- 17 Ιαν 2019, 18:10
Εχοντας φτασει σε αδιεξοδο, θα δω μερικα μεσαια hatchback, οσα εχουν τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων. Βασει των προτασεων σας στον παρον νημα, ειδα Tipο, i30 και Ceed.
Το Tipo είναι πολυ ευρύχωρο, καλα εξοπλισμενο και σε καλη τιμη. Το εσωτερικο του ειναι καλουτσικο ποιοτικα και αισθητικα, αλλα οχι τιποτα φοβερο. Εξωτερικα ειναι αδιαφορο, αλλα οχι ασχημο. Με την αυξηση του επιτοκιου απο 3,5% σε 7,55% χανει το συγκριτικο πλεονεκτημα και επιβαρυνεται με ~1500€ (το ιδιο και το 500L).
Προβλημα η καταναλωση του κινητηρα 1.4 t-jet των 120ΗΡ. Και η εργοστασιακη και οι καταναλωσεις που διαβαζω στο νετ ειναι εκτος σημερινης πραγματικοτητας.
Τα κορεατακια ειναι παρα πολυ καλα.

Πολυ ποιοτικα μεσα, με μεγαλους χωρους και τρομερο εξοπλισμο ασφαλειας απο τη βασικη εκδοση. Περισσοτερο μεσα μου αρεσε το i30, εξω το Ceed. To Hyundai εχει και το ski hatch που ψαχνω, μονο ομως στην κορυφαια εκδοση. Στην πλουσιοτερη εκδοση ειναι φθηνοτερο - καλυτερο το i30, στην επομενη ερχονται στα ισια.
Οικονομικα το πλουσιο Tipo με τον κινητηρα των 120 ειναι στα ιδια με τα μεσαιου εξοπλισμου i30 - Ceed με τον ατμοσφαιρικο 1.4 των 100ΗΡ.
Εχω 3 ερωτησεις:
-Υπαρχουν διαφορες μεταξυ των κορεατων, περαν των 2 ετων επιπλεον εγγυησης του ΚΙΑ; Ειδικα στο "πακετο" ασφαλειας (S10 vs ADAS) δεν μπορω να καταλαβω αν διαφερουν ή οχι.
-Οι κορεατες με τον ατμοσφαιρικο 1.4 (ιπποδυναμη 100/6000, ροπη 134/4000) θα ειναι ΟΚ ή πρεπει να παω στον τρικυλινδρο turbo; Ξαναγραφω οτι δεν ψαχνω
ζμπορ συμπεριφορα, απλα να μην ειναι επικινδυνο στο προσπερασμα. Τεστ ντραιβ δεν ειχε ο ενας αντιπροσωπος με αυτον τον κινητηρα, αυριο θα παω στον αλλο. Απο το i30 Style 1.4 100HP στις 16,5Κ, μπορω να δωσω ενα χιλιαρικο για να παρω ειτε τον τουρμπο κινητηρα ειτε τον εξοπλισμο (Distinctive). Προτιμω τον εξοπλισμο

, αλλα μονο αν ο κινητηρας ειναι αξιοπρεπης.
-Υπαρχει αλλο μεσαιο hatchback να δω, που να ειναι ΦΤΗΝΟ (μέχρι 18.000) και με μεγαλο χωρο αποσκευων; Δεν αντεχω να "ανοιξω" αυτην την κατηγορια και να τα δω ολα, καθως ουτε τα φτανω οικονομικα, ουτε τα θελω απο μηκος, ουτε μου αρεσουν εμφανισιακα. Απλα αν καποιο μου προσφερει διαφορα στους χωρους σε χαμηλη τιμη, να το δω μηπως καταληξω...