Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#553534 Οι ζάντες είναι εξαιρετικές από κοντά. Τεράστιες μεν, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά πρέπει να είναι diamond cut και έχουν και πολύ ωραία διχρωμία.

Στο εσωτερικό λίγο με τις ψευτοαλκαντάρες στα καθίσματα και περισσότερο με τις αντίστοιχες επενδύσεις στις πόρτες δείχνει πιο upgraded. Εν τω μεταξύ με ψάξιμο στα σημεία βρίσκεις μικροδιαφορές ακόμα και με το ήδη πολύ καλό FR. Πχ έξτρα μόνωση και θερμοασπίδες στο καπώ, αεραγωγοί στους θόλους για τα φρένα, στάνταρ πίσω τεμπέλης με ενσωματωμένες ποτηροθήκες και σύστημα φόρτωσης αντικειμένων, έξτρα 2 usb για τους πίσω και άλλα.

Τρελή τσιπιά βέβαια ότι δεν έχει gas struts στο καπώ. Ήμαρτον. Ήδη κοιτάω αν μπαίνουν retrofit! :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#553535 Δεν κατάλαβα, ψώνισες τελικά; :eat:
Άβαταρ μέλους
By sargus
Deleted User 1 έγραψε:Τρελή τσιπιά βέβαια ότι δεν έχει gas struts στο καπώ. Ήμαρτον. Ήδη κοιτάω αν μπαίνουν retrofit! :lol:

Αυτό το κάνουν πολλοί πλέον. Τσιπιά, μείωση βάρους; Πάντως και το type R έχει το σιδεράκι από τα 80'ς!
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#553537 Ακόμα και του πούσσου είναι πολύ ολοκληρωμένο πακετάκι, πόσω δε μάλλον το κούπρα.

Η εμφάνιση είναι τόσο όσο, subtle και εμφανίσιμο τουτούνι. Μάλλον μονόδρομος, αν δεν ψώνισες ήδη, do it phaedon!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#553539 Εμένα μου φαίνεται συγκλονιστικά μεγάλο το ποσό που ζητάνε, χωρίς να γνωρίζω τι παίζει βέβαια από τα αντίστοιχα. Απλώς, εκεί που το FR του Giuseppe Busso ήταν value for money, αυτό νομίζω δεν είναι. Δηλαδή, είναι ++10Κ, δηλαδή άνω του 50% ακριβότερο και δεν νομίζω πως παίρνεις 50% καλύτερο αμάξι...

Θεωρώ πως πραγματικά πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ αποφασισμένος για κάτι τέτοιο και επίσης νομίζω πως πρόκειται να το παντρευτείς άσχημα: πόσοι είναι αυτοί που θ'αγοράσουν δεύτερο χέρι 300 άλογα σε DSG με το σήμα της Seat;
:s_dunno :vava:
Από την άλλη, όντως σε αυτά τα λεφτά, κανείς άλλος δεν δίνει 300 άλογα και αυτόματο. Το ζήτημα είναι αν τελικά σου είναι απαραίτητα αυτά τα δύο και τι συμβιβασμούς διατίθεσαι να κάνεις για να τα έχεις. Να πω εδώ επίσης πως όλα τα gadgetάκια που σου λείπουν τώρα στο Audi και σε εντυπωσιάζουν στο Seat, κάποια στιγμή θα τα βαρεθείς και δεν θ' ασχολείσαι. Ενώ η διαφορά στην ποιότητα, θα σου φαίνεται καθημερινά.
Προσωπικό παράδειγμα, υπάρχει κοντά στο σπίτι μου ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Όταν τον περνάω με το Golf, νομίζεις πως τα κενά ανάμεσα στις πλάκες είναι... χαράδρες. Με την ΒΜW o θόρυβος μπορεί να είναι ο μισός, και με πιο σκληρή ανάρτηση και με αμορτισέρ με 140Κ επάνω (δεν τολμώ να τα αλλάξω, τώρα που... μαλάκωσαν λίγο! :lol: ).

Σίγουρα πάντως το infotainment του Golf είναι καλύτερο, γιατί ακόμη και το Pro που έχουμε βάλει πλέον στην BMW δεν είναι στο ίδιο επίπεδο (έχει μια 10ετία διαφορά...). Αλλά ξαναλέω, αυτά τα χαζεύεις λίγο στην αρχή και μετά παύεις ν' ασχολείσαι ιδιαίτερα. Τι να τα κάνω τα 4 modes του μοτέρ πχ; Εγώ το έχω πάντα στο sport για την πιο γρήγορη απόκριση.
:s_dunno

Αλλά ΟΚ, γίνομαι κουραστικός νομίζω... :s_roses
Άβαταρ μέλους
By GTS
#553544 Aλλο το Golf 1.4 και άλλο το Golf R ή το Κουπρα. Είναι ακριβο στα 35κ βεβαια αλλα 300 ιππους σε BMW στα 35κ δεν υπαρχει σε καινουριο και το επομενο 1 με 300 θα είναι τετρακινητο με χαλντεξ.
Άβαταρ μέλους
By kouladi
#553548 Με το συμπάθειο φίλε Anonymous Founder αλλά νομίζω ότι το value for money δεν είναι προτεραιότητα (ούτε καν λίγο) για τον πέτρολχεντ. Αλλιώς όλοι θα είχανε 156 σαν εμένα και δεν θα σαπίζανε παρατημένες στις άκρες των δρόμων.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#553550 Όχι δεν ψώνισα γιατί φυσικά παραμένει το αγκάθι του Audi που ναι μεν ρίχνω διαρκώς τιμή, αλλά το τηλ δε χτυπάει.

Σε ότι αφορά την τιμή, ναι, δεν είναι ευκαιρία αλλά δεν είναι και ακριβό. Τα ομιλικά Golf R και S3 είναι 10-15Κ πάνω. Το Megane RS τα ίδια. Το δε Τάπερ παίζει αλλού γι' αλλού και είναι και εμετικό εμφανισιακά. Το Golf GTI είναι υποδεέστερο σε επιδόσεις και ακριβότερο ενώ το φθηνότερο i30N δε μπορεί να με πείσει να δώσω τα 28Κ που ζητάει όσο καλό και να είναι στο δρόμο. Όπως και να έχει η μεταπωλητική δε με νοιάζει. Το αμάξι το παίρνω για μένα όχι για τον επόμενο.

Στο θέμα της ποιότητας το Leon με υπερκαλύπτει. Είτε αυτό έχει να κάνει με την κύλιση είτε με τα υλικά και τη συναρμογή. Βλέπω και τα premium των 40Κ και οι διαφορές είναι πραγματικά αμελητέες. Παρομοίως και ο εξοπλισμός. Αυτόματο, ηλιοροφή, android auto, ηλεκτρωμικός καθρέφτης και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι, digital όργανα, LED ολούθε, αυτόματα φώτα,αισθητήρες ολούθε, 2ζωνικός με αεραγωγούς πίσω που τους είχα καημό κτλ. Γενικώς του λείπουν μόνο τα συστήματα ασφαλείας που γενικά είναι χαμηλά στις προτεραιότητές μου. Κατά τα άλλα είναι ολοκληρωμένο το πακέτο και σε συνδυασμό με την, ας την πούμε αξιοπρεπή, εγγύηση που δίνει, σου παρέχει κάποια ασφάλεια ότι στα 4χρόνια ή 80Κ χλμ που θα κάνω θα χρειάζεται μόνο service, τακάκια και λάστιχα.

Στο 90% των περιπτώσεων σαφώς και με καλύπτει το FR, το οποίο και οδήγησα από Γλυφάδα μέχρι Δραπετσώνα και πράγματι είναι πολύ καλό για τα χρήματα που κοστίζει. Είπαμε όμως ότι 1.8 δεν παίζει πια και εάν είναι να πληρώνω πάγια 2λτ θα πάω για το Cupra που είναι σε όλα του ένα 20-30% πιο τονισμένο από το FR. Επίσης το FR πλέον έχει διαφοροποιήσει και τον εξοπλισμό του σε σχέση με αυτό του Busso και άρα πρέπει να πας στα περίπου 23-24Κ για το πάρεις όπως εκείνο. Άρα τα 21Κ τα ξεχνάμε για FR όπως ξεχνάμε και τους ανάλογους ρύπους. Θυμίζω το Cupra που συζητάμε είναι προ-WLTP με 156 ρύπους και άρα "μόλις" 288€ τέλη.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#553557 Στέφανε το εν λόγω είναι εκθεσιακό;
Δλδ το έχουν στην έκθεση κ οποίος θέλει μπαίνει μέσα κλπ;

.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#553559 Σωστά. Είναι εκεί από τον Αύγουστο περίπου και προφανώς έχει γίνει παρέλαση μέσα.

Έχει όμως το μεγάλο πλεονέκτημα των παλιών ρύπων και ότι για παραγγελία θέλουν κάνα 4μηνο και έχει αυξηθεί λίγο και η αρχική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Aλλο το Golf 1.4 και άλλο το Golf R ή το Κουπρα. Είναι ακριβο στα 35κ βεβαια αλλα 300 ιππους σε BMW στα 35κ δεν υπαρχει σε καινουριο και το επομενο 1 με 300 θα είναι τετρακινητο με χαλντεξ.

Είμαι βέβαιος πως και με το Golf R πάνω από τις λακούβες η αίσθηση θα ήταν η ίδια. Προφανώς σε επίπεδο επιδόσεων και εξοπλισμού θα υπάρχει διαφορά, αλλά τα λεφτά που ζητάνε για τις γρήγορες εκδόσεις, για εμένα δεν δικαιολογούνται.
Όσο για την BMW, περασμένα μεγαλεία... Σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να αγοράσεις σοβαρό όχημα από την εταιρεία με λογικά λεφτά (όταν λέω σοβαρό, εννοώ να χαίρεσαι να το οδηγείς στον δρόμο)...

:vava:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#553574 Δηλαδή πόσο θα έπρεπε να έχει το Cupra και το κάθε Cupra για να θεωρείται καλό deal? Μην παραμυθιαζόμαστε ότι πρόκειται για εκδόσεις με 2 αυτοκόλλητα και 500cc παραπάνω. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές από κάτω για να μπορούν να είναι διαχειρίσιμα τα 50-60-100 άλογα παραπάνω και αυτά κοστίζουν.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:
GTS έγραψε:Aλλο το Golf 1.4 και άλλο το Golf R ή το Κουπρα. Είναι ακριβο στα 35κ βεβαια αλλα 300 ιππους σε BMW στα 35κ δεν υπαρχει σε καινουριο και το επομενο 1 με 300 θα είναι τετρακινητο με χαλντεξ.

Είμαι βέβαιος πως και με το Golf R πάνω από τις λακούβες η αίσθηση θα ήταν η ίδια. Προφανώς σε επίπεδο επιδόσεων και εξοπλισμού θα υπάρχει διαφορά, αλλά τα λεφτά που ζητάνε για τις γρήγορες εκδόσεις, για εμένα δεν δικαιολογούνται.
Όσο για την BMW, περασμένα μεγαλεία... Σε λίγο καιρό δεν θα μπορείς να αγοράσεις σοβαρό όχημα από την εταιρεία με λογικά λεφτά (όταν λέω σοβαρό, εννοώ να χαίρεσαι να το οδηγείς στον δρόμο)...

:vava:

Το εταιρικό golf έχει ημιάκαμπτο ή πολ/λών ?