Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#501464 Καλά, μην φάτε, έχουμε γλάρο..
:help:
Σιγά μην γίνει κάτι υπέρ των ασφαλισμένων (και υπέρ τίνος; όταν είναι γνωστό πως οι εισφορές των ΕΕ ήταν μικρότερες των ΙΥ, πώς θα γίνει πισωγύρισμα σε αυτό; :help: ).
Ακόμη και να δικαιωθούν από το ΣτΕ, μπορούν πάντα ν' αγνοήσουν την απόφαση ή να αλλάξουν μόνον κάποια πράγματα. Λεφτά πίσω αποκλείω να δούμε πάντως...
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#501475 Διάβασα ότι όσοι ΕΕ πληρώνουν το ελάχιστο μηνιαίο (περί τα 176e) θα μπορούν να βγάλουν ασφαλιστική ενημερότητα (άσχετα αν το χρέος διογκώνεται )
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:Διάβασα ότι όσοι ΕΕ πληρώνουν το ελάχιστο μηνιαίο (περί τα 176e) θα μπορούν να βγάλουν ασφαλιστική ενημερότητα (άσχετα αν το χρέος διογκώνεται )

στα ταμεία βγάζεις ενημερότητα και ξεμπλοκάρεις λογαριασμούς απλά κάνοντας ρύθμιση και πληρώνοντας τη πρώτη δόση, σχετικά απλά

στην εφορία είναι η φασούλα..
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, αλλά αυτό αφορά σε αυτούς που είναι ΕΕ, εγώ και χιλιάδες άλλοι δεν είμαστε πια... :help:

το εχω ξαναγραψει, εμενα δεν μου βαζει καινουρια χρεη το 2018. Οτι εβαλε για το 2017. Ουτε βεβαια για το 2016 ειχε βαλει.

Αβυσσος το μυαλο του ΕΦΚΑ
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:
red_monster έγραψε:Διάβασα ότι όσοι ΕΕ πληρώνουν το ελάχιστο μηνιαίο (περί τα 176e) θα μπορούν να βγάλουν ασφαλιστική ενημερότητα (άσχετα αν το χρέος διογκώνεται )

στα ταμεία βγάζεις ενημερότητα και ξεμπλοκάρεις λογαριασμούς απλά κάνοντας ρύθμιση και πληρώνοντας τη πρώτη δόση, σχετικά απλά

Και στην εφορία κάνεις ρύθμιση και πληρώνεις δόση και μάλιστα ηλεκτρονικά, γιατί να είναι χειρότερα?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#501508 γιατί δεν σου ξεμπλοκάρουν το ίδιο εύκολα τους λογαριασμούς

γενικά καλύτερα να χρωστάς ταμεία παρά εφορία λόγω της χειρότερης οργάνωσης των ταμείων ώς προς την είσπραξη χρεών (αυτό βέβαια πάντα μπορεί να αλλάξει)

επίσης η εφορία δεν σου δίνει και το ίδιο εύκολα ενημερότητα με ημίμετρα και ακόμα και να μην έχεις ληξιπρόθεσμα μπορεί να χρειαστεί να την επισκευθείς για ενημερότητα
Άβαταρ μέλους
By Serf
Anonymous Founder έγραψε:Πλέον "οφειλές" στον ΕΦΚΑ πάνω από 5000€, που είναι και το όριο των κατασχέσεων. Ελπίζω να μην κάνουν καμία βλακεία...
:lipsealed:
Πήγα ξανά να ρωτήσω, και φυσικά δεν βγήκε άκρη. Συνεχίζουν να μου στέλνουν ειδοποιητήρια, είναι ουσιαστικά σαν ν' αγνοούν την πρόσληψη αλλά ΚΑΙ την διακοπή εργασιών, ΚΑΙ την εγκύκλιο της Αχτσιόγλου που λέει πως δεν πληρώνουν εισφορές για σύνταξη όσοι ΕΕ έχουν κάνει διακοπή εργασιών.
Κοινώς, είναι σαν να μην έχουν ενημερωθεί ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ, ούτε για τα πιο απλά και προφανή.

Τόσο αστείοι. :help:

Η μηχανικός σύζυγος ΔΕΝ έχει εργαστεί ποτέ ως Ε.Ε. Πάντα μισθωτή. Είχε, όμως, την "ατυχή" έμπνευση να μείνει έγγυος και να πάρει τη σχετική άδεια (όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν). Λόγω ΤΣΜΕΔΕ θεωρήθηκε αυτοαπασχολούμενη κι έπρεπε να πληρώνει εισφορές Ε.Ε. για τη διάρκεια της άδειας. Ε λοιπόν, από 10 Ιουλίου 2017 έχει επανέλθει στη μισθωτή εργασία της και ο ΕΦΚΑ εξακολουθεί να εκδίδει ειδοποιητήρια κάθε μήνα για εισφορές αυτοαπασχολούμενου!!! Beat that :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bibendum έγραψε:Τωρα με το ΤΟΜΥ τι παιζει;

εχει ασχοληθεί κανενας; ξερουμε πως κάνουμε επιλογή γιατρου;

Πας στην κοντινότερη ΤΟΜΥ και εγγράφεσαι. Ένας γενικός γιατρός σε "χρεώνεται" και είναι ο πρώτος που επισκέπτεσαι για οποιοδήποτε ιατρικο θέμα. Ανάλογα με την πάθηση, ασθένεια κτλ, σε παραπέμπει αλλού.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
QsisVTS έγραψε:

σχετικά με αυτό μιας και μου είχε τύχει πρόσφατα ιστορία με απλήρωτο εφκα εε (όχι ικα που μπορείς να ρυθμίσεις), διαπίστωσα ότι στον εφκα δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση :dizzy: δεν μου είχε ξανατύχει να χρειαστεί να γίνει ρύθμιση να πω την αλήθεια (από τότε που έγινε έφκα) οπότε το είδα στην πράξη βλέποντας και κάνοντας

σε ερώτηση τι γίνεται αν χρωστάς, είπαν (με επιφύλαξη κιόλας), ότι βάλε ό,τι μπορείς ή τα τρέχοντα και του χρόνου όταν ξαναγίνει εκκαθάριση όπως έγινε φέτος με βάση τις περσινές δηλώσεις θα φανεί το τυχόν υπόλοιπο και λογικά (πάντα με επιφύλαξη) θα γίνει πάλι σε δόσεις όπως φέτος :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:

μπλοκάρισμα λογαριασμών από εφκα μέχρι στιγμής δεν έχω δει και σε μεγάλα ποσά που εφορία ή ικα σε μπλοκάρουν, αλλά αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι τέτοιο η μη δυνατότητα ρύθμισης όπως στο ικα έστω σε τελειώνει, μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα

δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βάζουν μια εφαρμογή για ρυθμίσεις
Άβαταρ μέλους
By babakos
bibendum έγραψε:Τωρα με το ΤΟΜΥ τι παιζει;

εχει ασχοληθεί κανενας; ξερουμε πως κάνουμε επιλογή γιατρου;

Μπορείς και ηλεκτρονικά από εδώ

https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Προς διαγραφή παλαιών οφειλών για αμφισβητούμενες εισφορές

αφορά κυρίως ασφαλισμένους στα πρώην ταμεία ΙΚΑ, το ΤΣΜΕΔΕ, τον ΟΓΑ ή το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τους οποίους «διεκδικούσε» χρεώνοντάς τους με διπλές εισφορές και ο ΟΑΕΕ και οι οποίοι κατά περίπτωση είτε βρέθηκαν παγιδευμένοι σε γκρίζες ζώνες του παλαιού ασφαλιστικού καθεστώτος, είτε μπλέχτηκαν σε διαφορετικές νομικές ερμηνείες ή αντίθετες δικαστικές αποφάσεις.

παλιό λινκ
http://www.kathimerini.gr/960217/articl ... s-eisfores

νεότερο link:
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ ... ton-p-oaee

και πρόσφατα βγήκε ο νόμος Ν 4554/2018 (18.7.2018), διαβάστε το οι μηχανικοί με παράλληλη ασφάλιση προ 2016.