Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#560571 Το νέο Skoda Scala πόσο θα κοστίζει; Επί της ουσίας είναι ένα Polo/Ibiza/Fabia με μεγαλύτερες διαστάσεις. Λογικά η τιμή του θα είναι λίγο πάνω από αυτά, και έχει τα ίδια μοτέρ. Υποθέτω, οι μεσαίες εκδόσεις θα είναι σχετικά κοντά στο budget (αλλιώς δεν έχει και νόημα, αφού μετά πας σε Leon πχ).
Το Tipo είναι budget λύση, χωρίς να δίνει το κάτι παραπάνω. Στην Ιταλία κυκλοφορεί πολύ, κυρίως σε νοικιάρικο και leasing φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#560580 H Σκαλα :dizzy: ειναι 4,36 σε μηκος, ξεφευγει δηλαδη απο τον στοχο μου. Δεν ξερω σε ποιο πατωμα χτιστηκε, αλλα ανηκει καθαρα στο c-segment και θα τιμολογειται αναλογα.

Εγω, οταν ξεκινησα να ψαχνω, ενδιαφερθηκα για το Rapid Spaceback, αποκλειστικα επειδη ειχε το ανοιγμα στο μεσαιο πισω καθισμα (υποβραχιονιο - ski hatch) που θελω. Και ελπιζω να το εχει και το Scala. Θα ειναι ομως σιγουρα ακριβοτερο απο το Rapid και δεν με βλεπω να το διαλεγω. Αν με προλαβει, θα το δω, αλλα δεν θα το περιμενω.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#560582 Βλέπω πάντως ότι το Tipo είναι πολύ τίμιο. Τιμή καλή και εξοπλισμός εξαιρετικός. Μέχρι και ξενον μπορείς να βάλεις με μόλις 700€ και να χεις ένα αρκετά σύγχρονο αυτοκίνητο με ανάλογες επιδόσεις και κάτω από 18.000€.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kantoniou έγραψε:H Σκαλα :dizzy: ειναι 4,36 σε μηκος, ξεφευγει δηλαδη απο τον στοχο μου. Δεν ξερω σε ποιο πατωμα χτιστηκε, αλλα ανηκει καθαρα στο c-segment και θα τιμολογειται αναλογα.

Εγω, οταν ξεκινησα να ψαχνω, ενδιαφερθηκα για το Rapid Spaceback, αποκλειστικα επειδη ειχε το ανοιγμα στο μεσαιο πισω καθισμα (υποβραχιονιο - ski hatch) που θελω. Και ελπιζω να το εχει και το Scala. Θα ειναι ομως σιγουρα ακριβοτερο απο το Rapid και δεν με βλεπω να το διαλεγω. Αν με προλαβει, θα το δω, αλλα δεν θα το περιμενω.

Δεν φανταζόμουν πως θα ήταν τόσο μεγάλο! :dizzy:
Μιλάμε για διαστάσεις Golf τώρα!
Προφανώς και δεν θα έχει τιμή μικρομεσαίου, εκτός αν θέλει να το κάψει στις πωλήσεις. Είναι φανερά ένα υβρίδιο, διαστάσεις C-segment με μηχανικά μέρη και πάτωμα B-segment, άρα δεν γίνεται να κάνει όσο ένα Golf πχ, αναγκαστικά θα είναι αρκετά φθηνότερο, φυσικά και σε σχέση με το Octavia θα είναι επίσης φθηνότερο.
Αλλιώς δεν έχει νόημα.

Το Tipo, ίσως είναι μια λύση για την περίπτωσή σου, αν ξεπεράσεις την εμφάνιση που είναι το λιγότερο βαρετή... Δεν το έχω οδηγήσει, δεν ξέρω, αλλά μπορεί να είναι αρκετά τίμιο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#560678 Ναι, βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα. Το Leon βασίζεται σε αυτήν του Golf, το Scala στου Polo. Αυτό έχω διαβάσει παντού.
Τώρα αν στο δρόμο φαίνεται, προφανώς δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#561221 Εχοντας φτασει σε αδιεξοδο, θα δω μερικα μεσαια hatchback, οσα εχουν τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων. Βασει των προτασεων σας στον παρον νημα, ειδα Tipο, i30 και Ceed.

Το Tipo είναι πολυ ευρύχωρο, καλα εξοπλισμενο και σε καλη τιμη. Το εσωτερικο του ειναι καλουτσικο ποιοτικα και αισθητικα, αλλα οχι τιποτα φοβερο. Εξωτερικα ειναι αδιαφορο, αλλα οχι ασχημο. Με την αυξηση του επιτοκιου απο 3,5% σε 7,55% χανει το συγκριτικο πλεονεκτημα και επιβαρυνεται με ~1500€ (το ιδιο και το 500L).
Προβλημα η καταναλωση του κινητηρα 1.4 t-jet των 120ΗΡ. Και η εργοστασιακη και οι καταναλωσεις που διαβαζω στο νετ ειναι εκτος σημερινης πραγματικοτητας.

Τα κορεατακια ειναι παρα πολυ καλα. :hmmm: Πολυ ποιοτικα μεσα, με μεγαλους χωρους και τρομερο εξοπλισμο ασφαλειας απο τη βασικη εκδοση. Περισσοτερο μεσα μου αρεσε το i30, εξω το Ceed. To Hyundai εχει και το ski hatch που ψαχνω, μονο ομως στην κορυφαια εκδοση. Στην πλουσιοτερη εκδοση ειναι φθηνοτερο - καλυτερο το i30, στην επομενη ερχονται στα ισια.

Οικονομικα το πλουσιο Tipo με τον κινητηρα των 120 ειναι στα ιδια με τα μεσαιου εξοπλισμου i30 - Ceed με τον ατμοσφαιρικο 1.4 των 100ΗΡ.

Εχω 3 ερωτησεις:
-Υπαρχουν διαφορες μεταξυ των κορεατων, περαν των 2 ετων επιπλεον εγγυησης του ΚΙΑ; Ειδικα στο "πακετο" ασφαλειας (S10 vs ADAS) δεν μπορω να καταλαβω αν διαφερουν ή οχι.
-Οι κορεατες με τον ατμοσφαιρικο 1.4 (ιπποδυναμη 100/6000, ροπη 134/4000) θα ειναι ΟΚ ή πρεπει να παω στον τρικυλινδρο turbo; Ξαναγραφω οτι δεν ψαχνω ζμπορ συμπεριφορα, απλα να μην ειναι επικινδυνο στο προσπερασμα. Τεστ ντραιβ δεν ειχε ο ενας αντιπροσωπος με αυτον τον κινητηρα, αυριο θα παω στον αλλο. Απο το i30 Style 1.4 100HP στις 16,5Κ, μπορω να δωσω ενα χιλιαρικο για να παρω ειτε τον τουρμπο κινητηρα ειτε τον εξοπλισμο (Distinctive). Προτιμω τον εξοπλισμο :innocent: , αλλα μονο αν ο κινητηρας ειναι αξιοπρεπης.
-Υπαρχει αλλο μεσαιο hatchback να δω, που να ειναι ΦΤΗΝΟ (μέχρι 18.000) και με μεγαλο χωρο αποσκευων; Δεν αντεχω να "ανοιξω" αυτην την κατηγορια και να τα δω ολα, καθως ουτε τα φτανω οικονομικα, ουτε τα θελω απο μηκος, ουτε μου αρεσουν εμφανισιακα. Απλα αν καποιο μου προσφερει διαφορα στους χωρους σε χαμηλη τιμη, να το δω μηπως καταληξω...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#561224 Τα καινουρια αυτοκινητα ειναι βαρια λογω μεγεθους και εξοπλισμου, οι ατμοσφαιρικοι κινητηρες τους ειναι μονο για πολη και οχι για ταξιδια. Θα ελεγα να κοιταξεις 1000ρι τουρμπο μοτερ.

Ποσο ακριβοτερο βγαινει το i30 στην κορυφαια εκδοση που εχει ski hatch?

Δες και το Opel Astra. Παιζουν προσφορες λογω αλλαγης μοντελου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#561225 Γίνομαι κουραστικός, αλλά ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ τέτοιο αυτοκίνητο με ατμοσφαιρικό μοτέρ 100 ίππων. Πραγματικό παράδειγμα:
:inlove: είχε το Fiesta MK7 1.4 με σχεδόν 100 άλογα. Το είχα οδηγήσει, χωρίς να είναι αργό, προφανώς ακόμη και με δύο άτομα ήθελε υπομονή για να επιταχύνει.
-Την ίδια εποχή και λίγο πριν πουληθεί, είχα για ένα ΣΚ ένα Fiesta MK7 facelift με τον Ecoboost 100 ίππων. Ίδιοι ίπποι, τεράστια διαφορά στην ροπή. Τεράστια διαφορά και στον δρόμο, το τουρμπάκι ΠΕΤΟΥΣΕ και δεν είχε ΕΠΑΦΗ με το δικό μας. Ακόμη και η :inlove: είχε συμφωνήσει πως ήταν ΑΛΛΟ αμάξι.

Οπότε, η γνώμη μου είναι να είναι λίγο μεγαλύτερη η δόση αν χρειαστεί, αλλά να επιλέξεις το σωστό μοτέρ. Θα το μετανιώσεις πολλές φορές.
:oops:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
kantoniou έγραψε:Εχοντας φτασει σε αδιεξοδο, θα δω μερικα μεσαια hatchback, οσα εχουν τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων. Βασει των προτασεων σας στον παρον νημα, ειδα Tipο, i30 και Ceed.

Το Tipo είναι πολυ ευρύχωρο, καλα εξοπλισμενο και σε καλη τιμη. Το εσωτερικο του ειναι καλουτσικο ποιοτικα και αισθητικα, αλλα οχι τιποτα φοβερο. Εξωτερικα ειναι αδιαφορο, αλλα οχι ασχημο. Με την αυξηση του επιτοκιου απο 3,5% σε 7,55% χανει το συγκριτικο πλεονεκτημα και επιβαρυνεται με ~1500€ (το ιδιο και το 500L).
Προβλημα η καταναλωση του κινητηρα 1.4 t-jet των 120ΗΡ. Και η εργοστασιακη και οι καταναλωσεις που διαβαζω στο νετ ειναι εκτος σημερινης πραγματικοτητας.

Τα κορεατακια ειναι παρα πολυ καλα. :hmmm: Πολυ ποιοτικα μεσα, με μεγαλους χωρους και τρομερο εξοπλισμο ασφαλειας απο τη βασικη εκδοση. Περισσοτερο μεσα μου αρεσε το i30, εξω το Ceed. To Hyundai εχει και το ski hatch που ψαχνω, μονο ομως στην κορυφαια εκδοση. Στην πλουσιοτερη εκδοση ειναι φθηνοτερο - καλυτερο το i30, στην επομενη ερχονται στα ισια.

Οικονομικα το πλουσιο Tipo με τον κινητηρα των 120 ειναι στα ιδια με τα μεσαιου εξοπλισμου i30 - Ceed με τον ατμοσφαιρικο 1.4 των 100ΗΡ.

Εχω 3 ερωτησεις:
-Υπαρχουν διαφορες μεταξυ των κορεατων, περαν των 2 ετων επιπλεον εγγυησης του ΚΙΑ; Ειδικα στο "πακετο" ασφαλειας (S10 vs ADAS) δεν μπορω να καταλαβω αν διαφερουν ή οχι.
-Οι κορεατες με τον ατμοσφαιρικο 1.4 (ιπποδυναμη 100/6000, ροπη 134/4000) θα ειναι ΟΚ ή πρεπει να παω στον τρικυλινδρο turbo; Ξαναγραφω οτι δεν ψαχνω ζμπορ συμπεριφορα, απλα να μην ειναι επικινδυνο στο προσπερασμα. Τεστ ντραιβ δεν ειχε ο ενας αντιπροσωπος με αυτον τον κινητηρα, αυριο θα παω στον αλλο. Απο το i30 Style 1.4 100HP στις 16,5Κ, μπορω να δωσω ενα χιλιαρικο για να παρω ειτε τον τουρμπο κινητηρα ειτε τον εξοπλισμο (Distinctive). Προτιμω τον εξοπλισμο :innocent: , αλλα μονο αν ο κινητηρας ειναι αξιοπρεπης.
-Υπαρχει αλλο μεσαιο hatchback να δω, που να ειναι ΦΤΗΝΟ (μέχρι 18.000) και με μεγαλο χωρο αποσκευων; Δεν αντεχω να "ανοιξω" αυτην την κατηγορια και να τα δω ολα, καθως ουτε τα φτανω οικονομικα, ουτε τα θελω απο μηκος, ουτε μου αρεσουν εμφανισιακα. Απλα αν καποιο μου προσφερει διαφορα στους χωρους σε χαμηλη τιμη, να το δω μηπως καταληξω...
Ενημερωτικά τρέχει προσφορά για το Opel Astra 1.4 150hp έκδοση edition 120, ΤΕΛΙΚΉ ΤΙΜΉ 17500 (λευκό χρώμα).
Σημερινή προσφορά από 2 αντιπροσωπείες Opel.
Επίκειται f/l βέβαια, αν σε απασχολεί αυτό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
kantoniou έγραψε:-Οι κορεατες με τον ατμοσφαιρικο 1.4 (ιπποδυναμη 100/6000, ροπη 134/4000) θα ειναι ΟΚ ή πρεπει να παω στον τρικυλινδρο turbo;

Απαντάς μόνος σου. 13.4nm σε 1300+ κιλά άδειο = βάστα τούρκο. Όσο εκτός σημερινής πραγματικότητας σου φαίνονται τα 8-9λτ του Tipo άλλο τόσο εκτός πραγματικότητας είναι τα νούμερα ενός ατμοσφαιρικού αυτού του είδους.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#561237 Να μην γίνω κουραστικός αλλά αν φτάνεις 18.000€, μπορείς να πας και 300€ παραπάνω
viewtopic.php?p=556914#p556914

Αν και εδώ που τα λέμε το i30 distinctive εξίσου καλά εξοπλισμένο είναι και είναι και 600€ φθηνότερο. Leon style στα 17.150 για 1.5 130 και κάνα χιλιάρικο φθηνότερο για 1.0 115?
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#561254 Λοιπον:
i30 Style 1.4 100hp= 16.540 €
i30 Distinctive 1.4 100hp = 17.540 € και μεταλικο χρωμα με 180(;) €
i30 Style 1.0t 120hp = 17.640 €
i30 Distinctive 1.0t 120hp = 18.270 € και δωρεαν το μεταλικο χρωμα

Γενικα τιμολογουν πολυ φθηνα την αναβαθμιση του κινητηρα. Η διαφορα ειναι στο Distinctive μονο 730 €, που αν λαβεις υποψη και το δωρεαν μεταλικο χρωμα, πρακτικα εξανεμιζεται. Μαλλον για να μην αλλαξει κλιμακα στο τελος;

Μεταξυ i30 Dist και Ceed Premium (τοπ εκδοσεις) το Hyundai ειναι πιο φθηνο και εχει το "ski through", εργοστασιακους αισθητηρες σταθμευσης και οθονη 8" αντι 7". Το Ceed εχει ρεζερβα αντι για κιτ και τα +2 χρονια εγγυηση. Σε αυτη την εκδοση, παω για το i30.
Στις επομενες εκδοσεις (Style vs Uptown) η τιμολογιακη διαφορα κλεινει, ο εξοπλισμος ειναι ιδιος (πλην οθονης) και το Ceed με την εγγυηση και τη ρεζερβα ειναι μαλλον προτιμοτερο.

Το Leon μου αρεσει αρκετα. Αλλα υπαρχει το Arona, μικροτερο σε μηκος και με λιγο μεγαλυτερο χωρο αποσκευων και το Ibiza, πολυ μικροτερο σε μηκος με λιγο μικροτερο χωρο αποσκευων. Δεν βλεπω γιατι να παω στο Leon.

Με το Astra δεν ασχοληθηκα, θα το δω.

Δεν μου ταιριαζει παντως η θυγατερα με αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#561256 Οι τιμές που γράφεις είναι με το κλειδί στο χέρι? Το i30 distinctive 120 ps έχει δωρεάν μεταλλικό χρώμα επειδή πέφτει ακριβώς πάνω στην αλλαγή κλίμακας. Πάντως από όλα όσα έγραψες εγώ σε αυτό θα πήγαινα.

< Note >