- 24 Δεκ 2014, 20:23
Corto Maltese έγραψε:καντονίου το ρωτάω δημόσια. Γιατί δεν έχεις ξεθάψει τα quotes μου που προβλέπω συντριβή του Κίμι από τον Γκροζάν; Συνήθως όταν μπορείς να στηριχτεις σε quotes 3 λέξεων 15ετίας το ψάχνεις σαν ακούραστο μυρμήγκι. Μήπως γιατί δεν υπάρχουν;
Corto, δουλευομαστε;
Εχεις πει (στο περιπου) οτι εδιωξαν τον τιτανα Πετροφ και τον νεο Σεννα (οχι τον Λιουις, τον κανονικο), για να μην μπορουν να συγκριθουν αμεσα με τον Κιμι και να προστατευσουν ετσι την επενδυση τους, εννοωντας σαφως οτι θα ηταν αργοτερος απο τους προαναφερθεντες θρυλους.
Δεν εγραψες λοιπον οτι ο Γκροζαν θα νικησει τον Ραϊκονεν, αλλα κατι χειροτερο, οτι ηρθε για να προστατευτει ο Κιμι απο τους προηγουμενους, που ΑΥΤΟΙ θα τον συνετριβαν. Ή αλλο εννοουσες;
Εγω λεω οτι ο Γκροζαν ειναι σαφως ανωτερος απο τους ως ανω γιγαντες (ο ενας κανει τον part time σχολιαστη, ο αλλος ειναι αγνωστου διαμονης). Διαφωνεις;
Λεω επισης οτι ο Κιμι ηταν στη διετια σαφως ανωτερος απο τον Γκροζαν. Διαφωνεις ΚΑΙ σε αυτο;;;
ΥΓ: Το τι θα ξεθαψω και τι οχι και πότε, θα μου επιτρεψεις να το αποφασιζω εγω. Εξηγησα αλλωστε πολυ καθαρα οτι δεν ειχα χρονο εδω και μια εβδομαδα ουτε να παρακολουθησω τη συζητηση, οχι να ψαχνω κιολας. Α, και κατι αλλο, μην ανησυχεις, δεν κουραζομαι καθολου, εχω φωτογραφικη μνημη και ψαχνω με user name και λεξεις-κλειδια που θυμαμαι οτι γραφτηκαν, οποτε τα βρισκω πολυ ευκολα.
Corto Maltese έγραψε:Εγώ συγκρίνω Κυριακές. Πάντα. Τα Σάββατα τα έβαλες εσύ γιατί έτσι σε βόλευε.
Δεν ειναι σωστο αυτο που λες (οτι το εκανα επειδη με βολευε) και θα στο εξηγησω: Εγω ξεκινησα απο την ατακα σου (στο περιπου) οτι θα κανουν 2-3 γυρους ο Βερν, ο Γκουτιερεζ και ο Κιμι, και μετα ο Κιμι θα παει σπιτι του. Με αυτο προφανως εννοεις οτι ο Κιμι ειναι πιο αργος σε raw pace απο τους εν λογω οδηγους.
Συγκρινα λοιπον Κιμι-Γκροζαν τα Σαββατα (και το ιδιο Γκροζαν - Μαλντοναντο) για τον απλουστατο λογο οτι ΕΚΕΙ φαινεται η απολυτη ταχυτητα (μονο απολυτη ταχυτητα θα μπορουσε να δει η Φερραρι συγκρινοντας σε 2-3 γυρους τους οδηγους της).
Θα με "βολευε" πολυ περισσοτερο η συγκριση RAI-GRO τις Κυριακες (οπως ξερεις ο RG συνετριβη βαθμολογικα), ενω τα Σαββατα ηταν περιπου ισοδυναμοι. Αλλα δεν εψαχνα να δειξω αυτο.
Τωρα το σκεπτικο σου να απαξιωσεις τον Γκροζαν (και εμμεσως τον Κιμι) μεσω της συγκρισης με τον Παστορα, δεν το καταλαβα και ουτε με ενδιαφερει.
Corto Maltese έγραψε:Η έκρηξη εναντίον του Γκροζάν το τζιφάκι που έβαλα παραπάνω, οι δηλώσεις του γκριντ (στο σύνολο) και του Μπέρνι και οι φήμες για αποπομπή ήταν μετά τη Σουζούκα που έσκασε πάνω στον Γουέμπερ
Εχω δυο αντιρρησεις:
1. Λογικη αντιρρηση: Η κριτικη στον Γκροζαν οτι ειναι first-lap nutcase ειναι πολυ λογικο να τον κανει πιο συντηρητικο/προσεκτικο (και αρα αργο) στον ΑΓΩΝΑ. Δεν υπαρχει λογος να ειναι αργος στα quals, τι παθαινε, ετρεμαν τα ποδια του;
2. Αντικειμενικη αντιρρηση: Στο Σπα κοντευει να σκοτωσει τον Αλονσο. Στην Ιταλια ειναι μπαναρισμενος, Επιστρεφει απο το μπαν και στη Σιγκαπουρη ριχνει στον Ραϊκονεν 7 δεκατα και 4 θεσεις στα quals. Πανε Η Απονια και ριχνει στον Κιμι 3 δεκατα και 3 θεσεις. Ανεπηρεαστος απο το ban, ανεπηρεαστος απο τα bam, χαλλλαρος και γληγορος. Και μετα τον πιανουν τα υπαρξιακα και κουλαινεται. Επι 12 συνεχεις αγωνες σε δυο σεζον.
Δηλ. ηταν ΟΚ μετα το Σπα και το ban, αλλα συνεχιζε να χανει επι 12 αγωνες μετα την Ιαπωνια και το τζιφακι σου, ακομα και μετα τη χειμερινη διακοπη.
Σορι, αλλα δεν ψηνομαι. Το οτι δεν το πιστευω εγω ομως ειναι αναμενομενο. ΕΣΥ το πιστευεις;;;
Τεσπα, ξεκινησα απο κατι που εγραψες ισως και καπως "ελαφρα" (αυτο περι Γκουτιερεζ και Βερν) το οποιο θεωρω υπερβολικο, αλλα εδωσα μεγαλη σημασια.
Η γνωμη μου (οπως εχω γραψει πολλες φορες) ειναι οτι ο Ραϊκονεν εκανε δυο καταπληκτικες σεζον στη Λοτους και μια αθλια στην Φερραρι, Αυτο, το οποιο ειναι, κατα τη γνωμη μου, αντικειμενικα αληθες, το παραδεχονται σχεδον ολοι, και στα δυο σκελη του. Εσυ;;;