Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Scotch έγραψε:Ωραία. Χτύπησα την προσφορά από το ΠΛΑΙΣΙΟ. :s_thumbsup

Ωραιος! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Στο άλλο θέμα τώρα, το πρόβλημα είναι ότι το router βρίσκεται σε διάδρομο, "καρφωμένο" στον τοίχο (άρα δεν υπάρχει τρόπος να στηριχτεί κι άλλη συσκευή κοντά του), και επίσης παίρνει ρεύμα μέσα από τον τοίχο (δεν υπάρχει πρίζα...).
:hmmm: ....πως;;;;

Έτσι, επειδή το router δεν έχει gigabit θύρες, θεωρητικά θα έπρεπε να πάμε στη λύση (β). Όμως, λόγω του ανωτέρω προβλήματος, πολύ φοβάμαι πως μόνο η λύση (α) είναι εφαρμόσιμη.

Αν δεν εχεις που να κρεμασεις το switch, αναγκαστικα πας στη λυση οπου θα συνδεσεις PC kai Synology στο switch.

Πέραν της ενδεχόμενης απώλειας σε ταχύτητα (απ' ό,τι καταλαβαίνω, με τη λύση (β) θα είχα gigabit ταχύτητα σε όλο το σπίτι), έχω άλλο πρόβλημα να εφαρμόσω τη λύση (α) με το 10/100 router; Μέχρι στιγμής πάντως δουλεύει ικανοποιητικά το synology (όχι ότι έχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα μαζί του, ακόμη, πέραν του cloud backup :oops: ). Τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει να αργεί σε κάτι.

με τον εξω κοσμο δεν εχει θεμα, αλλα αν θες να μεταφερεις μεσα στο δικτυο του σπιτιου αρχεια, θα ηταν ΠΟΛΥ πιο γρηγορη η μεταφορα με gigabit ταχυτητες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
elteo έγραψε:Tp link κι εγώ κι έχω βρει την υγειά μου.

Εικόνα

Το συγκεκριμενο ζαχαρωνω και εγω!

Να σου πω την αληθεια με το που μου εδωσε ο ΟΤΕ αυτο το router της καταστροφης και εντοπισα το προβλημα στην εμβελεια του wifi, ξεθαψα ενα παλιο (10-12 ετων) access point που ειχα και το εβαλα στην αλλη ακρη του σπιτιου. Ενω αρχικα σκεφτηκα "μια χαρα" στη συνεχεια συνειδητοποιησα οτι μενω συχνα αποσυνδεδεμενος και το ξηλωσα. Ισως κατι δεν πηγαινε καλα στην εναλλαγη αναμεσα στα δικτυα? Ισως επειδη ηταν παλιο το access point ειχε θεμα? Δεν ξερω...

Αυτο το TP-Link παιζει μια χαρα? Οι συσκευες αναγνωριζουν αυτοματα το δυνατοτερο σημα και εναλλασσονται αναμεσα σε router και TP-Link?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
George_Prix έγραψε:Μολις με εκανες ~25 ευρω φτωχοτερο :lol:

Μόνο 25; Εγώ γιατί έδωσα 80; :lipsealed: :lol:

Wagner669 έγραψε:με τον εξω κοσμο δεν εχει θεμα, αλλα αν θες να μεταφερεις μεσα στο δικτυο του σπιτιου αρχεια, θα ηταν ΠΟΛΥ πιο γρηγορη η μεταφορα με gigabit ταχυτητες.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Scotch έγραψε:
George_Prix έγραψε:Μολις με εκανες ~25 ευρω φτωχοτερο :lol:

Μόνο 25; Εγώ γιατί έδωσα 80; :lipsealed: :lol:

Χμμμ... για αυτο δε μιλαμε?

https://www.skroutz.gr/s/13271526/TP-LI ... RE-v5.html

Ή καταλαβα λαθος εγω? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#542632 Απλά μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά με αυτό που πήρα εγώ, γι αυτό το σχολίασα.

@wagner: τώρα είδα αυτά που έχεις γράψει με bold. Ακολουθεί ντροπιαστικό φωτογραφικό υλικό:

Εικόνα

Οπότε παίρνω ένα σαν αυτό που έχεις για να έχω και στο Synology και στο pc ενσύρματο δίκτυο. Κι όταν έρθει κάποια στιγμή ο ηλεκτρολόγος και σουλουπώσω το router, βλέπουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
elteo έγραψε:Nαι και Ναι. :lol:

Ειναι WiFi extender over PLC;;;
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Scotch έγραψε:Απλά μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά με αυτό που πήρα εγώ, γι αυτό το σχολίασα.

@wagner: τώρα είδα αυτά που έχεις γράψει με bold. Ακολουθεί ντροπιαστικό φωτογραφικό υλικό:

Εικόνα

Οπότε παίρνω ένα σαν αυτό που έχεις για να έχω και στο Synology και στο pc ενσύρματο δίκτυο. Κι όταν έρθει κάποια στιγμή ο ηλεκτρολόγος και σουλουπώσω το router, βλέπουμε.

< >

Εσυ πηρες κιτ με δυο PLC οπου το ενα απο τα δυο να ειναι wifi
Το TP Link που λενε, ειναι μονο του στη συσκευασια, για καποιον που εχει ηδη PLC της TP Link

Το ρουτερ ειναι στανταρ 10/100 επισης καταλαβα τι εννοεις οτι παιρνει ρευμα "απο τον τοιχο¨ :lol:
Το μονο που θες εκει, ειναι να βαλει ο ηλεκτρολογος μια επιτοίχια πριζα

Προχορας οπως ειπαμε
Switch για Synology + PC
PLC για την TV
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Wagner669 έγραψε:Switch για Synology + PC

Αυτό το switch πώς το βλέπεις (TP-LINK-TL-SG1005D-v6); Καλές κριτικές διαβάζω στο skroutz, και είναι μισή τιμή σε σχέση με το linksys (παίζει να πάρω και 2ο για το σαλόνι --> tv-playstation-nova) Το v8 μάλλον είναι νεώτερο μοντέλο αλλά δεν έχει led για κάθε port.
Άβαταρ μέλους
By corsair
babakos έγραψε:Παλικάρια

Οσοι έχετε VDSL 50άρι από την COSMOTE και έχετε ξεμείνει ακόμα με το μπρίκι (Speedport Entry 2i) μπορείτε να επικαλεστείτε οτι το Wifi του είναι για τον μπέο και να ζητήσετε το (πολύ καλύτερο) SpeedPort Plus. Θα έχετε σταθερότερη γραμμή, dual band Wifi (με 5GHz ac) και gigabit ports..

Διαφωνω.
Το καλυτερο που εχει να κανει καποιος ειναι να πετάξει οτι του δωσει ο παροχος στα σκουπιδια ή να το κάψει με καποια τελετουργικη διαδικασία και να παει να παρει κανα σοβαρο μηχανημα. Ναι, θα σπασει την μπανκα και πιθανα κιολας να στοιχισει παραπανισια, θα εχει ομως το κεφάλι του ησυχο.

Αν για τεχνικους λογους τωρα δεν μπορεις να το πετάξεις, το κρατάς ως modem και πάνω του κολλας ενα σοβαρο ασυρματο ρουτερ.

hint: στο ebay εχει used Cisco vdsl routers σε λογικες τιμες. Εγγυημένες λυσεις και ας ειναι μτχ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
elteo έγραψε:ακόμα ρε σκωτσέζε ψάχνεσαι για ιντερνετ στο σπίτι? :lol:

Και να 'ταν η μόνη εκκρεμότητα που έχω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Scotch έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Switch για Synology + PC

Αυτό το switch πώς το βλέπεις (TP-LINK-TL-SG1005D-v6); Καλές κριτικές διαβάζω στο skroutz, και είναι μισή τιμή σε σχέση με το linksys (παίζει να πάρω και 2ο για το σαλόνι --> tv-playstation-nova) Το v8 μάλλον είναι νεώτερο μοντέλο αλλά δεν έχει led για κάθε port.

Για τη χρήση που θες, είναι οχι μια... δυο χάρες :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#542824 :s_blush

Οκ, το προχωρώ (τώρα αν θα είναι το v6, v7, ή v8, μάλλον μικρή σημασία έχει...).
:s_howdy