Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
red_monster έγραψε:Γενικά δεν συμφωνω σχεδόν σε τίποτα :lol:
Ειδικα, πέρα απο το μοτέρ, τα περιφερειακά που εχει ενα σοβαρο 600αρη αρκούν για να σου αλλάξουν οδηγικη επίπεδο...

Μα εκείνη την εποχή που μεσουρανούσαν τα 400ρια (αρχες '90) είχαμε cbr600f2 230κιλών, kawasaki zzr-600 που πήγαινε μόνο ίσια και σουτζούκια 7.5άρια του λαδιού (gsxr) ή, ακόμα χειρότερα τσαγιέρες(gsxf) !
Αντιθέτως στα 400ρια είχαμε πανάλαφρα πλαίσια (η πρώτη cbr600 με αλουμίνιο ήταν αυτή του ντρίφτη) και τεχνολογίες όπως upside down καλάμια (πρώτα στο zxr400 και μετά σε όλα τα άλλα), ram-air, μονόμπρατσα σπέσιαλ (nc30 και nc35), κινητήρες με 60+ίππους κ.α.
Δεν είναι τυχαίο που έπαιζαν στις πίστες με τα δίχρονα 2.5άρια...
Έκοβες μαρσπιέδες ξήλωνες φώτα, έβαζες πολυεστερικά και έπιανες για πλάκα πιο άπειρους αναβάτες με μεγαλύτερες μηχανές.

Φυσικά, δεν υπάρχει σχέση με τα σύγχρονα 600ρια αλλά κάθε πράμα στον καιρό του.
Το πραγματικό σοκ ήταν όταν ήρθε η R1 το '98 και, προσωπικά για εμένα, όταν είδα την πρώτη σπασμένη που είχαμε ανοίξει το μοτέρ στον πάγκο (καμία σχέση με ό,τι υπήρχε μέχρι τότε) και το πλαίσιο μπορούσα να το σηκώσω με το ένα χέρι!
Άβαταρ μέλους
By IKE
#52022 Η πρώτη R1 ήταν όντως εξαιρετική αλλά όπως και η S1000RR δεν ήταν επαναστατική, η GSXR750R ("srad") και η ακόμα πιο παλιά CBR900RR είχαν ακριβώς ίδια φιλοσοφία και εκτέλεση. Απλά όχι τόσα άλογα βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
IKE έγραψε:Η πρώτη R1 ήταν όντως εξαιρετική αλλά όπως και η S1000RR δεν ήταν επαναστατική, η GSXR750R ("srad") και η ακόμα πιο παλιά CBR900RR είχαν ακριβώς ίδια φιλοσοφία και εκτέλεση. Απλά όχι τόσα άλογα βέβαια.

Με εξαίρεση τα χιτώνιά της και το "αναποδο σαζμαν" πράγματι δεν ήταν επαναστατική μιας και όλες οι τεχνολογίες που μάζευε υπήρχαν και από πριν. Απλά καμία μοτοσυκλέτα ως τότε δεν τις μάζευε όλες μαζί. Και σε έναν όγκο/μάζα που ήταν μικρότερη από τα αντίστοιχα 600ρια της εποχής (θυμάσαι πχ πόσο ογκώδες ήταν το srad, ακόμα και το 600; ).
Ήμουν παρών στην παρουσίαση που είχαν κάνει τότε και όταν την είδα για πρώτη φορά "ζωντανή", πίστεψέ με, ήταν σοκαριστικό... (ήταν η ημέρα που αποφάσισα ότι πρέπει να κόψω ρυθμούς αντί να τους αυξήσω :lol: )
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#52191 Αν και ειμαι δέσμιος του power reserve, κοινώς άλογα να χουμε να ταΐζουμε, ψηφίζω και γω 400ρια εποχής... Τεχνολόγια απ τις πίστες σε δημόσιους δρόμους! :twisted:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
D-Jet έγραψε:Άκρως επιμορφωτικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=JC38axv1DcQ
το αγαπημένο μου κουνούπι ενάντια στα 600ρια! :lol: :lol: :yahoo:

Μήπως, λέω, μήπως έχουμε περισσότερη ισχύ από όση χρειαζόμαστε;;;;

Αυτό άραγε να έχει ανταλλακτικά? :hmmm: :lipsealed:
Ωραίο! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:
D-Jet έγραψε:Άκρως επιμορφωτικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=JC38axv1DcQ
το αγαπημένο μου κουνούπι ενάντια στα 600ρια! :lol: :lol: :yahoo:

Μήπως, λέω, μήπως έχουμε περισσότερη ισχύ από όση χρειαζόμαστε;;;;

Αυτό άραγε να έχει ανταλλακτικά? :hmmm: :lipsealed:
Ωραίο! :inlove:

To είχα για σχεδόν 4 χρόνια κάθε μέρα στην Αθήνα... μου έκαψε μια φορά το βεντιλατέρ (το άλλαξα με κάποιο άλλο αλλά δε θυμάμαι από τι τώρα) αλλά δεν ανέβαζε θερμοκρασία ούτως ή άλλως παρά μόνο το καλοκαίρι με τα ζόρια, μου έσπασε η βάση του choke (το πήρα ολόκληρο από Αυστραλία), μετά έβγαλε ένα βλαμμένο φλάσερ και τα υπόλοιπα που χρειάστηκε ήταν σπασίματα από πτώσεις των προηγούμενων.
Το έδωσα γιατί με κούρασε κάποια στιγμή να στροφάρω με 15Κ rpm πηγαίνοντας με 70 :lol:
Κάθε βόλτα ήταν ιδιαίτερη με τον ήχο της και μόνο και με εμένα οδηγό που είμαι πολύ βαρύς και άσχετος τα 5.5" στο κατοστάρι τα είχε για πλάκα.
Βαλβίδες το άνοιξα στις 24 χιλιάδες χλμ (ή τουλάχιστον τόσο έγραφε) και όπως το άνοιξα έτσι το έκλεισα, δε χρειαζόταν τίποτε.

Θα ήθελα πολύ να είχα ένα να το κρατήσω για πάντα αλλά δε νομίζω ότι μπορω να το οδηγήσω και πολύ τώρα...
Δε θα στο συνιστούσα, ωστόσο, με τίποτε μετά από τόσα χρόνια...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#52250 Bασικα δεν υπαρχουν για πουλημα, μονο ενα εχει το Car αλλα ετσι οπως το εκανε ο τυπος δεν θα το πουλησει ποτε. Εχει και 3 vfr 400αρια αλλα παρε το ενα, βαρα το αλλο ειναι.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#52296 Υπάρχει αυτό:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5348408/
Βλέπω ένα όμοιο (nc35- το πιο εξωτικό από τα 400ρια) σχεδόν κάθε μέρα και σαλιώνω...
Ε, ίσως και κάποια zxr που τη γλίτωσαν αλλά και πάλι πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι που να μην έχει λιώσει. Γενικά πλέον μόνο για εγκυκλοπαιδικούς ή συλλεκτικούς λόγους τα κοιτάς...από αυτή την άποψη δε, καλύτερα να πας σε κάποιο από τα τελευταία γνήσια διχρονα:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5309771/
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#52370 Μιας και λέμε για δίχρονα.
Με μια Aprilia RS125 έχουμε γνώση σε τι κατανάλωση θα είμαι περίπου?
Μιλάω πάντα για χαλαρή χρήση. Η κατανάλωση όταν πιέζουμε είναι αδιάφορη.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:Μιας και λέμε για δίχρονα.
Με μια Aprilia RS125 έχουμε γνώση σε τι κατανάλωση θα είμαι περίπου?
Μιλάω πάντα για χαλαρή χρήση. Η κατανάλωση όταν πιέζουμε είναι αδιάφορη.

Με τα 125άρια (και τα δίχρονα γενικότερα) δεν μπορείς να πας χαλαρά ούτως ή αλλως. Αλλά και πάλι, ειδικά στο 125άρι δε νομίζω ότι το πρόβλημά σου θα είναι η κατανάλωση...
Δες και εδώ:
https://www.fuelly.com/motorcycle/
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#52381 Όσο χαλαρά σου επιτρέπουν! :s_cool :s_biggrin
Ενδιαφέρον site. Θα το κοιτάξω.
Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:Όσο χαλαρά σου επιτρέπουν! :s_cool :s_biggrin
Ενδιαφέρον site. Θα το κοιτάξω.
Ευχαριστώ.

Δε γίνεται, είναι εντελώς ψόφια χαμηλά, μπουκώνουν σκορτσάρουν...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#52466 μπορεί πριν μερικά χρόνια να είχε νόημα να αγοράσεις σσ400, πλέον δεν έχει απολύτως κανένα εκτός αν είσαι νοσταλγός των RnR...

για ένα φεγγάρι είχα αγοράσει συνεταιριστικά με φίλο μου ένα tzr250... έπος ωμής δύναμης... κάποια στιγμή κόλλησε, δεν είχαμε λεφτά να το φτιάξουμε και σωθήκαμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
red_monster έγραψε:μπορεί πριν μερικά χρόνια να είχε νόημα να αγοράσεις σσ400, πλέον δεν έχει απολύτως κανένα εκτός αν είσαι νοσταλγός των RnR...

Έτσι ακριβώς είναι... τα περισσότερα έχουν εξαϋλωθεί ενώ όσα καλά έχουν μείνει είναι μόνο για συλλεκτική χρήση (με τάσεις μαζοχισμού πάντα)...

για ένα φεγγάρι είχα αγοράσει συνεταιριστικά με φίλο μου ένα tzr250... έπος ωμής δύναμης... κάποια στιγμή κόλλησε, δεν είχαμε λεφτά να το φτιάξουμε και σωθήκαμε :lol:

Σωθήκατε στην κυριολεξία (δεν ξέρω αν το καταλάβατε τότε). Τα rd ευτυχώς τα πρόλαβα πιτσιρίκι αλλά τα TZR/NSR/RGV/KR1 στην εποχή μου έφαγαν μπόλικο κόσμο (μόνο από το σχολείο μου 2 παιδιά). Φυσικά δεν έφταιγαν τα μηχανάκια, τα οποία ήταν εξαιρετικά, αλλά ή ακαταλληλότητα ενός τέτοιου μηχανήματος για να το χειρίζεται ένας πιτσιρικάς 18άρης σε δημόσιο δρόμο (της Ελλάδας κιόλας).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#52476 Για πειτε μας και μας ρε παιδια, τι επαιζε με εκεινα τα μηχανακια και ηταν σκοτωστρες?
Θυμαμαι μια ιστορια του Πολιτη για ενα καβασακι (ninja?)