- 04 Ιουν 2018, 18:06
Tα χω παρει ασχημα!
Στην περιοχη μου εχει αρκετους πεζοδρομιοποδηλατοδρομους. Δηλαδη πεζοδρομια που τα εχουν βαψει πορτοκαλι και χρησιμοποιουνται και σαν πεζοδρομια και ως ποδηλατοδρομοι.
Σημερα ειχα βγαλει τον σκυλο βολτα και καποια στιγμη παρατηρησα μια γατα και για να μην εχουμε ντραβαλα εκανα ενα βημα στο πλαϊ.
Ακουω απο πισω μια φωνη τσαντισμενη «σιγα ρε μπαρμπα θα μας σκοτωσεις!»
Γυρναω και βλεπω ποδηλατη γυρω στα 30 ο οποιος με κοιταζε αγριεμενος.
Που να καταλαβω οτι ερχοσουν; Του λεω. Εφ οσον ερχοσουν απο πισω μου επρεπε να χτυπησεις το κουδουνι να σε ακουσω!
Αντε ρε ασχετε, μου λεει εριστικα. Ποιο κουδουνι; Αλλα που να ξερεις οτι στα ποδηλατα κοιταμε να μειωσουμε το βαρος και συ μου λες για κουδουνια;
Οταν ημουν πιτσιρικας ολα τα ποδηλατα ειχαν κουδουνι του απαντησα, Γιατι δεν βγαζεις και τη σελα να καθεσαι στον αξονα να νοιωθεις ελαφρυτερος;
Εν τω μεταξυ να προσπαθω να διαχειριστω και τον σκυλο που αντιλαμβανομενος την ενταση, ηθελε να ελαφρυνει το συνολικο βαρος ποδηλατου και ποδηλατη, κοβοντας του μερικα κομματια.

Αυτο το πραγμα εχει παραγινει. Κανεις σχεδον δεν εχει κουδουνι, βρισκονται ξαφνικα πισω σου χωρις να το καταλαβεις και σε αγριοκοιταζουν αν χωρις να το θελεις τους κοψεις το δρομο. Εκτος απο σημερα που μ εβρισαν κι ολας!
Εν τω μεταξυ με αυτη τη |λογοκρισία| υπαρχει και το εξης μεγαλο προβλημα.
Αν οδηγεις αυτοκινητο και δεν ξερεις ή δεν θυμηθεις οτι το πεζοδρομιο ειναι και ποδηλατοδρομος μπορει να χτυπησεις κανεναν ασχημα και να μπλεξεις. Διοτι αν εχεις στοπ παντα φτανεις στην ακρη του δρομου κοιτωντας πρωτα απ τη μερια που ερχονται τα αυτοκινητα. Ελα ομως που υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ερχεται με ταχυτητα ποδηλατο αναποδα πανω στο πεζοδρομιο που εσυ ηδη εχεις κλεισει βγαζοντας τη μουρη...
Και μετα θα σου λεει εφταιγες γιατι ειχες στοπ!
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 04 Ιουν 2018, 18:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά