Corto Maltese έγραψε:Επειδή μία συμμορία τραμπούκων ΟΡΓΑΝΩΣΕ φόνο, όποιος την εξισώσει με κάποιους άλλους τραμπούκους που έσπασαν 2 τζάμια, το κάνει μόνο για να ξεπλύνει το φόνο και τη συμμορία. Το έχω εξηγήσει με σαφήνεια νομίζω και κάποιοι επιμένουν στο ξέπλυμα. Οπότε τα συμπεράσματα βγαίνουν από μόνα τους. Αν αλλάξουν τα δεδομένα θα αλλάξουν και τα συμπεράσματα.
Βλέπεις κάποιον στο δρόμο να προσπαθεί να παραβιάσει το αυτοκίνητό σου. Του φωνάζεις να σταματήσει, συνεχίζει εκείνος. Τι κάνεις; Μία απολύτως νόμιμη εναλλακτική είναι να προσπαθήσεις να τον σταματήσεις ακινητοποιώντας τον (χωρίς άμεσο χτύπημα). Η συνέχεια δε μας ενδιαφέρει. Μπουκάρει τώρα ο Ρουβικώνας στο γραφείο σου (είσαι συμβολαιογράφος) κι αρχίζει να σπάει. Ζητάς να αποχωρήσουν αλλά συνεχίζουν. Έχεις το δικαίωμα να προσπαθήσεις να ακινητοποιήσεις έναν από τους "εισβολείς" (χωρίς άμεσο χτύπημα). Αυτός ο τραμπούκος, όπως λες, πώς νομίζεις θα αντιδράσει; Θα απομακρυνθεί απλά; Ή μήπως θα σου "σκάσει" καμιά ξεγυρισμένη σφαλιάρα/μπουνιά/σφυριά;;; Εγώ νομίζω ότι είμαστε μέχρι στιγμής πολύ τυχεροί που δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση σε κάποια από τις "ακτιβιστικές" τους ενέργειες επειδή όλα τα "θύματα" κάνουν την πάπια.
Επίσης, βλέπω στο δρόμο κάποιον να χαράσσει το αυτοκίνητό μου, κτλ. Έχω δικαίωμα να τον ακινητοποιήσω μέχρι να έρθει η αστυνομία για να υποβάλω μήνυση/κτλ; Δεν ξέρω, ρωτάω για αυτό. Αν ναι, φαντάσου να προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο ο γιος/μπατζανάκης/κτλ μιας συμβολαιογράφου της οποίας το γραφείο σπάνε. Θα παραμείνουν "ειρηνικοί" ακτιβιστές ή θα ρίξουν μπόλικες ψιλές;;; Πάρε ως δεδομένο στην απάντησή σου ότι ο γιος/μπατζανάκης/κτλ δε θα χτυπήσει πρώτος, απλά θα προσπαθήσει να τους κρατήσει.

οι δεξιοί/πασόκοι δεν έχουν κάνει "ακτιβισμούς";