησει;

Οταν λες συστημα προσφυσης εννοεις τυπο αναρτησης ή αλλο σετ αμορτισερ; Με μπερδεψες σε αυτο.

< >

Σε στεγνό το είδα οδηγήσει. Στο βρεγμένο δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

Εννοώ ένα καλό εργοστασιακό στήσιμο...ανάρτηση, ελατήρια, ρυθμίσεις και καλά λάστιχα.

Βασικά το σύγκρινα με το δικό μου που είναι εργοστασιακό, πολύ καλό στήσιμο με πολύ καλό ελαστικό και του dtm που κι αυτό έχει καλό στήσιμο αλλά άλλο σύστημα μετάδοσης. Στo DTM είδα αρκετή υποστροφή και γενικώς μια μπερδεμένη συμπεριφορά. Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα προσθιοκίνητου...η 159 TI TBI που είχα οδηγήσει πριν πολύ καιρό (αλλά και η Giulietta JTDm που είχα στη Γαλλία) με εντυπωσίασε θετικά με τη συμπεριφορά της, ιδιαίτερα με αυτή του Q2.

Οπότε θεωρώ ότι ένα καλό στήσιμο είτε σε πισωκίνητο ή σε προσθιοκίνητο (που είναι καλύτερο από το πρώτο σε συνθήκες χιονιού) νομίζω ότι έχει περισσότερο σημασία από τη 4κίνηση του quattro που νομίζω ότι maximum πάει 60/40 (μπροστά-πίσω).

Νομίζω ότι το quattro έχει νόημα σε ολισθηρές συνθήκες.

Τέσπα, επειδή προέρχεσαι από ΜΧ5 νομίζω ότι το audi θα σε ξενερώσει λίγο εκτός αν είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις φιλοσοφία. Πιστεύω ότι περισσότερο θα σου ταίριαζε μια 159 και άσε το quattro. :eat:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#57387 Αμα χιονισει θα κλειδώσεις το FWD? :dizzy: :dizzy:
Xθες γύρισα απο τη ΒΥτίνα με χιονι πάντως με το Α5...Οκ με το allroad θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλα και εγω μια χαρα ήρθα και ασφαλέστατα.Στη χειροτερη αμα το χρησιμοποιεις συχνα σε χειμερινες συνθήκες βάζεις χειμερινά.Μη περιμένεις να σε σωσει το quattro στο φρεναρισμα ή σε μια στροφή που θα φύγεις ευθεια.Ειδικά αμα φοράς και κανένα sport λαστιχο.Τους SUVαδες με τα θερινα στα χαντακια τους ξέχασες? :lol:
Επίσης αμα περιμένει καποιος οτι θα παρει Α4 ΤQ και θα έχει αγοράσει το κυριλε αναλογο του WRX επίσης κανει λάθος γιατι και to quattro είναι υποστροφικο όταν το πιέσεις.Ειδικά καμια έκδοση με μαλακές αναρτήσεις παιζει να είναι και πιο υποστροφικό απο δικινητο Α5. :shifty:
Το βασικο του πλεονέκτημα είναι οτι δε σπιναρει ,ειδικα σε ανηφόρες και με γλυστερο οδοστρωμα.
Επίσης το ESP μειώνει την υποστροφή.Αυτα.
Για την ιστορία ο διαμοιρασμος ροπής στο Β8 πάει μεχρι 75% πίσω.
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 01 Ιαν 2015, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By xenos
#57389 Με την 159 με προβληματίζει από τη μια το ότι έχει σταματήσει η παραγωγή της σε ότι αφορά διαθεσιμότητα/ ευκολία εύρεσης ανταλλακτικών και την ελλειψη γνώσης των λοκαλς πάνω της και από των άλλη η μεγάλη δίψα της.

Στον αντίποδα το αουντι είναι αρκετά ποιοτικό, καλοφτιαγμένο, αρκετά αξιόπιστο, δυνατό και εμπορικό. Τόσες γενιές πλέον, βρίσκεις τα πάντα κ γνωστές μηχανικούς.

Ιδανικά θα έπαιρνα 320 αλλά τα κυβικά με σκοτώνουν! Αν έπαιζε μια σε 1800cc κ νορμαλ επιδόσεις/τιμή, θα ήταν η 1η επιλογή μου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:Με την 159 με προβληματίζει από τη μια το ότι έχει σταματήσει η παραγωγή της σε ότι αφορά διαθεσιμότητα/ ευκολία εύρεσης ανταλλακτικών και την ελλειψη γνώσης των λοκαλς πάνω της και από των άλλη η μεγάλη δίψα της.

Στον αντίποδα το αουντι είναι αρκετά ποιοτικό, καλοφτιαγμένο, αρκετά αξιόπιστο, δυνατό και εμπορικό. Τόσες γενιές πλέον, βρίσκεις τα πάντα κ γνωστές μηχανικούς.

Ιδανικά θα έπαιρνα 320 αλλά τα κυβικά με σκοτώνουν! Αν έπαιζε μια σε 1800cc κ νορμαλ επιδόσεις/τιμή, θα ήταν η 1η επιλογή μου.

Εντάξει, έχει κυκλοφορήσει αρκετά το μοντέλο και στην Αθήνα τουλάχιστον (δε θυμάμαι που μένεις), υπάρχει know-how από 1-2 πολύ καλά συνεργεία. Δε θα με προβλημάτιζε.

Τώρα για τη 320, τα έχουμε πει εμείς...αλλά για τα κυβικά το ακούω. Πάντως αν πάρεις 2λτ, να ξέρεις ότι ο φόρος πολυτελείας θα πληρωθεί για τη χρήση του 14 από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, οπότε εσύ θα πληρώσεις το 16 για το 15...μάλλον τον τελευταίο για οχήματα πριν από το 2005 γιατί μετά κλείνει 10ετία.

Το θέμα είναι η διαφορά στα τέλη από τα 1800 στο 2λτ (δηλαδή 360 ευρώ). Αλλά οκ, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
xenos έγραψε:Στον αντίποδα το αουντι είναι αρκετά ποιοτικό, καλοφτιαγμένο, αρκετά αξιόπιστο

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/9
http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/3
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#57404 Μια Mercedes C180 δεν είναι καλή εναλλακτική;
320 δεν θα έπαιρνα για κανένα λόγο. Και μόνο το γεγονός της... παντρειάς, αφού είναι αδύνατον να πουληθεί μετά σε ανθρώπινη τιμή, φτάνει. :vava:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#57414 xenos γουιθ ολ ντου ρισπεκτ βασίζεις σε λάθος μονοπάτια.
Δεν πας να αγοράσεις το αμάξι που θέλεις αλλά αυτό που σου φαίνεται λογική αγορά βάσει κάποιων όχι και τόσο απόλυτων κριτηρίων.

159 --> το ότι πίνει όπως έχει ξανασυζητηθεί είναι θέμα πατήματος. Αυτοί τη στιγμή υπάρχουν παιδιά στο alfisti που γράφουν 11-12άρια με 147 σε συνθήκες κέντρου και εγώ στις ίδιες συνθήκες είμαι στο 9+.
Με το ίδιο πάτημα είσαι σίγουρος ότι δεν θα πίνει το ίδιο το Α4;
Για τα ανταλλακτικά επίσης θεωρώ ότι φοβάσαι υπερβολικά.
Η 147 έχει σταματήσει παραγωγή περισσότερα χρόνια αλλά δεν έχω θέμα...

BMW (γενικά, εν προκειμένω 320) --> όντως το αμάξι το παντρεύεσαι όπως λέει ο HF ΑΛΛΑ αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κακό αν στην τιμή αγοράς έχει φύγει όλη χασούρα.
Κοινώς αν το πάρεις σκοτωμένο (ρίξε μια ματιά στο Car να δεις τι εννοώ) τότε και να το πουλήσεις σκοτωμένο σε χ χρόνια δεν σε απασχολεί.
Προερχόμενος από MX-5 νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή αρκεί να βάλεις τα κερατιάτικα τέλη στην εξίσωση με την τιμή αγοράς...

Για Α4 Β8 θα πρέπει να ψάξεις αποκλειστικά 160άρα έκδοση με ένα έξτρα power drive ή πως διάολο το λένε.
Χωρίς αυτό (απ' ότι μου είχε πει κάτοχος) δεν αξίζει τον κόπο και εσύ ερχόμενος από ΜΧ θα πάθεις καταθλιψάρα.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Anonymous Founder έγραψε:Μια Mercedes C180 δεν είναι καλή εναλλακτική;
320 δεν θα έπαιρνα για κανένα λόγο. Και μόνο το γεγονός της... παντρειάς, αφού είναι αδύνατον να πουληθεί μετά σε ανθρώπινη τιμή, φτάνει. :vava:

Τη λογική παίρνω/κοιτάω αμάξι με την ελπίδα να το πουλήσω κάποτε σε καλή τιμή ποτέ δεν την κατάλαβα. :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By xenos
Anonymous Founder έγραψε:Μια Mercedes C180 δεν είναι καλή εναλλακτική;:

To θεωρώ πολύ γεροντίστικο και αδιάφορο. :oops:

Anonymous Founder έγραψε:320 δεν θα έπαιρνα για κανένα λόγο. Και μόνο το γεγονός της... παντρειάς, αφού είναι αδύνατον να πουληθεί μετά σε ανθρώπινη τιμή, φτάνει. :vava:

Παντρειά θα γίνει έτσι κ αλλιώς αλλά δεν μπορώ να δίνω τόσα κερατιάτικα παραπάνω για αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
EDDIE_147 έγραψε:xenos γουιθ ολ ντου ρισπεκτ βασίζεις σε λάθος μονοπάτια.
Δεν πας να αγοράσεις το αμάξι που θέλεις αλλά αυτό που σου φαίνεται λογική αγορά βάσει κάποιων όχι και τόσο απόλυτων κριτηρίων.

Αγόρασα αμάξι με βάση ακριβώς το τι θέλω και αυτή τη στιγμή, παρότι το χάρηκα και λίγο, θεωρώ ότι αν είχα κάνει άλλη επιλογή, δεν θα χρειάζονταν τώρα να το αλλάξω, Οπότε η επόμενη αγορά θα γίνει με όσο το δυνατό πιο αντικειμενικά/λογικά.σωστά κριτίρια.

EDDIE_147 έγραψε:159 --> το ότι πίνει όπως έχει ξανασυζητηθεί είναι θέμα πατήματος. Αυτοί τη στιγμή υπάρχουν παιδιά στο alfisti που γράφουν 11-12άρια με 147 σε συνθήκες κέντρου και εγώ στις ίδιες συνθήκες είμαι στο 9+.
Με το ίδιο πάτημα είσαι σίγουρος ότι δεν θα πίνει το ίδιο το Α4;
Για τα ανταλλακτικά επίσης θεωρώ ότι φοβάσαι υπερβολικά.
Η 147 έχει σταματήσει παραγωγή περισσότερα χρόνια αλλά δεν έχω θέμα...
.

Με μια βόλτα πριν λίγο καιρό στο αλφίστι βλέπω ότι καίνε τον πάτο τους. Ειλικρινά δεν διάβασα ούτε έναν να λέει παιδιά πήγα χαλαρό ταξίδι (~140) και μου έκαψε 8-9-10. Τα νούμερα που αναφέρονται είναι 12+. Αντιθέτως στα αουτνοφόρουμ αναφέρουν συχνά πυκνά νούμερα κάτω από 10.

EDDIE_147 έγραψε:BMW (γενικά, εν προκειμένω 320) --> όντως το αμάξι το παντρεύεσαι όπως λέει ο HF ΑΛΛΑ αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κακό αν στην τιμή αγοράς έχει φύγει όλη χασούρα.
Κοινώς αν το πάρεις σκοτωμένο (ρίξε μια ματιά στο Car να δεις τι εννοώ) τότε και να το πουλήσεις σκοτωμένο σε χ χρόνια δεν σε απασχολεί.
Προερχόμενος από MX-5 νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή αρκεί να βάλεις τα κερατιάτικα τέλη στην εξίσωση με την τιμή αγοράς...

Δεν έχω θέμα, έτσι κ αλλιώς θα παντρευτώ ότι πάρω. Αλλά τα επιπλέον κερατιάτικα δεν μπορώ να πληρώνω εφ όρου ζωής. Με αυτούς που έχουμ μπλέξει, δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.

EDDIE_147 έγραψε:Για Α4 Β8 θα πρέπει να ψάξεις αποκλειστικά 160άρα έκδοση με ένα έξτρα power drive ή πως διάολο το λένε.
Χωρίς αυτό (απ' ότι μου είχε πει κάτοχος) δεν αξίζει τον κόπο και εσύ ερχόμενος από ΜΧ θα πάθεις καταθλιψάρα.

Το power drive που λες δεν ξέρω τι είναι. Πάντως στο άουντι έχεις κ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αν θέλεις, που στην άλφα δεν παίρνει τπτ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
popolaros έγραψε:για τι μπατζετι μιλαμε;

Ταβάνι 15κ.