Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Corto Maltese έγραψε:Mετά ήρθε μία νίκη με Μινάρντι και 4 μαστραπάδες με το κατρουλοποτό ενώ θα μπορούσαν να είναι και 5 αν δεν αφήνανε τον Μπρον να τρέξει όλη τη σεζόν at the twilight zone των κανονισμών. Δε σου είπα να τον κάνεις θεό επειδή στο πρώτο του FP ever ήταν ο ταχύτερος (όχι απλά γρήγορος) ούτε επειδή πήρε βαθμό στο ντεμπούτο του και σπάζοντας το ρεκόρ για τον μικρότερο βαθμολογούμενο. Αλλά αυτό αν το συνδυάσεις με τα επόμενα και βγάλεις συμπέρασμα ότι πρόκειται περί μετριότητας δεν έχω λόγια, ειλικρινά. Ξέρεις αυτή η νοοτροπία έκανε ένα σκασμό τιφόζι να μην μπορούν να αποδεχθούν τόσα χρόνια τον Αλόνσο (το τσογλάνι που στέρησε από τον Σούμι το 8ο) ας μη γίνει το ίδιο και με τον Φέτελ (το τσογλάνι που άφησε άτιτλο τον Αλόνσο)

Δεν υπάρχει ούτε μισό ποστ μου που να τον χαρακτήρισα μετριότητα.Έχω πει ότι είναι ταλέντο από τα λίγα, τα τέσσερα στη σειρά δεν μπορούν να έρθουν ούτε τυχαία, ούτε σε τυχαίο, ταχύτατος στο γρήγορο γύρο είναι, μεθοδικός και εργατικός είναι...μπλα μπλα. Αν επειδή δεν καβαλήσα το τρένο εκείνων που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν το μεγαλύτερο οδηγό της δεκαετίας και βάλε, που δεν έχει να αποδείξει από δω και πέρα τίποτα και σε κανέναν, καλό παιδί και εξαίρετο χαρακτήρα κλπ αγιογραφικά ή επειδή θεωρώ τον Αlο πιο ολοκληρώμενο, κατατάσσομαι στους αντι........πάσο. Αυτή είναι η λογική του εσμού (κατά το συρφετός του eddie) :shifty:
Άβαταρ μέλους
By nass
#54574 Είμαστε στο 2014 άρα με το 50% της δεκαετίας πίσω μας (2010-2014) και με το Vettel με 4 κούπες σε 5 χρονιές, οι πιθανότητες να μην είναι ο πιο πετυχημένος και άρα με αντικειμενικά κριτήρια (γιατί ΟΚ υπάρχουν και οι προσωπικές προτιμήσεις) ο μεγαλύτερος οδηγός της δεκαετίας είναι μικρές. Μόνος έτερος διεκδικητής του συγκεκριμένου τίτλου: ο Hamilton.
Επίσης είναι ο μόνος από όσους τρέχουν σήμερα με δυνατότητα (και ΙΜΗΟ πιθανότητα) να φτάσει τις 7 κούπες του Μιχαλάκη.
Εχει πλάκα που πολλοί προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψή τους θυμούνται τότε στο 2ο stint της Ουγγαρίας γύριζε το πουλέν τους στο 27.5 ενώ ο άλλος στο 28.3 άρα ...πύραυλος αλλά πολύ βολικά ξεχνάνε ή υποβιβάζουν κάτι μικροπράγματα που είναι οι νίκες και ακόμα περισσότερο οι κούπες (ιδιαίτερα οι επαναλαμβανόμενες διότι ΟΚ και ο Alan Jones πήρε κούπα :superman: αλλά 2 πόσο δε μάλλον 3-4-... κούπες μόνο μεγάλοι του σπορ έχουν πάρει και από δαύτους αυτή τη στιγμή ΜΟΝΟ 3 υπάρχουν)
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#54577 δεν είπα πετυχημένος,είπα μεγαλύτερος.Στατιστικά είναι ο πιο πετυχημένος δεν χωρά αμφισβήτηση (το να φτάσει τον MS είναι άλλη κουβέντα). Στατισιτικά ο MS είναι ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών. Κάποιοι πολλοί όμως, καλώς ή κακώς δεν το κρίνουμε, θεωρούν μεγαλύτερο όλων των εποχών ή τουλάχιστον μεταπολεμικά το Senna.Mόνο με τη λογική των τίτλων είναι καλύτερος ο Jody του Gilles.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#54580 Nass επειδη εγω με το Μαλτεζο γραψαμε για Ουγγαρια και δεν ειδα καποιον αλλο να το κανει προσφατα, δε φανταζομαι να εννοεις εμας; Γιατι δεν αναφερομαστε καν στο Φεττελ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#54583 Δεν εννοώ κάποιον συγκεκριμένα, παράδειγμα έφερα.

@castigamatti η παγίδα είναι η προσπάθεια να βγει κάποιο ντε και καλά "Ο ΠΙΟ μεγάλος" δεν αρκεί να είναι εκ των κορυφαίων, όχι, πρέπει ντε και καλά να είναι Ο κορυφαίος. Μόνο που ξεκάθαρα η όλη φάση είναι προσωπικές προτιμήσεις οπότε η όλη συζήτηση δε βγάζει συμπέρασμα. Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο μεγαλοσύνης όμως είναι οι (περισσότερες της μίας) κούπες και το να τονίζουμε εξαιρέσεις όπως ο Gilles ή ο Moss ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ε δηλαδή τι να κάνουμε, Lauda > Hunt, Schumacher > Hakkinen κτλ. Προσωπικά μου αρκεί πάντως να ξεχωρίζω τους 2-3 κορυφαίους κάθε εποχής και δεν έχω καθόλου ζόρι να αποδείξω τίποτα πέραν τούτου.
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
nass έγραψε:Δεν εννοώ κάποιον συγκεκριμένα, παράδειγμα έφερα.

@castigamatti η παγίδα είναι η προσπάθεια να βγει κάποιο ντε και καλά "Ο ΠΙΟ μεγάλος" δεν αρκεί να είναι εκ των κορυφαίων, όχι, πρέπει ντε και καλά να είναι Ο κορυφαίος. Μόνο που ξεκάθαρα η όλη φάση είναι προσωπικές προτιμήσεις οπότε η όλη συζήτηση δε βγάζει συμπέρασμα. Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο μεγαλοσύνης όμως είναι οι (περισσότερες της μίας) κούπες και το να τονίζουμε εξαιρέσεις όπως ο Gilles ή ο Moss ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ε δηλαδή τι να κάνουμε, Lauda > Hunt, Schumacher > Hakkinen κτλ. Προσωπικά μου αρκεί πάντως να ξεχωρίζω τους 2-3 κορυφαίους κάθε εποχής και δεν έχω καθόλου ζόρι να αποδείξω τίποτα πέραν τούτου.

+1 στο bold
Το θέμα είναι ότι κάποιοι εδώ μέσα έχουν κάψα να αποδείξουν ότι Alo>Rai -και άντε, πες αυτό να ισχύει- ακόμη περισσότερο καίγονται να αποδείξουν ότι Alo>όλων. Στο οποίο τα κουκιά δε βγαίνουν.
Αναμφίβολα μιλάμε για πιλότους εν ενεργεία και δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά ο φανμπουσμος δεν έκανε καλό σε κανέναν. Δηλαδή οι ίδιοι αρχές δεκαετίας 90 θα μάλωναν (δι'αλληλογραφίας; :lol: ) για το αν Prost>Senna ή τούμπαλιν. In retrospect γελάνε και οι πέτρες....
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#54711 Ξερω, ακυρο να σχολιαζω με μεγαλα χρονικα κενα, και ενω η συζητηση προχωραει, σορι...

Corto Maltese έγραψε:Θα σε εκπλήξω αλλά θα σου πω ένα μικρό μυστικό: Οι αγώνες γίνονται τις Κυριακές.

Θελεις μηπως να συγκρινουμε και RAI-GRO τις Κυριακες; :iconcool:
Ή η συγκριση GRO-MAL γινεται τις Κυριακες και η συγκριση RAI-GRO τα Σαββατα, επειδη ετσι βολευει το σκεπτικο σου; :innocent:
Ειναι εκπληκτικο πως ο Γκροζαν γινεται μετριος, προκειμενου να μειωθει ο Ραϊκονεν (ενω πριν το 2012 θα τον συνετριβε) και ο Μαλντοναντο (που ηταν πολυ καλος στη Γουιλιαμς) γινεται ακομη πιο μετριος, για να μειωθει ο Γκροζαν και εμμεσως ο Ραϊκονεν.

Corto Maltese έγραψε:τι δήλωνε το 99% του πάντοκ (με τον Μπέρνι πρώτο και καλύτερο) για το αν έχει θέση στο γκριντ κλπ κλπ κλπ.

Μονο που ο Γκροζαν, μετα την αποπειρα ανθρωποκτονιας κατα του Ναντο στο Σπα και τον αποκλεισμο του στον επομενο αγωνα, επιστρεφει, ΝΙΚΑΕΙ τον Κιμι κατα 4 θεσεις στη Σιγκαπουρη και 3 στην Ιαπωνια και ΜΕΤΑ αρχιζει το 0-12. Δεν ειχε δηλαδη ψυχολογικο προβλημα οταν ειχε φαει το ban και την σκληροτερη κριτικη, αλλα μετα... Και παλι φαινεται τα ψυχολογικα τον επιασαν με χρονοκαθυστερηση, οπως και η ρουκοσυνη.
Δεν εχεις εξηγησει φυσικα γιατι η κριτικη για τα λαθη του στον πρωτο γυρο (που ειναι φυσιολογικο να τον κανουν πιο συντηρητικο/μαζεμενο ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ) να τον επηρεαζει στα ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ.
Αποδιδεις δηλαδη την επικρατηση του Ραϊκονεν σε (ανυπαρκτους) ψυχολογικους λογους του Γκρο και αρνεισαι να δεις το προφανες, οτι ο Ραϊκονεν, μετα την περιοδο προσαρμογης απο την αποχη του, ηταν απλα ταχυτερος στα quals (και πολυ ανωτερος στους αγωνες).

Corto Maltese έγραψε:Όσο για το 2012 μπορεί ο καθένας να είναι όσο άσχετος θέλει.
Δε θα σώσω εγώ κάποιον από τη γελοιοποίηση

Εκτιμω την προσπαθεια σου να με προσβαλλεις, και τη διαθεση σου να με σωσεις(!) :superman: αλλα μπορεις και καλυτερα.
Ο καθενας διαλεγει τον τροπο του να αυτογελοιοποιείται. Αλλος υποστηριζει τον Ραϊκονεν, αλλος διαστρεβλωνει τα στατιστικα κατα το δοκουν και βλεπει τον Αλονσο να βαζει κοσμο στο DRS επιτηδες, αλλος κανει τον Τειρεσια-γιαλαντζι ή την Κομανετσι, αλλος τη Ρουβιτσα του Αλονσο, ο καθενας οπως τη βρισκει, ποιος ειμαι εγω που θα κρινω...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#54906 καντονίου το ρωτάω δημόσια. Γιατί δεν έχεις ξεθάψει τα quotes μου που προβλέπω συντριβή του Κίμι από τον Γκροζάν; Συνήθως όταν μπορείς να στηριχτεις σε quotes 3 λέξεων 15ετίας το ψάχνεις σαν ακούραστο μυρμήγκι. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν;

Παρακάτω. Εγώ συγκρίνω Κυριακές. Πάντα. Τα Σάββατα τα έβαλες εσύ γιατί έτσι σε βόλευε. Και ξαναλέω δεν γράφεις για Φ1 σε φόρουμ κεντήματος. Η έκρηξη εναντίον του Γκροζάν το τζιφάκι που έβαλα παραπάνω, οι δηλώσεις του γκριντ (στο σύνολο) και του Μπέρνι και οι φήμες για αποπομπή ήταν μετά τη Σουζούκα που έσκασε πάνω στον Γουέμπερ (δεν το είδες γιατί ασχολούσουν με το αν είχε βάλει το 1% ή το 2% του φτερού μπροστά από την πίσω ρόδα του Αλόνσο ο δικός σου).

Και σου ζητώ ταπεινά συγνώμη που αναγνώρισα σε άλλους οδηγούς το δικαίωμα σε ψυχολογικά προβλήματα ή σε δικαιολογίες. Αυτά είναι αποκλειστικότητα του ταχύτερου εβερ. Να είδες; Ο ταχύτερος έβερ. Το είπα! Αρα δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζουμε :)
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Corto Maltese έγραψε:καντονίου το ρωτάω δημόσια. Γιατί δεν έχεις ξεθάψει τα quotes μου που προβλέπω συντριβή του Κίμι από τον Γκροζάν; Συνήθως όταν μπορείς να στηριχτεις σε quotes 3 λέξεων 15ετίας το ψάχνεις σαν ακούραστο μυρμήγκι. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν;

Corto, δουλευομαστε;
Εχεις πει (στο περιπου) οτι εδιωξαν τον τιτανα Πετροφ και τον νεο Σεννα (οχι τον Λιουις, τον κανονικο), για να μην μπορουν να συγκριθουν αμεσα με τον Κιμι και να προστατευσουν ετσι την επενδυση τους, εννοωντας σαφως οτι θα ηταν αργοτερος απο τους προαναφερθεντες θρυλους.
Δεν εγραψες λοιπον οτι ο Γκροζαν θα νικησει τον Ραϊκονεν, αλλα κατι χειροτερο, οτι ηρθε για να προστατευτει ο Κιμι απο τους προηγουμενους, που ΑΥΤΟΙ θα τον συνετριβαν. Ή αλλο εννοουσες;
Εγω λεω οτι ο Γκροζαν ειναι σαφως ανωτερος απο τους ως ανω γιγαντες (ο ενας κανει τον part time σχολιαστη, ο αλλος ειναι αγνωστου διαμονης). Διαφωνεις;
Λεω επισης οτι ο Κιμι ηταν στη διετια σαφως ανωτερος απο τον Γκροζαν. Διαφωνεις ΚΑΙ σε αυτο;;; :(

ΥΓ: Το τι θα ξεθαψω και τι οχι και πότε, θα μου επιτρεψεις να το αποφασιζω εγω. Εξηγησα αλλωστε πολυ καθαρα οτι δεν ειχα χρονο εδω και μια εβδομαδα ουτε να παρακολουθησω τη συζητηση, οχι να ψαχνω κιολας. Α, και κατι αλλο, μην ανησυχεις, δεν κουραζομαι καθολου, εχω φωτογραφικη μνημη και ψαχνω με user name και λεξεις-κλειδια που θυμαμαι οτι γραφτηκαν, οποτε τα βρισκω πολυ ευκολα.

Corto Maltese έγραψε:Εγώ συγκρίνω Κυριακές. Πάντα. Τα Σάββατα τα έβαλες εσύ γιατί έτσι σε βόλευε.

Δεν ειναι σωστο αυτο που λες (οτι το εκανα επειδη με βολευε) και θα στο εξηγησω: Εγω ξεκινησα απο την ατακα σου (στο περιπου) οτι θα κανουν 2-3 γυρους ο Βερν, ο Γκουτιερεζ και ο Κιμι, και μετα ο Κιμι θα παει σπιτι του. Με αυτο προφανως εννοεις οτι ο Κιμι ειναι πιο αργος σε raw pace απο τους εν λογω οδηγους.
Συγκρινα λοιπον Κιμι-Γκροζαν τα Σαββατα (και το ιδιο Γκροζαν - Μαλντοναντο) για τον απλουστατο λογο οτι ΕΚΕΙ φαινεται η απολυτη ταχυτητα (μονο απολυτη ταχυτητα θα μπορουσε να δει η Φερραρι συγκρινοντας σε 2-3 γυρους τους οδηγους της).
Θα με "βολευε" πολυ περισσοτερο η συγκριση RAI-GRO τις Κυριακες (οπως ξερεις ο RG συνετριβη βαθμολογικα), ενω τα Σαββατα ηταν περιπου ισοδυναμοι. Αλλα δεν εψαχνα να δειξω αυτο.
Τωρα το σκεπτικο σου να απαξιωσεις τον Γκροζαν (και εμμεσως τον Κιμι) μεσω της συγκρισης με τον Παστορα, δεν το καταλαβα και ουτε με ενδιαφερει.

Corto Maltese έγραψε:Η έκρηξη εναντίον του Γκροζάν το τζιφάκι που έβαλα παραπάνω, οι δηλώσεις του γκριντ (στο σύνολο) και του Μπέρνι και οι φήμες για αποπομπή ήταν μετά τη Σουζούκα που έσκασε πάνω στον Γουέμπερ

Εχω δυο αντιρρησεις:
1. Λογικη αντιρρηση: Η κριτικη στον Γκροζαν οτι ειναι first-lap nutcase ειναι πολυ λογικο να τον κανει πιο συντηρητικο/προσεκτικο (και αρα αργο) στον ΑΓΩΝΑ. Δεν υπαρχει λογος να ειναι αργος στα quals, τι παθαινε, ετρεμαν τα ποδια του;
2. Αντικειμενικη αντιρρηση: Στο Σπα κοντευει να σκοτωσει τον Αλονσο. Στην Ιταλια ειναι μπαναρισμενος, Επιστρεφει απο το μπαν και στη Σιγκαπουρη ριχνει στον Ραϊκονεν 7 δεκατα και 4 θεσεις στα quals. Πανε Η Απονια και ριχνει στον Κιμι 3 δεκατα και 3 θεσεις. Ανεπηρεαστος απο το ban, ανεπηρεαστος απο τα bam, χαλλλαρος και γληγορος. Και μετα τον πιανουν τα υπαρξιακα και κουλαινεται. Επι 12 συνεχεις αγωνες σε δυο σεζον. :hmmm:

Δηλ. ηταν ΟΚ μετα το Σπα και το ban, αλλα συνεχιζε να χανει επι 12 αγωνες μετα την Ιαπωνια και το τζιφακι σου, ακομα και μετα τη χειμερινη διακοπη.
Σορι, αλλα δεν ψηνομαι. Το οτι δεν το πιστευω εγω ομως ειναι αναμενομενο. ΕΣΥ το πιστευεις;;;

Τεσπα, ξεκινησα απο κατι που εγραψες ισως και καπως "ελαφρα" (αυτο περι Γκουτιερεζ και Βερν) το οποιο θεωρω υπερβολικο, αλλα εδωσα μεγαλη σημασια.
Η γνωμη μου (οπως εχω γραψει πολλες φορες) ειναι οτι ο Ραϊκονεν εκανε δυο καταπληκτικες σεζον στη Λοτους και μια αθλια στην Φερραρι, Αυτο, το οποιο ειναι, κατα τη γνωμη μου, αντικειμενικα αληθες, το παραδεχονται σχεδον ολοι, και στα δυο σκελη του. Εσυ;;; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#54914 Εγώ πάντως θυμάμαι ποστ σου στην αρχή της καριέρας του Raikkonen που έλεγες ότι είναι ντουγάνι και άντε να κάνει 2 νίκες σε όλη του την καριέρα (κάπως έτσι, δεν κάθομαι να το ψάξω).
Από τότε του τα χώνεις ανηλεώς. Και εγώ δεν τον χωνεύω, άλλα τέτοιο μίσος ούτε ο Αρτέμης για την McLaren. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#54977 Nα πω την αλήθεια δεν το θυμάμαι, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας :lol: Στην περίπτωση αυτή έπεσα πολύ έξω υποθέτω :lol:

@kantoniou
Θυμάμαι τι έγραψα πολύ καλά. Είχα γραψει ότι η επιλογή να πάνε με Γκροζαν ήταν win-win situation. Γιατί αν κέρδιζε ο Κίμι θα δικαιωνόταν η επιλογή, αν κέρδιζε ο πιλότος στον οποίο ήθελαν να επενδύσουν θα του είχαν ξεκινησει την καρριέρα με επικράτηση επί ενός πρωταθλητή - τι καλύτερο; Και ουσιαστικά θα είχαν να χάσουν μόνο στην περίπτωση που οι 2 πιλότοι θα ηταν στα ίσια και σε χαμηλές θέσεις του γκριντ. Ενώ σε περίπτωση παραμονής κάποιου Λάλι ή Πετρόφ θα είχαμε το πολύ δυσάρεστο ενδεχόμενο (όσο μακρινό και να ήταν) να χάσει από κάποιον άχρηστο ο Κίμι οπότε η Λότους θα έμενε ντιπ ξεκρέμαστη.

Στα υπόλοιπα επιγραμματικά γιατί κουράσαμε και το κουράσαμε:
1. Όχι δεν πιστεύω ότι ήταν σαφώς ανώτερος, σίγουρα όχι σε επίπεδο διετίας (εκτός αν αρχίσουμε κουβέντα περί πονεμένης πλάτης κλπ). Στο τέλος όταν τα παράτησε ήταν αργότερος σχεδόν παντού (Σάββατα, Κυριακές, Τρίτες μεσημέρι, Πέμπτη ξημέρωμα κλπ)
2. Βαθμολογικά είναι ένας μόνο τρόπος σύγκρισης, εξαιρετικά ευνοϊκός για κάποιον που πλέον δεν εγκαταλλείπει ποτέ, σε σύγκριση με κάποιον που με το ζόρι τερμάτισε τους μισούς αγώνες.
3. Ο Γκροζάν ξεκίνησε την πρώτη του πλήρη χρονιά στη Φ1 και μέχρι το Σπα είχε 6 τερματισμούς και άπειρα ατυχήματα και εγκαταλλείψεις. Και τους 6 στην 6αδα και 3 στο πόντιουμ. Από το Σπα και μέχρι και τον 8ο αγώνα της επόμενης σεζόν είχε μόλις 2 τερματισμούς στην 6αδα, μία 6η και μία 3η θέση σε 15 αγώνες χωρίς αυτό να αιτιολογείται σε πτώση απόδοσης της Λότους που έκανε τις 2 μοναδικές της νίκες τη διετία στο ίδιο διάστημα. Από τα μέσα του 2013 ο Γκροζάν δείχνει να ανακτά αυτοπεποίθηση και επιστρέφει σε μόνιμους τερματισμούς σε καλές θέσεις με 5 πόντιουμ σε 9 τερματισμούς παρά τις μερικές γελοίες τιμωρίες εις βάρος του αποκλειστικά λόγω κακής του φήμης (προσωπική μου άποψη αυτή). Ε αν αυτό δε σου φαίνεται κάμψη στην απόδοση του Γκροζάν, αλλά σε έκρηξη γαματοσύνης του Κίμι, σόρι αλλά έχουμε τερατώδη διαφορά θεώρησης.
4. Όχι πως (πρέπει να το έχω γράψει πάμπολες φορές) ο Κίμι δεν υπερέβει κατά πάρα πολύ στην επιστροφή του τις χαμηλότατες προσδοκίες μου
5. Δεν απαξιώνω τον Γκροζάν μέσω της σύγκρισης με τον Μαντολάτο. Για την ακρίβεια τους θεωρώ και τους 2 αξιολογότατους, αλλά μέχρις ενός σημείου. Δηλαδή ότι ήταν ο Κίμι κάποτε, σίγουρα παραπάνω από ότι είναι ο Κίμι τώρα. Όπως και ο Βερν (όπως μπορώ να κρίνω με τη σύγκριση κόντρα στον Ρικ ή τη φετινή του απόδοση). Για τον Γκουτιέρες όντως ήταν πλάκα :lol:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
kantoniou έγραψε:Εχεις πει (στο περιπου) οτι εδιωξαν τον τιτανα Πετροφ και τον νεο Σεννα (οχι τον Λιουις, τον κανονικο), για να μην μπορουν να συγκριθουν αμεσα με τον Κιμι και να προστατευσουν ετσι την επενδυση τους, εννοωντας σαφως οτι θα ηταν αργοτερος απο τους προαναφερθεντες θρυλους.

Corto Maltese έγραψε:Είχα γραψει ότι η επιλογή να πάνε με Γκροζαν ήταν win-win situation. Γιατί αν κέρδιζε ο Κίμι θα δικαιωνόταν η επιλογή, αν κέρδιζε ο πιλότος στον οποίο ήθελαν να επενδύσουν θα του είχαν ξεκινησει την καρριέρα με επικράτηση επί ενός πρωταθλητή - τι καλύτερο; Και ουσιαστικά θα είχαν να χάσουν μόνο στην περίπτωση που οι 2 πιλότοι θα ηταν στα ίσια και σε χαμηλές θέσεις του γκριντ. Ενώ σε περίπτωση παραμονής κάποιου Λάλι ή Πετρόφ θα είχαμε το πολύ δυσάρεστο ενδεχόμενο (όσο μακρινό και να ήταν) να χάσει από κάποιον άχρηστο ο Κίμι οπότε η Λότους θα έμενε ντιπ ξεκρέμαστη.

Δεν λεμε πολυ διαφορετικα τα πραγματα. Επειδη ομως δεν απεδωσα με απολυτη ακριβεια το τι ειχε γραφτει τοτε, οχι βεβαιως απο προθεση, και επειδη δεν μου αρεσει το στριβειν δια της σιωπης, η συζητηση ειναι εδω, για οποιον ενδιαφερεται. :sleep:

Εγραψες τοτενες οτι η Ρενο προστατευει την επενδυση της και οτι Με καποιον απο τους 2 περσινους θα εχανε απο το πρωτο sec τα οποια, και τοτε και τωρα, παρερμηνευσα. Παρακατω στο link που εδωσα, μετα την επεξηγηση του σκεπτικου σου, συμφωνησα τοτε, και φυσικα συμφωνω και τωρα.

Ειχες βεβαια προβλεψει πολυ σωστα και οτι (ο Κιμι) Με τον Χονδρογιαννη εχει μιση σεζον περιθωριο να δειξει οτι δεν ειναι βετερανος. Του δωσαν όσο χρονο χρειαζεται η φημη του, πραγμα που ΑΚΡΙΒΩΣ εκανε ο Κιμι :iconcool: (κατ' εμε), αλλα εσυ το αποδιδεις στα ψυχολογικα του Grosjean. Σε αυτο δεν προκειται να συμφωνησουμε, δεν επανερχομαι. :)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#55293 Please ΟΧΙ ΜΠΛΕ δε διαβαζονται με τπτ απο το tapa.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#140174 Φημες...

Ο Μποτας απο του χρονου στην θεση του Ραικκονεν
Και Νασρ στην θεση του Μποτας στην Γουιλιαμς!!

Οχι δεν διαβασα αν ο Κιμι επιστρεψει στην Σαουμπερ (απο κει που ξεκινησε το 2001) :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Geo f1 έγραψε:Φημες...

Ο Μποτας απο του χρονου στην θεση του Ραικκονεν
Και Νασρ στην θεση του Μποτας στην Γουιλιαμς!!

Οχι δεν διαβασα αν ο Κιμι επιστρεψει στην Σαουμπερ (απο κει που ξεκινησε το 2001) :s_tongue

http://www.f1fanatic.co.uk/2015/07/17/r ... next-year/