Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#544025 αυτή η εποχή είναι κακή να στήσει κανείς gaming pc

τα πράγματα είναι αρκετά ακριβά, οι επιδόσεις ειδικά στις gpu είναι πολύ κακιές για τα χρήματα που δίνεις

εγώ παραμένω με τον 4ης γενιάς μου i5 και αναμένω να βγει ps5 για να ξαναστήσω pc

το σκεπτικό είναι το εξής, πλέον το 4Κ gaming θα έπρεπε να είναι κανόνας , αλλά οι αντίστοιχες gpu κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά (βάζω στην άκρη φούσκες με ram κτλ) , το να πάρεις μια 580 ή 1060 (αν και ο ίδιος μια 480 έχω, αλλά τουλάχιστον την είχα πάρει 315 τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας της, παρόλα αυτά το αν θα κάνει απόσβεση των χρημάτων της με βρίσκει πολύ σκεπτικό..) και να έχεις τέτοιες επιδόσεις δεν μου κάθεται πολύ καλά

όταν με το καλό βγει ps5 σε αντίθεση με το pro ( αν και υπάρχει το one x που κάνει καλή δουλειά) το native 4K θα είναι κανόνας και θα είναι κανόνας με 4-5 κατοστάρικα

με αυτό το σκεπτικό λοιπόν όταν θα υπάρχει πλέον ανταγωνισμός προς την nvidia (γιατί η amd στις κάρτες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.. ετοιμάζεται για άλλο ένα rebrand των Polaris για το '19 :dizzy: ) τότε θα κοπούν τα ξεφτιλίκια με τις κάρτες του 1000αρικου, αλλιώς θα βουλιάξουν, προς το παρόν αρπάζουν όσο χρήμα προλαβαίνουν από τα θύματα

επίσης περιμένω να επανέλθει και η Intel γιατί οι επεξεργαστές που βγάζει αυτή τη στιγμή είναι για γέλια, αν και με βλέπω μάλλον για ryzen έτσι κι αλλιώς καθώς δεν γουστάρω που τόσα χρόνια μας δούλευε και έβγαζε αυτές τις 4πυρηνες σαβούρες και αποφάσισε να ξυπνήσει μόλις πήρε μπροστά η amd :thumbsdown: , 6πυρηνους i5 θα έπρεπε να έχει εδώ και πολλά χρόνια όχι τώρα, αλλά τα επόμενα χρόνια θα ομαλοποιηθεί ο ανταγωνισμός και θα υπάρχουν ωραία πράγματα και από τις 2 μεριές

σοβαρή gpu από amd φοβάμαι ότι θα αργήσουμε να δούμε, αν και μέχρι να ξαναφτιάξω πισι πιστεύω κάτι θα έχει βγει

προς το παρόν, έστω και με κάποια ζόρια όπως πρόσφατα στο odyssey ( που είναι βέβαια ψιλο γπτ optimized..) παίζω λίγο πολύ τα πάντα σε 1080p με maxed ή σχεδόν maxed settings.. ενδιάμεσα βήματα όπως 1440p ή 4Κ με medium-low και πολλά €€ στο hw δεν με ψήνουν, οπότε θα περιμένω μια και καλή να γίνει πραγματικά mainstream το 4Κ

και βασικά χέστηκα στην τελική μένω και για αρκετό καιρό με βασικό μου μηχάνημα ένα ps5 όταν αυτό βγει, ειδικά αν είναι συμβατό με τα παιχνίδια του 4 το αγοράζω από την πρώτη μέρα, αλλά 2+ χιλιάρικα για κουτί μόνο δεν δίνω με τη καμία
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#544033 Μια ερώτηση σχετικά με τα Synology. Υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις το Synology από το laptop σου και να σου επιτρέπει να του πετάς μέσα αρχεία; Σε ένα D-Link NAS που έχω το βλέπει απευθείας και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να διαβάζω και να γράφω απευθείας. Στο Synology το βλέπω από το laptop αλλά δεν μου επιτρέπει να κάνω εγγραφή :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#544035 Αν είσαι μέσα στο δίκτυο, τότε αν έχεις το network discovery ΟΝ (πρέπει να) εμφανίζεται κανονικά στο windows explorer. Αν είσαι εκτός δικτύου, τότε πρέπει να παίξεις με webdav πχ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:Γιατί να πάρει κανείς synology και να μη στήσει FreeNAS ;

Γιατί θα πρέπει να έχει ολόκληρο PC ανοιχτό ή να χτίσει ένα μικρό οικονομικό PC, θέλει hw RAID κοκ.
Άβαταρ μέλους
By corsair

Γιατι ειναι χαμηλου σχετικα κοστους, ετοιμο και λειτουργει out of the box με ελάχιστη παραμετροποιηση. Τώρα αν εχει ορεξη κανεις να τραβάει τα βυζιά του προσπαθωντας να κανει το δικο του build να δουλέψει οπως πρεπει, να πληρώνει DDNS και πάλι το functionality να ειναι μισο, be my guest.

Κάποια πράγματα απλα δεν συμφέρει να ασχοληθεις, εκτος και αμα εχεις πολυ ελευθερο χρονο και αρκετες γνώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669

Γιατι δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις για να στησει FreeNAS και απλα θελει κατι που θα βαλει τους δισκους, θα κανει μερικες ρυθμησεις και δεν θα ξανασχοληθει ποτε με αυτο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
drdino έγραψε:Αν είσαι μέσα στο δίκτυο, τότε αν έχεις το network discovery ΟΝ (πρέπει να) εμφανίζεται κανονικά στο windows explorer. Αν είσαι εκτός δικτύου, τότε πρέπει να παίξεις με webdav πχ.

Το Synology το έβλεπα στο windows explorer, αλλά δεν μπορούσα να αντιγράψω αρχεία σε αυτό.
Βρήκα και ένα βίντεο για webdav και map network drive στον υπολογιστή, αλλά δεν βρήκα την επιλογή για webdav στις ρυθμίσεις του Synology (ds118). Θα το ψάξω παραπάνω, γιατί δεν λέει να συνδέω εξωτερικό σκληρό κάθε φορά που θέλω να του περάσω αρχεία από τον υπολογιστή.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#544077 Webdav αν είσαι στο ίδιο δίκτυο δεν χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:Μια ερώτηση σχετικά με τα Synology.

Νομίζω πως εδώ βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημά σου.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
axel12p έγραψε:Μια ερώτηση σχετικά με τα Synology. Υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις το Synology από το laptop σου και να σου επιτρέπει να του πετάς μέσα αρχεία; Σε ένα D-Link NAS που έχω το βλέπει απευθείας και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να διαβάζω και να γράφω απευθείας. Στο Synology το βλέπω από το laptop αλλά δεν μου επιτρέπει να κάνω εγγραφή :hmmm:

Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως εχεις κανει και πω εχεις συνδεθει, αλλα για να μη σε αφηνεις να κανεις εγγραφη, μαλλον ο λογαριασμος με τον οποιο μπηκες δεν εχει δικαιωμα εγγραφης στο συγκεκριμενο φακελο

Σε γενικες γραμμες μπορεις να:
1 - Κανεις "mount a network drive" καποιο απο τα shared folders που εχεις στο Synology
Οταν σου ζητησει account + pass κανεις log in με credentials που εχουν δικαιωμα read/write στο συγκεκριμενο shere

2 - Ανοιγεις το DSM με τον web browser, κανεις log in, ανοιγεις με το File Station το φακελο στον οποιο θες να μεταφερεις τα αρχεια και τα κανεις drag n drop
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Chris έγραψε:
Και να ηταν μονο αυτο το προβλημα φιλε Νικο... Τα πραγματα ειναι πολυ πιο ζοφερα. Εχω το προαισθημα πως αυτο ειναι το τελευταιο gaming pc που θα στησω για μενα. Παιζω ολο και λιγοτερο, ολο και πιο mainstream. Ελαχιστα απο τα παιχνιδια που παιζω πλεον δεν βγαινουν και για ps4. Το aragami πριν 5 χρονια θα το ελιωνα ολη μερα μεχρι να το τελειωσω, τωρα το παρατησα στα μισα. Οποτε νομιζω πως σε 3-4 χρονια που θα παλιωσει αυτο το pc θα μεινω με την κονσολα για τα λιγα καινουρια που θα βγαινουν, και καθε μετριο λαπτοπ/nuc/whatever θα μπορει να παιξει ανετα ολα τα παλια που εχω παιξει στο παρεθλον και επιστρεφω καθε τοσο.

< >

:s_empathy :s_empathy

To PC πάντως έχει διαφορά καλά.
Βέβαια όσο μειώνεται ο χρόνος που ασχολείσαι με παιχνίδια τόσο λιγότερη σημασία έχουν.

Το Aragami καιρό θέλω να το πάρω αλλά δυστυχώς υπάρχει η έλλειψη χρόνου που λέγαμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#544314 Απλή παρατήρηση. Μου φάνηκε κάπως υπερβολή που μέσα σε τηλεχειριστήριο βρήκα βιδωμένες 3 μικρές μεταλλικές πλάκες βλέπε βαράκια. Αναρωτιέμαι αν το κάνουν για να ζυγίζεται καλύτερα στο χέρι ή για να πάρει λίγο βάρος να μην μοιάζει ψεύτικο/φτηνιάρικο. (οι μπαταρίες ΑΑΑχ2 στο πίσω μέρος και τα βαράκια περίπου στη μέση και όχι εμπρός για ζύγισμα). Το έχετε ξαναδεί, συνηθίζεται;
Τα έβγαλα, βίδα και βαράκια. Τελικά η συσκευή και όχι το τηλεχειριστήριο κάνει νερά, μάλλον ψοφάει, την άνοιξα αλλά δεν βρήκα τίποτα ύποπτο, καθάρισα το τζαμάκι του δέκτη υπερύθρων. Μάρκα Huawei, συσκευή τύπου set top box με ενσωματωμένο σκληρό 320GB της WD.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#544323 Νομίζω ήρθε η ώρα για Synology....για πείτε οι γνώστες ποιο μοντέλο ψωνίζουμε; Wagner ακούει;