Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#533471 Εντάξει παιδιά τα πλοία που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο είναι τα BS1&2 και τα παλάτια των Μινωικών...Τα υπόλοιπα είναι πάρα πολύ πίσω ....
Το Βενιζέλος τώρα ,πότε δεν έκατσε να πετύχει κάπου εμπορικά. Πολωνικό σκαρί τέλους δεκαετίας του 80 είναι...Εχει κάνει διάφορες ναυλώσεις απο εδω και απο εκεί ,Αφρική ,ξενοδοχείο μεταναστών κτλ.Το λες και τραγικό σε σχέση με τα παλάτια και τα BS1&2.
Να θυμίσω οτι φωτιά είχε πάρει και το Κνωσσος Παλας και μάλιστα από φορτηγό που μετέφερε φιαλίδια ασετον .Αλλά δεν μπήκε καν η πυροσβεστική μέσα την εσβησε το πλοίο μόνο του.
Αν η ΑΝΕΚ είχε και δευτερη τραγωδία μετά το Norman Atlantic μάλλον θα εκλεινε. Το οτι είχε ναυλώσει το πλοίο δε μου λεει κάτι .Μια χαρα τα σινιάλα της είχε στο πλάι.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Zeus έγραψε:Προσπαθώ να καταλάβω τον νεωτερισμό (για την περίοδο που αναφέρει), αλλα δεν! Μάλλον πρόκειται για άλλη μια απόδειξη του κομπλεξισμού των Κορεατών έναντι των Ιαπώνων..ή απλα good television!

Όταν πρίν την κρίση αντιπροσώπευα για ένα διάστημα την WIWA, αντλίες airless, ο Ολλανδός υπεύθυνος πωλήσεων της Ευρώπης αν και Γερμανική εταιρία η WIWA, που είχε χρόνια στα Κορεατικά ναυπηγεία σαν υπεύθυνος της Sigma Coatings και μετέπειτα της WIWA, μου έλεγε ότι οι Κορεάτες είναι οι πολέον εργατικοί και σκληροί άνθρωποι που έχει συναντήσει, δεν ξέρω λοιπόν αν είναι κόμπλεξ ή ίδιον της φυλής, ξέρω όμως ότι πάνε σε όλα με ότι καταπιάνονται με 1000.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#533487 Ετσι είναι με τους Κορεατες, θυμαμαι το pony, που έφτιαχναν το 78 και βλεπω τωρα τα Χιουνται και τρελλαινομαι, το 81 μπηκαν στη Σ.Αραβια σαν κατασκευαστες και εστηναν εργοτάξια των 2000 ατομων που κάθε πρωι τους εβαζαν να κανουν και Γυμναστικη όπως στο στρατο… πριν μουν για δουλεια. :lol: :lol: :lol:
Ομαδικη εργαισα και αποφασεις… όπως ισως και οι Γιαπωνέζοι... Σκληρος λαος αναμφισβητητα…..
Άβαταρ μέλους
By mirage
#533499 Η γυμναστική και ο υμνος της εταιρείας είναι κομματι της κουλτούρας τους. Άλλοι το κανουν αλλοι οχι.
Ναι δουλεύουν σκληρά αλλα οι παραδοσιακές μικρες εταιρειες ειναι και λίγο κολαστήρια με την κλασσική ηλικιακή ιεραρχία και αλλα θέματα.
Εχω δουλέψει με πελατη στην Ν. Κορέα οπου ο CEO της μικρής σχετικά εταιρειας την εβγαλε στο turbine hall παρεα με εμας για 15 ώρες με θερμοκρασια χωρου 43 βαθμούς, μετρημενη με θερμομετρο ακριβειας, και υγρασια στο 85%. Ρωτουσε παντα αν μπορεί να βοηθήσει σε κατι αν χρειαζομαστε καποιον να μας δινει εργαλεία ή αλλη χειρωνακτικη εργασία, μας εφερνε νερα και φαγητο κλπ. Σε καποια φαση εβγαλε ενα λεπτό στρωματακι και την επεσε για υπνο διπλα σε εναν ατμοστροβιλο που φυσικα δούλευε παρεα με αλλους 14. Οσο για το leadership style φωνες φουλ, και απειρος φοβος για το τι θα πει ο πελατης του, ψεματακια για το τι μπορεί να κάνει γι αυτον και μετα ακομα περισσοτερες φορες στα μινιον του και φτου κι απο την αρχη.
Στο τελος μας ευχαρίστησε για το 15ωρο εργασιας μας, βραδυνη βαρδια, που καπως καλυψε το χάος που είχε προκαλέσει με τις χαζες υποσχεσεις του και μας ειπε πως θα παει στον γιατρό του γιατι δεν αισθανεται και πολυ καλά και μετα απο 3 μερες εσκασε και ενα γελακι. Γενικά μυστηρια φαση η Κορέα οπως και ολες οι ασιατικές χωρες.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
rafi έγραψε:Δεν ξερω τι λετε, ισως δεν ειχε τυχει να ανεβοκατεβειτε με το highspeed, 22:00 εφευγε απο σουδα, 2:30 ηταν πειραια 8 χρονια πριν;. Ποιος βενιζελος; αυτος που εδενε 6:00 και οι πρωτοι επιβατες αποβιβαζοντουσαν 6:30 εν ετει 2018;

.

Το θυμάμαι το HS. Αν είχε λίγο αέρα όμως έκανε 2-4 ώρες παραπάνω.
Για να ωράρια είναι θέμα πολιτικής. Και το Βενιζέλος μπορεί να το κάνει γρηγορότερα, αλλά αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός προτιμάνε να δέσουν μετά τις 6 που τα τέλη των λιμανιών είναι φτηνότερα και βέβαια να έχουν τους επιβάτες περισσότερες ώρες στο καράβι για να καταναλώνουν.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#533513 Μισο γιατι λεμε πολλα...
Καταρχην συγκριση jet propelled catamaran με monohull συμβατικο σε ταχυτητα ειναι φαση φορμουλα με σουπερμινι..Δεν φταιει η ηλικια του Βενιζελου που ειναι πιο αργο!

Το Βενιζελος ειναι του 83 (keel laying αυτο μετραει για κανονισμους κτλ), το σκαρι φτιαχτηκε Gdynia. Σε Περαμα και Ελευσινα εγινε ολο το outfitting οταν ηρθε Ελλαδα (δεν θυμαμαι χρονια). Το Blue Horizon που αναφερθηκε, σιγα το πλοιο...του 86 κι αυτο, κι απο την πλαινη πλωρια πορτα καταλαβαινεις οτι ειναι Ιαπωνεζικο (Mitsubishi).

Φαιστος/Κνωσσος δεν μπαινουν στην ιδια κατηγορια με τα απο πανω. Ειναι συγχρονα πλοια χτισμενα σε σοβαρo ναυπηγιo..αντιθετα με τα Κορεατικα Blue Star και τα διαφορα προβληματα τους!

Τωρα κουβεντα για σαλονια και τουαλετες δεν μπορω να κανω. Αντιλαμβανομαι οτι αυτο καταλαβαινει ο κοσμος και αυτο κρινει, κι εγω προτιμω ενα καθαρο και συγχρονο εσωτερικο, αλλα δυστυχως το ματι μου πεφτει σε αλλα πραγματα, οπου τα περισσοτερα πλοια πασχουν ανεξαρτητου ηλικιας, γιατι υπαρχει ελλειπεστατος ελεγχος.

Σχετικα με τη φωτια και αλλες φωτιες που εχουν σβηστει ή οχι στο παρελθον. Δεν μπαινουμε ποτε στη διαδικασια συγκρισεων γιατι καθε περιπτωση ειναι παντα διαφορετικη. Ειτε γιατι μιλαμε για διαφορετικη πηγη, ειτε απλα γιατι ειναι διαφορετικα τα πλοια. Εκ του αποτελεσματος, το Βενιζελος παιρνει αριστα..δεν επαθε κανεις τιποτα, το πληρωμα ενηργησε σωστα, το πλοιο επεστρεψε στο λιμανι και ειναι Περαμα για επισκευες.

Το αν λεει ή οχι κατι το οτι το Norman Atlantic εφερε το σημα της ΑΝΕΚ νομιζω δεν χρειαζεται να το αναλυσω περισσοτερο απο την προηγουμενη αναφορα μου. Το πορισμα ειναι ξεκαθαρο, και η ΑΝΕΚ λιγη σχεση ειχε με το ολο συμβαν.

Οσον αφορα την ταχυτητα και την ωρα αφιξης, μικρη σημασια εχουν τα λιμανιατικα (δεν νομιζω να πληρωνουν κατι παραπανω απο overtime σε linehandlers/riggers αν ερθουν πριν την πρωτη βαρδια-ρυμουλκα πιλοτους δεν εχουν..), το βασικο ειναι τα πετρελαια.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#533515 Επειδή φέτος το δούλεψα αρκετά το πλοίο, είναι ιδέα μου ή τα καλύτερα (πιο προσεγμένα ας πούμε) τα έχει η HS?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#533516 Τα bs1&2 είναι ολλανδικά δεν είναι κορεάτικα.Και με μηδενικά προβλήματα.
Για το Norman Atlantic ας πρόσεχε η anek και να μη το ναυλωνε.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By rafi
#533520 Ενταξει, εγω δεν αναφερομαι τοσο στα σκαρια των πλοιων που δεν μπορω να κρινω κιολας, αλλα στην πολιτικη των εταιριων και εκει η ανεκ παιρνει κουλουρι γιατι εν ετει 2018 μας ειχε δεσμιους της παρεχοντας κακιστες υπηρεσιες. Ευτυχως που μπηκε η μινοαν. Να δουμε ποσο θα μεινει και αν θα καταφερει να τους διωξει και αυτους απο τη γραμμη η ανεκ.

.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
21 quadra έγραψε:
Zeus έγραψε:Προσπαθώ να καταλάβω τον νεωτερισμό (για την περίοδο που αναφέρει), αλλα δεν! Μάλλον πρόκειται για άλλη μια απόδειξη του κομπλεξισμού των Κορεατών έναντι των Ιαπώνων..ή απλα good television!

Όταν πρίν την κρίση αντιπροσώπευα για ένα διάστημα την WIWA, αντλίες airless, ο Ολλανδός υπεύθυνος πωλήσεων της Ευρώπης αν και Γερμανική εταιρία η WIWA, που είχε χρόνια στα Κορεατικά ναυπηγεία σαν υπεύθυνος της Sigma Coatings και μετέπειτα της WIWA, μου έλεγε ότι οι Κορεάτες είναι οι πολέον εργατικοί και σκληροί άνθρωποι που έχει συναντήσει, δεν ξέρω λοιπόν αν είναι κόμπλεξ ή ίδιον της φυλής, ξέρω όμως ότι πάνε σε όλα με ότι καταπιάνονται με 1000.

Ειπε ο Ολλανδος για τον Κορεατη...ο Ολλανδος! :iconcool:
Ομως αλλο η εργατικοτητα, κι αλλο η καινοτομια, που οπως μας λεει το βιντεο εισηγαγαν οι Κορεατες στην κατασκευη πλοιων...

Η αληθεια ειναι οτι καινοτομια εφεραν πριν παρα πολλα χρονια οι Ιαπωνες, και ειναι αρκετες που τεχνικα μου ειναι δυσκολο να τις εξηγησω χωρις σκιτσα κτλ... Οτι χτιζουν sub assemblies οπως τα lego και μετα τα ενωνουν δεν ειναι κατι που εφεραν οι Κορεατες το 2000. Ουτε τα αυτοματοποιημενα welding machines...το 2000 συζητουσαμε την ταχυτητα κολλησης βλεποντας τα αποτελεσματα των αυτοματων κολλησεων της δεκαετιας του 80 στα Ιαπωνικα πλοια! Το οτι εφτιαξαν μεγαλυτερα πλωτα κρενια γιατι χωροταξικα επρεπε να μεταφερουν μεγαλα μπλοκ δεν ειναι καινοτομο.

Ο Κορεατης ανεβηκε, γιατι σε αντιθεση με τον Ιαπωνα ηταν (και ειναι) πιο ευελικτος ως προς το specification του πλοιου. Οι Ιαπωνες εχουν τοσο πολυ standardise τη διαδικασια, που μια πριζα να θελεις να αλλαξεις θεση χρεωνεσαι ενα σκασμο λεφτα. Γενικα ειναι δυσκολο και κοστοβορο να αλλαξεις το οτιδηποτε στο design τους. Αυτο και το κοστος συγκριτικα με Κορεα/Κινα ειναι τα βασικα μειονεκτηματα των Ιαπωνεζικων πλοιων σημερα. Αλλα αν θες πλοιο να δουλευει χωρις ενα γραφειο να τρεχει γι αυτο, δεν υπαρχει αλλος κατασκευαστης!
Άβαταρ μέλους
By babakos
#533528 Δεν είμαι σίγουρος οτι η γραμμή των Χανίων μπορεί να σηκώσει περισσότερα πλοία της κλάσης του Olympia Palace

Αυτή τη στιγμή η ΑΝΕΚ με τα Blue Galaxy & Elyros ειναι σε μειονεκτική θέση απλά ο Χανιώτης και ο Ρεθεμνιώτης (που πιθανότατα είναι και μικρομέτοχοι της ΑΝΕΚ) θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν αυτοί και τα οχήματά τους με τα πλοία της ΑΝΕΚ παρά με το πολύ καλύτερο και πολυτελέστερο "παλάτι.."

Η ΑΝΕΚ βέβαια εχει 2 πολύ καλά σύγχρονα πλοία (Olympic Champion, Hellenic Spirit) αλλά δεν τα δρομολογεί στην γραμμή των Χανίων.

Πάντως η προσωπική μου εμπειρία χρήσης έχοντας ταξιδέψει με αυτά τα πλοία σε Ελλάδα και Ιταλία είναι οτι τα πλέον καλοτάξιδα και "ποιοτικά" σκαριά (και ταχύτατα) είναι τα Superfast X/XI.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
kostis20 έγραψε:Τα bs1&2 είναι ολλανδικά δεν είναι κορεάτικα.Και με μηδενικά προβλήματα.
Για το Norman Atlantic ας πρόσεχε η anek και να μη το ναυλωνε.

< A3003 >

Διαβασες τις εισηγησεις του πορισματος που εβαλα στην προηγουμενη σελιδα και εξακολουθεις να πιστευεις οτι φταιει σε κατι η ΑΝΕΚ? Τι ακριβως επρεπε να προσεξει που δεν ειχε προσεξει ο ΙΜΟ?
Δηλαδη για τη BS τι επρεπε να πουμε που το καρφωσε στα βραχια? Εκτος του οτι ηταν απιστευτα τυχεροι που εκατσε το πλοιο και δεν συνεχισε την πορεια του να βουλιαξει μεσα στο λιμανι..
Άβαταρ μέλους
By xenos
Zeus έγραψε:Ο Κορεατης ανεβηκε, γιατι σε αντιθεση με τον Ιαπωνα ηταν (και ειναι) πιο ευελικτος ως προς το specification του πλοιου. Οι Ιαπωνες εχουν τοσο πολυ standardise τη διαδικασια, που μια πριζα να θελεις να αλλαξεις θεση χρεωνεσαι ενα σκασμο λεφτα. Γενικα ειναι δυσκολο και κοστοβορο να αλλαξεις το οτιδηποτε στο design τους. Αυτο και το κοστος συγκριτικα με Κορεα/Κινα ειναι τα βασικα μειονεκτηματα των Ιαπωνεζικων πλοιων σημερα. Αλλα αν θες πλοιο να δουλευει χωρις ενα γραφειο να τρεχει γι αυτο, δεν υπαρχει αλλος κατασκευαστης!

Μπορείς να μας δώσεις μία τάξη διαφοράς κόστους αγοράς ενός newbuilding (είτε tanker, είτε dry) μεταξύ Jap/Kor.;
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
Zeus έγραψε:Φαιστος/Κνωσσος δεν μπαινουν στην ιδια κατηγορια με τα απο πανω. Ειναι συγχρονα πλοια χτισμενα σε σοβαρo ναυπηγιo...

Που φτιάχτηκαν αυτά, Ευρώπη;;