- 03 Ιουν 2018, 13:25
Andreasdik έγραψε:Μαζευόμαστε πολλοί στο περιθώριο, μπορούμε να κάνουμε παρέα και να βάλουμε τους άλλους στο δικό μας περιθώριο 

Όσο για ασχολίες, έχω να κάνω καμιά πενηνταριά πιο ευχάριστα πράγματα από το να σηκώνομαι κάθε πρωί για δουλειά....
Μόνο 50 πράγματα;;;

Εγώ δεν ξέρω πόσα...

Μου λείπουν 2 πράγματα για να τα κάνω: Λεφτά και χρόνος.
REALZEUS έγραψε:Σου έχουν πιπιλίσει το μυαλό ότι ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύεις (καλό γραναζάκι του συστήματος
) για να νιώθεις ότι κάτι κάνεις στη ζωή σου. Θαρρείς και ο άνθρωπος όταν ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη ήταν φτιαγμένος για αυτό...
Και να σημειώσω πως στις νομαδικές κοινωνίες, οι οποίες ήταν ΟΛΕΣ οι ανθρώπινες κοινωνίες για το 95% της ύπαρξης του ανθρώπινου είδους (και άρα αν πούμε πως υπάρχει μία "φυσική" κατάσταση για τους ανθρώπους είναι αυτή του νομάδα), ο μέσος άνθρωπος εργάζεται λιγότερο από τις μισές ώρες που (θεωρητικά) εργαζόμαστε σήμερα με τις κατακτήσεις των 40 ωρών, κτλ...

Άρα το φυσιολογικό για τον άνθρωπο είναι να εργάζεται ΠΟΛΥ λιγότερο απ' ότι ο μέσος άνθρωπος σήμερα.

Α, αυτό ίσχυε και για τους περισσότερους ανθρώπους στο Μεσαίωνα.
vagmag έγραψε:markvag έγραψε:Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. Όποιος διαφωνεί ή δεν το βλέπει έτσι, μπορεί να δοκιμάσει να ζήσει μια οικογένεια με 800 ευρώ το μήνα στο νοίκι. Συν εργασία με (απλήρωτες προφανώς) υπερωρίες κανένα 10-12ωρο τη μέρα. Επειδή ξέρω το περιβάλλον που δούλευε ο μουσάτος (ευτυχώς όχι από μέσα, αλλά έχω μια εικόνα για την εταιρεία του), η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή.
Καταλαβαινεις ότι αυτό που περιγράφεις είναι η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα κ όχι το μοντέλο του σημερινού καπιταλισμού ή δυτικού κόσμου . Έχουμε εμείς φιλελεύθερη οικονομία ; Εννοείτε ότι οι εκάστοτε πολιτικοί έχουν πάει την κάθε έννοια εκεί που τους βολεύει ανα περιοδο . Είναι καπως σαν της δημοκρατίες που έχουμε ανα την υφήλιο .
Αυτοί εδώ που έχουν φιλελεύθερη οικονομία πως τα πάνε;;;

Ο πλούτος που έχει παράγει η φιλελεύθερη οικονομία τους που πήγε;;;

Μα, στο 0,1% του πληθυσμού. Και είναι λογικό, πως σε ένα σύστημα χωρίς ιδιαίτερα όρια, αυτός που ξεκινάει με πλεονέκτημα να τερματίζει με πλεονέκτημα και να κατακτά ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός που ζούμε εδώ και 40 χρόνια στη δύση αυτά τα αποτελέσματα έφερε.
Μην μου πεις σε παρακαλώ πως η μόνη άλλη λύση είναι ο κομμουνισμός, γιατί αυτή η απλοϊκή θεώρηση των πραγμάτων είναι ψεύτικη και δεν σε τιμά. Υπάρχουν πολλές κλίμακες μεταξύ του άκρατου καπιταλισμού στα δεξιά και του απόλυτου κομμουνισμού στ' αριστερά και σε πολλά σημεία παράγουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα (πχ Σκανδιναβία, btw ξέρεις τι φόρους πληρώνουν εκεί, ε;;;

) για ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, με το να αναδιανέμεται το εισόδημα σε περισσότερους. Προφανώς παράδεισος δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα υπάρχει βελτίωση.
vagmag έγραψε:Ίσως από κοντά να ήταν πιο εύκολες τέτοιες συζητήσεις .
Προφανώς! Συνοδεία αλκοόλ κατά προτίμηση...

Μέχρι τότε, ένα ακόμα βιντεάκι με 2-3 ενδιαφέροντα σημεία (έχει ξαναμπεί βέβαια):
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>