Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Same_old_story έγραψε:Ειλικρινά δεν περίμενα από εσένα, σοβαρό άνθρωπο που έχει υπηρετήσει με αξιοσημείωτο επαγγελματισμό και σθένος και δουλέψει εντατικά, να υποστηρίζεις την αεργία :lipsealed:

Τί δουλειά έκανε ο Αδάμ στον παράδεισο;
Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε τον Ιταλάκια να μας πει με πόσα ένσημα βγαίνεις στη σύνταξη στον παράδεισο.
Εγώ σαν καλός χριστιανός προετοιμάζομαι από τώρα. Κακό είναι;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#513612 Το 2005 εφτασα να δοκιμασω αυτή την λύση του φίλου μας εδώ μέσα. Εχοντάς τοτε 12 χρόνια εξωτερικο και τα υπολοιπα σε έργα μεγαλα στην Ελλαδα είπα να σταματήσω την εξαρτημένη εργασία, δεν αντεχα μετα απο 1.5 χρονο και ξαναπηγα στα Εμιρατα και Καταρ... Δεν το μετανοιωσα μιας και ήρθε και η κρίση μετά....

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
QsisVTS έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Εάν είχα τα πολλά λεφτά να μπορώ να γυρίσω τον κόσμο, να χαρώ αυτά που έχει να προσφέρει, το έκανε αυριο κιόλας.

Οποιαδήποτε άλλη φάση, φυτοζωω, τη βγάζω με τα ελάχιστα ήλιο και θάλασσα για μένα είναι μαρτύριο, 1000 φορές να έχω τη δουλειά μου , στην οποία σχεδόν πάντα καταφέρνω και βρίσκω ενδιαφέρον ώστε να πηγαίνω το πρωί χαρούμενος, και λιγότερο ελεύθερο χρόνο στον οποίο όμως έχω τα μέσα να κάνω πολλά πράγματα.

και για άλλους ανθρώπους είναι μαρτύριο να μην έχουν τη θάλασσα και τον ήλιο, όλα έχουν το κόστος τους

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... icide_rate
Δεν είχα πρόθεση να πάμε στο Greece vs all, άλλαξε το με "κάθομαι στο χορτάρι δίπλα στο Δούναβη όλη μέρα και ξυνομαι",
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#513616 Καμία σχέση με Ελλάδα vs all, Τζαμάικα πχ είναι ακόμα καλύτερα σε ο, τι αφορά τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς τα οποία άνθρωποι πεθαίνουν όσα χρήματα και αν έχουν

Εσύ μιλησες για θάλασσα και ήλιο... Αν εννοούσες και Δούναβη μαζί ή φιορδ ή λίμνες δεκτό, αλλά δεν είναι το ίδιο
Άβαταρ μέλους
By vagmag
mousatos έγραψε:
vagmag έγραψε:Πως θα περνάς όλο αυτό τον ελεύθερο πλέον χρόνο ;

Σερφάροντας στο internet , διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας κοντινές βόλτες στη φύση. .

Είναι πραγματική ερώτηση κ δεν χλεύασα .
Το πρώτο πράγμα που πηγε το μυαλό μου είναι τηλεόραση , Ίντερνετ , video game , κ μικρές βόλτες για να μην ξοδεύονται πολλά χρήματα . Αν αυτά εσένα σου επαρκούν , το γνωρίζεις καλύτερα .
Το ρώτησα γιατί άλλοι έχουν άκοπο πχ να γυρίσουν τον κόσμο με μια κιθάρα ... να γνωρίσουν νέους τόπους , νέους ανθρώπους κ να βγάζουν τα προς το ζην παίζοντας σε πλατείες , κάνοντας το όνειρο τους κ όντας ευτυχισμένοι .
Κάποιοι παρακάτω σχολίασαν την απομόνωση από την κοινωνία.
Προφανώς δεν υπάρχει κάποιο όνειρο για νεα πράγματα , ταξίδια , οικογένεια , σπιτι κλπ ή κάποια από αυτά είναι βολεμενα .
Δεν κρίνω την επιλογή ως επιλογή . Καλά κανείς αν αυτό σε γεμίζει . Τη δικαιολογηση της επιλογής έκρινα , δλδ καπιταλισμός κλπ ... αφού το κανείς ως δίκη σου επιλογή , δε σε ωθεί κανείς σε αυτό . Το ίδιο θα έκανες όπου κ αν βρισκόσουν , ότι κ αν έκανες ,
κ όπως παει η κουβέντα άντε να σχολιάσω κ τη απουσία ονείρων . Περίμενα να θέλεις να γίνεις μαραθωνοδρόμος , να θέλεις να βοηθήσεις σε κάποιο νοσοκομείο , να έχεις κάποιο προσωπικό όνειρο που θέλεις να ζήσεις ... έστω ένα ψαρεμα στην προβλήτα .
mousatos έγραψε:
vagmag έγραψε:Αυτός ο κακός καπιταλισμός , σου έδωσε αυτή τη δυνατότητα να διαλέξεις .

Εγώ επέλεξα να ζήσω 20 χρόνια κομμουνιστικά (15 χρόνια matiz) , με πολλές παραχωρήσεις για να μαζέψω αυτά χρήματα . Άλλοι μπορούν , άλλοι όχι.
.

Το ότι κυκλοφορήσες με Matiz , δε σημαίνει ότι έζησες κομμουνιστικά εκτός αν μπερδεύεις το λιτά , μιας κ σε εκείνες τις κοινωνίες , έτσι το ονομάζουμε ευγενικά ....
Το σύστημα στο οποίο βρέθηκες , κ κατηγορείς , είναι αυτό που σου επιτρέπει να έχεις ένα δικό σου σπιτι , ενα δικό σου αυτοκίνητο , να εργαστείς , ή ακόμα κ να σταματήσεις τη δουλειά :iconcool: , να φύγεις αν θέλεις από τη χώρα , να πας σε ένα φαρμακείο κ τόσα αλλά .
Πίστεψε με η δίκη μας χώρα , δεν είναι παράδειγμα .... αλλά σου έδωσε τη δυνατότητα με πολύ αγώνα , να έχεις 150.000 ευρώ , κ να κανείς αυτό που ονειρεύεσαι ή κ να πας στην Κούβα κ να ζήσεις στο ίδιο ή καλύτερο επίπεδο με τους ντόπιους αλλά με 150.000 ευρώ μαξιλάρι . Του Κουβανού δεν του δόθηκε αυτή η ευκαιρία ...
mousatos έγραψε:
vagmag έγραψε:Η επιλογή του εξωτερικού ποια είναι ; Κάποια κομμουνιστική χώρα ;

Ίσως Μάλτα, ίσως Κούβα , ίσως Λατινική Αμερική . Ένα hostel με 15$ τη βραδιά και 10$ για καθημερινά έξοδα νομίζω είναι αρκετά. Ίσως βρω και μια κοπελιά με αντίστοιχο εισόδημα σε κάποιον surfers paradise και ζούμε άνετα με ένα συνδυαστικό εισόδημα 1600-1800$ .

.[/quote]
Εκμεταλλευτή :s_biggrin θα βάλεις την κοπέλα να δουλεύει για να ζήσετε άνετα ; :lol: ο Αδάμ δεν άφηνε τη γυναίκα του να εργαστεί :lipsealed: επίσης ο Ινδιάνοι έκαναν οικογένεια ....
Τα παραπάνω τα γράφω για να καταλάβεις πως κάποια από αυτά στα οποία αναφέρεσαι ακούγονται περίεργα .
Καταλαβαίνω να κουράστηκες .
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση αν σε εκμεταλλεύτηκαν .
Καταλαβαίνω να μην έχεις ίδια όνειρα με άλλους . ( οικογένεια , σπιτι , αυτοκίνητο κλπ ).
Είναι λογικό κάποιος να επιλέγει μια πιο χαλαρή ζωή , από την καθημερινη πίεση .
Όσοι κρίνουν διαφορετικά είναι γιατί έχουν αλλά θέλω . Είναι γιατί έχουν μάθει αλλιώς .

Προσωπικά κ εγώ δε φαντάζομαι ότι θα περάσεις όλη τη ζωή ξάπλα , αλλά θα βρεις τα ενδιαφέροντα σου κ ελπίζω να τα ζήσεις όπως θες.
Ξαναγράφω ότι δεν κρίνω την επιλογή σου !
Σχολίασα ότι για αυτήν κατηγορείς κάποιο σύστημα .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
vagmag έγραψε:Εκμεταλλευτή :s_biggrin θα βάλεις την κοπέλα να δουλεύει για να ζήσετε άνετα ; :lol: ο Αδάμ δεν άφηνε τη γυναίκα του να εργαστεί

Έγραψα αντίστοιχο εισόδημα, εννοούσα από μερίσματα ή κάτι ανάλογο, π.χ νοίκι.

Όσο για ταξίδια δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζουν εποχή του internet. Πριν από 100 χρόνια ναι, αν ήθελες να δεις τον κόσμο έπρεπε να ταξιδέψεις. Τώρα μπορείς να δεις τα πάντα στην οθόνη του υπολογιστή. Ούτε ανάγκη από εμβόλια , ούτε τσιμπήματα κουνουπιών , ούτε κρύο-ζέστη , ούτε φόβος μη σε κλέψουν ή χάσεις το καράβι.
Θα μου πεις δεν είναι το ίδιο αλλά από όσα ταξίδια έχω κάνει δε μου μείνανε και πολλά πράγματα , σα να είδα ένα όνειρο , σκόρπιες θολές αναμνήσεις που σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#513633 Ξεχνάμε βέβαια τη λεπτομέρεια ότι κάποιος πρέπει να δουλέψει για να εχουμε αυτοκίνητα ,υπολογιστές ,φαγητό, σπίτια και νερό πχ

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
mousatos έγραψε:
vagmag έγραψε:Εκμεταλλευτή :s_biggrin θα βάλεις την κοπέλα να δουλεύει για να ζήσετε άνετα ; :lol: ο Αδάμ δεν άφηνε τη γυναίκα του να εργαστεί

Έγραψα αντίστοιχο εισόδημα, εννοούσα από μερίσματα ή κάτι ανάλογο, π.χ νοίκι.

Όσο για ταξίδια δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζουν εποχή του internet. Πριν από 100 χρόνια ναι, αν ήθελες να δεις τον κόσμο έπρεπε να ταξιδέψεις. Τώρα μπορείς να δεις τα πάντα στην οθόνη του υπολογιστή. Ούτε ανάγκη από εμβόλια , ούτε τσιμπήματα κουνουπιών , ούτε κρύο-ζέστη , ούτε φόβος μη σε κλέψουν ή χάσεις το καράβι.
Θα μου πεις δεν είναι το ίδιο αλλά από όσα ταξίδια έχω κάνει δε μου μείνανε και πολλά πράγματα , σα να είδα ένα όνειρο , σκόρπιες θολές αναμνήσεις που σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου.

Σε πειράζω ...
εσυ διαλέγεις εσυ επιλέγεις ...
δίκη σου παρέα κ συντροφιά .

Για αυτούς που τα έχουν με το σύστημα ...
Μπορεί να έχει εισοδήματα με τον ίδιο τρόπο , μπορεί να είναι κόρη του bill gates , μπορεί να έχει νοίκι κλπ , αλλά κάποιο καπιταλιστικό σύστημα εκμεταλλεύεστε για να έχετε να περάσατε καλά .

Από εκεί κ πέραν αφού τα έχεις ... καλοφάγωτα με όποιον τρόπο σου αρέσει .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
markvag έγραψε:Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. Όποιος διαφωνεί ή δεν το βλέπει έτσι, μπορεί να δοκιμάσει να ζήσει μια οικογένεια με 800 ευρώ το μήνα στο νοίκι. Συν εργασία με (απλήρωτες προφανώς) υπερωρίες κανένα 10-12ωρο τη μέρα. Επειδή ξέρω το περιβάλλον που δούλευε ο μουσάτος (ευτυχώς όχι από μέσα, αλλά έχω μια εικόνα για την εταιρεία του), η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή.

Καταλαβαινεις ότι αυτό που περιγράφεις είναι η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα κ όχι το μοντέλο του σημερινού καπιταλισμού ή δυτικού κόσμου . Έχουμε εμείς φιλελεύθερη οικονομία ; Εννοείτε ότι οι εκάστοτε πολιτικοί έχουν πάει την κάθε έννοια εκεί που τους βολεύει ανα περιοδο . Είναι καπως σαν της δημοκρατίες που έχουμε ανα την υφήλιο .
markvag έγραψε:Και στο (αναπόφευκτο) σχόλιο: Πάνε αλλού, βρες άλλη δουλειά, άνοιξε δικό σου μαγαζί / επιχείρηση, θα απαντήσω πως με 30% ανεργία, Good luck with that. Και φυσικά δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο το κεφάλαιο για να δημιουργηθεί επιχείρηση. :rtfm: Και επιμένω κι εδώ πως κάποια πράγματα πρέπει να τα έχει ζήσει κάποιος για να τα καταλάβει. Αν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία του να έχεις στείλει ΧΙΛΙΑΔΕΣ αιτήσεις και να μην έχεις πάρει καν αρνητική απάντηση, δεν καταλαβαίνεις τι εστί 30% ανεργία. Δεν είναι κακό, δεν το λέω για κακό, απλά είναι μία πραγματικότητα.

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από το ότι ο mousatos , έχει το κεφάλαιο να ξεκινήσει αν θέλει μια επιχείρηση . 150.000 ευρώ ...
το αν εχει επιλογή για άλλη εργασία , το γνωρίζει μόνο αυτός .
Άλλοι βρήκαν εργασία ( η γυναίκα μου πχ ), άλλοι έφυγαν στο εξωτερικό για κάτι καλύτερο ( εργασία , ποιότητα ζωής κλπ ).

Στη περίπτωση του mousatou , σταμάτησε την εργασία όχι γιατί δεν βρήκε άλλου , είτε σε άλλο εργοδότη , είτε σε άλλο επάγγελμα , είτε σε άλλη πόλη , είτε σε άλλη χώρα, είτε γιατί δεν είχε κεφάλαιο , είτε γιατί έχει κρίση κλπ αλλά γιατί επέλεξε να μην εργάζεται πλέον . Κ δεν το κρίνω . Γούστο του κ καπέλο του :metalo: !
Εσυ χρησιμοποιείς όλα τα παραπάνω για να αποδείξεις τι ; Δεν αφορούν τον Mousato αλλά συνεχίζουν την κουβέντα περι κακού καπιταλισμού κ κοιτάξτε που μας έφερε ... τζιζ , είναι μπαμπούλας ο καπιταλισμός ... πλέον εξαιτίας του , ο mousatos θα κάνει διακοπές :innocent:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
rx8_drifter έγραψε:Juniora ασε αυτα τα γκομουνιστικά και επανάλαβε τα μαθήματα ζωής στον μουσάτο, ήτοι να βρει ενα φραγκάτο γκομενάκι για να μην καταντήσει σα κι εμάς :adminpower:

Τα φράγκα η κληρονομούνται η Παντρεύονται

Τζούνιορ :protest:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
markvag έγραψε:Δεν υπάρχει μόνο μία εναλλακτική στην αθλιότητα που ζούμε (ο κομμουνισμός), υπάρχει και το ενδεχόμενο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον (με το να δίνονται αξιοπρεπείς μισθοί, να υπάρχει σεβασμός στα ωράρια και στην προσωπική ζωή του εργαζόμενου, κτλ, για να μην μιλήσω για θέματα όπως ασφάλεια...)

Εδώ μάλιστα . Συμφωνούμε .
Το ότι στη χώρα εφαρμόστηκαν λάθος δε σημαίνει ότι είναι κακό ένα σύστημα .
Γενικότερα έχουμε μπερδευτεί στη χώρα ....
ποιος προάγει την ελεύθερη οικονομία ;
Στην Ελλάδα αυτή που προσπάθησε να παρουσιαστεί φιλελεύθερη ήταν η ΝΔ , αλλά έβαλε φόρους στα ακίνητα σε σημείο δήμευσης , κ ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ , βγήκε κυβέρνηση με σημαία την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ( δλδ φιλελεύθερη κίνηση ).
Γενικότερα είμαστε μπερδεμένοι ....

Υπάρχουν πολλές απόψεις . Είναι άλλο ότι κατανοούμε το σύστημα της φιλελεύθερης οικονομίας κ θέλουμε να το κάνουμε να δουλέψει σωστά ( με ίσους νόμους ευκαιρίες κλπ ) κ άλλο να θελουμε να ανατρέψουμε τα πάντα . Το δεύτερο φέρνει αυτή την ανομία , την αναρχία που τόσο μας ενοχλεί , αλλά βρίσκει πατήματα στους δικούς μας ισχυρισμούς . Όταν κάτι αντί να επιδιώξεις κ να απαιτήσεις την βελτίωση του , το απαξιώσεις κ το πολεμήσεις , έρχεται η ανομία ως δικαιολογία σε πολύ κόσμο .
Ίσως από κοντά να ήταν πιο εύκολες τέτοιες συζητήσεις .

markvag έγραψε:Δεν εννοώ πως εσύ προσωπικά έχεις τέτοια γαλέρα (προφανώς και δεν έχεις, μιας και δεν καταλαβαίνεις τους λόγους που ώθησαν τον μουσάτο να πάρει αυτή την απόφαση και το γιατί τόσοι τον επικροτούν), απλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτές οι γαλέρες είναι πάρα πολύ συχνές. Οπότε κάποιος που έχει περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του σε κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει εναλλακτικές (αν η εναλλακτική είναι μία ακόμα γαλέρα, πολύ απλά, δεν έχεις εναλλακτική), είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να έχει τέτοιες αντιδράσεις.

Δεν ξέρω ακριβώς τις συνθήκες που εργάστηκε ο mousatos . Αλλά ξαναλέω , δεν έκρινα την επιλογή του . Το όλο σκηνικό σχολίασα , περί καπιταλισμού κλπ . Ο άνθρωπος επιλογές είχε κ έχει , απλά επιλέγει κάτι άλλο γιατί ζωή του .
Εσείς βρήκατε πάτημα όλο αυτό για να έχουμε να κατηγορούμε το σύστημα .
Δε θα πάει σε άλλο σύστημα λοιπόν γι δουλειά που είναι καλύτερο , ούτε στη Γερμανία , ούτε στον Καναδά , ούτε στην Κούβα , ούτε στη βόρεια Κορέα .... για να κάνει Σέρφινγκ θα πάει κ μπράβο του .
Γιατι πρέπει να βρούμε κάποιο σύστημα να κατηγορήσουμε ;
Δε με γνωρίζεις , ευχαριστώ που θεωρείς ότι δεν έχω γαλέρα , αλλά αυτό λίγο έχει να κάνει με την κουβέντα μας. Ίσως προσπαθείς να καταλάβεις την «αντίδραση» μου .... η οποία να γράψω άλλη μια φορά ότι δεν αφορά την επιλογή ως επιλογή αλλά το σχολιασμό από εκεί κ πέρα .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
vagmag έγραψε: Είναι άλλο ότι κατανοούμε το σύστημα της φιλελεύθερης οικονομίας κ θέλουμε να το κάνουμε να δουλέψει σωστά ( με ίσους νόμους ευκαιρίες κλπ ) κ άλλο να θελουμε να ανατρέψουμε τα πάντα . Το δεύτερο φέρνει αυτή την ανομία , την αναρχία που τόσο μας ενοχλεί , αλλά βρίσκει πατήματα στους δικούς μας ισχυρισμούς . Όταν κάτι αντί να επιδιώξεις κ να απαιτήσεις την βελτίωση του , το απαξιώσεις κ το πολεμήσεις , έρχεται η ανομία ως δικαιολογία σε πολύ κόσμο .
Ίσως από κοντά να ήταν πιο εύκολες τέτοιες συζητήσεις .

με μπερδεύει αρκετά αυτός σου ο συλλογισμός :hmmm:

αν κάποιος για κάποιο λόγο δε συμφωνεί με κάτι ή έχει τα πιστεύω του, η λύση είναι να κάνει όλα αυτά που είναι κόντρα στα πιστεύω του, μπας και αλλάξει κάτι; :hmmm: πώς γίνεται αυτό;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
markvag έγραψε:Τώρα, από τη στιγμή που ο ληστρικός καπιταλισμός που τον έφερε σε τέτοιο σημείο τον έχει ξεζουμίσει, δεν βλέπω το κακό να τον χρησιμοποιήσει στον απειροελάχιστο βαθμό που το προγραμματίζει... Ξέρεις τι παθαίνει ένα αρνί σε μία κοινωνία λιονταριών φαντάζομαι...

:lol: :lol: :lol:
Μα καπιταλιστής είναι !!!! 150.000 ευρώ ;;; Είναι κεφάλαιο !!! Capital !!!! Είναι ο ίδιος το σύστημα .... ειρωνία !!!! Έκανε κεφάλαιο κ το χρησιμοποιεί για να ζήσει !!!! Το πως το έκανε λίγους ενδιαφέρει .
Παρακάτω θεωρείς πως εγώ τα κρίνω αυτά ελαφρά την καρδιά γιατί είμαι βολεμένος κλπ
Την κακοπροαίρετη κριτική θα τη δεχτεί από αυτούς που θα μάθουν πως ο mousatos έχει τόσα λεφτά , ένα κεραμίδι κ την πολυτέλεια να μην εργαστεί κ αυτοι δεν έχουν τα προς το ζην , για την οικογενεια τους .
Ξέρω ποσό δύσκολα βγαίνουν χρήματα , ποσό δύσκολα δημιουργείς κεφάλαιο ή αποταμιεύεις κάτι , ποσό εύκολα χάνονται κλπ κ δεν κρίνω εύκολα .
Το ότι κάνει χρήση , εκμετάλλευση κλπ του κεφάλαιο του είναι γιατί του το επιτρέπει το σύστημα , αυτό το στραβό σύστημα . Καλά κάνει ... μην το πυροβολείτε ... βελτιώστε το .

markvag έγραψε:Ευτυχώς για εσένα (απ' ότι καταλαβαίνω) είσαι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι πάνω από τέτοια προβλήματα. Δεν σε φθονώ, ούτε θέλω να σε φέρω κάτω ή κάτι τέτοιο. Μπράβο σου. Καλά κάνεις. Το ξέρω πως δουλεύεις σκληρά και πως προσπαθείς. Το ίδιο όμως κάνει και το υπόλοιπο 95% των εργαζόμενων, απλά για αυτούς τους ανθρώπους η αμοιβή είναι 800 ευρώ το μήνα. Με μπόνους τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Και τεράστια αβεβαιότητα.

Κάποιοι μπορεί να δουν μόνο το οικονομικό αποτέλεσμα , κ κρίνουν εύκολα ή ζηλεύουν κλπ . Ευτυχώς εσυ όχι . Για να έρθει αυτό υπήρξαν αλλά πράγματα που θυσιάστηκαν κ αλλα που θυσιάζονται . Σε όλα έχεις αρνητικά κ θετικά . Επίσης πολύς κόσμος θυσίασε προσωπικές στιγμές , υγεία κλπ κ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα . Στην κοινωνία ζω . Γεννήθηκα κ μεγάλωσα στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης , έχω δει κ έχω ζήσει τις δυσκολίες ... έχω κριθεί κ σχολιάστει για την οποία επιτυχία . Στην αποτυχία ή τη δυσκολία κανένας από αυτούς δεν βοήθησε ή έστω κατανόησε ... η εύκολη λύση ειναι πάντα η κριτική ...

Έμαθα να αγαπώ τη δουλειά , έμαθα να είμαι ευτυχισμένος με κάποια πράγματα . Έμαθα ότι ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχισμένος με διαφορετικά πράγματα .
Ξέρω ότι υπάρχουν στερεότυπα . Ίσως κ εγώ να είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή που μου πλάσαραν αλλά είμαι ...
δεν κρίνω την επιλογή του mousatou , δεν κατακρίνω μάλλον έπρεπε να γράφω τόση ώρα ... ίσα ίσα την επικροτώ αν βρήκε τι τον γεμίζει κ θέλει να κάνει . Εμείς ίσως ακόμα να ψαχνόμαστε .
Άλλο όμως να επικροτήσουμε κάποιον για την επιλογή του , κ άλλο να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή του , για να βρουμε δικαιολογία για να κράξουμε το οποίο σύστημα . Εκεί είναι η διαφωνία μας .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
vagmag έγραψε:
Στη περίπτωση του mousatou , σταμάτησε την εργασία όχι γιατί δεν βρήκε άλλου , είτε σε άλλο εργοδότη , είτε σε άλλο επάγγελμα , είτε σε άλλη πόλη , είτε σε άλλη χώρα, είτε γιατί δεν είχε κεφάλαιο , είτε γιατί έχει κρίση κλπ αλλά γιατί επέλεξε να μην εργάζεται πλέον

τεχνικά αυτό δεν ισχύει, είχε ένα κεφάλαιο και αποφάσισε να το επενδύσει, το ξανάριξε στην οικονομία

τι διαφορά έχει αυτό σαν εργασία σε σχέση με άλλες επενδύσεις; ότι δεν πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά;

αν το πάμε τι είναι δουλειά και τι όχι, οι περισσότερες πνευματικές ειδικά δουλειές δεν είναι καν δουλειές δεν παράγουν τίποτα το ουσιαστικό απολύτως