- 15 Μάιος 2018, 15:59
Έχω πάρει προσφορές για διάφορα range συσκευών, από mid και πάνω. H χαμηλότερη προσφορά ήταν 2700€ για mid range και η ψηλότερη κάπου 5800€ για top range, η καλύτερη δε ήταν 4000€ για top range, για 1300€ συνολικά δεν βλέπω τον λόγο να πάω σε μεσαία σειρά από την οποία λείπουν ένα σωρό features. Επίσης κοιτάζοντας τις προσφορές διαπιστώνω ότι όσο ακριβότερα τα μοντέλα τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση.
Αυτά που ψάχναμε με την σειρά ήταν:
οι καλύτερες δυνατές ενεργειακές αποδόσεις (τουλάχιστον Α),
πρακτικότητα (π.χ αναδιπλούμενη πόρτα/καθαρισμός φούρνου, χωρητικότητα πλυντηρίου, απορροφητικότητα απορροφητήρα),
εμφάνιση
και φυσικά μπλιμπλίκια
Ας τα πιάσω 1-1 τα θέματα...
Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που χρησιμοποιώ κι εγώ πάρα πολύ, οπότε θέλω τα εργαλεία μου να είναι κάποιας απόδοσης.
Με βάση αυτό ο φούρνος των 1500€ κατ'εμέ αξίζει τα λεφτά του γιατί είναι συνδυαστικός, δηλαδή ψήνει και με αέρα-θερμότητα και με ατμό, επίσης έχει λειτουργία sous-vide κοκ.
Από το να πάρω τον mid-range φούρνο των 800-1000€ και να δώσω επιπλέον χρήματα για sous-vide, ατμομάγειρα κοκ καλύτερα όλα σε ένα να γλιτώσω και χώρο.
Τα μάτια τώρα, αφού καταλλήξαμε στα επαγωγικά είδα αυτές τις επαγωγικές "ζώνες" οι οποίες σου επιτρέπουν να βάλεις και ταψί ή ψηστιέρα πάνω στα μάτια οπότε προτιμήθηκαν αυτού του τύπου. Συν φυσικά κλειδώματα για παιδιά, χρονοδιακόπτες, ενδείξεις θερμότητας των ματιών κλπ
Στον απορροφητήρα κοιτάξαμε να είναι τετράγωνος και όχι τρίγωνη καμινάδα γιατί θα κλείσει με ντουλάπι το πάνω μέρος και την απορρόφηση συν κάτι δείκτες απορρόφησης λίπους κλπ που είδα ότι έχουν, ο Neff λοιπόν είναι καλύτερος από τον Elica Meteorite που μας άρεσε αρχικά και αρκετά φτηνότερος. Επίσης ο χρόνος αναμονής των Elica είναι απαγορευτικός. Κάτι κρυφοί, συρόμενοι κλπ απλά είναι πολύ χαμηλότερης απόδοσης στα χαρτιά τουλάχιστον, για αυτό τύπου καμινάδας και θα κλείσει το πάνω μέρος.
πχ
https://www.neff-home.com/gr/products/a ... boxchimneyvs
https://elica.com/sites/default/files/meteorite.pdfεγώ βλέπω τον 1ο καλύτερο VFM αν σκεφτείς ότι είναι 300€ φτηνότερος.
Το πλυντήριο είπαμε να είναι πλήρως εντοιχιζόμενο, να είναι οικονομικό σε νερό, να έχει οπωσδήποτε 3ο συρτάρι για μαχαιροπήρουνα και να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερα σερβίτσια. Εδώ το Miele φάνταζε νικητής μέχρι που έκανα σύγκριση και είδα ότι το Neff που είναι ένα μοντέλο πριν το κορυφαίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Miele που είναι mid range.
Για τις γερμανικές εταιρείες....έψαξα για Samsung φούρνο στην Ευρώπη, βρήκα στο UK και έχει 1300 λίρες, τα ίδια με τον αντίστοιχο Neff, η LG δε φέτος στην έκθεση κουζίνας του Μιλάνο παρουσίασε φούρνους για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Τι να κάνω μετά dimviii μου...φταίω;