- 01 Ιουν 2018, 10:06
vagmag έγραψε:Σορυ για το τρολαρισμα , αλλά κατανοώ την επιλογή για μη εργασία , αλλά το φόρουμ έχει μετατραπεί σε πολέμιου του καπιταλισμού από ανθρώπους που έχουν Merc , Bmw κλπ , κάνουν δλδ ζωή που προσφέρεται μόνο λόγω καπιταλισμού κ διαβάζουμε καθημερινά για αυτές τις θεωρίες εδω μέσα .
Σε ένα κάρο θέματα , πρέπει κάποιος να βρίσει τον καπιταλισμό εδώ μέσα κλπ ... κ κάποιοι να προσπαθήσουν να εξηγήσουν το ανάποδο .
Έχει καταντήσει τρολαρισμα , σπαμαρισμα ή όπως αλλιώς λέγεται στα φόρουμ η προσπάθεια επανάληψης κ επιβολής απόψεων κλπ κλπ
όπως μου έλεγε ένας όχι φτωχός φίλος μου τις προάλλες, φταίει το κεφάλαιο
ποιο κεφάλαιο τι λες; το δικό σου κεφάλαιο δεν πιάνεται;
συνέχιζε να επιμένει με το κεφάλαιο
δηλαδή τι εννοείς του λέω; πώς πάει η φάση; αν είναι μοιράσου το κεφάλαιο με άλλους, αλλιώς πριν πάμε στον καπιταλισμό το προηγούμενο στάδιο ήταν η φεουδαρχία ή οι τσιφλικάδες ξερωγω, αν θες να υπερασπστείς τον πλούτο.. οκ αλλά αυτό δεν είναι αριστερό
γενικά μπορεί να υπάρχει μια σύγχυση όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τον κόσμο με έννοιες που δεν έχουν και πολλή σχέση με τη (δική σου) πραγματικότητα
θα συμφωνήσω εν μέρει με αυτά που λέει ο μάρκος παραπάνω, από την άλλη όμως ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι και η επιλογή της μη εργασίας είναι και αυτή μια επιλογή.. γενικά δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να ασχολείται με πολλές από τις δουλειές που ασχολείται, οπότε αν υπάρχει η επιλογή καλά θα κάνει να απέχει αν αυτό τον κάνει πιο ισορροπήμενο
όπως υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που χωρίς δουλειά μαραζώνουν, ακόμα και στα γεράματά τους μόλις βγουν στη σύνταξη δεν αντέχουν να μην έχουν τίποτα να κάνουν ( πχ ο πατέρας μου που κλαίγεται κάθε μέρα, το τραβούσε ο οργανισμός του να τρώει γαμήσι από του τρελούς που είχε μπλέξει και τον αρρώστησαν..εμένα μου φαίνεται παράλογο, αλλά αυτός έτσι την έβρισκε οπότε γιατί να διαφωνήσω μαζί του; )
όλα είναι θεμιτά. ο μουσάτος προσφέρει το κεφάλαιό του για επένδυση, αυτό τυπικά είναι συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία, οπότε το χρέος του προς την κενωνία το κάνει, δεν επιδιώκει να γίνει βάρος και να ζει με επιδόματα (που επιδόματα μπορεί να παίρνει κάποιος που έχει οικονομική άνεση, όπως πολύ καλά ξέρω)
άρα ακόμα και αν έπρεπε να κριθεί (από ποιον όμως και με ποια αρμοδιότητα; ) δεν υπάρχει κάτι να του προσάψει κανείς, καλά κάνει που κοιτάζει τον εαυτό του, την υγεία του, την ηρεμία του, μια φορά ζεις άλλωστε το να πεθάνεις για τη "δουλειά" αν δεν νιώθεις καλά σε αυτήν και έχοντας άλλη επιλογή είναι τουλάχιστον ηλίθιο
το τι πιστεύει ο καθένας από κει και πέρα είναι αδιάφορο.. μπορεί να φταίει ο καπιταλισμός, ο βιζνού , η ο παπανδρέου.. τι σημασία έχει;
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς