Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Dimitris_P έγραψε:Αυτό με την "αίσθηση" γιατί το βάζουν; Να μας μπερδέψουν; Ξέρω πχ πώς είναι οι -18 ;

Όταν φυσαει αερας το κρυο γινεται ποιο αισθητο.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
j.marr έγραψε:Aφού δεν το μπορείτε ο γαμωχιονο μείνετε στα γαμωσπιτά σας με τις γυναικούλες και τα παιδάκια σας και παίξτε κανα επιτραπέζιο.

Μου ήθελαν και χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες οι άλλοι οι κατσίβελοι σήμερα. :vava:

Στα θετικά κάμποσοι SUVατοι με αλυσιδούλα σιγούλια σιγούλια κιουρίες :lol:

Εθνική οδό εχθές το βράδυ με την Ζέτα χωρίς αλυδίδες προσπερνούσα κάτι ML και X5. :lol:

Edit: Στο ύψος του Καπανδριτίου.
Τελευταία επεξεργασία από KWSN-Men και 31 Δεκ 2014, 14:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#57087 Γενικά πάντως σε χιόνι, τα πισωκίνητα δεν είναι καθόλου καλή παρέα, καμία σχέση με την πρόσφυση που έχεις στα προσθιοκίνητα. Άσε που στα δύσκολα, βάζεις τις αλυσιδούλες σου εμπρός και έχεις και πρόσφυση και τιμόνι. Με το πισωκίνητο σε κατηφόρα τι κάνεις;
:lipsealed:
Στο δικό μου κιόλας που λόγω ανάρτησης, ζαντολάστιχου και θόλου, χωράνε με τα χίλια ζόρια πίσω μόνον κουβέρτες και όχι κανονικές αλυσίδες, το χιόνι είναι μια ταλαιπωρία...
:vava:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#57092 Το χιονι σε τετοιες περιπτωσεις λοιπον, το αποφευγεις εαν ειναι εφικτο.
Εαν οχι, υπαρχουν και τα χειμερινα λαστιχα....

Οπως κανουν εκει στις βορειες χωρες, οι ασχετοι, οι αμπαλοι, οι απολιτιστοι με τα λαστιχακια τους και δε φορανε ουτε αλυσιδες, ουτε κολιε ουτε μενταγιον.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Dimitris_P έγραψε:Αυτό με την "αίσθηση" γιατί το βάζουν; Να μας μπερδέψουν; Ξέρω πχ πώς είναι οι -18 ;

Εχει να κανει με την υγρασια.
Οσο περισσοτερη τοσο σε ενοχλει το κρυο.
Οπως και με την ζεστη.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
italakias έγραψε:

Εχει να κανει με την υγρασια.
Οσο περισσοτερη τοσο σε ενοχλει το κρυο.
Οπως και με την ζεστη.

Όχι μόνο. Αν έχει -2 και δυνατό αέρα, η αισθητή είναι μικρότερη.
Άβαταρ μέλους
By ELTASSOS
KWSN-Men έγραψε:
j.marr έγραψε:Aφού δεν το μπορείτε ο γαμωχιονο μείνετε στα γαμωσπιτά σας με τις γυναικούλες και τα παιδάκια σας και παίξτε κανα επιτραπέζιο.

Μου ήθελαν και χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες οι άλλοι οι κατσίβελοι σήμερα. :vava:

Στα θετικά κάμποσοι SUVατοι με αλυσιδούλα σιγούλια σιγούλια κιουρίες :lol:

Εθνική οδό εχθές το βράδυ με την Ζέτα χωρίς αλυδίδες προσπερνούσα κάτι ML και X5. :lol:

επειδη ησουν ελαφρυς.

Edit: Στο ύψος του Καπανδριτίου.
Άβαταρ μέλους
By ELTASSOS
elteo έγραψε:Και στην Βόρεια Ελλάδα που ζω οι 7 στους 10 φοράνε χιονολάστιχα.

καλα τα λες και ετσι ειναι. Εμεις ομως που τα θελουμε για 3-4 ημερεσ 2-3 φορες το χρονο τι κανουμε?..
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#57145 Μιας και έζησα τι συμβαίνει εδώ πάνω σαν πέσει χιόνι, όταν ξανά ακούσω παράπονα για χαος και καθυστερήσεις από κρατική μηχανή μπορω να γελάω περισσότερο πλέον.
Keyword: ατομική ευθύνη πολίτη
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#57146 Τα χειμερινά λάστιχα, δεν είναι μόνο για το χιόνι.
Είναι καλύτερα στον κρύο δρόμο, στη βροχή και προφανώς και στο χιόνι. Με το που θα μπει όμως ή άνοιξη θέλουν απαραίτητα αλλαγή.

Προσωπικά, αν και ζω σε παραθαλάσσιο μέρος με χιόνι μια φορά στα 10 χρόνια για 2 ημέρες, το χειμώνα έχω πάντα χειμερινά ελαστικά. Μια 2η τετράδα σιδερένιες ζάντες για να μην ζαντάρεις-ξεζαντάρεις 2 φορές το χρόνο, και τέλος.

Η αισθητή θερμοκρασία με το θερμόμετρο συμβαδίζουν σε ξηρό κλίμα. Μόσχα μέχρι -25 περπατάς άνετα. Μετά ζορίζεσαι στην αναπνοή(μέχρι -36 έχω ζήσει). Θεσσαλονίκη κάτω από το 0 τρως πολύ ξύλο