Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
10%
0
N/A
3
30%
5
50%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Corto Maltese έγραψε:Εννοείται πως ευθύνεται για τη στρατηγική.

Η οποία βγαίνει από κομπιούτερζ κι αριθμούς (Μητροπάνος Original) το Σάββατόβραδο (Καζαντίδης Original). :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Μα, προκαλείς ασύστολα...

Για την ακριβεια εσυ εισαι προκλητικος. Εγω λεω ευγενικα τη γνωμη μου και εσυ λες τη γνωμη σου με υφακι! Αλλα δε θα ακολουθησω στις προκλησεις αυτη τη φορα. Απλα θα λεω ευγενικα και τεκμηριωμενα την αποψη μου και ας κριθω απο τους υπολοιπους.

REALZEUS έγραψε: Αυτό ισχύει για όλους τους πολυπρωταθλητές, πλην ίσως Προστ και Σέννα, διότι ήταν 2 Τιτάνες μέσα στην ίδια ομάδα. Ο Φάντζιο πάντα πήγαινε στην καλύτερη ομάδα και έπαιρνε και το μονοθέσιο του team mate εν μέσω του αγώνα, αν χαλούσε το δικό του! Ο Στιούαρτ είχε ξεκάθαρο στάτους Νο1. Ο Σουμάχερ είχε μόνο υποτακτικούς! Οπότε, τι μου λες τώρα; :dizzy:

To οτι ενας καλος οδηγος οπως ο Vettel (γιατι ειναι καλος ο Γερμανος) ή καποιος αλλος, εχοντας ενα καλο μονοθεσιο, την υποστηριξη της ομαδας ή ακομα και του ομοσταβλου μπορει να κερδισει τιτλο (ή πολλους τιτλους) δεν τον καθιστα κορυφαιο.

Ο Vettel ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κορυφαιος. Τοσο πολλα λαθη ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ενας κορυφαιος οδηγος. Αν εσυ τον θεωρεις κορυφαιο γιατι πηρε 4 ή 14 πρωταθληματα (εχοντας μονοθεσιο 0.5" - 1" ταχυτερο απο το δευτερο) τσαμπα βλεπεις F1 τοσα χρονια. Ακομα και τοτε απο τα πολλα του λαθη, κοντεψε (στον ποντο) να χασει 2 τιτλους απο τον Alonso, σε μια εποχη που η Ferrari ηταν 3-7 δεκατα αργοτερη κατα ΜΟ απο τη Red Bull.

Κορυφαιοι ειναι οι Alonso και Hamilton που χτυπανε νικες/τιτλους με χειροτερο μονοθεσιο. Κορυφαιος ηταν ο Senna που εβγαζε ματια με την απαραδεκτη McLaren-Ford το 1993 και βγηκε 2ος λιγο πισω απο τον 1ο Prost. Οχι ο Vettel και ο καθε Vettel που χαριζει νικες/τιτλους εχοντας το καλυτερο μονοθεσιο στο grid. Ειλικρινα δεν περιμενα οτι σε ενα τοσο εξειδικευμενο forum σαν αυτο, θα επρεπε να λεμε τα αυτονοητα...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#532407 Για να ειμαστε δικαιοι.

Ναι, επηρεασε και ο Κιμι τη στρατηγικη της Φερραρι.

Ναι, αν μπορουσε να ειναι στα 3" απο το Λουης πριν το πιτ στοπ δε θα ειχαν φαει την προσποιηση γιατι δε θα ειχαν τοσο μεγαλο φοβο για το undercut.

Ομως δε θεωρω πως ο Κιμι εκανε κακο αγωνα. Ηταν αρκετα ταχυς, δεν εκανε πουθενα λαθος, απλα δεν ειχε αυτο το κατι παραπανω που ισως ειχε καποιος αλλος π.χ. Φεττελ.

Παντως ακομα και ετσι ο Κιμι ειχε ελπιδες, αν δεν ειχε το Μποτας μπροστα του. Χωρις το εμποδιο του ο Λουης δε θα ειχε καλυψει τοσο γρηγορα τα 5"+ της διαφορας μετα το πιτ στοπ του.
Οποτε θα τον εφτανε αρκετα αργοτερα και ισως δε προλαβαινε να προσπερασει.
Οσοι πουν οτι ο Κιμι δεν πιεσε πολυ το Μποτας, θεωρω πως σιγουρα εχασε χρονο και ηταν αισθητα πιο γρηγορος του αλλα στη Μοντσα δεν ηταν ευκολο το προσπερασμα και δεν ηθελε να ταλαιπωρησει και αλλο τα λαστιχα του. Εδω ο Λουης εκανε τοση ωρα να περασει τον Κιμι και οπως ειδαμε ειχε πολυ ταχυτερο ρυθμο οταν περασε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#532409 Εικόνα

:s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Kαλα, ειχαμε τον δοκτορα :inlove: :inlove: μεσα;;; Που πας ξεβρακωτος Δια; :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Εδω θα τον φερει ο Τσιπρας για να δουνε μαζι τα αποτελεσματα των εκλογων :s_rofl :s_rofl :s_rofl

ΠΟΥ ΠΑΣ ΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ? :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Για την ακριβεια εσυ εισαι προκλητικος. Εγω λεω ευγενικα τη γνωμη μου και εσυ λες τη γνωμη σου με υφακι! Αλλα δε θα ακολουθησω στις προκλησεις αυτη τη φορα. Απλα θα λεω ευγενικα και τεκμηριωμενα την αποψη μου και ας κριθω απο τους υπολοιπους.

Ε φαντάζομαι ότι το ban σε έπεισε να είσαι ευγενικός... :lol:

George_Prix έγραψε:τσαμπα βλεπεις F1 τοσα χρονια

Τελικά δεν είπες όμως αν ξέρεις ποιος είναι ο Martinelli και τι είναι ο Ferrari 054. :innocent:

George_Prix έγραψε:Ειλικρινα δεν περιμενα οτι σε ενα τοσο εξειδικευμενο forum σαν αυτο, θα επρεπε να λεμε τα αυτονοητα...

Αυτονόητα όπως οι καβγάδες για τους υπαλλήλους; :s_laughat

g8777 έγραψε:ΠΟΥ ΠΑΣ ΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ?

Χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος. :roll:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#532422 Λίγα λόγια για Μαξακο :

Αν γίνει αυτός ποτέ πρωταθλητής με αυτό το μενταλιτε σφύρα μου κλέφτικα. Και το κακό είναι ότι δεν τον μαζεύει κανείς. Αυτός νομίζει ότι F1 =Γ Λυκείου Γκραβας.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#532433 Μπράβο όσο πάει βελτιώνεται το στόρι.

Επειδή ο Κοίμης ήταν μπροστά για 1" και όχι 5" η Ferrari υποχρεώθηκε (?) να φάει την προσποίηση.
Το να καθόταν στη θέση της (εφόσον τα λάστιχα είχαν ακόμα 5 γύρους ζωή) και να αφήσει αυτόν που έχει το άγχος να περάσει να πάρει ρίσκα (pit stop νωρίς) το έχουμε διαγράψει σαν ενδεχόμενο.

:s_thumbsup

Yugo_para_siempre έγραψε:Ομως δε θεωρω πως ο Κιμι εκανε κακο αγωνα. Ηταν αρκετα ταχυς, δεν εκανε πουθενα λαθος, απλα δεν ειχε αυτο το κατι παραπανω που ισως ειχε καποιος αλλος π.χ. Φεττελ.

Θα μπορούσε κάποιος να υπαινιχθεί ότι ο Vettel θα είχε περάσει τον Bottas σε 1-2 γύρους από τη στιγμή που τον έπιασε και δεν θα σιγόβραζε τα λάστιχα του περιμένοντας πότε θα πετάξει λινά η Μερκεντέ.
Το οποίο θα είχε πολύ λογική στο συγκεκριμένο αγώνα αν ο Vettel δεν είχε πάει για βρούβρες από την πρώτη στροφή του αγώνα.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
REALZEUS έγραψε:
sparticle έγραψε:Οταν δεν μπορείς να ανοίξεις μια διαφορά έστω 2 δευτερολέπτων από τον Hamilton

Μπόρεσε να κάνει κάτι ανάλογο Φέττελ σάμπως; Άρα δεν θα ήταν τόσο εύκολο...

sparticle έγραψε:Και η Ferrari σήμερα περίμενε ο Raikkonen να τον κερδίσει. Καλά κρασά.

Α ναι. Μπορούσε να τον βάλει μέσα από 1ο γύρο. Να έχει να κάνει άλλους 52 μόνο με τα ίδια λάστιχα. Τα θες και τα λες;

Ναι. Μπόρεσε και έκανε ο Vettel κάτι ανάλογο στο Βέλγιο (που θεωρητικά ήταν και δυσκολότερη πίστα/συνθήκες για τη Ferrari)

Όσο για το δεύτερο, όπως είπα ξανά και ξανά και όπως βλέπω ότι και άλλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, ο Κίμι δεν μπόρεσε ούτε καν να βγει από το drs του Hamilton. Πες μου εσύ που εδώ και μήνες περιμένεις την κυριαρχία της Ferrari στο Ναό της ταχύτητας, γιατί συνέβη αυτό στο πρώτο stint? Ξεκίνησε πρώτος, ο Vettel ήταν εκτός διεκδίκησης, είχε όλα τα σενάρια δικά του, είχε απλώς να διαχειριστεί την πρωτοπορία και ηττήθηκε πανηγυρικά από τον Hamilton με αργότερο αυτοκίνητο.

Αυτό που είναι προφανές για εμένα και πολλούς, είναι ότι αυτός ο οδηγός θα μπορούσε να συνεχίζει την ευχάριστη παρουσία του σε κάποια άλλη ομάδα της F1 και όχι σε μία που προσπαθεί να χτυπήσει τίτλους. (ειλικρινά πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα ηλικίας, αντοχής κλπ)

Yugo_para_siempre έγραψε:Παντως ακομα και ετσι ο Κιμι ειχε ελπιδες, αν δεν ειχε το Μποτας μπροστα του. Χωρις το εμποδιο του ο Λουης δε θα ειχε καλυψει τοσο γρηγορα τα 5"+ της διαφορας μετα το πιτ στοπ του.
Οποτε θα τον εφτανε αρκετα αργοτερα και ισως δε προλαβαινε να προσπερασει.
Οσοι πουν οτι ο Κιμι δεν πιεσε πολυ το Μποτας, θεωρω πως σιγουρα εχασε χρονο και ηταν αισθητα πιο γρηγορος του αλλα στη Μοντσα δεν ηταν ευκολο το προσπερασμα και δεν ηθελε να ταλαιπωρησει και αλλο τα λαστιχα του. Εδω ο Λουης εκανε τοση ωρα να περασει τον Κιμι και οπως ειδαμε ειχε πολυ ταχυτερο ρυθμο οταν περασε.

Ίσως η απάντηση για αυτό να είναι σε αυτό που είπες για το "κάτι παραπάνω". Ίσως ένας άλλος οδηγός να περνούσε απαιτητικά τον Bottas (στην τελική ο ίδιος ο Κίμι δεν είχε να ρισκάρει και πολλά) και να ανάγκαζε τον Hamilton να πιέσει και τα δικά του ελαστικά για να κλείσει αυτά τα 5+ δευτερόλεπτα. Αν μη τι άλλο, η Μόντσα είναι εύκολη για προσπέρασμα, ειδικά αν έχεις το πιο δυνατό power unit του grid και φρέσκα ελαστικά.

(Άσχετο: είναι ιδέα μου, ή στο βάθρο των νικητών ο Bottas την κοπάνησε πριν μιλήσει -και φάει τη γιούχα...)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sparticle έγραψε:Ναι. Μπόρεσε και έκανε ο Vettel κάτι ανάλογο στο Βέλγιο (που θεωρητικά ήταν και δυσκολότερη πίστα/συνθήκες για τη Ferrari)

Μιλάμε για την Κυριακή, 2-9-2018, στην πίστα τηs Μόντζα. Λεπτομέρειες θα μου πεις, θυμάσαι ότι είχε κάνει κάτι ανάλογο και ο Μπαντίνι στην Αυστρία το 1964!!!

sparticle έγραψε: γιατί συνέβη αυτό

Διότι σε race trim ήταν αρκετά κοντά και όταν ο πίσω έχει το tow, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Σε qualifying trim ήταν 2-3 δέκατα πίσω ο Χαμ, όχι μια αιωνιότητα και με ανώτερα λάστιχα απλά πέρασε. Για πες μου εσύ γιατί ο Σεμπ δεν κατάφερε να πάρει ούτε pole, αλλά ούτε και να αμυνθεί; Πάλι το κουλάδι, ο Κίμι, φταίει; :whistlink:

sparticle έγραψε:αυτός ο οδηγός θα μπορούσε να συνεχίζει την ευχάριστη παρουσία του σε κάποια άλλη ομάδα της F1 και όχι σε μία που προσπαθεί να χτυπήσει τίτλους. (ειλικρινά πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα ηλικίας, αντοχής κλπ

Ο οδηγός που το Σάββατο έκανε τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της F1 (προφανώς με το καλύτερο μονοθέσιο και tow, αλλά έτσι μόνον γίνονται τα ρεκόρ :rtfm: ). :s_whiteflag :s_whiteflag :s_whiteflag

sparticle έγραψε:στην τελική ο ίδιος ο Κίμι δεν είχε να ρισκάρει και πολλά

Ο Κίμι είναι υπάλληλος της Σκουντερία. Ρίσκαρε τους βαθμούς των Κατασκευαστών!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#532437 Realzeus ίσως δεν κατάλαβες ότι εννοούσα πως ο Vettel μπόρεσε και έκανε τη διαφορά ασφαλείας που ήθελε από τον Hamilton στο Σπα, ενώ ο Κίμι στην Μόντσα όχι. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Εσύ δεν έλεγες ότι στη Μόντσα η Ferrari θα πάρει τα σώβρακα των αντιπάλων; Ο Κίμι είναι λίγος. Τελεία και παύλα. Ας σχολιάσει κάποιος και το πανέξυπνο σχέδιό του να κρατήσει την πρωτοπορία οταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Υποθέτω ότι he knows what he's doing.

Στο ίδιο σου το post λες για το tow το Σάββατο ότι του έδωσε την pole, ταυτόχρονα αναρωτιέσαι γιατί ο Seb που του έδωσε το tow δεν την πήρε την pole, σου φταίει το tow μετά που κόλλησε πίσω του ο Hamilton ξεχνώντας ότι tow είχε και ο Bottas αλλά ο Verstappen με Renault τον είχε σε διαφορά ασφαλείας. Του tow το κάγκελο πια.

...όσο για τον "ταχύτερο γύρο στην ιστόρια της F1" μου θυμίζει λίγο και το "τελευταίος πρωταθλητής με τη Scuderia Ferrari"...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sparticle έγραψε:Εσύ δεν έλεγες ότι στη Μόντσα η Ferrari θα πάρει τα σώβρακα των αντιπάλων;

Ενώ είχε το ταχύτερο μονοθέσιο, δεν άνοιξαν διαφορά και ήταν πολύ κοντά.

sparticle έγραψε:Ο Κίμι είναι λίγος. Τελεία και παύλα.

Θυμίζω απλά ότι ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Σκουντερία σε αυτό 3ήμερο. :roll:

sparticle έγραψε:...όσο για τον "ταχύτερο γύρο στην ιστόρια της F1" μου θυμίζει λίγο και το "τελευταίος πρωταθλητής με τη Scuderia Ferrari"...

Σε ενοχλούν και τα δύο από ότι βλέπω. Κουράγιο...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Ε φαντάζομαι ότι το ban σε έπεισε να είσαι ευγενικός... :lol:

Πραγματι το ban μου εκανε καλο. Καταλαβα οτι προσπαθωντας να ριξω χαμηλα το επιπεδο μου ακολουθωντας χρηστες σαν εσενα στις ειρωνιες και το τρολλαρισμα δε μου ταιριαζει. Σε αυτο το επιπεδο παιζεις εντος εδρας και θα χασω στα σιγουρα.

Οποτε απο εδω και περα απλα θα συνεχισω με τις γνωσεις και τα επιχειρηματα, οπου ειμαι out of your league και σε παιζω ΧΑΛΑΡΑ!

REALZEUS έγραψε:Τελικά δεν είπες όμως αν ξέρεις ποιος είναι ο Martinelli και τι είναι ο Ferrari 054. :innocent:

Σοβαρα τωρα... Πιστευεις οτι το να αναφερεις το ονομα ενος μηχανικου σε κανει γνωστη του χωρου?

Μας τις ειπες τις γνωσεις σου και τις καταλαβαμε!
"Ο Vettel ειναι κορυφαιος γιατι πηρε 4 τιτλους".
Να τον χαιρεσαι λοιπον και εσυ και η ομαδα σου τον "κορυφαιο" οδηγο σας. Και πολλα φιλακια απο το Hamilton στο Vettel για τα δωρακια του :s_inlove

REALZEUS έγραψε:Αυτονόητα όπως οι καβγάδες για τους υπαλλήλους;

REALZEUS έγραψε:Ο Κίμι είναι υπάλληλος της Σκουντερία. Ρίσκαρε τους βαθμούς των Κατασκευαστών!!!

REALZEUS έγραψε:Όχι επειδή κοιτάμε έναν υπάλληλο (οδηγό).

REALZEUS έγραψε:Έχει πολύ πλάκα που πορώνεσαι με τους υπαλλήλους.

REALZEUS έγραψε:Πρώτον, ΕΙΝΑΙ υπάλληλοι και δεύτερον οι ρόλοι τους είναι ίδιοι.

REALZEUS έγραψε:Αν θέλει να πάρει τον τίτλο του Υπαλλήλου της Χρονιάς πρέπει να προσπαθήσει.

Ειναι σαφες οτι το "βιτσιο" σου ειναι να χαρακτηριζεις τους οδηγους σαν υπαλληλους... Το τι χαρα σου προκαλει δεν ειμαι ειδικος ωστε να το κρινω.

Απλα κρατα στην ακρη του μυαλου σου τα εξης:
- Μια ομαδα/αφεντικο που επιλεγει κακους υπαλληλους ειναι κακη ομαδα/αφεντικο. Το πιασες το υπονοουμενο ετσι?
- Ακομα και η ομαδα σου σαφεστατα προτιμαει το WDC και οχι το WCC (απο το οποιο μαλιστα βγαζει τρελα λεφτα). Αυτο δειχνει οτι οι περισσοτεροι εχουν χεσμενο το κατασκευαστων και θυμουνται το οδηγων. Ακομα και οι οπαδοι ομαδων, προτιμουν ο οδηγος τους να παρει τον τιτλο. Και φυσικα ομοιως η συντριπτικη πλειοψηφια των οπαδων της ομαδας σου της Ferrari προτιμαει το ιδιο. Τροφη για σκεψη!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
EDDIE_147 έγραψε:Μπράβο όσο πάει βελτιώνεται το στόρι.

Επειδή ο Κοίμης ήταν μπροστά για 1" και όχι 5" η Ferrari υποχρεώθηκε (?) να φάει την προσποίηση.

Απλα να ξεκαθαρισω τη θεση μου φιλε, γιατι και εγω αναφερθηκα στη μετρια οδηγηση του Kimi...

Συμφωνω μαζι σου οτι το βασικο λαθος στη στρατηγικη χρεωνεται στη Ferrari. Απλα και ο Kimi δεν τους βοηθησε λιγο να κανουν τη σωστη στρατηγικη εφοσον δε μπορουσε να ξεμακρυνει 2-3" ωστε να καλυφθει απο πιθανο undercut, ενω σαφεστατα ειχε το ταχυτερο μονοθεσιο εχθες :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#532462 Ποια ηταν η μετρια οδηγηση;
Το οτι σε ρυθμο αγωνα δεν ειχαν σχεση με το Σπα και μαλλον ησαν ισαξια τα μονοθεσια, δεν παιζει;
Εδειξε εστω ο Φετελ οτι ειχε καλυτερο ρυθμο αγωνα απ τις Μερτσεντες;
Ο Κιμι φταιει... :lol: