Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Focusman91 έγραψε:Νέο Mazda3: «Όχι» στην οθόνη αφής!

:metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Zeus

https://www.drive.gr/news/nea-montela/n ... thoni-afis

Που είναι ο Realzeus?

< Note >

Εχει μειωθει δηλαδη το μπατζετ μεχρι εκει που δεν παει....και ημιακαμπτος και Infotainment προηγουμενης δεκαετιας...καλα το παει! :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#563341 O ημιάκαμπτος δεν είναι πρόβλημα στις πωλήσεις (εδώ σχεδόν όλοι το έχουν γυρίσει εκεί...), αλλά το Infotainment θεωρώ πως είναι απολύτως λάθος προσέγγιση και φοβάμαι πως θα το πληρώσουν άσχημα.
:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#563372 Όχι απαραίτητα, μιας και ούτως ή άλλως δεν στοχεύουν σε τρελές πωλήσεις και μπορεί και να τους βοηθήσει κιόλας στο πιο niche κοινό που κοιτάνε... :hmmm:

Αν είναι και τόσο καλό οδηγικά όσο λένε... :hmmm:

Είδομεν... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#563465 Φτάσαμε να λέμε πως αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει καλό infotainment δε θα πουλήσει...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#563467 Για τις πωλήσεις αυτή είναι η αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Zeus έγραψε:

Που είναι ο Realzeus?

< Note >

Εχει μειωθει δηλαδη το μπατζετ μεχρι εκει που δεν παει....και ημιακαμπτος και Infotainment προηγουμενης δεκαετιας...καλα το παει! :thumbsdown:

Ο ημιάκαμπτος είναι πισωγύρισμα απο τεχνικής σκοπιάς, αλλά τα πρώτα σχόλια για την οδική συμπεριφορά και την άνεση είναι διθυραμβικά.
Για τις χαζο-οθόνες αφής όμως έχει απόλυτο δίκιο η Mazda!!!
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
panos2171 έγραψε:Φτάσαμε να λέμε πως αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει καλό infotainment δε θα πουλήσει...

Μα ο περισσότερος κόσμος καλέ μου Πάνο δεν θέλει να οδηγεί το αυτοκίνητο, θέλει να μετακινείται. Το αυτοκίνητο είναι απλά μια αναγκαιότητα όχι μια απόλαυση. ΑΝ είχαν όλοι άπειρα λεφτά δεν νομίζω να υπήρχαν πολλοί που δεν θα έπαιρναν ταξί/προσωπικό οδηγό. Σε αυτό το πνεύμα, του lounge μετακίνησης, το infotainment είναι σοβαρός παράγοντας αγοράς. Και αργότερα θα είναι το πόσο καλά οδηγείται τελείως μόνο του!
Άβαταρ μέλους
By elteo
REALZEUS έγραψε:
Zeus έγραψε:

Που είναι ο Realzeus?

< Note >

Ο ημιάκαμπτος είναι πισωγύρισμα απο τεχνικής σκοπιάς, αλλά τα πρώτα σχόλια για την οδική συμπεριφορά και την άνεση είναι διθυραμβικά.
Για τις χαζο-οθόνες αφής όμως έχει απόλυτο δίκιο η Mazda!!!

Εικόνα

Εμπρός πίσω.

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#563500 Κι εμένα μου φαίνεται πάντως δυσκολότερο πάντως το να σηκώσω το χέρι προς την οθόνη, απ' το να το έχω πίσω απ' το λεβιέ πχ και να αλλάξω ό,τι χρειαστώ. :oops: Αλεξ είμαστε μαζί σου! :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#563503 Και ρωτάω τώρα εγώ ο άσχετος, εφόσον ένας ημιάκαμπτος προσφέρει άνεση και κράτημα υψηλού επιπέδου, εξοικονόμηση χώρου κι έχει και χαμηλό κόστος, γιατί δεν τον επιλέγουν και στις ακριβότερες κατηγορίες..να δουμε βρε παιδί μου μια S-Class, μια 5series, μια Giulia με ημιακαμπτο...

Επειδή τεχνικά λοιπόν ξέρουμε όλοι πως η συγκεκριμένη λύση δεν μπορει να προσφέρει τα δυο πρώτα ταυτόχρονα σε σύγκριση με τις πιο ακριβές υλοποίησεις ας μην λαμβάνουμε τόσο σοβαρά αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα.

Αντιστοιχα ειναι αστείο να αντιμετωπίζεται σήμερα το infotainment ως κάτι απλό. Έχει απο πίσω σημαντικό engineeeeing και R&D, όποτε και κόστος εξέλιξης. Στις τελευταίες γενιές μαζντα ειναι κάτι που συνεχώς επικρίνουν όλοι ανεξαιρέτως οι δοκιμαστές. Αν λοιπόν είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν χρήματα ώστε να εξελίξουν ένα σύγχρονο (=με οθόνη αφής) σύστημα θα το έκαναν.

Η μαζντα ειναι μικρό μαγαζί, χωρίς platform sharing με κανένα (πέραν του mx5), κι έχει ρίξει ένα σκασμό χρήματα στην εξέλιξη των κινητήρων με τη δίκη της διαφορετικη προσέγγιση. Ωραία όλα αυτά αλλα προφανώς δεν βγαίνουν τα κουκιά, ειδικά στις μικρές κατηγορίες με τα χαμηλότερα margins.

Κι αν με τον ημιακαμπτο δεν ασχολείται ως επι τω πλείστον το αγοραστικό κοινό, οι οθόνες και το καλό, σύγχρονο infotainment ειναι σημαντικό selling point. Όποτε μένει να δουμε αν θα πληρώσουν αυτη την επιλογή σε πωλήσεις..

Όσο για την ασφάλεια των οθονών αφής, σε όσα εχω δει με τοποθέτηση ψηλά στο ταμπλό και μακρυα απο τον οδηγό δεν βοηθάει τη χρήση, αλλα αυτού του τύπου έχουν δυνατότητα χειρισμού και με περιστροφικό διακόπτη. Με αυτές που ειναι κοντά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Συμβιωνοντας σχεδόν ένα χρόνο με τέτοιο σύστημα, μου φαίνεται αστείο το επιχείρημα. Όταν δε υπάρχει η δυνατότητα να κανείς τα παντα και με φωνητικές εντολές, ή με τα χειριστήρια στο τιμόνι, μιλάμε για συστήματα μακραν ασφαλέστερα απο οποιαδήποτε κουμπάκια..
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε::s_wink
Ίδωμεν λοιπόν.

:s_blush :tomato: :s_blush

Βασικά, none of the above... Οψόμεθα είναι το σωστό, ίδομεν είναι αόριστος... :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Zeus έγραψε:φόσον ένας ημιάκαμπτος προσφέρει άνεση και κράτημα υψηλού επιπέδου, εξοικονόμηση χώρου κι έχει και χαμηλό κόστος, γιατί δεν τον επιλέγουν και στις ακριβότερες κατηγορίες..να δουμε βρε παιδί μου μια S-Class, μια 5series, μια Giulia με ημιακαμπτο...

Δεν νομίζω να είπε κανείς ότι τεχνικά οι πολλαπλοί δεν είναι ανώτερη υλοποίηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο με πολλαπλούς είναι αυτομάτως ανώτερο στον δρόμο από ότι ένα με ημιάκαμπτο. Παράδειγμα: i30 vs Focus Mk4.

Zeus έγραψε:Αντιστοιχα ειναι αστείο να αντιμετωπίζεται σήμερα το infotainment ως κάτι απλό. Έχει απο πίσω σημαντικό engineeeeing και R&D, όποτε και κόστος εξέλιξης. Στις τελευταίες γενιές μαζντα ειναι κάτι που συνεχώς επικρίνουν όλοι ανεξαιρέτως οι δοκιμαστές. Αν λοιπόν είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν χρήματα ώστε να εξελίξουν ένα σύγχρονο (=με οθόνη αφής) σύστημα θα το έκαναν.

Είχαν στο προηγούμενο 3 οθόνη αφής και την κατήργησαν. Το infotainment δεν είναι διαστημική τεχνολογία, στην τελική το αγοράζεις έτοιμο. Επιμένω ότι η οθόνη αφής είναι λάθος (εκτός ίσως από εφαρμογές πλοήγησης που βολεύει). Είναι όμως απείρως ευκολότερο να έχεις φυσικά κουμπιά, αντί να μπαίνεις σε διάφορα μενού ενώσο οδηγείς!!! Τα χρήματα τα ρίχονυον σε πολύ πιο ψαγμένες τεχνολογίες, όπψς τον Skyactiv Χ...

Zeus έγραψε:Με αυτές που ειναι κοντά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Με αυτές υπάρχει το πρόβλημα εστίασης των ματιών (από το μακριά όταν κοιτάς τον δρόμο, στο κοντά). Καλό είναι γενικά να ασχολούμεαστε όσο περισσότερο γίνεται με την οδήγηση και τον δρόμο και όσο το δυνατόν λιγότερο με τα "πλεηστέσιο"...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Jorge_greek έγραψε:
panos2171 έγραψε:Φτάσαμε να λέμε πως αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει καλό infotainment δε θα πουλήσει...

Μα ο περισσότερος κόσμος καλέ μου Πάνο δεν θέλει να οδηγεί το αυτοκίνητο, θέλει να μετακινείται. Το αυτοκίνητο είναι απλά μια αναγκαιότητα όχι μια απόλαυση. ΑΝ είχαν όλοι άπειρα λεφτά δεν νομίζω να υπήρχαν πολλοί που δεν θα έπαιρναν ταξί/προσωπικό οδηγό. Σε αυτό το πνεύμα, του lounge μετακίνησης, το infotainment είναι σοβαρός παράγοντας αγοράς. Και αργότερα θα είναι το πόσο καλά οδηγείται τελείως μόνο του!

Δε διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά ποιος αξιοποιεί στο 100% ένα infotainment; Και κυρίως, πόσο πρακτικό είναι αυτό; Είναι καθαρά μαρκεντίστικο το θέμα και εκεί έχουν οδηγήσει τον καταναλωτή γιατί πλέον δεν έχουν τίποτα άλλο να παρουσιάσουν από εξέλιξη.