Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:φίλε εγώ δεν το πήγα στα "πιθίκια", απλά δεν θεωρώ ότι η δημοκρατία είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα

Καλά, η έκφρασή μου ήταν υπερβολική. Αλλά εγώ από την άλλη δεν θεωρώ πως υπάρχει περίπτωση κάποιος λαός ελεύθερα να επιλέξει καταπίεση...

QsisVTS έγραψε:άλλωστε σε διάφορες χώρες που το γύρισαν στη δημοκρατία βλέπουμε πράγματα που μόνο δημοκρατικά δεν είναι και ειλικρινά δεν ξέρω αν ίσως ήταν καλύτερα με τα προηγούμενα καθεστώτα (αναφέρομαι κυρίως σε ανατολικό μπλοκ)

Αυτό που συμβαίνει;;; :dizzy:

QsisVTS έγραψε:επίσης σε διάφορες χώρες η με το ζόρι δήθεν ελευθερία έφερε χειρότερα προβλήματα , πάρε για παράδειγμα διάφορες αραβικές χώρες που η επέμβαση για ελευθερία έκανε τα πράγματα χειρότερα

Ναι, γιατί αφενός δεν ήταν παρέμβαση για ελευθερία, ήταν ξεκάθαρα αποικιοκρατική κίνηση. Και πατερναλιστική "ελάτε να σας δείξουμε εμείς οι προχώ δυτικοί πως θα γίνεται κράτος". Και φυσικά δεν λήφθηκε υπόψη ούτε η τοπική κουλτούρα, ούτε η πραγματικότητα.

QsisVTS έγραψε:και ποιος είσαι εσύ στην τελική που θα τους πεις ότι εσύ ξέρεις καλύτερα;

Προφανώς και δεν ξέρω εγώ καλύτερα. Έχω την εντύπωση όμως ξαναλέω πως δεν υπάρχει περίπτωση λαός να επιλέξει ένα καθεστώς που να φοβάσαι να μιλήσεις και μπορείς ανά πάσα στιγμή να "εξαφανιστείς"... Ακόμα και χωρίς να έχεις κάνει κάτι...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#547094 συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μπούμε χωρίς κάποιου είδους μελέτη ως ελάχιστη προσπάθεια στη λογική άλλων νοοτροπιών

επίσης η ελευθερία και η καταπίεση είναι πολύ σχετικές έννοιες, εγώ διακρίνω καταπίεση και στις δημοκρατικές κοινωνίες, όπως επίσης διακρίνω και την τάση των ανθρώπων να καταπιέζουν τον εαυτό τους (σε βαθμό αυτοκαταστροφής) με διάφορα κοινωνικά πρέπει

αλλά εδώ πάμε σε πολύ φιλοσοφική συζήτηση με χιλιάδες υποπεριπτώσεις, απλά ας δεχτούμε ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:απλά ας δεχτούμε ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο

Προφανώς και σχεδόν τα πάντα δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά ελπίζω να μπορούμε να δεχτούμε πως το να σε δολοφονήσουν και να σου πάρουν τα όργανα επειδή υποστήριξες το λάθος άτομο σε εσωκομματική διαδικασία ή επειδή διαλογίζεσαι δεν είναι σωστό σε καμία υποπερίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#547102 σίγουρα, αλλά δυστυχώς πουθενά στην ιστορία του κόσμου δεν έχουν υπάρξει ουτοπίες

ίσως γιατί ο άνθρωπος σαν είδος δεν είναι ικανός για κάτι τέτοιο, οπότε το αμέσως επόμενο καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάς τη συνολική εικόνα, όπου και πάλι θα δεις πολλές διαφορετικές απόψεις.. για άλλους ο ανελέητος καπιταλισμός είναι ο,τι καλύτερο, για άλλους ο σοσιαλισμός παρά τα άσχημα που έχουν και οι δύο και οι υποστηρικτές τους επιλέγουν να παραβλέπουν

και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους γιατί το ανθρώπινο είδος αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους που θέλουν να εξουσιάζουν και να ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες (το οποίο είναι μια μορφή σκλαβιάς) και από ανθρώπους που θέλουν να ανήκουν κάπου σε κάποιο μαντρί πράγμα που θα εκμεταλλευτούν οι πρώτοι

πραγματικά ελεύθεροι έστω και στη σκέψη είναι ελάχιστοι, γιατί δεν είναι και εύκολο να είσαι ακόμα και αν έχεις πρόθεση, δεν είσαι προγραμματισμένος να είσαι ως κοινωνικό ον που έχεις ανάγκη να είσαι κάποιος ή κάτι σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους, οπότε πολύ συχνά ως "σκέψη" νοείται το απλά να αναπαράγεις απόψεις που έχουν διατυπώσει άλλοι ή είναι αποδεκτές από άλλους
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#547687 Γαλλία: Μεταμόσχευσαν σε γυναίκα πνεύμονες καπνίστριας και πέθανε από καρκίνο

https://www.protothema.gr/world/article ... o-karkino/

Το γεγονός ότι πέρασαν μόλις λίγοι μήνες από τη μεταμόσχευση μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες ανωμαλίες στις ακτινογραφίες υποδηλώνει ότι ο καρκίνος είχε ξεκινήσει όταν η δότρια ήταν ακόμη εν ζωή. Η ανάπτυξη των όγκων επιταχύνθηκε όμως από την ανασοκατασταλτική θεραπεία που λάμβανε η λήπτρια προκειμένου να μην απορρίψει το μόσχευμα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#547980 Announcing the 2018 World Fantasy Award Winners

Winner: “The Birding: A Fairy Tale” by Natalia Theodoridou (Strange Horizons, Dec. 18, 2017)
https://www.tor.com/2018/11/04/announci ... d-winners/

εδω η ιστορια της
http://strangehorizons.com/fiction/the- ... airy-tale/
Άβαταρ μέλους
By corsair
gianik έγραψε:http://www.bloko.gr/2018/11/blog-post_298.html?m=1

#parakratikoi... :ninja:

Ποσο θα θελα να μασταν Βραζιλια... Ουτε συλληψεις, ουτε δικαστηρια... επι τοπου σκάνε 2-3 off duty* cops και τους τελειωνουν για παντα.

* Offduty πάντα, γιατι στους on-duty δεν συμβαινει ποτε τιποτα αξιο λογου, ουτε σκοτωνουν ποτε κανενα. Οι offduty ομως ξεκληριζουν μια κωμοπολη καθε χρονο :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
corsair έγραψε:

Ποσο θα θελα να μασταν Βραζιλια... Ουτε συλληψεις, ουτε δικαστηρια... επι τοπου σκάνε 2-3 off duty* cops και τους τελειωνουν για παντα.

* Offduty πάντα, γιατι στους on-duty δεν συμβαινει ποτε τιποτα αξιο λογου, ουτε σκοτωνουν ποτε κανενα. Οι offduty ομως ξεκληριζουν μια κωμοπολη καθε χρονο :lol:

Και αν οι off duty πίστευαν πως ένας άσχετος περαστικός που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή (όπως πχ εσύ που μπορεί να πήγαινες για ψώνια παραδίπλα) έκανες τη ζημιά;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
corsair έγραψε:

ντάξει κάπου πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει...
δεν πειράζει όμως , πλήρωνε |λογοκρισία| εσύ φορολογούμενε τις φθορές για να ξεκαβλώνουν τα μπαχαλάκια.... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#548187 Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, δεν έχει να κάνει ούτε με την αστυνομία ούτε με τη δικαιοσύνη...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#548188 εννοείται είναι θέμα πολιτικής βούλησης...
Απλά το πράγμα έχει αρχίσει και ξεχειλώνει και δεν ξέρω πότε και πως θα ξεσπάσει...
Προς θεού όμως , μην πειράξουμε τα παιδιά... :(

υ.γ
πόσο θα γούσταρα , στον επόμενο λογαριασμό της Δ.Ε.Η που θα λάβουμε , στην ανάλυση λογαριασμού να γράφει : για καμμένα περιπολικά , τρόλεϊ , σκοπιές , κτίρια , κλπ : 1 €.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#548193 εδώ σου λέει ερτ, αυτό νομίζεις ότι θα πειράξει, έτσι κι αλλιώς τα λεφτά που δίνει ο φορολογούμενος για πέταμα είναι