Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#525691 αφου ετσι μεγαλωσαν , ηθελαν λεφτα και απλως ζηταγαν απο μπαμπαδες απο τραπεζες απο τα κομματα απο εταιρειες .
Λεσ να ζηλεψαν ποτε παγωτο και να μην ειχαν να παρουν;
Άβαταρ μέλους
By GTS
cabala10 έγραψε:νομιζω οτι ειναι φως φαναρι οταν ο καπνος ερχεται πανω σου πως η φωτια δεν θα αργησει....αλλα η αγνοια ειναι μεγαλη

Eδω θα συμφωνησω με Καμπαλα, οταν γυρισα και ειδα τον καπνο καπου μετα τις 5μμ τοσο μεγαλο ενω μολις μιση ωρα πριν δεν ειχα δει τιποτα το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ηταν να φυγω μηπως εχει κλεισει ο δρομος προς Διονυσο. Αν ο δρομος μου ηταν προς την Αγ. Παρασκευη απο Μαραθωνος θα ειχα αποκλειστει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#525694 Αν δε βάλουν τα μεγαλολαμόγια βλ. Μαρινάκηδες, Μελισσανίδηδες, Σαββίδηδες κτλ το χέρι στην τσέπη, δε βλέπουμε ανανέωση στα μέσα και στις υποδομές τον αιώνα τον άπαντα. Το (όποιο) δημόσιο χρήμα αναλώνεται αλλού (πχ αυξήσεις σε δεκοτζήδες-ελέγχεται η είδηση, την πέτυχα τυχαία στο φβ) επομένως μόνο οι ιδιώτες έχουν απομείνει που θέλουν να κάνουν κάτι για τη δημόσια εικόνα τους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#525697 Προφανώς και είναι παράλογο, γι' αυτό και έβαλα την είδηση. Το Κράτος δεν γίνεται να πορεύεται με φιλανθρωπίες, ούτε να εξαρτάται από αυτές.
Αν κάποιος θέλει να κάνει μια προσφορά, καλώς να την κάνει, αλλά να κάνει το Κράτος πολιτική με αυτό τον τρόπο, με ξεπερνάει προσωπικά...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#525698 Μπορεί εναλλακτικά το κράτος να πληρώσει για πυροσβεστικά και το ΙΣΝ να αναλάβει τις αυξήσεις στις ΔΕΚΟ.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Deleted User 1 έγραψε:Βασικά εκείνη την ώρα και εφόσον έχεις ήδη αργήσει λες ας κάτσω εδώ και όπου μας βγάλει. Παίρνεις παραμάσχαλα και το γατί μπας και το σώσεις και αρχίσεις τις προσευχές όπου πιστεύεις και δεν πιστεύεις. Εκ του αποτελέσματος πάντως τα κανονικά σπίτια και όχι οι παράγκες, προσέφεραν μια χαρά προστασία.

Απορία: τα αλουμινένια κουφώματα τι αντοχές έχουν στη φωτιά?

Debatable το υπογραμμισμένο. Απέναντι και δίπλα από το δικό μας κάηκαν ολοσχερώς εσωτερικά σπίτια με τσιμέντο/τούβλο που είχαν σκεπή με ξύλινο σκελετό. Καμία προστασία δε θα είχαν προσφέρει σε άνθρωπο δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By theo13
diplomat έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Βασικά εκείνη την ώρα και εφόσον έχεις ήδη αργήσει λες ας κάτσω εδώ και όπου μας βγάλει. Παίρνεις παραμάσχαλα και το γατί μπας και το σώσεις και αρχίσεις τις προσευχές όπου πιστεύεις και δεν πιστεύεις. Εκ του αποτελέσματος πάντως τα κανονικά σπίτια και όχι οι παράγκες, προσέφεραν μια χαρά προστασία.

Τί γίνεται με το αναπνευστικό θεματάκι όμως; Γιατί μου φαίνεται δύσκολο να γλυτώσεις την ασφυξία εάν μείνεις μέσα.
Εκτός κι αν περάσει αεροπορία η φωτιά, το χαμπαριάσεις και βγεις έξω. Στην πράξη μου ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο.

Αν μπείς μέσα στο σπίτι κλείσεις παράθυρα και τζάμια, βάλεις μια πετσέτα στη χαραμάδα της πόρτας και πας αν γίνεται και ενα δωμάτιο πιο μέσα με κλειστές τις εσωτερικές πόρτες, το διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να περάσει η φωτιά (1-2 λεπτά) θα είσαι οκ. Μετά θα είναι κάποιος ασφαλής αν απλά μπει στο καμμένο κομμάτι. Ακόμα και αν έχει πίασει φωτιά το σπίτι θα έχει τα πολύτιμα 1-2 λεπτά για να γλυτώσει.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#525705 ΧΑΑΧΑΧΧ μπέτωσαν χαχαχχα βεντούζα...

Και το αστείο (ή τραγικό), είναι ότι είναι τυπικό της ελληνικής εξουσίας...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Serf έγραψε:

Debatable το υπογραμμισμένο. Απέναντι και δίπλα από το δικό μας κάηκαν ολοσχερώς εσωτερικά σπίτια με τσιμέντο/τούβλο που είχαν σκεπή με ξύλινο σκελετό. Καμία προστασία δε θα είχαν προσφέρει σε άνθρωπο δηλαδή.

Αυτό το έλεγε ένας μπάρμπας ειδικός. Οι καλές κατασκευές που κάτω απ' το κεραμίδι είχαν πλάκα, δε μάσησαν. Οι πιο φθηνές που ήταν όπως λες με ξύλινη σκεπή προφανώς και έγιναν παρανάλωμα. Είδα πολλά σπίτια που είχαν μείνει μόνο οι 4 εξωτερικοί και οι εσωτερικοί τοίχοι.
Άβαταρ μέλους
By red_monster

Σημείο τήξης αργιλιου περί τους 660οC
(Άκουσα εχθές στον σκαι ότι λιώνει στους 1500+ βαθμούς :vava: )
Ρευστοποιείται αλλά δεν αναφλεγεται.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Απολύτως αποκαλυπτικό της ποιότητας του πολιτικού μας προσωπικού:
http://www.iefimerida.gr/news/433813/o- ... -pyrosvesi
Να ζητήσουν λέει λεφτά ΑΛΛΩΝ και μάλιστα συμφώνησαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!
:yahoo: :s_omg
Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στον πρωθυπουργό να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. «Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Πηγή: Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τσίπρα για τις πυρκαγιές -Η πρόταση για την πυρόσβεση | iefimerida.gr

Για γέλια ή για κλάματα; Το ΙΣΝ το ρώτησαν άραγε; :s_wacko

Όπως μου είπε ένας πρώην διοικητής της μοίρας της αεροπορίας που συντηρεί τα πυροσβεστικά εδώ πάνω, το θέμα δεν είναι ο εξοπλισμός. Δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα να σβήσει η φωτιά. Η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι (και φυσικά μετά να σβήσει η φωτιά). Και γι' αυτό χρειάζεται σχεδιασμός και πολύ βασικές υποδομές. Δυστυχώς μου είπε πως προβλέπει πως θα γίνει ότι έγινε και παλιότερα με την ταχύτατη απόκτηση νέων μέσων (πιθανώς και με ύποπτες διαδικασίες) και κανένα σχέδιο... Και άρα στην επόμενη πυρκαγιά που θα εξαπλωθεί σε 10 λεπτά (πριν καν προλάβουν τα αεροπλάνα να σηκωθούν), θα έχουμε και πάλι τα ίδια... :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
theo13 έγραψε:
diplomat έγραψε:

Τί γίνεται με το αναπνευστικό θεματάκι όμως; Γιατί μου φαίνεται δύσκολο να γλυτώσεις την ασφυξία εάν μείνεις μέσα.
Εκτός κι αν περάσει αεροπορία η φωτιά, το χαμπαριάσεις και βγεις έξω. Στην πράξη μου ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο.

Αν μπείς μέσα στο σπίτι κλείσεις παράθυρα και τζάμια, βάλεις μια πετσέτα στη χαραμάδα της πόρτας και πας αν γίνεται και ενα δωμάτιο πιο μέσα με κλειστές τις εσωτερικές πόρτες, το διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να περάσει η φωτιά (1-2 λεπτά) θα είσαι οκ. Μετά θα είναι κάποιος ασφαλής αν απλά μπει στο καμμένο κομμάτι. Ακόμα και αν έχει πίασει φωτιά το σπίτι θα έχει τα πολύτιμα 1-2 λεπτά για να γλυτώσει.

Ισχύει ότι πέρα από όλα αυτά που γνώριζα κι εγώ (ερμητικά κλειστό σπίτι με βρεγμένες πετσέτες σε χαραμάδες) πρέπει επίσης να έχεις γεμίσει και την μπανιέρα νερό;
Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι με δεδομένη ίσως μια διακοπή νερού να έχεις ένα απόθεμα για την περίπτωση που αρπάξει κάτι στο σπίτι.