Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
htanso21 έγραψε:Καλησπέρα κύριοι.
Ερώτηση.
Ειναι να μπει τζαμαρία σε γραφείο, δεν ειναι ψηλή, κάπου στο ενάμιση μετρο αλλα συνολικά σε μήκος πρεπει να ειναι κάπου στα 9 μέτρα (σε δυό ή τρεις κομμάτια δεν θυμάμαι).
Το διπλό τζαμί ειναι πολυ ακριβωτερο απο το μονο;
Υ.γ.: θα μπουν και νεα κουφώματα αλουμινίου.

1,5 μέτρο ύψος ? Που θα μπει, στο σπίτι των 7 νάνων ? :lol:
Το διπλό -απλό- τζάμι έχει ακριβώς το διπλάσιο κόστος ανά τ.μ. από το μονό -απλό- τζάμι, και αντίστοιχα ένα διπλό ενεργειακό τζάμι ξεκινάει από τα διπλά λεφτά σε σχέση με το απλό διπλό.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#52569 Χαχαχα σε ημιυπογειο θα μπει χαχαχαχα

Σε ευχαριστω!
Για ενεργειακό δεν το βλέπω, αλλα με όσα περασα με το μονο που ειχα στο παλιο γραφείο, με βλέπω για διπλό. :)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#52571 Θάνε για ψάξου λίγο να πάρεις προσφορές από εταιρείες και (πιστοποιημένους) εμπόρους γιατί στο αλουμίνιο πολλοί ζητάνε όσα τους λείπουν.

Το ενεργειακό κούφωμα είναι πολύ πιο ακριβό αλλά κάνει απόσβεση με χαμηλότερη δαπάνη για κλιματισμό.

Αν είναι δικός σου ο χώρος εννοείται...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#52576 Για το κόστος ανέφερα μόνο το κόστος τρέχοντος μέτρου για το τζαμιλίκι (~20€ απλό, ~40€ διπλό, ~80€ διπλό ενεργειακό), όχι για το συνολικό κόστος κουφώματος. Και εκεί αλλάζει προφανώς το κόστος, αφού πλαταίνει το profile και μπορείς να αρχίσεις να παίζεις με θερμοδιακοπή (αν και εφόσον θέλεις....) αλλά δεν είναι διπλά λεφτά, κάπου στο +50% παίζει στο σύνολο από απλό σε διπλό.

Το απλό διπλό προσφέρει επιπρόσθετη ηχομόνωση, ΑΝ και μόνο ΑΝ έχει πρεσαριστή πατούρα/πλαίσιο. Αν είναι της κακιάς ώρας, τότε δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό παραπάνω. Τα ενεργειακά είναι *υποτίθεται* φτιαγμένα με πιο σωστές και αυστηρές προδιαγραφές, οπότε εκεί σίγουρα παίρνεις ηχομόνωση (ΠΟΛΥ καλύτερη), αλλά επιπλέον και θερμομόνωση, ανακλαστικότητα κλπ κλπ....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
EDDIE_147 έγραψε:
Το ενεργειακό κούφωμα είναι πολύ πιο ακριβό αλλά κάνει απόσβεση με χαμηλότερη δαπάνη για κλιματισμό.

+1
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#52589 Σας ευχαριστω!
Έχουμε και λέμε.
Το γραφείο δεν ειναι δικο μου, αλλα της κοπέλας μου.
Θα της δείνω κανονικα νοίκι εννοείται αλλα όλες τις βασικές τροποποιήσεις θα τις αναλάβει εκείνη.
Το γραφείο αυτη την στιγμη θέλει:
Καινουρια καλωδίωση (ειναι του 71') με περισσότερες μπρίζες, καινούριο πίνακα κτλ.
Καινουρια τζαμαρία (εξού και η ερώτηση) μαζι με πόρτα κύρια αλλα και πισω (εχει μικρή αυλή) συν καποια μικρά παράθυρα πισω και αυτα.
Καινουρια τουαλέτα.
Αυτα θα τα αναλάβει εκείνη.
Εγω θα αναλάβω όσα εχουν να κάνουν με την διαμόρφωση που θελω να του δώσω εγω.
Όπως πάτωμα (λαμινέτ μαλλον) γιατι τωρα εχει μωσαϊκό που το συχενομαι όσο δεν παει, εναν τοίχο με alpha block, κατασκευή λιγο υπερυψωμενη για τα γραφεία και βάψιμο.

Εν τω μεταξύ σκέφτεται να το πουλήσει, ειναι Γουδί, 75τμ, αυτόνομο, ημιυπόγειο (ουτε απο ζέστη, ουτε απο κρύο καταλαβαίνει) και όσοι έρχονται δίνουν το πολυ 18 χιλιαρικα... Ας του βάλει φωτιά καλύτερα! Γιατι αν το δώσει τόσα, στα χέρια της θα καταλήξουν καμία 15αρια και αν...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#52599 Εχω την εντύπωση πως σήμερα τα κουφώματα αλουμινίου (ενεργειακά ή μή) τα προσφέρουν όλοι με διπλό τζάμι, ακόμα και στα παράθυρα των μπάνιων. :hmmm: Για... ρώτα .
Κοστολόγιο έχετε βγάλει για την "ανακαίνιση" ?
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#52627 Το στανταρ 4αρι (4_4) τζαμι θα σου βάλουν αν πας σε "ενεργειακό" κουφωμα αλουμινίου, εάν δεν παίζουν λεφτά θα πας στο λεγόμενο "κρύο" κουφωμα που είναι ότι πιο απλό υπάρχει! Λεφτά στα κουφώματα κάνουν αρκετή διαφορά στη θέρμανση, στην Αθήνα προτείνονται βασικές σειρές αλουμινοκουφωματων και λόγω του καλού καιρού που γενικά παίζει!
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#52651 @Thanos
+1 για το "στην Αθηνα" του Arrow, ενισχυμενο απο το "ειναι ημιυπογειο". Δεν εισαι δα και στο Διονυσο που χιονιζει για πλακα. και ψαξε πολυ, οπως λεει ο eddie.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#52715 Παιδια σας ευχαριστώ πολυ!
Όντως το να παμε σε ενεργειακά δεν το βλέπω (δεν τα πληρώνω εγω για να το κανω και φυσικα δεν μπορω να ζητήσω να μπει κατι τέτοιο) αλλα και απο την άλλη, Γουδί, δεν πιάνει και πολυ κρύο.
Τα αλουμίνια που ειχα στο γραφείο στην παλληνη, ηταν με μονό τζάμι και με τοποθέτηση της κακιά ώρας.

Μια απο αυτες τις μέρες θα παω να τα μέτρησω να εχω διαστάσεις μαζι μου :)

Και παλι σας ευχαριστω!
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#52716 Φυσικά εξαρτάται τι θερμοδιακοπη εννοείς γιατί δεν είναι one size κτλ κτλ
Και προειδοποίηση, επειδή δε τους παίρνει να έχουν πολύπλοκα πράγματα σε στοκ οι προτάσεις που γίνονται από πολλά μαγαζιά αφορούν βασικοτατα κουφώματα τα οποία πολλές φορές δε παραδίδονται και στην ώρα τους,οπότε προσοχή όπως και στο πλαστικό που υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις σε τουρκικό και βουλγαρικό god rest our souls