- 07 Σεπ 2018, 11:34
Μισο γιατι λεμε πολλα...
Καταρχην συγκριση jet propelled catamaran με monohull συμβατικο σε ταχυτητα ειναι φαση φορμουλα με σουπερμινι..Δεν φταιει η ηλικια του Βενιζελου που ειναι πιο αργο!
Το Βενιζελος ειναι του 83 (keel laying αυτο μετραει για κανονισμους κτλ), το σκαρι φτιαχτηκε Gdynia. Σε Περαμα και Ελευσινα εγινε ολο το outfitting οταν ηρθε Ελλαδα (δεν θυμαμαι χρονια). Το Blue Horizon που αναφερθηκε, σιγα το πλοιο...του 86 κι αυτο, κι απο την πλαινη πλωρια πορτα καταλαβαινεις οτι ειναι Ιαπωνεζικο (Mitsubishi).
Φαιστος/Κνωσσος δεν μπαινουν στην ιδια κατηγορια με τα απο πανω. Ειναι συγχρονα πλοια χτισμενα σε σοβαρo ναυπηγιo..αντιθετα με τα Κορεατικα Blue Star και τα διαφορα προβληματα τους!
Τωρα κουβεντα για σαλονια και τουαλετες δεν μπορω να κανω. Αντιλαμβανομαι οτι αυτο καταλαβαινει ο κοσμος και αυτο κρινει, κι εγω προτιμω ενα καθαρο και συγχρονο εσωτερικο, αλλα δυστυχως το ματι μου πεφτει σε αλλα πραγματα, οπου τα περισσοτερα πλοια πασχουν ανεξαρτητου ηλικιας, γιατι υπαρχει ελλειπεστατος ελεγχος.
Σχετικα με τη φωτια και αλλες φωτιες που εχουν σβηστει ή οχι στο παρελθον. Δεν μπαινουμε ποτε στη διαδικασια συγκρισεων γιατι καθε περιπτωση ειναι παντα διαφορετικη. Ειτε γιατι μιλαμε για διαφορετικη πηγη, ειτε απλα γιατι ειναι διαφορετικα τα πλοια. Εκ του αποτελεσματος, το Βενιζελος παιρνει αριστα..δεν επαθε κανεις τιποτα, το πληρωμα ενηργησε σωστα, το πλοιο επεστρεψε στο λιμανι και ειναι Περαμα για επισκευες.
Το αν λεει ή οχι κατι το οτι το Norman Atlantic εφερε το σημα της ΑΝΕΚ νομιζω δεν χρειαζεται να το αναλυσω περισσοτερο απο την προηγουμενη αναφορα μου. Το πορισμα ειναι ξεκαθαρο, και η ΑΝΕΚ λιγη σχεση ειχε με το ολο συμβαν.
Οσον αφορα την ταχυτητα και την ωρα αφιξης, μικρη σημασια εχουν τα λιμανιατικα (δεν νομιζω να πληρωνουν κατι παραπανω απο overtime σε linehandlers/riggers αν ερθουν πριν την πρωτη βαρδια-ρυμουλκα πιλοτους δεν εχουν..), το βασικο ειναι τα πετρελαια.