Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dodger έγραψε:Καινούρια :s_thumbsup

Αυτό φταίει!! :rtfm:

:lol:
Χρόνια πολλά ,καλά Χριστούγεννα! :)
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#54916 Κατά πάσα πιθανότητα είναι χαζή απορία, αλλά δεν βαριέσαι!

Φίλος μου χαρίζει τα χιονολάστιχα του. Είναι διάσταση 235/45/18. Εγώ όμως φοράω 225/40/18 εμπρός και 255/35/18 πίσω. Να φανταστώ ότι δεν μου κάνουν; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κατά πάσα πιθανότητα είναι χαζή απορία, αλλά δεν βαριέσαι!

Φίλος μου χαρίζει τα χιονολάστιχα του. Είναι διάσταση 235/45/18. Εγώ όμως φοράω 225/40/18 εμπρός και 255/35/18 πίσω. Να φανταστώ ότι δεν μου κάνουν; :lol:

Με τα πίσω θα έχεις θέμα γιατί η ζάντα η πίσω είναι 8,5αρα ενώ η μπροστά που είναι οκ 8αρα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Nikos! έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κατά πάσα πιθανότητα είναι χαζή απορία, αλλά δεν βαριέσαι!

Με τα πίσω θα έχεις θέμα γιατί η ζάντα η πίσω είναι 8,5αρα ενώ η μπροστά που είναι οκ 8αρα.

Δεν νομίζω ότι και πίσω θα έχει θέμα. :s_blush
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#54923 Βουλκανιζατεράς θα ξέρει σίγουρα; :lol:

Γιατί αν κάνουν, τα βάζω πάνω τους χειμώνες (παρόλο που δεν θα πάω στα χιονοδρομικά με το BMW) και επεκτείνω λίγο την ζωή και καλή κατάσταση των θερινών μου, όπως κάνω και με του Bora τόσα χρόνια. :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bill33 έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Νομίζω ότι η πίσω δε μπορεί να κατέβει στο 235, μόνο στο 245.

Η μπροστά είναι σίγουρα οκ.

Το θέμα είναι ότι και πάλι έχεις πολύ πλατύ πέλμα για χειμερινά.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#54931 Μα δεν θα ανεβαίνω στα χιόνια με το BMW. Το Bora λογικά σε 3-4 μέρες θα φορέσει τα καινούργια του χειμερινά παπουτσάκια και όπως κάθε χρονιά θα τραβήξει αυτό το ζόρι του πήγαινε έλα στα βουνά. Το μόνο που θέλω είναι να "προστατεύσω" για λίγους μήνες τα θερινά μου!
Άβαταρ μέλους
By drdino
Nikos! έγραψε:
bill33 έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Νομίζω ότι η πίσω δε μπορεί να κατέβει στο 235, μόνο στο 245.

Η μπροστά είναι σίγουρα οκ.

Το θέμα είναι ότι και πάλι έχεις πολύ πλατύ πέλμα για χειμερινά.

Σίγουρα οκ με 5% διαφορά στη διάμετρο δεν θα το έλεγα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#54955 Στο μανουαλι σου γράφει τις διαστάσεις. Οτιδήποτε πέρα από αυτές είναι και παράνομο και ηλίθιο.

Το συνεχόμενο βγαλσιμο-μπασιμο γαμαει Και τα ελαστικά Και τις ζάντες.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#54958 Να το κοιτάξω το manual, αλλά υποθέτω ότι θα λέει τι ζάντες παίρνει το αυτοκίνητο, όχι τι ελαστικά χωράνε στις συγκεκριμένες ζάντες.
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#55001 Αλλο αν χωρανε (πλατος- διαμετρος) κι αλλο αν θα δουλεψουν σωστα στο αυτοκινητο με βαση την αρχικη διασταση. Εδω http://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html μπορεις να υπολογισεις τη διαφορα, οι κατασκευαστες προτεινουν να μην κανουμε αλλαγες μεγαλυτερες του 3%.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
CARυοθραύστης έγραψε:Στο μανουαλι σου γράφει τις διαστάσεις. Οτιδήποτε πέρα από αυτές είναι και παράνομο και ηλίθιο.

Το συνεχόμενο βγαλσιμο-μπασιμο γαμαει Και τα ελαστικά Και τις ζάντες.

+1.
δες κ για ένα σετ ζαντών για να είσαι οκ...αλλίως κάθε 6 μήνες η όλη δουλειά μοιάζει αγκαρία... με ζυγοσταθμίσεις, αλλαγή ελαστικών σε ζάντες κτλ... από την άλλη σιδερένιες με τάσια σε αμάξι 50.000€ είναι ότι πιο αντιαισθητικό... οπωσδήποτε αλουμινίου...

αν δεν κάνω λάθος, πριν μερικές μέρες δεν πούλησες το σετ των 18άρων? :hmmm: