Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#52887 To έχω δοκιμάσει πολλάκις :lol: :wink:
Ναι και το priority boarding, σωστά.
Με άλλα λόγια, παραμύθια της Χαλιμάς... Τίποτα που να κοστίζει στην εταιρεία, μόνο χάντρες και καθρεφτάκια ("πσσσσς πριν μπεις στο αεροπλάνο σου φέρονται σα να είσαι Business τι λε ρε παιδί μου" :rtfm: :) )
Άβαταρ μέλους
By mirage
#52894 Οταν πληρωνει αλλος τα μιλια μου δε με απασχολει. Κοιτα το Lounge κοστιζει το ιδιο και η εξτρα αποσκευη. Αλλωστε για το κοστος του lounge aλλαξε τους ορους Gold η Aegean αφου πληρωνε για πελατες που δεν ηξεραν που πεφτει το El Benizel. Βασικα δεν ειναι πως αισθανεσαι business who cares απλα γλιτωνεις τις ουρες, σε καποια αεροδρομια και στον ελεγχο χειραποσκευων. Καθρεφτακι χαντρα στις 5 το πρωι εγω δεν θα πω οχι.
Βασικα η φαση μιλια FF ειναι καθε περσι και καλυτερα αλλα αυτο το ξερεις ηδη.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#53049 Πάντως το Gold σαν status το βρίσκω πολύ εξυπηρετικό για κάποιον που ταξιδεύει συχνά.

Πρόσβαση στο lounge (μη κοιτάτε το ελληνικό, κάποια άλλα όπως πχ της κωνσταντινουπολης δε παίζονται), priority boarding, priority checkin, fast lane και priority luggage καθώς επίσης έξτρα αποσκευή και priority σε Waiting list.

Δεν είναι θέμα κόστους αλλά ευκολίας και άνεσης του επιβάτη.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mirage έγραψε:Ναι. Ψαξε αυτο που σε κανει Gold πιο ευκολα. Ειναι αρκετα περιπλοκο και εξαρταται με ποιες εταιρειες πετας συχνα. Απο εκει και περα αν θες να χρσηιμοποιεις τα μιλια κοιτας και ποσο ευκολο ειναι να τα εξαργυρωσεις και με τι "κοστος". Καποτε η λυση ηταν απλη και λεγοταν Aegean πλεον ολες πανω κατω βραζουν στο ιδιο καζανι. Η πλεον δυσκολη ειναι η Lufthansa αλλα εξαρταται απο το ποσο συχνα ταξιδευεις και με τι.

Δυστυχώς τα περισσότερα ταξίδια τα πληρώνω ακόμα από τη δική μου τσέπη, και το κοντέρ απέχει αρκετά από το να γράφει ικανή απόσταση για gold. Απλά, υπολογίζω ότι ώς έχουν τα πράγματα θα κάνω μια συγκεκριμένη διαδρομή 4 φορές το χρόνο (+ ό,τι άλλο προκύψει) και επί της παρούσης, τα φτηνότερα εισητήρια έχουν οι εταιρίες της Star. Σχετικά με το με ποιά θα πετάω πιο συχνά, εξαρτάται. Τώρα για παράδειγμα, έχω SAS, Lufthansa και Aegean. Φάση "μάζευε, κι ας είναι ρόγες" δηλαδή.

Πιστωτική affinity δεν παίζει να βγάλω, έχω ήδη πιστωτική που δίνει καλούτσικο cashback σε όλες τις αγορές, οπότε περνάω τα πάντα εκεί (ακόμα και το νοίκι :lol: ). Εννοείται επίσης ότι δεν τίθεται θέμα brand loyalty. Αφού πληρώνω εγώ, ακόμα και low cost να είναι δεν με χαλάει. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν λιγοστές επιλογές από εδώ πάνω, ενώ σε λίγους μήνες σταματάει και η Little Red.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#53152 Από πρόσφατο ταξίδι μου δημιουργήθηκε η απορία του πόσο άχρηστο είναι το priority boarding.

Σε όλες τις πτήσεις που έκανα παρατήρησα ότι οι έχοντες priority boarding (γιατί γιαπόμουτρα συνήθως) περίμεναν όρθιοι... (αυτό δεν το κατάλαβα γιατί) την ίδια ώρα που εγώ + κάποιοι άλλοι κατσαπλιάδες καθόμασταν και περιμέναμε ανετότατα... για να μπούμε τελευταίοι.

Δεν είδα κάποιο όφελος χρονικά πέραν του ότι κάθεσαι περισσότερη ώρα (μέχρι να μπουν οι κατσαπλιάδες) στα άβολα αεροπορικά απ' ότι στα άνετα του αεροδρομίου. :lol: :lol:

Παραλείπω κάτι;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
EDDIE_147 έγραψε:Από πρόσφατο ταξίδι μου δημιουργήθηκε η απορία του πόσο άχρηστο είναι το priority boarding.

Σε όλες τις πτήσεις που έκανα παρατήρησα ότι οι έχοντες priority boarding (γιατί γιαπόμουτρα συνήθως) περίμεναν όρθιοι... (αυτό δεν το κατάλαβα γιατί) την ίδια ώρα που εγώ + κάποιοι άλλοι κατσαπλιάδες καθόμασταν και περιμέναμε ανετότατα... για να μπούμε τελευταίοι.

Δεν είδα κάποιο όφελος χρονικά πέραν του ότι κάθεσαι περισσότερη ώρα (μέχρι να μπουν οι κατσαπλιάδες) στα άβολα αεροπορικά απ' ότι στα άνετα του αεροδρομίου. :lol: :lol:

Παραλείπω κάτι;

Αν μπεις τελευταίος και βρεις θέση για τη χειραποσκευή σου εκεί που κάθεσαι, σφύρα μου. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#53163 Επισης παραλειπεις το οτι δεν χρειαζεται να καθεσαι ορθιος απλα εμφανιζεσαι οταν σε φωναξουν. Μπαινεις μεσα ανετος βαζεις χειραποσκευη με την ανεση σου και απλα περιμενεις ανετος. Σημειωτεον πως παρεδωσες και βαλιτσα, αν εχεις, χωρις να περιμενεις στην ουρα. Zorz νομιζω με την καρτα της Aegean εισαι ΟΚ αν εχεις αυτην ηδη και εχεις μαζεψει μιλια. Εγω μεταπηδησα απο Skyteam σε Star και επελεξα το προγραμμα της THY γιατι δινει full μιλια στην United και πιο πολλα μιλια σε αλλες εταιρειες με τις οποιες πετω συχνα. Η Miles and more της LH λιγο τσιπικη στα μιλια. Να ξερεις παντως πως καθε περσι και καλυτερα στην αξια και πως εξαργυρωση αξιζει σε long haul πτησεις και οχι εντος Ευρωπης, συνηθως.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By gianik
#53180 Πάντως με τις χειραποσκευές η αλήθεια είναι ότι όλοι το παρακάνουμε λίγο.
Αν οι εταιρείες αποφάσιζαν να ελέγξουν τυπικά όλες τις χειραποσκευές σε θέμα βάρους κ όγκου ζήτημα το 30 % να περνούσε μέσα..
Παραδείγματος χάρη στο πρόσφατο ταξίδι μας κρατούσα εγώ μία χειραποσκευή , μία η γυναίκα , ένα παιδικό samsοnite ο μικρός , είχα στην πλάτη μου ένα backpack , το ίδιο και η γυναίκα.. Δεν θεωρούμαστε ότι είχαμε 2 χειραποσκευές οι μεγάλοι έκαστος? Ουδείς ασχολήθηκε..
για το priority boarding πάντως όταν ταξιδεύω και έχουμε και τον μικρό μαζί , συνήθως στο e check in επιλέγω τις μπροστά μπροστά θέσεις (έως σειρά 6-7) , μπαίνω (λόγω παιδιού) σχεδόν 1ος μέσα και τακτοποιώ τα πράγματα στα ντουλάπια (όλα τα παραπάνω που ανέφερα + 3 μπουφάν τεραστίων διαστάσεων λόγω χειμώνα..)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#53181 Εντι παραδεξου ότι έχεις μια παράξενη ματιά του περιβάλλοντος σου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#53182 Πιάνεις το μισό αεροπλάνο δηλαδή. :lol:

Προσωπικά σε ταξίδι πάνω από 2 μέρες δε παίρνω χειραποσκευή.

mirage έγραψε:Επισης παραλειπεις το οτι δεν χρειαζεται να καθεσαι ορθιος απλα εμφανιζεσαι οταν σε φωναξουν. Μπαινεις μεσα ανετος βαζεις χειραποσκευη με την ανεση σου και απλα περιμενεις ανετος. Σημειωτεον πως παρεδωσες και βαλιτσα, αν εχεις, χωρις να περιμενεις στην ουρα.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι στην Ελλάδα οπότε είμαι σε φάση επιβίβασης γίνεται πανικός.

Το 50% των επιβατών κάθεται όρθιο όπως να'ναι πριν την αναγγελία και όταν αρχίζει η priority επιβίβαση πάνε να χωθούν. :roll:

Αλλά γενικώς όπως τα λες είναι.

Δε χρειάζεται να κάθεσαι όρθιος και να περιμένεις επιβίβαση.

Η καλύτερη φάση είναι στις κοντινές πτήσεις, πχ Κύπρο, όταν πετάς σε κάτι άγριες πρωινές ώρες. Έχοντας κάνει checkin από το σπίτι με το boarding pass στο κινητό και χειραποσκευή, πάω συνήθως 3/4 πριν τη πτήση κατευθείαν στο gate περνώντας από fast lane.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#53183 Πάντα μπαίνω τελευταίος, και στον έλεγχο εισιτηρίου και στο λεωφορείο και στο αεροπλάνο. Βλέπω τους άλλους που περιμένουν όρθιοι, σπρώχνονται και σαρδελοποιούνται και γελάω. Εννοείται πάντα βγαίνω και τελευταίος από το αερπλάνο, περιμένω στη θέση μου, ρυθμίζω το κινητό, παίρνω καμία κλήση, ή διαβάζω κάτι της τελευταίς στιγμής όση ώρα οι ανυπόμονοι επιβάτες έχουν σηκωθεί και είναι σαρδέλες όρθιες στο διάδρομο. Και όταν μπαίνω στο λεωφορειάκι αυτό κλείνει την πόρτα του και αναχωρεί πάραυτα.
Επίσης κάθομαι σε θέση όση ώρα περιμένω τις αποσκευές και προετοιμάζω τα του ταξιδιού μου, όταν άλλοι βολτάρουν όρθιοι ανυπόμονα μέχρι να αρχίσει ο ταινιόδρομος των μπαγκαζιών. Ποτέ δεν έκανα κάτι άλλο, ίσως μόνο τις πρώτες 1-2 φορές μέχρι να δω πως παίζει το σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#53185 Να κάνουμε μία μίνι δημοσκόπηση?
Ποια είναι τα πιο όμορφα αεροδρόμια (είτε σαν εγκαταστάσεις , είτε σαν παροχή υπηρεσιών ) που έχετε πάει?

από τα 10-12 που έχω πάει το πιο όμορφο κατ εμέ ήτο το terminal 5 του heathrow.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#53187 +1 @ dstou :lol:
Μόνη περίπτωση speedy boarding, σε ταξίδι με παιδιά. Και πάλι, μόνο o ένας εκ των δύο ενηλίκων προηγείται, για να τακτοποιήσει πράγματα και γενικότερα να προετοιμάσει το έδαφος και ο έτερος με τα παιδιά στο τέλος (για να έχουν ξελυσσάξει αρκούντως πριν αγκυροβολήσουν).
Άβαταρ μέλους
By corsair
giannik1977 έγραψε:Να κάνουμε μία μίνι δημοσκόπηση?
Ποια είναι τα πιο όμορφα αεροδρόμια (είτε σαν εγκαταστάσεις , είτε σαν παροχή υπηρεσιών ) που έχετε πάει?

από τα 10-12 που έχω πάει το πιο όμορφο κατ εμέ ήτο το terminal 5 του heathrow.

σωραίος...

Δεν έχω εμπειρία απο πολλά αεροδρόμια, ξέρω ομως πως λατρεύω το Schipol :inlove: αλλα και το δικό μας το LGTS :inlove:

To Schipol αν και τεράστιο, με αποστάσεις καλές, ειναι αρκετά φωτεινό, ευκολο να πλοηγηθείς, καλές υπηρεσίες μέσα και καθισματα για τον κοσμο να ξαποστάσει (ελπιζω δλδ να μην αλλαξε αυτο στο βωμο του κερδους).
Το δικό μας το LGTS... γιατί ειναι μικρο και βολικο. Φυσικα δεν ειναι για να περνάς την ώρα σου.... αλλα νταξ... περιφεριακό αεροδρομιο είναι. Δεν νομιζω να περιμενει κανεις θαυματα.

Εγω θα πω και για τα χρυσα βατομουρα, και μεσα σε αυτά σιγουρα θα εβαζα το Ελευθεριος Βενιζέλος. Αχαρο και κρυο αεροδρομιο. Me no like.

Μου λείπει: Ελληνικο :s_sorry