Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sargus
#512828 Μπράβο ρε μουσάτε! Σου εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου τα καλύτερα.
Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου έλεγα στον περίγυρο μου ότι δε μου αρέσει να δουλεύω και ότι με κάποιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δε θα ξαναδούλευα. Πολλοί με κοίταζαν σαν τρελό! Είμαστε "προγραμματισμένοι" να δουλεύουμε ακόμα και χωρίς λόγο γιατί απλά έτσι...
Μπράβο ξανά! Να ενημερώνεις πως κυλάει το εγχείρημα σου!
Άβαταρ μέλους
By Asimov
sargus έγραψε:με κάποιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δε θα ξαναδούλευα

Γενικά συμφωνώ (ότι είναι εξαιρετικά ποιοτικότερο το να κάθεσαι από το να δουλεύεις - άλλωστε το εφαρμόζουν πολύ πετυχημένα οι περισσότεροι ζάμπλουτοι αυτού του πλανήτη), αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό το ελάχιστο εισόδημα δεν μπορεί να είναι κάτι αόριστο αλλά πολύ συγκεκριμένο, κι αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι τελικά δεν μπορεί να είναι τόσο ελάχιστο όσο υποθέτεις.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#512852 υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά ζουν με τα υπερελάχιστα προκειμένου να μην δουλέψουν

και τα υπερελάχιστα είναι πολύ συγκεκριμένα (κεα, φαγητό από την εκκλησία, ρεύμα που δεν τους κόβει η δεή, δωρεάν μετακίνηση, νοσηλεία κτλ... )

σίγουρα δεν καλοπερνάνε αλλά το προτιμούν από το να εργαστούν
Άβαταρ μέλους
By italakias
Asimov έγραψε:
sargus έγραψε:με κάποιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δε θα ξαναδούλευα

Γενικά συμφωνώ (ότι είναι εξαιρετικά ποιοτικότερο το να κάθεσαι από το να δουλεύεις - άλλωστε το εφαρμόζουν πολύ πετυχημένα οι περισσότεροι ζάμπλουτοι αυτού του πλανήτη), αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό το ελάχιστο εισόδημα δεν μπορεί να είναι κάτι αόριστο αλλά πολύ συγκεκριμένο, κι αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι τελικά δεν μπορεί να είναι τόσο ελάχιστο όσο υποθέτεις.

Ποιοτικοτερο σε τι;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#513132 Καταρχήν καλή επιτυχία !
Μας φαντάζει όλους περίεργο , ίσως γιατί μάθαμε διαφορετικά !
Πως θα περνάς όλο αυτό τον ελεύθερο πλέον χρόνο ;

Καταλαβαίνω κ την κούραση κ την αγανάκτηση , αλλά το παρακάτω ....

mousatos έγραψε:Όσο για τον σημερινό καπιταλισμό ένα έχω να πω: Go to the devil .

Δεν ταιριάζει :
Με την επιλογή να ζεις με επένδυση σε μετοχές εταιρίας κ μερίσματα αυτής !!!
Απλά τώρα κανείς χρήση του καπιταλισμού από άλλη πλευρά !!! :yahoo:
Αυτός ο κακός καπιταλισμός , σου έδωσε αυτή τη δυνατότητα να διαλέξεις . :iconcool:

Η επιλογή του εξωτερικού ποια είναι ; Κάποια κομμουνιστική χώρα ;

Σορυ για το τρολαρισμα , αλλά κατανοώ την επιλογή για μη εργασία , αλλά το φόρουμ έχει μετατραπεί σε πολέμιου του καπιταλισμού από ανθρώπους που έχουν Merc , Bmw κλπ , κάνουν δλδ ζωή που προσφέρεται μόνο λόγω καπιταλισμού κ διαβάζουμε καθημερινά για αυτές τις θεωρίες εδω μέσα .
Σε ένα κάρο θέματα , πρέπει κάποιος να βρίσει τον καπιταλισμό εδώ μέσα κλπ ... κ κάποιοι να προσπαθήσουν να εξηγήσουν το ανάποδο .

Έχει καταντήσει τρολαρισμα , σπαμαρισμα ή όπως αλλιώς λέγεται στα φόρουμ η προσπάθεια επανάληψης κ επιβολής απόψεων κλπ κλπ

Συγνώμη που χρησιμοποίησα το θέμα σου ως απάντηση .

Τρολ mode on : αν κατάλαβα καλά είσαι κοντά στα 40 . Είσαι άτυχος .... το 80 ή το 90 Θα μπορούσες στην Ελλάδα να έχεις κάνει πιο καλές επιλογές χαχαχα πχ να εργαστείς στο δημόσιο , στον ΟΤΕ , σε κάποιον συνεταιρισμό που έκλεισε , σε κάποιο σώμα ασφαλείας ή στρατού κλπ κ τώρα να είσαι συνταξιούχος !!!!!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#513161 Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. Όποιος διαφωνεί ή δεν το βλέπει έτσι, μπορεί να δοκιμάσει να ζήσει μια οικογένεια με 800 ευρώ το μήνα στο νοίκι. Συν εργασία με (απλήρωτες προφανώς) υπερωρίες κανένα 10-12ωρο τη μέρα. Επειδή ξέρω το περιβάλλον που δούλευε ο μουσάτος (ευτυχώς όχι από μέσα, αλλά έχω μια εικόνα για την εταιρεία του), η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή.

Και στο (αναπόφευκτο) σχόλιο: Πάνε αλλού, βρες άλλη δουλειά, άνοιξε δικό σου μαγαζί / επιχείρηση, θα απαντήσω πως με 30% ανεργία, Good luck with that. Και φυσικά δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο το κεφάλαιο για να δημιουργηθεί επιχείρηση. :rtfm: Και επιμένω κι εδώ πως κάποια πράγματα πρέπει να τα έχει ζήσει κάποιος για να τα καταλάβει. Αν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία του να έχεις στείλει ΧΙΛΙΑΔΕΣ αιτήσεις και να μην έχεις πάρει καν αρνητική απάντηση, δεν καταλαβαίνεις τι εστί 30% ανεργία. Δεν είναι κακό, δεν το λέω για κακό, απλά είναι μία πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει μόνο μία εναλλακτική στην αθλιότητα που ζούμε (ο κομμουνισμός), υπάρχει και το ενδεχόμενο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον (με το να δίνονται αξιοπρεπείς μισθοί, να υπάρχει σεβασμός στα ωράρια και στην προσωπική ζωή του εργαζόμενου, κτλ, για να μην μιλήσω για θέματα όπως ασφάλεια...)

Δεν εννοώ πως εσύ προσωπικά έχεις τέτοια γαλέρα (προφανώς και δεν έχεις, μιας και δεν καταλαβαίνεις τους λόγους που ώθησαν τον μουσάτο να πάρει αυτή την απόφαση και το γιατί τόσοι τον επικροτούν), απλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτές οι γαλέρες είναι πάρα πολύ συχνές. Οπότε κάποιος που έχει περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του σε κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει εναλλακτικές (αν η εναλλακτική είναι μία ακόμα γαλέρα, πολύ απλά, δεν έχεις εναλλακτική), είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο να έχει τέτοιες αντιδράσεις.

Τώρα, από τη στιγμή που ο ληστρικός καπιταλισμός που τον έφερε σε τέτοιο σημείο τον έχει ξεζουμίσει, δεν βλέπω το κακό να τον χρησιμοποιήσει στον απειροελάχιστο βαθμό που το προγραμματίζει... Ξέρεις τι παθαίνει ένα αρνί σε μία κοινωνία λιονταριών φαντάζομαι...

Ευτυχώς για εσένα (απ' ότι καταλαβαίνω) είσαι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι πάνω από τέτοια προβλήματα. Δεν σε φθονώ, ούτε θέλω να σε φέρω κάτω ή κάτι τέτοιο. Μπράβο σου. Καλά κάνεις. Το ξέρω πως δουλεύεις σκληρά και πως προσπαθείς. Το ίδιο όμως κάνει και το υπόλοιπο 95% των εργαζόμενων, απλά για αυτούς τους ανθρώπους η αμοιβή είναι 800 ευρώ το μήνα. Με μπόνους τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Και τεράστια αβεβαιότητα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#513165 Ναι ο καπιταλισμός φταίει επειδή σε μια μικρή χώρα των Βαλκανίων είμαστε κατσαπλιάδες. Γι' αυτό εξάλλου και όλες οι ανεπτυγμένες χώρες τον έχουν απαρνηθεί. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By markvag
#513170 Ναι, βλέπεις παντού μειώνονται οι ανισότητες, αυξάνονται τα εισοδήματα και όλα πάνε πρίμα.

Μπορείς επίσης να διαβάζεις και τι γράφει ο άλλος.

markvag έγραψε:Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. ................................

Δεν υπάρχει μόνο μία εναλλακτική στην αθλιότητα που ζούμε (ο κομμουνισμός)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
vagmag έγραψε:Πως θα περνάς όλο αυτό τον ελεύθερο πλέον χρόνο ;

Σερφάροντας στο internet , διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας κοντινές βόλτες στη φύση.

vagmag έγραψε:Αυτός ο κακός καπιταλισμός , σου έδωσε αυτή τη δυνατότητα να διαλέξεις .

Εγώ επέλεξα να ζήσω 20 χρόνια κομμουνιστικά (15 χρόνια matiz) , με πολλές παραχωρήσεις για να μαζέψω αυτά χρήματα . Άλλοι μπορούν , άλλοι όχι.

vagmag έγραψε:Η επιλογή του εξωτερικού ποια είναι ; Κάποια κομμουνιστική χώρα ;

Ίσως Μάλτα, ίσως Κούβα , ίσως Λατινική Αμερική . Ένα hostel με 15$ τη βραδιά και 10$ για καθημερινά έξοδα νομίζω είναι αρκετά. Ίσως βρω και μια κοπελιά με αντίστοιχο εισόδημα σε κάποιον surfers paradise και ζούμε άνετα με ένα συνδυαστικό εισόδημα 1600-1800$ .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
vagmag έγραψε:Σορυ για το τρολαρισμα , αλλά κατανοώ την επιλογή για μη εργασία , αλλά το φόρουμ έχει μετατραπεί σε πολέμιου του καπιταλισμού από ανθρώπους που έχουν Merc , Bmw κλπ , κάνουν δλδ ζωή που προσφέρεται μόνο λόγω καπιταλισμού κ διαβάζουμε καθημερινά για αυτές τις θεωρίες εδω μέσα .
Σε ένα κάρο θέματα , πρέπει κάποιος να βρίσει τον καπιταλισμό εδώ μέσα κλπ ... κ κάποιοι να προσπαθήσουν να εξηγήσουν το ανάποδο .

Έχει καταντήσει τρολαρισμα , σπαμαρισμα ή όπως αλλιώς λέγεται στα φόρουμ η προσπάθεια επανάληψης κ επιβολής απόψεων κλπ κλπ

όπως μου έλεγε ένας όχι φτωχός φίλος μου τις προάλλες, φταίει το κεφάλαιο

ποιο κεφάλαιο τι λες; το δικό σου κεφάλαιο δεν πιάνεται; :lol:

συνέχιζε να επιμένει με το κεφάλαιο

δηλαδή τι εννοείς του λέω; πώς πάει η φάση; αν είναι μοιράσου το κεφάλαιο με άλλους, αλλιώς πριν πάμε στον καπιταλισμό το προηγούμενο στάδιο ήταν η φεουδαρχία ή οι τσιφλικάδες ξερωγω, αν θες να υπερασπστείς τον πλούτο.. οκ αλλά αυτό δεν είναι αριστερό :hmmm:

γενικά μπορεί να υπάρχει μια σύγχυση όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τον κόσμο με έννοιες που δεν έχουν και πολλή σχέση με τη (δική σου) πραγματικότητα

θα συμφωνήσω εν μέρει με αυτά που λέει ο μάρκος παραπάνω, από την άλλη όμως ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι και η επιλογή της μη εργασίας είναι και αυτή μια επιλογή.. γενικά δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να ασχολείται με πολλές από τις δουλειές που ασχολείται, οπότε αν υπάρχει η επιλογή καλά θα κάνει να απέχει αν αυτό τον κάνει πιο ισορροπήμενο

όπως υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που χωρίς δουλειά μαραζώνουν, ακόμα και στα γεράματά τους μόλις βγουν στη σύνταξη δεν αντέχουν να μην έχουν τίποτα να κάνουν ( πχ ο πατέρας μου που κλαίγεται κάθε μέρα, το τραβούσε ο οργανισμός του να τρώει γαμήσι από του τρελούς που είχε μπλέξει και τον αρρώστησαν..εμένα μου φαίνεται παράλογο, αλλά αυτός έτσι την έβρισκε οπότε γιατί να διαφωνήσω μαζί του; )

όλα είναι θεμιτά. ο μουσάτος προσφέρει το κεφάλαιό του για επένδυση, αυτό τυπικά είναι συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία, οπότε το χρέος του προς την κενωνία το κάνει, δεν επιδιώκει να γίνει βάρος και να ζει με επιδόματα (που επιδόματα μπορεί να παίρνει κάποιος που έχει οικονομική άνεση, όπως πολύ καλά ξέρω)

άρα ακόμα και αν έπρεπε να κριθεί (από ποιον όμως και με ποια αρμοδιότητα; ) δεν υπάρχει κάτι να του προσάψει κανείς, καλά κάνει που κοιτάζει τον εαυτό του, την υγεία του, την ηρεμία του, μια φορά ζεις άλλωστε το να πεθάνεις για τη "δουλειά" αν δεν νιώθεις καλά σε αυτήν και έχοντας άλλη επιλογή είναι τουλάχιστον ηλίθιο

το τι πιστεύει ο καθένας από κει και πέρα είναι αδιάφορο.. μπορεί να φταίει ο καπιταλισμός, ο βιζνού , η ο παπανδρέου.. τι σημασία έχει;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
markvag έγραψε:Ναι, βλέπεις παντού μειώνονται οι ανισότητες, αυξάνονται τα εισοδήματα και όλα πάνε πρίμα.

Μπορείς επίσης να διαβάζεις και τι γράφει ο άλλος.

markvag έγραψε:Ο σημερινός καπιταλισμός λειτουργεί απλά ληστρικά για όποιον δεν είναι στο (πολύ) άνω άκρο. ................................

Δεν υπάρχει μόνο μία εναλλακτική στην αθλιότητα που ζούμε (ο κομμουνισμός)

Μια χαρά διάβασα. Και ναι τα εισοδήματα παντού αυξάνονται και περνάνε μια χαρά ακόμη κι αυτοί που είναι και κάτω απ΄ το μέσο, ούτε καν στο πολύ άνω. Όχι απαραίτητα στη χώρα μας, αλλά συμβαίνει και γι' αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο καπιταλισμός. Τώρα τα υπόλοιπα περί ανισοτήτων είναι για τα παραμύθια και τις σειρές του HBO.

Αθλιότητα με υγεία, παιδάκια, πενβέ και όλα τα βασικά διαθέσιμα? Δηλαδή τι άλλο ήθελες? Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες! :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#513183 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ παρε-βαλε στον g8777 , να τρωει ο Κορτο και του Χαγκαν να μην δινει:

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#513187 Stefan μη γίνεσαι HF.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#513188 Καλά εγώ δε κατάλαβα υπάρχει πάνω από ένα άτομο εδώ μέσα που υποστηρίζει ότι στις κομμουνιστικές χώρες ζούσαν καλα?
Επίσης για τα χάλια της χώρας μας δε φταίει ο καπιταλισμός .

< A3003 >