Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#555571 Να ρωτησω και κατι που ξεχασα: Για τον 1.0 TSI 115ΗΡ του VAG σε Ibiza - Arona έχουμε επιφυλαξεις αξιοπιστιας;

Οι εκδοσεις με 95ΗΡ ειναι ασυμφορες, γιατι με διαφορα 500 € παιρνεις την αυξημενη ιπποδυναμη και ροπη, τα πισω δισκοφρενα και το 6αρι κιβωτιο.

Ειναι προτιμοτερος σε κοστος συντηρησης ή (πιθανη) αξιοπιστια ο χιλιαρης τουρμπο της Suzuki;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#555582 Αν μιλάμε για χειροκίνητο, τότε δεν νομίζω να πλεονεκτεί επί της ουσίας ο 1.0 της Suzuki. Βέβαια, με την Suzuki έχεις 7 χρόνια εγγύηση, που είναι τεράστιο πλεονέκτημα, οι άλλοι προσφέρουν τα μισά.
:s_dunno
Αν μιλάμε για αυτόματο, ξεχνάς το DSG και πας τρέχοντας στην Suzuki.

Για τον προβληματισμό σου, επειδή κάποια στιγμή είχε μπει και η γυναίκα μου στο δίλημμα ν' αλλάξουμε την BMW (ευτυχώς προς το παρόν της... έφυγε! :tomato: ), και είχαμε δει τα supermini και τα αντίστοιχα Crossover, η διαφορά είναι οι χώροι (γενικώς ήταν πιο ευρύχωρο το C3 Aircross από το C3 το απλό και όχι μόνον στο χώρο αποσκευών). Αλλά η διαφορά δεν δικαιολογείται (+4000€ με ίδιο εξοπλισμό! :lipsealed: ).
Καλά, δεν συζητώ για το Arona, θα το είχα διαγράψει εντελώς από την κουβέντα, ακόμη και στα ίδια με το Ibiza να ήταν, το θεωρώ απαράδεκτο (και εν δυνάμει επικίνδυνο).

Οπότε, αν σας χωράει ένα σουπερμίνι, τότε δεν υπάρχει άλλος λόγος για Crossover παρά η εμφάνιση, από την στιγμή που συζητάμε για βασικές εκδόσεις με κίνηση μόνον εμπρός. Και θεωρώ πως @@ καλύτερη εμφάνιση έχει το Arona από το Ibiza για παράδειγμα, ενώ και το απλό C3 το βρίσκω μια χαρά όμορφο κι αυτό, σε σχέση με το Aircross.
Σε αυτό συμφώνησε και η γυναίκα μου πάντως, γιατί μπορεί να της άρεσε το Aircross, αλλά όταν τα είδαμε από κοντά και είδαμε και τις τιμές, είπε πως είναι αδικαιολόγητη η διαφορά στην τιμή, έστω κι αν της αρέσει περισσότερο το Aircross. Δηλαδή, με τίποτε δεν θα συμφωνούσε ή πόσο μάλλον θα επέμενε να πάρουμε το Aircross (με δικά μας λεφτά τουλάχιστον, πάει να με ψήσει πως είναι εξαιρετική επιλογή για το επόμενο εταιρικό μου! :s_cry :tomato: ).

Η ερώτηση είναι απλή: είσαι σίγουρος πως σου φτάνουν οι χώροι του Baleno ή του Ibiza; Γιατί ειλικρινά, νομίζω πως θα στριμωχτείτε πολύ σε σχέση με το 307.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
kantoniou έγραψε:ΟΜΩΣ με πιανει η τσιγκουνια και ο ορθολογισμος και κολλαω στο εξης (το εγραψα ηδη):
Πχ Vitara vs Baleno και Arona vs Ibiza: ΔΕΝ δικαιολογειται (στο μυαλο μου) η διαφορα των 3+ χιλιαδων, για να παρω το ιδιο αυτοκινητο (πατωμα, μοτερ, αναρτησεις, φρενα, τιμονι) σε πιο ομορφη συσκευασια και λιγο μεγαλυτερο πορτ-μπαγκαζ.
Αρα (α) διαλεγω ορθολογικα Ibiza/Baleno, (β) δινω τη διαφορα να παρω το Arona/Vitara λογω εμφανισης ή (γ) διαλεγω κατι (λιγο) εκτος προδιαγραφων (πχ να παρω το 500L με τον μεγαλο ντιζελ, το Duster ή το πιο ακριβο Crossalnd)

Αν SUV με τα λεφτά που κοστίζει ένα μικρό (Ibiza, Baleno) τότε νομίζω η απάντηση είναι μόνο Duster. Αλλιώς ισχύουν τα άλλα που αναφέρεις.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#555619 Μy 2c για το Baleno, γιατί το είχα νοικιαρικο μια βδομάδα στο Ισραήλ.

ΕΛΕΟΣ :dizzy:

Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι εν ετει 2018 υπάρχουν αμάξια τόσο φτηνιαρικα. Τα πλαστικά που έχει μετά από 3 χρόνια θα ναι για πέταμα, γεμάτα γρατζουνιές και τριζατα.
Να μη μιλήσω για άμεση στο ταξίδι, θόρυβο και ανάρτηση.

Το αβενσις 20ετιας με 450.000χλμ είναι πιο αθόρυβο, πιο άνετο και απείρως ποιοτικότερο.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#555639 Είχα οδηγήσει το Αρονα με τα 115 άλογα στην έκθεση αυτοκινήτου πέρυσι.

Ωραίος κινητήρας αλλά δεν περίμενα ότι θα φαινόντουσαν τα -15 άλογα που έχω από το Ford. Συν ότι οδηγικά μου φάνηκε πολύ πλαδαρό για Σεατ (όπως έχει φανεί και στο γνωστό βιντεάκι του τεστ ταράνδου).

Το Stonic το χεις δει καθόλου?

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
NiTse έγραψε:
kantoniou έγραψε:ΟΜΩΣ με πιανει η τσιγκουνια και ο ορθολογισμος και κολλαω στο εξης (το εγραψα ηδη):
Πχ Vitara vs Baleno και Arona vs Ibiza: ΔΕΝ δικαιολογειται (στο μυαλο μου) η διαφορα των 3+ χιλιαδων, για να παρω το ιδιο αυτοκινητο (πατωμα, μοτερ, αναρτησεις, φρενα, τιμονι) σε πιο ομορφη συσκευασια και λιγο μεγαλυτερο πορτ-μπαγκαζ.
Αρα (α) διαλεγω ορθολογικα Ibiza/Baleno, (β) δινω τη διαφορα να παρω το Arona/Vitara λογω εμφανισης ή (γ) διαλεγω κατι (λιγο) εκτος προδιαγραφων (πχ να παρω το 500L με τον μεγαλο ντιζελ, το Duster ή το πιο ακριβο Crossalnd)

Αν SUV με τα λεφτά που κοστίζει ένα μικρό (Ibiza, Baleno) τότε νομίζω η απάντηση είναι μόνο Duster. Αλλιώς ισχύουν τα άλλα που αναφέρεις.

Αααααααακριβώς! :s_wink

Anonymous Founder έγραψε: πάει να με ψήσει πως είναι εξαιρετική επιλογή για το επόμενο εταιρικό μου! :s_cry :tomato:

:omg:

Εικόνα

:s_cry

Πάει...

Τον βλέπω σε 1-2 χρόνια που θα κυκλοφορεί με Ψ3 Αιρκροςς 1,5 ΝΤΗΖΕΛ να θυμάται τι ωραίο και συμμετοχικό ήταν το ΓΚΟΛΦ, ενώ η γυναίκα θα κυκλοφορεί με το πενβέ με 18άρες ζάντες και 6πίστονα! :vava:

Που μας καταντήσανε Νίκο Τσιαμτσίκα;;; :protest:

HF με ΠΑΣΟΚ

Εικόνα

HF με σύριζα

Εικόνα

:s_cry :s_cry :s_cry

Τι άλλο θα δούμε πια;;; :sorry:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#555995 Μια ερώτηση γενική, και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί να θέλει κάποιος μικρές διαστάσεις; Αν σκεφτώ το παρκινγκ σε συγκεκριμένα σημεία μόνο, δε βρίσκω άλλο λόγο.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#555996 Λοιπον, βγηκα βολτα για να τσεκαρω τις προτασεις σας και ευπειθως αναφερω:
Ford EcoSport: Μου αρεσε το εσωτερικο (πινακας οργανων, θεση οδηγησης), εχει καλο εξοπλισμο και η τιμη παιζει στο ΜΟ. Η οθονη των 8", αν και προεξεχει αντιαισθητικα, ειναι σε βολικο υψος και μεγαλυτερη του ανταγωνισμου.
Ο χωρος αποσκευων ειναι μικρος και η πισω πορτα, που ανοιγει στο πλάι και αριστερα :dizzy: λογος αποκλεισμου του αυτοκινητου. Στη θεση σταθμευσης στο σπιτι δεν χωραει για να την ανοιξω, ενω και στην πολη, οπου σχεδον παντα παρκαρω παραλληλα, ειναι τρομερο προβλημα.

(συνεχεια σε λιγο, βγηκε δρομολογιο για την κορη)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#555999 Με πρόλαβες. Γενικά το αμαξι ειναι τρελή τσιπια απλα πλεον εχουν διορθώσει οσα φαίνονται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556001 Επειδή έχω δει το Ecosport τη ίδια μέρα που πήγα και είδα τα Suzuki, να πω πως σε σχέση με τα δεύτερα, το Ford δείχνει πολύ καλύτερο ποιοτικά.
Αυτό δεν σημαίνει πως το προτείνω, κάθε άλλο...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
kyr80 έγραψε:Μια ερώτηση γενική, και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί να θέλει κάποιος μικρές διαστάσεις; Αν σκεφτώ το παρκινγκ σε συγκεκριμένα σημεία μόνο, δε βρίσκω άλλο λόγο.
Αναρωτιέσαι βασικά γιατί υπάρχουν οι πιο καλοπουλημενες κατηγορίες των μίνι, σουπερμινι και θα έβαζα και εγώ και τα μικρομεσαία. Κατανάλωση ίσως. Παρκάρισμα ίσως. Περιττοι χώροι και άχρηστες διαστάσεις ίσως. Τα οικονομικά του καθενός που θα ήθελε μια Cayenne αλλά δεν του βγαίνουν για παραπάνω από Corsa προσφοράς Black Friday....
Από την άλλη καθημερινά το μεσημέρι στην μποτιλιαρισμενη Νίκης συνανταω μια υβριδική 7αρα, μια Panamera και μια παλιά 4θυρη Bentley και βλέπω τους οδηγούς των να δυσφορουν το ίδιο με μένα με το κατσαριδακι μου το ίδιο και οι υπόλοιποι με κάθε λογής αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#556006 Ακριβώς αυτό. Δεν παίζει ρόλο στην κίνηση με το τι είσαι. Και γενικά είμαι της λογικής ότι το μεγάλο γίνεται μικρό... Το ανάποδο δεν συμβαίνει

< Note >
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556025 Για το θεμα του μηκους:
1. Πιστευω οτι για τον νεο οδηγο (την κορη δηλ.) το μεγεθος του αυτοκινητου παιζει μεγαλο ρολο. Οχι μονο (προφανως) στο παρκαρισμα, αλλα και γενικα στην αντιληψη-ελεγχο του αυτοκινητου σε ελιγμους, στενα, αναστροφες κτλ. Σημερα σε βοηθανε βεβαια πολυ, στα μεγαλα αμαξωματα, σε σχεση με παλαιοτερα, οι αισθητηρες και η καμερα.
2. Κινουμαι αρκετα στο κεντρο της Θεσσαλονικης. Οταν ειμαι με το Panda, βρισκω πολυ πιο ευκολα θεση απ' οτι με το 307 SW. Αρα σε τετοιες συνθηκες (και η κορη θα κινειται στην πολη) εχει -νομιζω- σημασια το μικρο μηκος.
3. Και στη θεση σταθμευσης στο σπιτι, το 4.40 ειναι το οριο μου, για να μπορω να ξεφορτωσω τις αποσκευες-ψωνια κτλ.

Κατα τα λοιπα συμφωνω, οτι εν κινησει ειναι ολα ιδια.