Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#496881 To Volvo κοστίζει ΠΟΛΥ παραπάνω χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι ανάλογα καλύτερο. Το 5008 είναι τρομερό deal στην τιμή που μπορεί να το πάρει ο εν λόγω ενδιαφερόμενος ακόμα κι αν μιλάμε για έκδοση με ασθενικό μοτέρ.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#496897 Καλα....το 60 ειναι άλλη κατηγορία.

Απο την τριάδα του psa θα προτιμούσα το 3008, παρά την καλύτερη πίσω ανάρτηση του DS7 (πολλαπλών αν εχω καταλάβει καλα), και τους μεγαλύτερους χώρους του 5008 (όπου με ένα μαγικό τρόπο το ύψος πίσω ειναι μικρότερο απο του 3008) ...αλλα βασικά θα δυσκολευόμουν να αγοράσω όχημα με ημιακαμπτο και SUV δικινητο.

Επομενως απο τις επιλογές του kilo θα προτιμούσα το CX5, με μόνο ερωτηματικό τον κινητήρα, που απο την άλλη θα ειναι σιγουρα καλύτερος απο τα 1.5 που κοιτάει...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#496920 Θα συμφωνησω απολυτα με τον Volvozeus. Αν 5θεσιο το CX5 ειναι βασιλιας στην κατηγορία. Αν θελει 7 θεσεις αλλαζει το πραγμα βεβαια.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#496991 Ολα τα αμαξια που δοκιμασα την τελευταια περιοδο τα βρηκα εξαιρετικα, αν επαιρνα οποιοδηποτε απο αυτα θα ειχα σημαντικη αναβαθμιση με τη μια (αυτοματο, ηελκτρονια βοηθηματα , χεμερινα πακετα κτλ) .
Δυστυχως πρεπει να διαλεξω ενα , και το τελειο δεν υπαρχει οποτε αναγκαστικα κατι χανεις κατι κερδιζεις , κανεις καποιους συμβιβασμους
Το Μαζντα πχ μου αρεσε πολυ απο αποψη συμπεριφορας και κινητηρα (καταναλωση αξιοπιστια κτλ)
Το Βολβο ειχε πολυ ωραια δερματα και καποιες λεπτομερειες πολυτελειας στο εσωτερικο
Το Tiguan μια μετριοτητα σε ολα αλλα καλυπτε τα παντα ικανοποιητικα, δεν ηταν πουθενα κακο και εμπνεει μια σιγουρια
Το DS7 ειχε φανταστικα looks μεσα-εξω , μοναδικο χαρακτηρα που το ξεχωριζει
To 5008 τους πιο καλους χωρους και πολυχρηστικοτητα , τα πιο πολλα «παιχνιδια»

Μετα μπαινουν μεσα αλλα κριτηρια , τι αρεσει στα παιδια, στη γυναικα, ποιο ειναι πιο ευκολο να κανεις ανταλλαγη το υπαρχον αμαξι, που ειναι το service point και αν βολευει,
Επιπλεον στην πορεία βγήκαν κριτηρια κοφτες, πχ η πανοραμικη μας εχει πεισει , ειναι κατι που θελω να το εχει το αμαξι που θα μεγαλωσουν τα παιδια μου.
there goes CX5 λοιπον... σημαινει οτι δεν ειναι καλο αμαξι; Οχι

Καποια χαρακτηριστικα στην πορεια καταλαβα δεν ειναι και τοσο σημαντικα για μενα
-7θεσιο δεν χρειαζομασταν ποτε τελικα, πλην ομως τα 2 7θεσια που ειδα (5008 & Tiguan allspace) ειναι μακραν τα πιο ευρυχωρα και στον αποθηκευτικο χωρο αλλα κυριως για τους δυο επιβατες στη δευτερη σειρα . Αν υπαρχουν και επιπλεον καθισματα , καλοδεχουμενο
-τετρακινηση δε χρειαζομαι αλλα θα ηθελα να δοκιμασω μια φορα, δεν εχω χρειαστει ποτε στη ζωη μου και αν μου ηταν μια φορα πιθανως χρησιμη Ελλαδα εδω που μενω δεν εχει πιθανοτητες να χρησιμοποιηθει

Το αμαξι σε αυτη τη φαση της ζωης το θελω να κανουμε τη δουλεια μας και να περναμε ολοι μαζι οσο πιο ευχαριστα γινεται μεσα .
Καποτε το επλενα καθε εβδομαδα μονος μου, ειχα παρει πηλους και ιστοριες, γυαλιστικα μεσα εξω. Τωρα ολα αυτα δε με ενδιαφερουν, μπορει να περασει και 6μηνο να το καθαρισω απεξω (μεσα συνηθως το κραταω καλα) . Μικροτερος χαλβαδιαζα τα αλογατα και τις επιταχυνσεις, τωρα ζω σε μια περιοχη που το 90% τον μετακινησεων εχει κοφτη στα 55 και τα υπολοιπα ειναι εθνικη με μικρες εξαιρεσεις
Καποτε ηθελα χειροκινητο και συμμετοχικοτητα, πλεον οσο λιγοτερη ενασχοληση γινεται .
Πιθανως τα MPV να ηταν ακομα καλυτερη επιλογη για μας, αλλα εινια μια μαχη που δεν αξιζει να δωσω να πεισω τη συζηγο οποτε το εγκατελειψα.
Κινητηρες κτλ, ειναι το τελευταιο που με απασχολει απο αποχη πως δουλευει και τι αποδιδει , οσα δοκιμασα ακομα και το τρικυλινδρο 1200cc μου φανηκαν μια χαρα.
Μονο να μου βγει ανθεκτικο με ενδιαφερει γιατι παρολες τις εγγυησεις βαριεμαι τα συνεργεια αφανταστα .

Με τα παραπανω, με βλεπω στις επομενες ημερες να κανονιζω το 5008
Μια τελικη σκεψη για τον κινητηρα λειπει
Άβαταρ μέλους
By sargus
#497025 χαχαχαχα Realzeus, δεν παίζεσαι!

@KiloMeater, λογικά όλα αυτά που λες όπως και το "shifting" των προτεραιοτήτων σου λόγω ηλικίας-οικ. κατάστασης.
Όμως, η απορία μου είναι εάν σου έχει φύγει τελείως η κ@υλα της οδήγησης (λέω φύγει γιατί αν και δε σε ξέρω υποθέτω ότι το να είσαι μέλος σε αυτοκινητιστικά φορουμ δείχνει ότι κάποτε υπήρχε). Αν όχι, δε σκέφτεσαι κάποιο φτηνό sunday car; Ή είναι αδύνατο εκεί που μένεις;
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#497034 Εγώ πάλι ταυτίζομαι σχεδόν* απόλυτα. Από το Α στο Β, όσο γίνεται πιο ήσυχα, ξεκούραστα, με ασφάλεια.
Με το καλό λοιπόν, καλά χιλιόμετρα, χωρίς απρόοπτα.

*Το μόνο που θα πρόσθετα στην εξίσωση είναι το φυσικό αέριο. Αλλά με την οικονομική κατάσταση του Κίλο, κάτι τέτοιο είναι περιττό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#497101 Παιδιά ο καθένας όπως τη βρίσκει
Μαρεσει να οδηγάω , μαρεσει περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη μορφή ταξιδιού η μετακίνησης , οποιοδήποτε όχημα, ποδήλατο !μηχανακι, αμάξι
Μαρεσουνε τα πιο απλά πράγματα σε αυτοκινήτο, πχ να είμαι μέσα και να βρέχει
Εχω ζήσει απο τα 18 μου μέχρι τα 30με αποκλειστικό όχημα 2τροχο , αυτοκίνητο μόνο δανεικό απο γονείς κοπέλα κτλ .
Και όσο και αν τη θυμαμαι με νοσταλγία αυτη την εποχή , κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες (πχ οδήγηση με κλιματισμο , ζέστη, βροχή, χώρους για πράγματα ) τα απολαμβάνω κάθε μέρα.
Τώρα αν αυτό ειναι unworthy του χαρακτηρισμού φίλου της αυτοκίνησης so be it .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#497139 Αλλάζει ο άνθρωπος αλλάζουν και οι προτεραιότητες του.
Μην σκας. Αφού εσύ βρίσκεις άλλους τρόπους να χαίρεσαι την αυτοκίνηση, μία χαρά.

Αν πάντως σκέφτεσαι σοβαρά το 5008 θα έλεγα να κανονίσεις ένα test drive με όλη την οικογένεια.
Πάρτε μαζί και καμιά τσάντα, βαλίτσα για έξτρα βάρος και κάνε μια βόλτα μεγάλη να δεις πως τραβάει το ντίζελ.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#497153 Από αυτά που κοίταξες κι εγώ αυτό θα έπαιρνα. Ποια έκδοση θα πάρεις και πόσο κοστίζει είπαμε;
Από κινητήρες πάρε βενζίνη. Diesel με τα χιλιόμετρα που κάνεις δεν έχει νόημα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:...-τετρακινηση δε χρειαζομαι αλλα θα ηθελα να δοκιμασω μια φορα, δεν εχω χρειαστει ποτε στη ζωη μου και αν μου ηταν μια φορα πιθανως χρησιμη Ελλαδα εδω που μενω δεν εχει πιθανοτητες να χρησιμοποιηθει ...
Μου φαίνεται ότι κάνεις μεγάλο λάθος.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
sknipper έγραψε:
KiloMeater έγραψε:...-τετρακινηση δε χρειαζομαι αλλα θα ηθελα να δοκιμασω μια φορα, δεν εχω χρειαστει ποτε στη ζωη μου και αν μου ηταν μια φορα πιθανως χρησιμη Ελλαδα εδω που μενω δεν εχει πιθανοτητες να χρησιμοποιηθει ...
Μου φαίνεται ότι κάνεις μεγάλο λάθος.
Για πες....;

Σχετικά με κινητήρα, εφόσον ο προβληματισμος βλέπω είναι αν φτάνουν τα άλογα, μπορώ να πάρω τον ΤΗΡ με τα 165 ο οποίος όμως είναι πολύ εύκολα αναβαθμίσιμος σε περισσότερα με λίγο πείραγμα.
Βέβαια θεωρώ απίθανο να κάτσω να ασχοληθώ ποτέ με κάτι τέτοιο αλλά οκ, κρατάς τις επιλογές.
να εδω με μια γρηγορη αναζητηση
http://www.tuningkit.de/chiptuning/peug ... /index.php
με 200 ευρω μηχανημα πας στα ~200 αλογα
(και αμα δε το παρεις στο χερι μετα σφυρα μου :lol: )
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#497429 Δεν μιλάω για offroad καταστάσεις, αυτές όντως στην Ελλάδα θα τις πετύχεις πολύ περισσότερο. Αλλά σε βρεγμένες ορεινές διαδρομές, χιόνια, πάγους κλπ, υγρό γκαζόν με λάσπη από κάτω και καμιά φορά ακόμα και σε απλή ανηφόρα με σαθρή ή ολισθηρή επιφάνεια (έξοδο από γκαράζ ή είσοδο σε καταπέλτη καραβιού) η 4κίνηση κάνει τη διαφορά. Βασικά επειδή με τα ESP ψιλοκαλύπτονται όλα τα γλυστρήματα/χαζοσπιναρίσματα δεν θα καταλάβεις τη διαφορά παρά μόνον σε πιο οριακές καταστάσεις με ταυτόχρονη κλίση που το ESP θα σε κόψει πάρα πολύ ή θα σε ακινητοποιήσει τελείως. Και για αυτό μπορεί και να νομίσεις ότι άδικα πήρες τετρακίνητο. Με τετρακίνηση το ESP μπορεί να μην επέμβει ή θα είναι πολύ λιγότερο παρεμβατικό και η όλη αίσθηση ελέγχου παραμένει. Βέβαια αν δεν σου έχει τύχει ή δεν έχεις μπορέσει να το καταλάβεις δύσκολα θα σε πείσω. Και ίσως τελικά και να μην έχει αξία για σένα η 4κίνηση.
Το ιδανικό θα ήταν να σου έχει τύχει κάτι και να μπορέσεις να δοκιμάσεις στο ίδιο σημείο με άλλο αυτοκίνητο με 4χ4. Αν αυτό σου είχε συμβεί δεν θα ρώταγες.