Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#557387 Λοιπον, αρχιζω να καλοβλεπω το Ibiza, σαν ενα ευρυχωρο σουπερ μινι, οπως το Μπαλενο, αλλα πιο ποιοτικό.

1. Εχουμε ανησυχιες για την αξιοπιστια του TSi 115HP;
2. Εχει δει κανεις τον ψηφιακο πινακα οργανων; Αξιζει; Οπτικα στο youtube μου αρεσει, αλλα νομιζω αξιζει μονο αν εχεις εργοστασιακο navi και ολα τα συστηματα ασφαλειας, για να σου τα δειχνει. Αλλιως τι παραπανω ενδειξεις να εχει απο την οθονη της κονσολας;
3. Διαβαζω στα ξενα τεστ οτι το θεωρουν απο τα καλυτερα στην κατηγορια, αλλα δεν βλεπω εντος του φορουν να εχει αντιστοιχη αναγνωριση. Υστερει καπου και το χανω;

(Δεν με ενδιαφερει το DSG, το φυσικο αεριο και το ντιζελ).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#557393 Εξαιρετικά αυτοκίνητα τα Seat. Πιο καλοστημένα από τα αντίστοιχα VW και φτηνότερα. Υστερούν μόνο στα πλαστικά, ξέρεις τι έκανε η φοράδα στο αλώνι... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sargus
#557397 Καταπληκτικό αμάξι το ibiza. Εγώ το οδήγησα και το ερωτεύτηκα (και ήταν αυτό με τους 95 ίππους). Βέβαια να πω ότι οδηγικά μου αρέσουν όλες οι γενιές του ibiza που έχουν υπάρξει.
Σκέψου ότι το οδήγησα από σπόντα και γούσταρα τόσο πολύ που άρχισα να ψάχνω να αγοράσω αυτοκίνητο λόγω αυτού. Τελικά πήρα μεγαλύτερης κατηγορίας αμάξι, αλλά αν σε καλύπτει είναι άψογο. Στην κατηγορία εγώ έχω μάτια μόνο για αυτό και το fiesta.
Θυμάμαι από πέρισυ που έκανα το test drive ότι με 15000 ευρώ έπαιρνα το 1.0 115 ps, με την 8ιντση οθόνη και με εργοστασιακό τεμπέλη. ( Μετά βέβαια σκέφτεσαι ότι με ελάχιστα λεφτά παραπάνω παίρνεις το Leon που είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο.)
Εμένα δε με νοιάζουν τα πλαστικά του καθόλου οπότε δεν κρίνω σαν αρνητικό ότι δεν έχει τόσο "ζουληχτά" πλαστικά όσο το polo ας πούμε. Περισσότερο θα με ένοιαζε η κακή αξιοπιστία που φαίνεται να έχουν τα seat λίγο παραπάνω από το μέσο όρο.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#557398 Ο κολλητός μου που έχει το προηγούμενο Ibiza έχει παράπονα από την απτή ποιότητα που μετά τα 3 χρόνια κάνει βουτιά.

Βέβαια το χει χαμηλώσει και το χει σκληρύνει συνεπώς μπορεί να μη μετράει κιόλας!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kantoniou έγραψε:
kostis20 έγραψε:Επίσης υπάρχουν αναφορές για δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος στα Suzuki.

Εχεις καποιο λινκ;
https://youtu.be/BC8Fnjegvwo

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#557422 Το Polo αξίζει ΚΆΘΕ ευρώ που κοστίζει παραπάνω από το αντίστοιχο Ibiza
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#557423 Σίγουρα από τη στιγμή που σκέφτεσαι σοβαρά το Ibiza αξίζει τον κόπο να δεις από κοντά και να οδηγήσεις το Polo Highline με τα 115 στα 16.300€.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
kantoniou έγραψε:

Θεωρητικά, μετά το 2014-2015 το βασικό πρόβλημα, ο τεντωτήρας της καδένας που έσπαγε (και το πρόβλημα δεν ήταν το σετ τεντωτήρας - καδένα που είναι φθηνό σαν ανταλλακτικό, το πρόβλημα ήταν ότι κατά πάσα πιθανότητα έπεφταν οι βαλβίδες μέσα στους κυλίνδρους => με γεια τον κινητήρα) αλλάχτηκε με βελτιωμένο ανταλλακτικό. :s_dunno Τι να σε πω τώρα... Νομίζω κι εγώ πως όντως έχει βελτιωθεί το μοτέρ... :s_dunno

Προσωπικά, με τίποτα δεν θα έδινα παραπάνω λεφτά για ένα Polo, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά (και χειρότερο εξοπλισμό). Αυτό που θα σκεφτόμουν είναι τα κάπου 700-800 ευρώ παραπάνω που κοστίζει η έκδοση με τα 150 άλογα... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Asimov έγραψε:Το Polo αξίζει ΚΆΘΕ ευρώ που κοστίζει παραπάνω από το αντίστοιχο Ibiza

belgarion έγραψε:Σίγουρα από τη στιγμή που σκέφτεσαι σοβαρά το Ibiza αξίζει τον κόπο να δεις από κοντά και να οδηγήσεις το Polo Highline με τα 115 στα 16.300€.

Το Polo δεν το εχω δει, και ο λογος ειναι ο εξης:
markvag έγραψε:Προσωπικά, με τίποτα δεν θα έδινα παραπάνω λεφτά για ένα Polo, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά (και χειρότερο εξοπλισμό).

Δεν νομιζω οτι θα δωσω διαφορα τιμης, για να αγορασω τα ιδια μηχανικα μερη, με αλλο σημα και μαλακά πλαστικα. Ειδικα αν ειναι να θυσιασω εξοπλισμο. Ασε που εξωτερικα το Σεατ μου αρεσει περισσοτερο.
Θα το δω ομως και το Πολο, κυριως για να δω τους χωρους και τις διαφορες στα υλικα του εσωτερικου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#557474 Δεν είναι μόνο το πλαστικά. Δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα αλλά συχνά είναι και άλλες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και επιλογές που δεν φαίνονται εύκολα. Πχ προέλευση ανταλλακτικών, μονώσεις, τσιμούχες, προδιαγραφές κλπ. Μερικές φορές μπορεί να έχει να κάνει και με μέταλλα, ακαμψία, πονταρίσματα...
Το αν γίνονται αντιληπτά και το αν αξίζει η διαφορά αφήνεται στην άποψη του καθενός.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#557489 Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα σε σημεία που δεν φαίνονται. Όταν όμως η διαφορά τιμής ανάμεσα σε ibiza xcellence και polo Highline είναι 850€ (15.450€ έναντι 16.300€), με το Polo να έχει 16" αντί για 15", σπορ καθίσματα, adaptive cruise control και pedestrian detection, ενώ το ibiza έχει keyless entry και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος (ίσως να υπάρχουν και άλλες διαφορές που δεν πρόσεξα εκατέρωθεν), αν μη τι άλλο αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς και τα 2 χωρίς να απορρίπτει κάποιο από τα αποδυτήρια.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Δεν είναι μόνο το πλαστικά. Δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα αλλά συχνά είναι και άλλες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και επιλογές που δεν φαίνονται εύκολα. Πχ προέλευση ανταλλακτικών, μονώσεις, τσιμούχες, προδιαγραφές κλπ. Μερικές φορές μπορεί να έχει να κάνει και με μέταλλα, ακαμψία, πονταρίσματα...
Το αν γίνονται αντιληπτά και το αν αξίζει η διαφορά αφήνεται στην άποψη του καθενός.

Μπροστά στα μάτια μου το Ibiza και το Leon γύρισαν 2'' πιο γρήγορα στις Σέρρες από τα αντίστοιχα VW, με τον ίδιο οδηγό. Ξέρω ότι αυτό δεν μετράει στην καθημερινότητα, αλλά τουλάχιστον τα ισπανικά είναι πιο καλοστημένα!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#557563 Η καθημερινή συμβίωση απέχει από τις επιδόσεις στην πίστα.
Πάντα τα Seat είναι στημένα πιο αθλητικά απευθυνόμενα σε νεότερους και φτωχότερους αγοραστές.
Και μόνο τα λάστιχα μπορεί να έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς.
Παρόλα αυτά κι εγώ θα προτιμούσα το Ibiza από το Polo.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Focusman91 έγραψε:Ο κολλητός μου που έχει το προηγούμενο Ibiza έχει παράπονα από την απτή ποιότητα που μετά τα 3 χρόνια κάνει βουτιά.

Βέβαια το χει χαμηλώσει και το χει σκληρύνει συνεπώς μπορεί να μη μετράει κιόλας!

< Note >

Ο κολλητός σε Ibiza με 100 κάτι άλογα 9ετιας (πλέον το έχει για 2τερο) με 160k+ Km δηλώνει παραπάνω από ευχαριστημένος.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:
kantoniou έγραψε:

Θεωρητικά, μετά το 2014-2015 το βασικό πρόβλημα, ο τεντωτήρας της καδένας που έσπαγε (και το πρόβλημα δεν ήταν το σετ τεντωτήρας - καδένα που είναι φθηνό σαν ανταλλακτικό, το πρόβλημα ήταν ότι κατά πάσα πιθανότητα έπεφταν οι βαλβίδες μέσα στους κυλίνδρους => με γεια τον κινητήρα) αλλάχτηκε με βελτιωμένο ανταλλακτικό. :s_dunno Τι να σε πω τώρα... Νομίζω κι εγώ πως όντως έχει βελτιωθεί το μοτέρ... :s_dunno

Προσωπικά, με τίποτα δεν θα έδινα παραπάνω λεφτά για ένα Polo, επειδή έχει καλύτερα πλαστικά (και χειρότερο εξοπλισμό). Αυτό που θα σκεφτόμουν είναι τα κάπου 700-800 ευρώ παραπάνω που κοστίζει η έκδοση με τα 150 άλογα... :whistlink:

Αυτή η καραμέλα νομίζω πρέπει να ξεπεραστεί, μεγάλα παιδιά είμαστε πλέον