τα πράγματα είναι αρκετά ακριβά, οι επιδόσεις ειδικά στις gpu είναι πολύ κακιές για τα χρήματα που δίνεις
εγώ παραμένω με τον 4ης γενιάς μου i5 και αναμένω να βγει ps5 για να ξαναστήσω pc
το σκεπτικό είναι το εξής, πλέον το 4Κ gaming θα έπρεπε να είναι κανόνας , αλλά οι αντίστοιχες gpu κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά (βάζω στην άκρη φούσκες με ram κτλ) , το να πάρεις μια 580 ή 1060 (αν και ο ίδιος μια 480 έχω, αλλά τουλάχιστον την είχα πάρει 315 τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας της, παρόλα αυτά το αν θα κάνει απόσβεση των χρημάτων της με βρίσκει πολύ σκεπτικό..) και να έχεις τέτοιες επιδόσεις δεν μου κάθεται πολύ καλά
όταν με το καλό βγει ps5 σε αντίθεση με το pro ( αν και υπάρχει το one x που κάνει καλή δουλειά) το native 4K θα είναι κανόνας και θα είναι κανόνας με 4-5 κατοστάρικα
με αυτό το σκεπτικό λοιπόν όταν θα υπάρχει πλέον ανταγωνισμός προς την nvidia (γιατί η amd στις κάρτες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.. ετοιμάζεται για άλλο ένα rebrand των Polaris για το '19
) τότε θα κοπούν τα ξεφτιλίκια με τις κάρτες του 1000αρικου, αλλιώς θα βουλιάξουν, προς το παρόν αρπάζουν όσο χρήμα προλαβαίνουν από τα θύματα επίσης περιμένω να επανέλθει και η Intel γιατί οι επεξεργαστές που βγάζει αυτή τη στιγμή είναι για γέλια, αν και με βλέπω μάλλον για ryzen έτσι κι αλλιώς καθώς δεν γουστάρω που τόσα χρόνια μας δούλευε και έβγαζε αυτές τις 4πυρηνες σαβούρες και αποφάσισε να ξυπνήσει μόλις πήρε μπροστά η amd
σοβαρή gpu από amd φοβάμαι ότι θα αργήσουμε να δούμε, αν και μέχρι να ξαναφτιάξω πισι πιστεύω κάτι θα έχει βγει
προς το παρόν, έστω και με κάποια ζόρια όπως πρόσφατα στο odyssey ( που είναι βέβαια ψιλο γπτ optimized..) παίζω λίγο πολύ τα πάντα σε 1080p με maxed ή σχεδόν maxed settings.. ενδιάμεσα βήματα όπως 1440p ή 4Κ με medium-low και πολλά €€ στο hw δεν με ψήνουν, οπότε θα περιμένω μια και καλή να γίνει πραγματικά mainstream το 4Κ
και βασικά χέστηκα στην τελική μένω και για αρκετό καιρό με βασικό μου μηχάνημα ένα ps5 όταν αυτό βγει, ειδικά αν είναι συμβατό με τα παιχνίδια του 4 το αγοράζω από την πρώτη μέρα, αλλά 2+ χιλιάρικα για κουτί μόνο δεν δίνω με τη καμία