Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#548564 Πάντως εγώ άκουσα ένα ωραίο από ενα δημοσιογράφο της Αυγής που είχε ο Αρβανίτης μόλις είδαν τις δηλώσεις Ιερώνυμου. Είπε " έχει πείσει την Κεντρική Επιτροπή , τώρα μένει να το περάσει στις οργανώσεις βάσης " :-)

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#548569 Εγω πιστευω οτι ειναι τελειωμενη υποθεση. Τα μεγαλα κεφαλια της εκκλησιας εχουν παρει τις αποφασεις τους.

Απλα κερδιζουν λιγο χρονο και μεταθετουν τη γκρινια των παπαδων για μετα. Που θα το εχουν παρει αποφαση οτι δεν αλλαζει κατι και θα το χωνεψουν ευκολοτερα...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#548575 Να το φέρουμε με τρόπο στα παιδγιά, μη μας στεναχωρηθούνε κιόλα.
Το αποκορύφωμα ήταν κάποιες ιδιαίτερα εκνευριστικές τρελίτσες του στυλ "ενισχύεται η αυτονομία της εκκλησίας vs του κράτους".

Να σας δώσουμε κι άλλη ενίσχυση. Ας πούμε, το μισθολόγιό σας να καλύπτεται από τους εγγεγραμμένους πιστούς και όχι από τον φορολογούμενο. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:Διαβαζοντας σε ομως, εχω διαπιστωσει πως πολυ συχνα χρησιμοποιεις τον εαυτο σου και τις προσωπικες σου εμπειριες σαν επιχειρηματα, (οπως ολοι μας), αλλα με τη διαφορα οτι τα παρουσιαζεις ως δεδομενα που επιβεβαιωνουν τον κανονα.
Κοινως αυτοεπιβεβαιωνεσαι, ελλειψει καλυτερης λεξης...

Δεν θέλω να το παρουσιάσω ως αυτοεπιβεβαίωση, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήθελα να δείξω το άκυρο του συλλογισμού του "εγώ ξέρω πολλούς που τα φάγανε => όλοι τα φάγανε". :rtfm: Και προφανώς αυτό ακυρώνεται αν υπάρχει ΕΝΑΣ που δεν τα έφαγε. :lol:

trident1971 έγραψε:... τι ακριβως αποδεικνυουν τα παραπανω για το υπολοιπο κοινωνικο συνολο?

Βασικά πως δεν τα φάγαμε όλοι. Όταν συμφωνείς με τον Παγκαλο που λέει πως τα φάγαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αρκεί 1 άτομο για να κάνεις λάθος. :lol:

trident1971 έγραψε:Βασικα το μονο σιγουρο ειναι οτι καποιοι λιγοι απο αυτους που ξερεις, ΕΧΟΥΝ ζημιωσει το κρατος και τους υπολοιπους και ειναι σιγουρο γιατι δεχομαστε 100% αυτο που λες.

Ναι, δεν κάνω παρέα με αγγέλους. :lol:

trident1971 έγραψε:Μετα εχουμε και το "αμα νομιζεις χψω, σταματαω την κουβεντα". :roll:

Εάν κάποιος επιμένει πως μία ολόκληρη κοινωνία 10εκ. ανθρώπων κλέβει, χωρίς να μου φέρει συγκεκριμένες αποδείξεις, δεν μπορώ να συζητήσω. Θεωρώ πως είναι πολύ εύκολο να συμφωνήσουμε πως ΔΕΝ κλέβουν όλοι, πολλοί μάλιστα δεν μπορούν εκ θέσεως να κλέψουνε. Άρα το ΟΛΟΙ τα φάγανε είναι λάθος. Συμφωνώ πως είναι ΠΟΛΛΟΙ που τα φάγανε. Πόσοι; 1εκ ας πούμε. Τεράστιος αριθμός. Αλλά είναι το 10% του πληθυσμού. Και προσωπικά δεν νομίζω καν πως είναι τόσοι. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι πως υπάρχει μία κάστα ανθρώπων που διοικούν τη χώρα και ασκούν εξουσία. Αυτοί οι άνθρωποι τρώνε με χρυσά κουτάλια και δίνουν και μερικά ψίχουλα σε αρκετούς ακόμα που κρατάνε κάποιες θέσεις κλειδιά. Δεν χρειάζεται να τους ταΐζεις όλους για να κάνεις τέτοιες δουλειές. δεν συμφέρει και δεν έχεις λόγο να το κάνεις. Μία μικρή μειοψηφία που τρώει τα πολλά και μία λίγο μεγαλύτερη (αλλά πάλι σημαντικά μικρότερη από το όλον) να τρώει κανένα ψιχουλάκι και τελείωσες. Απόδειξη δεν έχω, οπότε προφανώς και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν θα πιστέψω εύκολα πως 10εκ. άνθρωποι είναι απατεώνες. Και όχι, είναι τελείως διαφορετικό το να μην πάρεις 3-4 αποδείξεις / έτος και το να τρως με χρυσά κουτάλια. Όλοι οι υπόλοιποι να κλέβουμε όσο μπορούμε δεν πιάνουμε παρά 2-3 Άκηδες. Και υπήρχαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν, ας μην γελιόμαστε) πολλοί περισσότεροι Άκηδες στην Ελλάδα, τόσο πρώην και εν ενεργεία πολιτικοί, όσο και επιχειρηματίες και δημόσιοι υπάλληλοι σε "σωστές" θέσεις.

trident1971 έγραψε:Εισαι σιγουρος οτι καταλαβες τι λεει ο Παγκαλος και ο axel12p??? Δεν κατηγορουν εσενα, αλλα κοιτα λιγο γυρω σου...

Κατάλαβα πολύ καλά τι λέει ο Πάγκαλος, ο οποίος απλά με τα λόγια αυτά θέλει να μεταφέρει την ευθύνη των πράξεών του στο κοινωνικό σύνολο. :s_wink Είναι σαν να λέει ένας κλέφτης στο θύμα του "αφού ξέρεις ρε φίλε πως είμαι κλέφτης, γιατί έφυγες από το σπίτι σου και με άφησες να κλέψω;;" Γι' αυτό και η δήλωση του Πάγκαλου είναι εξοργιστική. Είναι προσβλητική και καταδεικνύει το ποιόν του ανθρώπου. Ο Πάγκαλος ξέρει πολύ καλά τι γίνεται, ξέρει πολύ καλά ποιος ευθύνεται, αλλά προτιμάει να δημιουργεί ενοχές σε τίμιους ανθρώπους που μπορεί μία φορά να μην ζήτησαν απόδειξη, από το να αποδειχθεί τις ευθύνες του ιδίου και του σιναφιού του.

Ο axel12p φαντάζομαι απλά δεν το σκέφτηκε έτσι.

Γύρω μου ξέρω πολύ καλά τι γίνεται προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#548597 όλοι συμμετέχουν στο μπουρδέλο και αν όχι όλοι το 90%

το ότι δεν τρώνε όλοι το σκατό που τους αναλογεί είναι άλλο ζήτημα, αλλά κανείς δεν είναι άγιος
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:Μετα εχουμε και το "αμα νομιζεις χψω, σταματαω την κουβεντα". :roll:

Εάν κάποιος επιμένει πως μία ολόκληρη κοινωνία 10εκ. ανθρώπων κλέβει, χωρίς να μου φέρει συγκεκριμένες αποδείξεις, δεν μπορώ να συζητήσω.

Πολύ ευχαρίστως, αλλά εδώ δεν κόβουμε αποδείξεις! :lol:

Πέρα από την πλάκα, να σου εξηγήσω που θεωρώ ότι κάνεις λάθος. Η δική σου άποψη είναι πως το λάδι πέφτει από πάνω. Αυτοί που είναι στην κορυφή του συστήματος είναι βουτηγμένοι στο λάδι, ενώ σε αυτούς που είναι στον πάτο του, δεν φτάνει ποτέ το λάδι, γιατί δεν χρειάζεται κιόλας.

Το πρόβλημα στην πράξη όμως είναι πως εδώ δεν μιλάμε για μια μηχανή που δουλεύει και απλά κάποιοι φροντίζουν να ρίχνουν λάδι όπου τους βολεύει, αλλά για μια διαλυμένη μηχανή όπου όποιος μπορεί ανεξαρτήτως μεγέθους βουτάει στο λάδι, ενώ αν δε μπορεί μένει στην ξεραΐλα.

Η κακοδιαχείριση σε Δήμους και Δημόσιο γενικότερα, η αδιαφανείς προσλήψεις άπειρου προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ, η μίζες ακόμη και για μικρά ποσά, η έλλειψη αντικειμενικής αξιολόγησης, η φοροδιαφυγή από τους ελεύθερους επαγγελματίες (κάθε φορά νιώθω έκπληξη αν ένας γιατρός μου κόψει απόδειξη!) και ΠΟΛΛΑ πολλά άλλα, δεν έχουν σχέση με τα χρυσά κουτάλια που αναφέρεις και τους λίγους πάνω πάνω που λαδώνει το "σύστημα".

Είναι απλά ότι το σύστημα δεν λειτουργεί, και όταν το σύστημα δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και κυρίως ΤΙΜΩΡΙΑ, τότε αν όχι όλοι οι περισσότεροι θα το βουτήξουν το χέρι στο μέλι. Ένας απλό πολίτης μπορεί να έφαγε μισό βάζο και ο Πάγκαλος να έφαγε 100. Και είναι πάρα πολύ αυτοί που έφαγαν μισό βάζο μέλι. Και αρκετοί επίσης που έβλεπαν τι γινόταν γύρω τους, αλλά δεν μιλούσαν, είτε επειδή ήταν απλά αδιάφοροι, είτε επειδή ήξεραν ότι δεν θα υπήρχε τιμωρία και δεν ήθελα να μπλέξουν.

ΥΓ. Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ΚΑΙ αυτά που αναφέρεις, απλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτά. Εκεί κολλάει και το "μαζί τα φάγαμε". Και δυστυχώς η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει.
Άβαταρ μέλους
By otso
#548639 μπαρμπα μαρκο το 1 μυριο που λες πως εφαγαν δεν ειναι 10% , με τις οικογενειες τους ειναι 50%.
Εγω πιστευω οτι το 30% του πληθυσμου που ζει κατω απο το οριο της φτωχειας εβαλε περιστασιακα το χερι στο βαζο η καθολου. Οι υπολοιποι ακομα εκει το εχουν , γι αυτο και δεν τελειωνουν τα φραγκα κατω απ το στρωμα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
otso έγραψε:μπαρμπα μαρκο το 1 μυριο που λες πως εφαγαν δεν ειναι 10% , με τις οικογενειες τους ειναι 50%.
Εγω πιστευω οτι το 30% του πληθυσμου που ζει κατω απο το οριο της φτωχειας εβαλε περιστασιακα το χερι στο βαζο η καθολου. Οι υπολοιποι ακομα εκει το εχουν , γι αυτο και δεν τελειωνουν τα φραγκα κατω απ το στρωμα.

μια χαρά τελειώνουν τα φράγκα, επίσης δεν είναι πολύ εύκολο πλέον να κινηθείς αν έχεις μαύρο χρήμα

και έρχεται κι άλλη πούτσα στη σοβιετία
http://www.enikonomia.gr/my-money/20067 ... -ypou.html

αλλά το χρήμα κάτω από το στρώμα μια χαρά το ροκανίζουν με όχι τόσο αργούς ρυθμούς
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#549457 Εικόνα
Branislav Princip and Anita Hohenberg, descendants of Gavrilo Princip and Franz Ferdinand, respectively, shaking hands in Graz today
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#549490 Για τη γυναίκα του λέει και είναι παλιό το άρθρο...