< >
Ακριβές οι κάψουλες της Illy, αλλά η ευκολία είναι μεγάλη.
https://gr.jura.com/en/homeproducts/mac ... r-EU-15061
Η μόνη παραπάνω συντήρηση είναι ένα φίλτρο νερού καθε 2 μήνες και μια κάψουλα καθαρισμού κάθε 3 ή 4 μήνες. Από εκεί και πέρα στα καθημερινά άδειασμα των χρησιμοποιημένων κόκκων και του δοχείου βρώμικου νερού κάθε 6 ή 7 καφέδες που φτιάχνεις και παίρνει 3 λεπτά μαζί με το σαπούνισμα των κομματιών που είναι 4 πλαστικά κομμάτια. Από χρόνο προετοιμασίας είναι ίδιος με τις κάψουλες. από σβηστή μηχανή πατάς το κουμπί και σε δευτερόλεπτα είναι έτοιμη να φτιάξει καφέ.
Εγώ αναβαθμίστηκα απο Nespresso και είδα τεράστια διαφορά και σε γεύση και σε χρήματα για καφέ
Αν υποθέσουμε ότι, με άριστα το 10, ο καφές της Tassimo παίρνει 1 και της Nespresso 2 (?), της illy και της Jura τι βαθμό παίρνουν;
< >
Τassimo : 3
Nespresso : 6
Illy iperesprsesso : 8
ΒΤW : βαθμολογία 0-4, παίρνουν τα περισσότερα απο τα καφέ που σερβίρουν espresso και τα παράγωγά του (καπουτσίνο κλπ) σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πλήν Ιταλίας.
Scotch έγραψε:Ωραία είναι. Πόσο κοστίζει και πού τη βρίσκουμε; Αν δεν είναι άμεσα διαθέσιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν υπάρχει βιασύνη μετά.
Αν υποθέσουμε ότι, με άριστα το 10, ο καφές της Tassimo παίρνει 1 και της Nespresso 2 (?), της illy και της Jura τι βαθμό παίρνουν;
< >
Θα ελεγα 4 για την illy. Για την αλλη δεν ξερω αλλα αποκλειω να ξεπερναει το 4 - 5
Scotch έγραψε:Ποια θεωρούμε την πιο αξιοπρεπή λύση για καφέ από κάψουλα; Έχουμε την Tassimo αλλά δέχομαι πιέσεις για κάτι καλύτερο (ακόμη και για Nespresso).
Οτιδήποτε άλλο απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερη ενασχόληση, απορρίπτεται (μιας και το θεωρώ δεδομένο πως θα παροπλιστεί σύντομα).
< >
Νεσπρεσσο.
Τρεχει μια προσφορα με μηχανες Krups.
Πηρα μια στα 70€ (απο 130 λενε) και δινει και κουπονι 30€ για κάψουλες.
Αντικατεστησα μια αλλη Krups που ειχα πανω απο 8 χρονια. Δεν επαθε κατι η μηχανη, αλλα πλεον δεν πατιοταν το κουμπακι και ειναι δυσκολο να την ανοιξω να δω αν φτιαχνεται.
Η Νεσπρεσσο ειναι αξιοπρεπεστατη για εναν ετοιμο ευκολο γρηγορο καφε, πλεον βγαινουν και καψουλες στα Σ/Μ απο Jacobs και Lavazza οι οποίοι ειναι αρκετα καλοι
Τσαμπα πραμα, ουτε 9 κατοσταρικα!
Τωρα για βαθμολογιες κλπ δεν ξερω, αλλα εγω θα πηγαινα σε αυτην που προτεινε ο dimitrisB.
Ειμαι της αποψης οτι για να πας σε τοσο ακριβες μηχανες πρεπει να ξερεις τι καφε και πως θες να τον πινεις.
Για ολους τους αλλους μια χαρα ειναι οι καψουλες ειδικα οι illy οπως και καποιες της nespresso (δεν θυμαμαι ποια ποικιλια μου αρεσε πολυ ρε γαμωτ ).
Fiat Panda 7,6l/100km
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Όσο αφορά τη μηχανή, προτίμησα να μην μπλέκω με ενσωματωμένο μύλο και πήγα εδώ
https://www.skroutz.gr/s/3047969/Gaggia ... I8525.html

Νίκος Παππάς έγραψε:Για ολους τους αλλους μια χαρα ειναι οι καψουλες ειδικα οι illy οπως και καποιες της nespresso (δεν θυμαμαι ποια ποικιλια μου αρεσε πολυ ρε γαμωτ ).
Πολύ παιδεμα για μένα η πολύ μεγάλη ποικιλία της Nespresso... πέρα από ότι στο κατάστημα τους μου είχαν ύφος για να εξυπηρετησουν coffee experts ή τον Κλουνει αντε και την νεοπλουτη θεσσαλονικια που το θεωρεί μπουτίκ του καφέ.
Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ αυτή την επαναγεμιζομενη κάψουλα (γύρω στο 5ευρω αν θυμάμαι καλά) με χύμα καφέ από τα Coffee Islands ή τα Varesina.
cosneo έγραψε:Από που αυτή η κάψουλα ?Νίκος Παππάς έγραψε:Για ολους τους αλλους μια χαρα ειναι οι καψουλες ειδικα οι illy οπως και καποιες της nespresso (δεν θυμαμαι ποια ποικιλια μου αρεσε πολυ ρε γαμωτ ).
Πολύ παιδεμα για μένα η πολύ μεγάλη ποικιλία της Nespresso... πέρα από ότι στο κατάστημα τους μου είχαν ύφος για να εξυπηρετησουν coffee experts ή τον Κλουνει αντε και την νεοπλουτη θεσσαλονικια που το θεωρεί μπουτίκ του καφέ.
Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ αυτή την επαναγεμιζομενη κάψουλα (γύρω στο 5ευρω αν θυμάμαι καλά) με χύμα καφέ από τα Coffee Islands ή τα Varesina.