- 05 Φεβ 2019, 11:26
Δεν μου άρεσε που εχθές το μεσημέρι πηγαίνοντας να πάρω το αμάξι για να γυρίσω σπίτι, δεν έπαιρνε μπρος...
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπαταρία ή κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα, στην πορεία όμως πρόσεξα πως αναβόσβηνε το φωτάκι του immobilizer στο καντράν. Ξανά βγήκα από το αυτοκίνητο, κλείδωσα ξεκλείδωσα μπας και είχε μπλοκάρει, καθάρισα το κλειδί μπας και είχε βρωμιά, αλλά όσες φορές και αν προσπάθησα τίποτα... Άναβε η μηχανή για 2-3 δεύτερα και μετά πάλι τα ίδια. Ήθελα να αποσυνδέσω την μπαταρία αλλά δεν είχα τα κατάλληλα κλειδιά μαζί. Πήρα τηλέφωνο τον μηχανικό αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει, οπότε αναγκαστικά κάλεσα οδική. Η φάση είναι πως είχα παρκάρει και σε άκυρω σημείο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει εύκολα το φορτηγό της οδικής. Εντωμεταξύ στο internet διάβαζα κάτι για αλλαγή μίζας ή σε άλλους η αντιπροσωπεία πρότεινε αλλαγή καντράν, επειδή εκεί βρίσκεται το immobilizer
Μου άρεσε που περιμένοντας την οδική βοήθεια και έχοντας άπλετο χρόνο στην διάθεση μου μέχρι να έρθει βρήκα ένα post σε ένα forum για VW που πρότεινε να γυρίσεις μισή στροφή το κλειδί στην μίζα για να δώσεις ρεύμα και να περιμένεις για κανένα δεκάλεπτο βλέποντας το φωτάκι του immobilizer να αναβοσβήνει. Έτσι και έκανα και μετά από 11 λεπτά για την ακρίβεια βλέπω με έκπληξη το φωτάκι του immobilizer να σβήνει. Γυρίζω άλλη μισή στροφή το κλειδί και έφυγα!
Απίστευτο πράγμα το internet! Από εχθές δεν μου ξανα παρουσίασε το πρόβλημα!