Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
kostis20 έγραψε:Ξεχνάμε βέβαια τη λεπτομέρεια ότι κάποιος πρέπει να δουλέψει για να εχουμε αυτοκίνητα ,υπολογιστές ,φαγητό, σπίτια και νερό πχ

< A3003 >

Εννοείται. Αλλά δε βλέπω το λόγο να πρέπει να δουλεύει 40 χρόνια για πάρει μια σύνταξη της προκοπής , που δεν ξέρουμε στα κάτω της γραφής αν προλάβει να τη χαρεί.
Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε εργοστάσιο ηλεκτρονικών , έκθεση σε μόλυβδο, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μηδέν. Η δεύτερη σε εργοστάσιο πλαστικών , ξανά μηδέν . Τέτοιον καπιταλισμό δεν τον θέλω. Ήταν άλλοι λιγότεροι τυχεροί που εκτός από αυτά που ανέπνεαν , σπάσανε χέρια και έχασαν δάκτυλα .
Sorry αλλά για κάτι τέτοιες συνθήκες εργασίας τα χρήματα που δίνονται είναι αστεία. Όχι 150 χιλιάρικα , 450 έπρεπε να μου δώσουν και να μου πουν κι ευχαριστώ.
Ευχαριστώ , δε θα πάρω άλλο και είμαι κουρασμένος για νεα αρχή.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
QsisVTS έγραψε:
vagmag έγραψε: Είναι άλλο ότι κατανοούμε το σύστημα της φιλελεύθερης οικονομίας κ θέλουμε να το κάνουμε να δουλέψει σωστά ( με ίσους νόμους ευκαιρίες κλπ ) κ άλλο να θελουμε να ανατρέψουμε τα πάντα . Το δεύτερο φέρνει αυτή την ανομία , την αναρχία που τόσο μας ενοχλεί , αλλά βρίσκει πατήματα στους δικούς μας ισχυρισμούς . Όταν κάτι αντί να επιδιώξεις κ να απαιτήσεις την βελτίωση του , το απαξιώσεις κ το πολεμήσεις , έρχεται η ανομία ως δικαιολογία σε πολύ κόσμο .
Ίσως από κοντά να ήταν πιο εύκολες τέτοιες συζητήσεις .

με μπερδεύει αρκετά αυτός σου ο συλλογισμός :hmmm:

αν κάποιος για κάποιο λόγο δε συμφωνεί με κάτι ή έχει τα πιστεύω του, η λύση είναι να κάνει όλα αυτά που είναι κόντρα στα πιστεύω του, μπας και αλλάξει κάτι; :hmmm: πώς γίνεται αυτό;

Δλδ είναι ή άσπρο ή μαύρο ;
Αν μας αρέσει το άσπρο κ είμαστε στο γκρι , επιλέγουμε τι .... να το ασπρισουμε ή επιλέγουμε το μαύρο για να τους δείξουμε ;

Βέβαια πρέπει να ξεκινήσουμε από κάποιος βάση .
Μας αρέσει η ΕΕ κ οι συνθήκες κάποιων κρατών εκεί ; Ας προσπαθήσουμε προς τα εκεί .
Στην περίπτωση μας , εμείς επιλέξαμε μια σύγκρουση , έναν άλλο δρόμο αντίθετο ...
αυτό εννοώ να παλέψουμε προς εκείνη την κατάσταση.

Πιθανόν να μη γίνομαι κατανοητός ... ίσως σε κάποιο καφέ .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
QsisVTS έγραψε:
vagmag έγραψε:
Στη περίπτωση του mousatou , σταμάτησε την εργασία όχι γιατί δεν βρήκε άλλου , είτε σε άλλο εργοδότη , είτε σε άλλο επάγγελμα , είτε σε άλλη πόλη , είτε σε άλλη χώρα, είτε γιατί δεν είχε κεφάλαιο , είτε γιατί έχει κρίση κλπ αλλά γιατί επέλεξε να μην εργάζεται πλέον

τεχνικά αυτό δεν ισχύει, είχε ένα κεφάλαιο και αποφάσισε να το επενδύσει, το ξανάριξε στην οικονομία

τι διαφορά έχει αυτό σαν εργασία σε σχέση με άλλες επενδύσεις; ότι δεν πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά;

αν το πάμε τι είναι δουλειά και τι όχι, οι περισσότερες πνευματικές ειδικά δουλειές δεν είναι καν δουλειές δεν παράγουν τίποτα το ουσιαστικό απολύτως

Πάμε πάλι από την αρχή ....
δεν κρίνω ή κατακρίνω τον μουσατο για την επιλογή του .
Διάβαςε αν θέλεις όλα όσα έγραψα κ μην απομονωνεις τμήματα .
Σχολίασα ότι έχει επιλογή να κάνει ότι θέλει , εργασία , επένδυση κλπ απλά γιατί είναι στο καπιταλιστικό σύστημα .
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
vagmag έγραψε:Σχολίασα ότι έχει επιλογή να κάνει ότι θέλει , εργασία , επένδυση κλπ απλά γιατί είναι στο καπιταλιστικό σύστημα .

Όχι απαραίτητα, μπορεί να είναι στο καπιταλιστικό σύστημα και η μόνη του επιλογή να ταν να βουτούσε στους κάδους κάθε μέρα για να φάει.
Δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα που του έδωσε να φάει, του βαλε λεφτά στο λογαριασμό και αυτοκίνητο στο γκαράζ, αλλά αυτό που όρισε πώς θα διανεμηθεί το προϊόν που παρήγαγε ο mousatos.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#513652 Ελεος, ο καπιταλισμος ο καπιταλισμος ο καπιταλισμος τιναι αυτο το πραμα συνεχεια. :rant:

Ο μουσατος ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα γνησιου καπιταλιστα, αφου θα ζει απο μετοχες,τι συζητατε;
Άβαταρ μέλους
By markvag
Andreasdik έγραψε:Μαζευόμαστε πολλοί στο περιθώριο, μπορούμε να κάνουμε παρέα και να βάλουμε τους άλλους στο δικό μας περιθώριο

Όσο για ασχολίες, έχω να κάνω καμιά πενηνταριά πιο ευχάριστα πράγματα από το να σηκώνομαι κάθε πρωί για δουλειά....

Μόνο 50 πράγματα;;; :lol: :lol: Εγώ δεν ξέρω πόσα... :lol: :lol: Μου λείπουν 2 πράγματα για να τα κάνω: Λεφτά και χρόνος.

REALZEUS έγραψε:Σου έχουν πιπιλίσει το μυαλό ότι ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύεις (καλό γραναζάκι του συστήματος :roll: ) για να νιώθεις ότι κάτι κάνεις στη ζωή σου. Θαρρείς και ο άνθρωπος όταν ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη ήταν φτιαγμένος για αυτό... :tomato:

Και να σημειώσω πως στις νομαδικές κοινωνίες, οι οποίες ήταν ΟΛΕΣ οι ανθρώπινες κοινωνίες για το 95% της ύπαρξης του ανθρώπινου είδους (και άρα αν πούμε πως υπάρχει μία "φυσική" κατάσταση για τους ανθρώπους είναι αυτή του νομάδα), ο μέσος άνθρωπος εργάζεται λιγότερο από τις μισές ώρες που (θεωρητικά) εργαζόμαστε σήμερα με τις κατακτήσεις των 40 ωρών, κτλ... :iconcool: Άρα το φυσιολογικό για τον άνθρωπο είναι να εργάζεται ΠΟΛΥ λιγότερο απ' ότι ο μέσος άνθρωπος σήμερα. :s_wink Α, αυτό ίσχυε και για τους περισσότερους ανθρώπους στο Μεσαίωνα.

vagmag έγραψε:
markvag έγραψε:Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. Όποιος διαφωνεί ή δεν το βλέπει έτσι, μπορεί να δοκιμάσει να ζήσει μια οικογένεια με 800 ευρώ το μήνα στο νοίκι. Συν εργασία με (απλήρωτες προφανώς) υπερωρίες κανένα 10-12ωρο τη μέρα. Επειδή ξέρω το περιβάλλον που δούλευε ο μουσάτος (ευτυχώς όχι από μέσα, αλλά έχω μια εικόνα για την εταιρεία του), η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή.

Καταλαβαινεις ότι αυτό που περιγράφεις είναι η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα κ όχι το μοντέλο του σημερινού καπιταλισμού ή δυτικού κόσμου . Έχουμε εμείς φιλελεύθερη οικονομία ; Εννοείτε ότι οι εκάστοτε πολιτικοί έχουν πάει την κάθε έννοια εκεί που τους βολεύει ανα περιοδο . Είναι καπως σαν της δημοκρατίες που έχουμε ανα την υφήλιο .

Αυτοί εδώ που έχουν φιλελεύθερη οικονομία πως τα πάνε;;; :whistlink: Ο πλούτος που έχει παράγει η φιλελεύθερη οικονομία τους που πήγε;;; :whistlink: Μα, στο 0,1% του πληθυσμού. Και είναι λογικό, πως σε ένα σύστημα χωρίς ιδιαίτερα όρια, αυτός που ξεκινάει με πλεονέκτημα να τερματίζει με πλεονέκτημα και να κατακτά ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός που ζούμε εδώ και 40 χρόνια στη δύση αυτά τα αποτελέσματα έφερε.

Μην μου πεις σε παρακαλώ πως η μόνη άλλη λύση είναι ο κομμουνισμός, γιατί αυτή η απλοϊκή θεώρηση των πραγμάτων είναι ψεύτικη και δεν σε τιμά. Υπάρχουν πολλές κλίμακες μεταξύ του άκρατου καπιταλισμού στα δεξιά και του απόλυτου κομμουνισμού στ' αριστερά και σε πολλά σημεία παράγουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα (πχ Σκανδιναβία, btw ξέρεις τι φόρους πληρώνουν εκεί, ε;;; :iconcool: :innocent: :lol: ) για ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, με το να αναδιανέμεται το εισόδημα σε περισσότερους. Προφανώς παράδεισος δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα υπάρχει βελτίωση. :s_yes

vagmag έγραψε:Ίσως από κοντά να ήταν πιο εύκολες τέτοιες συζητήσεις .

Προφανώς! Συνοδεία αλκοόλ κατά προτίμηση... :s_wink :lol:

Μέχρι τότε, ένα ακόμα βιντεάκι με 2-3 ενδιαφέροντα σημεία (έχει ξαναμπεί βέβαια):

Άβαταρ μέλους
By vagmag
Red Garland έγραψε:
vagmag έγραψε:Σχολίασα ότι έχει επιλογή να κάνει ότι θέλει , εργασία , επένδυση κλπ απλά γιατί είναι στο καπιταλιστικό σύστημα .

Όχι απαραίτητα, μπορεί να είναι στο καπιταλιστικό σύστημα και η μόνη του επιλογή να ταν να βουτούσε στους κάδους κάθε μέρα για να φάει.
Δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα που του έδωσε να φάει, του βαλε λεφτά στο λογαριασμό και αυτοκίνητο στο γκαράζ, αλλά αυτό που όρισε πώς θα διανεμηθεί το προϊόν που παρήγαγε ο mousatos.

Δε διαφωνούμε .
Του έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργήσει κ να αποκτήσει αυτά αν τα καταφέρει , πράγμα που δε θα υπήρχε τα δυνατότητα στο κομμουνισμό πχ ( λεφτά στο λογαριασμό , επιλογή αυτοκινήτου , σπιτιού κλπ ).
Διαφωνούμε θεωρείς ;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#513670 Μουσατε νομίζω ότι σε λιγότερο από χρόνο θα ψάχνεις δουλειά.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πάντως ότι όποιος είχε λύσει το οικονομικό του πρόβλημα θα δούλευε από χομπι/καύλα και μόνο (αν του άρεσε το αντικείμενο).
Εκτός του μαρουλιού δεν υπάρχει λόγος να τρώει κανείς άγχος, κούραση, πίεση κλπ

Τονίζω το χόμπι γιατί άλλο να τρέχεις σαν το Βέγγο σε λογιστικό γραφείο και άλλο να κάνεις 10-15 δηλώσεις for the love of sport.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
vagmag έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
vagmag έγραψε:
Στη περίπτωση του mousatou , σταμάτησε την εργασία όχι γιατί δεν βρήκε άλλου , είτε σε άλλο εργοδότη , είτε σε άλλο επάγγελμα , είτε σε άλλη πόλη , είτε σε άλλη χώρα, είτε γιατί δεν είχε κεφάλαιο , είτε γιατί έχει κρίση κλπ αλλά γιατί επέλεξε να μην εργάζεται πλέον

τεχνικά αυτό δεν ισχύει, είχε ένα κεφάλαιο και αποφάσισε να το επενδύσει, το ξανάριξε στην οικονομία

τι διαφορά έχει αυτό σαν εργασία σε σχέση με άλλες επενδύσεις; ότι δεν πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά;

αν το πάμε τι είναι δουλειά και τι όχι, οι περισσότερες πνευματικές ειδικά δουλειές δεν είναι καν δουλειές δεν παράγουν τίποτα το ουσιαστικό απολύτως

Πάμε πάλι από την αρχή ....
δεν κρίνω ή κατακρίνω τον μουσατο για την επιλογή του .
Διάβαςε αν θέλεις όλα όσα έγραψα κ μην απομονωνεις τμήματα .
Σχολίασα ότι έχει επιλογή να κάνει ότι θέλει , εργασία , επένδυση κλπ απλά γιατί είναι στο καπιταλιστικό σύστημα .

Ναι σε αυτό και βέβαια έχεις δίκιο
Άβαταρ μέλους
By mousatos
EDDIE_147 έγραψε:Μουσατε νομίζω ότι σε λιγότερο από χρόνο θα ψάχνεις δουλειά.

Ό,τι ώρα θέλω αγοράζω μια άδεια taxi και κάνω το χόμπυ μου δουλειά.
Petroheads είμαστε, δε μας κουράζει η οδήγηση (..ιδιαίτερα, μέσα στην πήχτρα της κίνησης λίγο μαρτύριο).
Άβαταρ μέλους
By mirage
GTS έγραψε:Πρεπει να γινει συντονισμενη προσπαθεια απο το φορουμ να παει ο Μουσατος μεταναστης στον Καναδα...
New Zealand.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mirage έγραψε:
GTS έγραψε:Πρεπει να γινει συντονισμενη προσπαθεια απο το φορουμ να παει ο Μουσατος μεταναστης στον Καναδα...
New Zealand.
Εγκρίνω!

Ξυπόλυτος κι έτσι.
Φύση, άθληση, και πολλά λεφτά.

Από το Mi A1.