Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
dimik έγραψε:Πήρα σήμερα και την τελευταία και πιο συμφέρουσα προσφορά για ηλεκτρικές συσκευές.

Ψάχνωντας όμως διαπίστωσα τρελές διαφορές στι τιμές με Γερμανία π.χ, μιλάμε για διπλές τιμές στην Neff Γερμανίας σε σχέση με skroutz κι εδώ. :hmmm:

Τελικά μάλλον θα είναι όλα Neff, απορροφητήρα είδα και Elica αλλά με τον αντίστοιχο Neff έχει διαφορά 300€ και είναι χειρότερος σε απόδοση, εκτός ότι θέλει και 2 μήνες αναμονή για παραγγελία.

Προς το παρόν είμαστε στα παρακάτω με ερωτηματικό για το αν θα είναι 80 ή 60 η εστία, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό της κουζίνας. ΒTW παρατήρησα μεγάλες ομοιότητες με τα Miele σε ότι αφορά τις λειτουργίες, ειδικά στο πλυντήριο πιάτων.

https://www.skroutz.gr/s/11492784/Neff- ... html#specs
https://www.skroutz.gr/s/11057647/Neff- ... =B48FT64N1
https://www.skroutz.gr/s/13505996/Neff- ... =t68ts6rn0
https://www.skroutz.gr/s/5998469/Neff-D ... =d79mh52n1

είχαμε και εντοιχισμένο μικροκυμάτων σαν optiοn αλλά μου κακοφαίνεται το 500ρικο που ζητάνε όταν με το 1/5ο παίρνεις αξιοπρεπέστατο πάγκου.

Που θα παει, θα μαθεις! :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509086 Το αθροιστικό κόστος φούρνου-εστιών, είναι συγκλονιστικό! :help: :lipsealed:
2500€ δεν κοστίζουν ΟΛΕΣ μου οι ηλεκτρικές συσκευές.
:vava:

Τόσο ακριβά είναι αυτά τα ρημάδια; Εγώ μια κουζίνα Pitsos που είχα αγοράσει, ίδια με αυτή που έχουμε τώρα (με την :inlove: είχαμε αγοράσει-πριν γνωριστούμε- ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες κουζίνες, μόνον σε διαφορετικό χρώμα! :lol: ), έκανε κάτω από 1000άρικο, και είχε εστίες κεραμικές ενσωματωμένες.
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By g8777
#509088 Στη θέση σου ντιμίκ θα κοίταζα να πάρω καλό απορροφητηρα, δλδ Elica χωρίς να υπερβω το συνολικό μπατσες. Στα 1500 ευρώ θεωρώ λίγο overkill την κουζίνα, μπορείς να πάρεις το ίδιο καλή και με ένα χιλιάρικο, χωρίς τα έξτρα μπιμπλικια που χρεώνουν χρυσάφι οι γερμανικές εταίρες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#509091 Αφηστε μωρε τον ανθρωπο να παρει αυτο που του γυαλισε. Καινουριο σπιτι φτιαχνει, τα καλυτερα θεωρει πως βαζει.

Καποια πραγματα μονο αν τα παθεις τα εμπεδωνεις. Οι πολυ ακριβες συσκευες χαλανε συνηθως γρηγορα και καταληγεις να θεωρεις πεταμενα τα λεφτα που εδωσες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Στη θέση σου ντιμίκ θα κοίταζα να πάρω καλό απορροφητηρα, δλδ Elica χωρίς να υπερβω το συνολικό μπατσες. Στα 1500 ευρώ θεωρώ λίγο overkill την κουζίνα, μπορείς να πάρεις το ίδιο καλή και με ένα χιλιάρικο, χωρίς τα έξτρα μπιμπλικια που χρεώνουν χρυσάφι οι γερμανικές εταίρες.

Δεν τα μέτρησες καλά, ο φούρνος μόνον έχει 1500€, οι εστίες είναι άλλο ένα 1000άρικο.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#509105 Κουζινα =φουρνος στα γνησια Ελληνικα.
Τα αλλα ειναι "του ματ ".

Το εμοτικον θα μου το πληρωσεις ακριβα στο δικαστηριο. :s_yummy

Ουπς , εβαλα και γω .

Πατσι; :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#509106 Έχω πάρει προσφορές για διάφορα range συσκευών, από mid και πάνω. H χαμηλότερη προσφορά ήταν 2700€ για mid range και η ψηλότερη κάπου 5800€ για top range, η καλύτερη δε ήταν 4000€ για top range, για 1300€ συνολικά δεν βλέπω τον λόγο να πάω σε μεσαία σειρά από την οποία λείπουν ένα σωρό features. Επίσης κοιτάζοντας τις προσφορές διαπιστώνω ότι όσο ακριβότερα τα μοντέλα τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση.

Αυτά που ψάχναμε με την σειρά ήταν:
οι καλύτερες δυνατές ενεργειακές αποδόσεις (τουλάχιστον Α),
πρακτικότητα (π.χ αναδιπλούμενη πόρτα/καθαρισμός φούρνου, χωρητικότητα πλυντηρίου, απορροφητικότητα απορροφητήρα),
εμφάνιση
και φυσικά μπλιμπλίκια

Ας τα πιάσω 1-1 τα θέματα...

Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που χρησιμοποιώ κι εγώ πάρα πολύ, οπότε θέλω τα εργαλεία μου να είναι κάποιας απόδοσης. :eat:
Με βάση αυτό ο φούρνος των 1500€ κατ'εμέ αξίζει τα λεφτά του γιατί είναι συνδυαστικός, δηλαδή ψήνει και με αέρα-θερμότητα και με ατμό, επίσης έχει λειτουργία sous-vide κοκ.
Από το να πάρω τον mid-range φούρνο των 800-1000€ και να δώσω επιπλέον χρήματα για sous-vide, ατμομάγειρα κοκ καλύτερα όλα σε ένα να γλιτώσω και χώρο.

Τα μάτια τώρα, αφού καταλλήξαμε στα επαγωγικά είδα αυτές τις επαγωγικές "ζώνες" οι οποίες σου επιτρέπουν να βάλεις και ταψί ή ψηστιέρα πάνω στα μάτια οπότε προτιμήθηκαν αυτού του τύπου. Συν φυσικά κλειδώματα για παιδιά, χρονοδιακόπτες, ενδείξεις θερμότητας των ματιών κλπ

Στον απορροφητήρα κοιτάξαμε να είναι τετράγωνος και όχι τρίγωνη καμινάδα γιατί θα κλείσει με ντουλάπι το πάνω μέρος και την απορρόφηση συν κάτι δείκτες απορρόφησης λίπους κλπ που είδα ότι έχουν, ο Neff λοιπόν είναι καλύτερος από τον Elica Meteorite που μας άρεσε αρχικά και αρκετά φτηνότερος. Επίσης ο χρόνος αναμονής των Elica είναι απαγορευτικός. Κάτι κρυφοί, συρόμενοι κλπ απλά είναι πολύ χαμηλότερης απόδοσης στα χαρτιά τουλάχιστον, για αυτό τύπου καμινάδας και θα κλείσει το πάνω μέρος.

πχ https://www.neff-home.com/gr/products/a ... boxchimney

vs

https://elica.com/sites/default/files/meteorite.pdf

εγώ βλέπω τον 1ο καλύτερο VFM αν σκεφτείς ότι είναι 300€ φτηνότερος.

Το πλυντήριο είπαμε να είναι πλήρως εντοιχιζόμενο, να είναι οικονομικό σε νερό, να έχει οπωσδήποτε 3ο συρτάρι για μαχαιροπήρουνα και να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερα σερβίτσια. Εδώ το Miele φάνταζε νικητής μέχρι που έκανα σύγκριση και είδα ότι το Neff που είναι ένα μοντέλο πριν το κορυφαίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Miele που είναι mid range.

Για τις γερμανικές εταιρείες....έψαξα για Samsung φούρνο στην Ευρώπη, βρήκα στο UK και έχει 1300 λίρες, τα ίδια με τον αντίστοιχο Neff, η LG δε φέτος στην έκθεση κουζίνας του Μιλάνο παρουσίασε φούρνους για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Τι να κάνω μετά dimviii μου...φταίω; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#509109 Εγώ δεν θα δενόμουν με συσκευές με μπλιμπλίκια και πανάκριβο κόστος αγοράς και επισκευής.
Αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα ή την ίδια τσέπη.
g8777
Πάτσι, αλλά λέω να σου ρίξω ένα warn για να μάθεις πως :adminpower: .
:s_music
Άβαταρ μέλους
By dimik
#509112 Ο φούρνος να το δεχτώ ότι θα έχει ακριβή επισκευή λόγω διαφορετικής λειτουργίας με τον ατμό κλπ.
Το πλυντήριο, τα μάτια και ο απορροφητήρας όμως δεν βλέπω τον λόγο. Εκεί οι μηχανισμοί είναι κλασικοί απλά ίσως καλύτερης απόδοσης από τα υπόλοιπα μοντέλα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#509134 Aν ο φούρνος με λειτουργία ατμού είναι της προκοπής, είναι και γαμώ τις φάσεις. Βάλαμε εναν (πανακριβο) και τα φαγητά ειναι άλλο πράγμα :s_wacko

Εδώ σε θέλω διμικ, ΠΑΤΑ ΠΟΔΙ και πιάσε την μισή κουζίνα :adminpower:

https://www.youtube.com/watch?v=sd1ud5-b3so
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:Aν ο φούρνος με λειτουργία ατμού είναι της προκοπής, είναι και γαμώ τις φάσεις. Βάλαμε εναν (πανακριβο) και τα φαγητά ειναι άλλο πράγμα :s_wacko

Εδώ σε θέλω διμικ, ΠΑΤΑ ΠΟΔΙ και πιάσε την μισή κουζίνα :adminpower:

https://www.youtube.com/watch?v=sd1ud5-b3so

Νταξ με βλέπω με κάνα smokey eye μετά.

Πάντως για τον φούρνο ατμού το έψαξα ιδιαίτερως και εκτός ότι αντικαθιστά τον μικροκυματων και ζεσταίνει φαγητό και το κάνει σαν να είναι φρέσκο όλοι έγραφαν για το ποσό χρήσιμο είναι και για next big thing στην κουζίνα. Δεν θέλω και πολύ εγώ να γίνω beta tester... βλ. DSG

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
sargus έγραψε:Εμένα dimik μου αρέσουν οι αγορές σου!
Ευχαριστώ αλλά δεν έγιναν ακόμα αγορές, τον άλλο μήνα μάλλον αφού σχεδιαστεί η κουζίνα για να ξέρουμε διαστάσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#509159 Μωρέ δεν είπε κανείς ότι δεν είναι ωραίες αλλά too much. Εσύ ξέρεις ;)
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:Μωρέ δεν είπε κανείς ότι δεν είναι ωραίες αλλά too much. Εσύ ξέρεις ;)
Ναι ρε συ, καταλαβαίνω ότι είναι too much αλλά έτσι είμαι σε όλα, too large
Ετσι κι αλλιώς για να γίνει κουβέντα να μάθουμε όλοι από κάτι τα βάζω, αλλιώς θα τα έπαιρνα και δεν θα έλεγα και τίποτα.

Π.χ απο τον drifter βγάλαμε κάτι για τον φούρνο ατμού.

Πάντως χάος τα specs των ηλεκτρικών συσκευών. Όσο τα ψάχνω τόσο πονοκεφαλιαζω, ευτυχώς μου έδωσαν έναν κατάλογο προϊόντων της Neff και έχει δίπλα δίπλα συσκευές και χαρακτηριστικά κι έτσι βλέπω διαφορές και μετά συγκρίνω τιμές.

< >