Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#557908 Καλή περίπτωση φαίνεται. Στα μείον διαβάζω ότι δεν παίρνει άλλες κάψουλες πλην illy και πως είναι λίγο τσιμπημένες. Αν αξίζει όμως ο καφές, χαλάλι.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#557948 Ο καφές είναι πολύ καλός, ανώτερος απ' όλους τους άλλους με κάψουλες και αρκετά κοντά σε αυτόν που θα πιείς έξω.
Ακριβές οι κάψουλες της Illy, αλλά η ευκολία είναι μεγάλη.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#557955 Γιατί δεν παίρνεις μια υπεραυτόματη όπως αυτή που πρότεινα παραπάνω; Άλλη κατηγορία από οποιαδήποτε κάψουλα, καμιά σχέση ο φρεσκοτριμένος καφές. Θα κάνεις την απόσβεση στην τιμή αγοράς επειδή οι κόκκοι είναι πολύ φθηνότεροι από τις κάψουλες.

https://gr.jura.com/en/homeproducts/mac ... r-EU-15061

Η μόνη παραπάνω συντήρηση είναι ένα φίλτρο νερού καθε 2 μήνες και μια κάψουλα καθαρισμού κάθε 3 ή 4 μήνες. Από εκεί και πέρα στα καθημερινά άδειασμα των χρησιμοποιημένων κόκκων και του δοχείου βρώμικου νερού κάθε 6 ή 7 καφέδες που φτιάχνεις και παίρνει 3 λεπτά μαζί με το σαπούνισμα των κομματιών που είναι 4 πλαστικά κομμάτια. Από χρόνο προετοιμασίας είναι ίδιος με τις κάψουλες. από σβηστή μηχανή πατάς το κουμπί και σε δευτερόλεπτα είναι έτοιμη να φτιάξει καφέ.

Εγώ αναβαθμίστηκα απο Nespresso και είδα τεράστια διαφορά και σε γεύση και σε χρήματα για καφέ
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#557966 Ωραία είναι. Πόσο κοστίζει και πού τη βρίσκουμε; Αν δεν είναι άμεσα διαθέσιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν υπάρχει βιασύνη μετά.
Αν υποθέσουμε ότι, με άριστα το 10, ο καφές της Tassimo παίρνει 1 και της Nespresso 2 (?), της illy και της Jura τι βαθμό παίρνουν;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#557969 Για να ακριβολογούμε και με ότι έχω "πιάσει στα χέρια μου" (με άριστα το 10):
Τassimo : 3
Nespresso : 6
Illy iperesprsesso : 8
ΒΤW : βαθμολογία 0-4, παίρνουν τα περισσότερα απο τα καφέ που σερβίρουν espresso και τα παράγωγά του (καπουτσίνο κλπ) σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πλήν Ιταλίας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Scotch έγραψε:Ωραία είναι. Πόσο κοστίζει και πού τη βρίσκουμε; Αν δεν είναι άμεσα διαθέσιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν υπάρχει βιασύνη μετά.
Αν υποθέσουμε ότι, με άριστα το 10, ο καφές της Tassimo παίρνει 1 και της Nespresso 2 (?), της illy και της Jura τι βαθμό παίρνουν;

< >

Θα ελεγα 4 για την illy. Για την αλλη δεν ξερω αλλα αποκλειω να ξεπερναει το 4 - 5
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 29 Δεκ 2018, 11:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bebes
Scotch έγραψε:Ποια θεωρούμε την πιο αξιοπρεπή λύση για καφέ από κάψουλα; Έχουμε την Tassimo αλλά δέχομαι πιέσεις για κάτι καλύτερο (ακόμη και για Nespresso).
Οτιδήποτε άλλο απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερη ενασχόληση, απορρίπτεται (μιας και το θεωρώ δεδομένο πως θα παροπλιστεί σύντομα).

< >

Νεσπρεσσο.
Τρεχει μια προσφορα με μηχανες Krups.
Πηρα μια στα 70€ (απο 130 λενε) και δινει και κουπονι 30€ για κάψουλες.
Αντικατεστησα μια αλλη Krups που ειχα πανω απο 8 χρονια. Δεν επαθε κατι η μηχανη, αλλα πλεον δεν πατιοταν το κουμπακι και ειναι δυσκολο να την ανοιξω να δω αν φτιαχνεται.

Η Νεσπρεσσο ειναι αξιοπρεπεστατη για εναν ετοιμο ευκολο γρηγορο καφε, πλεον βγαινουν και καψουλες στα Σ/Μ απο Jacobs και Lavazza οι οποίοι ειναι αρκετα καλοι
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#557973 https://www.solino.gr/oikiakes-mixanes/ ... etail.html

Τσαμπα πραμα, ουτε 9 κατοσταρικα! :lol:

Τωρα για βαθμολογιες κλπ δεν ξερω, αλλα εγω θα πηγαινα σε αυτην που προτεινε ο dimitrisB.

Ειμαι της αποψης οτι για να πας σε τοσο ακριβες μηχανες πρεπει να ξερεις τι καφε και πως θες να τον πινεις.
Για ολους τους αλλους μια χαρα ειναι οι καψουλες ειδικα οι illy οπως και καποιες της nespresso (δεν θυμαμαι ποια ποικιλια μου αρεσε πολυ ρε γαμωτ ).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#557978 Η κατάσταση με τις κάψουλες Illy είναι αντίστοιχη με τους εκτυπωτές hp inkjet των 30 ευρώ . Αν πας σε κάψουλα πήγαινε σε λύσεις πού παίρνουν καί τρίτου κατασκευαστου. Οι Illy είναι κολλημένες στα 12,50 ευρώ / 21 τμχ και συχνά πρέπει να χρησιμοποιήσεις 2.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#557981 Αντί κιτ αφαλάτωσης προτείνω μισό πλήρη κύκλο με ξύδι και άλλο μισό μόνο νερό για να μην μείνουν μυρωδιές

Όσο αφορά τη μηχανή, προτίμησα να μην μπλέκω με ενσωματωμένο μύλο και πήγα εδώ

https://www.skroutz.gr/s/3047969/Gaggia ... I8525.html
Άβαταρ μέλους
By cosneo
Νίκος Παππάς έγραψε:Για ολους τους αλλους μια χαρα ειναι οι καψουλες ειδικα οι illy οπως και καποιες της nespresso (δεν θυμαμαι ποια ποικιλια μου αρεσε πολυ ρε γαμωτ ).

Πολύ παιδεμα για μένα η πολύ μεγάλη ποικιλία της Nespresso... πέρα από ότι στο κατάστημα τους μου είχαν ύφος για να εξυπηρετησουν coffee experts ή τον Κλουνει αντε και την νεοπλουτη θεσσαλονικια που το θεωρεί μπουτίκ του καφέ.
Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ αυτή την επαναγεμιζομενη κάψουλα (γύρω στο 5ευρω αν θυμάμαι καλά) με χύμα καφέ από τα Coffee Islands ή τα Varesina.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
cosneo έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Για ολους τους αλλους μια χαρα ειναι οι καψουλες ειδικα οι illy οπως και καποιες της nespresso (δεν θυμαμαι ποια ποικιλια μου αρεσε πολυ ρε γαμωτ ).

Πολύ παιδεμα για μένα η πολύ μεγάλη ποικιλία της Nespresso... πέρα από ότι στο κατάστημα τους μου είχαν ύφος για να εξυπηρετησουν coffee experts ή τον Κλουνει αντε και την νεοπλουτη θεσσαλονικια που το θεωρεί μπουτίκ του καφέ.
Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ αυτή την επαναγεμιζομενη κάψουλα (γύρω στο 5ευρω αν θυμάμαι καλά) με χύμα καφέ από τα Coffee Islands ή τα Varesina.

Εικόνα
Από που αυτή η κάψουλα ?