- 05 Ιουν 2018, 18:27
Πω, δε γίνεται. Θα σεντονιάσω λίγο απογευματιάτικο, αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να γράψω στο μαμησοτοπικό, αλλά φευ.
Κατ'αρχάς οφείλω να αναφέρω ότι εάν υπάρχει έστω κι ένας συμφορουμίτης που να μην εύχεται επιτυχία στο μουσάτο, πρέπει να πάει να το κοιτάξει. Δεν τα αφήνουμε φλου αυτά τα πράγματα, έχουν χαθεί τα καλύτερα παιδιά τοιουτοτρόπως. Εξαιρούνται όσοι ανήκουν στο κλειστό κλαμπ της αριστείας (sic).
Λοιπόν. Σκεφτόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φάσης στην άπονη ζωή (uber sic) ότι, το ζήτημα είναι να τεθεί ένα πλάνο, το εύρος και το πλαίσιο αυτών συγκεκριμένων στόχων, σε σημείο που καταλήγουμε να κάνουμε κανονικό business plan και να μαμιόμαστε να τικάρουμε κουτάκια που μπορεί, ετεροχρονισμένα ή λόγω διαφορετικών περιστάσεων να μας φανούν άχρηστα και στη βάση τους άσκοπα/ανόητα.
Ποιό είναι το βασικό τότε; IMHO, η κινητροδότηση ενός συνεχούς θετικού state of mind. Κι εδώ μπαίνει ο μουσάτος, ο οποίος κάνει μια (λίγο ή πολύ, δεν έχει σημασία) εναλλακτική επιλογή, βάζοντας ψηλότερα στη κλίμακα "θέλω παγωτόόό" την ηρεμία του, το ζεν του, παρά το αλεξίσφαιρο πλάνο πορείας στη ζωή, το οποίο όπως είπαμε ενδεχομένως να φύγει από το παράθυρο κατά την εξέλιξή της, για x-y-z λόγους. Προσωπικά, τον θαυμάζω πλήρως για την επιλογή αυτή, και θέλω διακαώς να βγει επιτυχημένη, για υποκειμενικούς μάλιστα λόγους.
Σαν ερωτηματικό ίσως μπαίνει το ζήτημα solo, γιατί είναι μεγάλη κερκόπορτα η οποία μπάζει κινδύνους, namely υποψήφια σχέση. Σαν δίπλωματ, όπως έχω γράψει ήδη άλλωστε, διατηρούσα σταθερή πορεία μπακουροσύνης που, με τα αυτονόητα κακά (τα οποία μειώθηκαν σε νοητό ρελαντί μετά τον πρώτο χρόνο), κατάφερα να "επενδύσω στον εαυτό μου" (mega-xeno-multi sic), να αντιμετωπίσω ζόρια μόνος μου και να επιλέξω πώς θα κινηθώ σε λογική, πρώτα να νιώθω καλά με αυτό που κάνω, να κινητροδοτώ δηλαδή της καθημερινότητά μου οικειοθελώς κι όχι με μαστίγιο και καρότο, ακόμα κι αν αυτό μαθηματικά σημαίνει μια, εν συγκρίσει με τον κύκλο, πιο αργή εξέλιξη εργασιακά/μισθολογικά (που, παπάρια, αστάθμητος παράγοντας είναι κι αυτός).
Η σχέση όμως έρχεται και στα βάζει στο μπλέντερ, όχι, στον κονιορτοποιητή λαμαρίνων τα άνωθι και στα κάνει νιανιά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι χαρακτηριστικό του ωραίου φύλου, αλλά όλα ξαναμπαίνουν σε τεφτέρι και υπολογίζονται πράξη στην πράξη. Το κέρατό μου δηλαδή. Από εκεί δηλαδή που είχαμε μόνο την μόνιμη, παλιά αγαπημένη γκρίνια της ελληνίδας μαμάς, την οποία πλέον την ξέρουμε καλύτερα από τα συστήματα του Θρύλου στο μπάσκετ, τώρα έχουμε μία νέα, κατά πολύ νεώτερη και ανησυχητικά ορεξάτη γκρίνια, η οποία έχει τρελά αντισώματα στις δικαιολογίες μας. Εδώ σε θέλω μάγκα, να δω τί αρκούδες και δράκους και λοιπά αποκυήματα θα κατεβάσεις για να αμυνθείς. Για κάτι που δούλευε, ή έστω "δούλευε". Εάν ο μουσάτος βρει κι εδώ τον ιδανικό δρόμο, θα του βγάλω το καπέλο.
P.S. 1 - συνειδητή η αποφυγή των εικονιδίων στο παρόν ποστίδιο.
P.S. 2 - μου έχουν λείψει οι αναλύσεις του ηταφί σε ανάλογα θέματα.