- 03 Ιουν 2018, 10:05
mousatos έγραψε:vagmag έγραψε:Πως θα περνάς όλο αυτό τον ελεύθερο πλέον χρόνο ;
Σερφάροντας στο internet , διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας κοντινές βόλτες στη φύση. .
Είναι πραγματική ερώτηση κ δεν χλεύασα .
Το πρώτο πράγμα που πηγε το μυαλό μου είναι τηλεόραση , Ίντερνετ , video game , κ μικρές βόλτες για να μην ξοδεύονται πολλά χρήματα . Αν αυτά εσένα σου επαρκούν , το γνωρίζεις καλύτερα .
Το ρώτησα γιατί άλλοι έχουν άκοπο πχ να γυρίσουν τον κόσμο με μια κιθάρα ... να γνωρίσουν νέους τόπους , νέους ανθρώπους κ να βγάζουν τα προς το ζην παίζοντας σε πλατείες , κάνοντας το όνειρο τους κ όντας ευτυχισμένοι .
Κάποιοι παρακάτω σχολίασαν την απομόνωση από την κοινωνία.
Προφανώς δεν υπάρχει κάποιο όνειρο για νεα πράγματα , ταξίδια , οικογένεια , σπιτι κλπ ή κάποια από αυτά είναι βολεμενα .
Δεν κρίνω την επιλογή ως επιλογή . Καλά κανείς αν αυτό σε γεμίζει . Τη δικαιολογηση της επιλογής έκρινα , δλδ καπιταλισμός κλπ ... αφού το κανείς ως δίκη σου επιλογή , δε σε ωθεί κανείς σε αυτό . Το ίδιο θα έκανες όπου κ αν βρισκόσουν , ότι κ αν έκανες ,
κ όπως παει η κουβέντα άντε να σχολιάσω κ τη απουσία ονείρων . Περίμενα να θέλεις να γίνεις μαραθωνοδρόμος , να θέλεις να βοηθήσεις σε κάποιο νοσοκομείο , να έχεις κάποιο προσωπικό όνειρο που θέλεις να ζήσεις ... έστω ένα ψαρεμα στην προβλήτα .
mousatos έγραψε:vagmag έγραψε:Αυτός ο κακός καπιταλισμός , σου έδωσε αυτή τη δυνατότητα να διαλέξεις .
Εγώ επέλεξα να ζήσω 20 χρόνια κομμουνιστικά (15 χρόνια matiz) , με πολλές παραχωρήσεις για να μαζέψω αυτά χρήματα . Άλλοι μπορούν , άλλοι όχι.
.
Το ότι κυκλοφορήσες με Matiz , δε σημαίνει ότι έζησες κομμουνιστικά εκτός αν μπερδεύεις το λιτά , μιας κ σε εκείνες τις κοινωνίες , έτσι το ονομάζουμε ευγενικά ....
Το σύστημα στο οποίο βρέθηκες , κ κατηγορείς , είναι αυτό που σου επιτρέπει να έχεις ένα δικό σου σπιτι , ενα δικό σου αυτοκίνητο , να εργαστείς , ή ακόμα κ να σταματήσεις τη δουλειά

, να φύγεις αν θέλεις από τη χώρα , να πας σε ένα φαρμακείο κ τόσα αλλά .
Πίστεψε με η δίκη μας χώρα , δεν είναι παράδειγμα .... αλλά σου έδωσε τη δυνατότητα με πολύ αγώνα , να έχεις 150.000 ευρώ , κ να κανείς αυτό που ονειρεύεσαι ή κ να πας στην Κούβα κ να ζήσεις στο ίδιο ή καλύτερο επίπεδο με τους ντόπιους αλλά με 150.000 ευρώ μαξιλάρι . Του Κουβανού δεν του δόθηκε αυτή η ευκαιρία ...
mousatos έγραψε:vagmag έγραψε:Η επιλογή του εξωτερικού ποια είναι ; Κάποια κομμουνιστική χώρα ;
Ίσως Μάλτα, ίσως Κούβα , ίσως Λατινική Αμερική . Ένα hostel με 15$ τη βραδιά και 10$ για καθημερινά έξοδα νομίζω είναι αρκετά. Ίσως βρω και μια κοπελιά με αντίστοιχο εισόδημα σε κάποιον surfers paradise και ζούμε άνετα με ένα συνδυαστικό εισόδημα 1600-1800$ .
.[/quote]
Εκμεταλλευτή

θα βάλεις την κοπέλα να δουλεύει για να ζήσετε άνετα ;

ο Αδάμ δεν άφηνε τη γυναίκα του να εργαστεί

επίσης ο Ινδιάνοι έκαναν οικογένεια ....
Τα παραπάνω τα γράφω για να καταλάβεις πως κάποια από αυτά στα οποία αναφέρεσαι ακούγονται περίεργα .
Καταλαβαίνω να κουράστηκες .
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση αν σε εκμεταλλεύτηκαν .
Καταλαβαίνω να μην έχεις ίδια όνειρα με άλλους . ( οικογένεια , σπιτι , αυτοκίνητο κλπ ).
Είναι λογικό κάποιος να επιλέγει μια πιο χαλαρή ζωή , από την καθημερινη πίεση .
Όσοι κρίνουν διαφορετικά είναι γιατί έχουν αλλά θέλω . Είναι γιατί έχουν μάθει αλλιώς .
Προσωπικά κ εγώ δε φαντάζομαι ότι θα περάσεις όλη τη ζωή ξάπλα , αλλά θα βρεις τα ενδιαφέροντα σου κ ελπίζω να τα ζήσεις όπως θες.
Ξαναγράφω ότι δεν κρίνω την επιλογή σου !
Σχολίασα ότι για αυτήν κατηγορείς κάποιο σύστημα .