Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
D-Jet έγραψε:Εγώ είμαι 1.74

Εντύπωση μου κάνει, έχω δύο φίλους στο ύψος σου που έκατσαν πάνω στη μηχανή μου και πατούσαν
σχεδόν με όλο το πέλμα κάτω, κάτω από 80 κιλά και οι δύο, δεν συμπίεζαν πολύ την ανάρτηση.
Ελάχιστες μοτοσυκλέτες έχουν ύψος σέλας κάτω από 800mm, εκτός από chopper - cruiser, για αυτό μου
έκανε εντύπωση το οτι θεωρείς οριακά τα 800mm. Θα ψευδόμουν (is that a word?) αν έλεγα ότι σε
καταλαβαίνω, φαντάσου ότι στα βενζινάδικα σηκώνομαι όρθιος κρατώντας τη μηχανή ανάμεσα στα
πόδια μου για να βγάλω λεφτά από την μπροστινή τσέπη και έχω φασωθεί με γκομενάκι πάνω στη
σέλα επίσης κρατώντας την όρθια ανάμεσα στα πόδια μου (τη μηχανή) :lol:

υ.γ: παρακαλώ να αγνοείτε τα post που γράφω σουρωμένος
Άβαταρ μέλους
By NickTG
red_monster έγραψε:για να πω και εγώ την |λογοκρισία| μου... :lol: αν σε ενδιαφέρει έστω και λίγο η οδηγική απόλαυση που σου προσφέρει ένα 2τροχό μην κοιτάς τσοπεροειδή...

πήρε πρόσφατα ένας φίλος ένα παρόμοιο... http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5589214/
μετά τα πρώτα 10km η λέξη που το χαρακτηρίζει είναι αγχολυτικό, δεν καίει, είναι μαλακό, συμπαθητικό μοτερ, όμορφο σχέδιο

Γενικά με ενδιαφέρει αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα αυτή τη στιγμή.
Όταν έρθει η ώρα πάντως θα εξετάσω όλες τις παραμέτρους.
Άλλωστε σίγουρα θα τα οδηγήσω πρώτα οπότε θα δω και τι μου κάνει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
bihlas87 έγραψε:
D-Jet έγραψε:Εγώ είμαι 1.74

Εντύπωση μου κάνει, έχω δύο φίλους στο ύψος σου που έκατσαν πάνω στη μηχανή μου και πατούσαν
σχεδόν με όλο το πέλμα κάτω, κάτω από 80 κιλά και οι δύο, δεν συμπίεζαν πολύ την ανάρτηση.
Ελάχιστες μοτοσυκλέτες έχουν ύψος σέλας κάτω από 800mm, εκτός από chopper - cruiser, για αυτό μου
έκανε εντύπωση το οτι θεωρείς οριακά τα 800mm. Θα ψευδόμουν (is that a word?) αν έλεγα ότι σε
καταλαβαίνω, φαντάσου ότι στα βενζινάδικα σηκώνομαι όρθιος κρατώντας τη μηχανή ανάμεσα στα
πόδια μου για να βγάλω λεφτά από την μπροστινή τσέπη και έχω φασωθεί με γκομενάκι πάνω στη
σέλα επίσης κρατώντας την όρθια ανάμεσα στα πόδια μου (τη μηχανή) :lol:

υ.γ: παρακαλώ να αγνοείτε τα post που γράφω σουρωμένος

έτσι έκανα και εγώ, σηκωνόμουν από τη σέλα χωρίς να κατέβω από τη μηχανή για να βγάλω πορτοφόλι και το έπαιζα άνετος και ωραίος μέχρι που μια ευλογημένη βενζινού μου έκανε τα @@, @@αρα από την βενζίνη :yahoo: και κυκλοφορούσα όλη μέρα με μυρωδάτα @@ :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino

:lol:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
bihlas87 έγραψε:Εντύπωση μου κάνει, έχω δύο φίλους στο ύψος σου που έκατσαν πάνω στη μηχανή μου και πατούσαν
σχεδόν με όλο το πέλμα κάτω, κάτω από 80 κιλά και οι δύο, δεν συμπίεζαν πολύ την ανάρτηση. :lol:

Αφου σου λέω ότι έχω κοντά ποδάρια... άσε που όταν συμπιέζεις πολύ την ανάρτηση ή μετακινείς το σώμα σου για να πατήσεις κάτω τα @@ σου τα κάνεις νιανιά...
@redmonster, το έχω πάθει και εγώ με το χειρότερο τρόπο... με έβαλε η μαλάκω σε μια αντλία που ήταν χαλασμένο το στόμιο και δε σταματούσε και της είπα να το γεμίσει.... και έφυγε να βάλει βενζίνη αλλου (λες και θα έπαιρνε 50 ευρώ η μηχανή) .... :s_devil
Η τελευταία φορά που γέμισα βενζίνη καβαλητός.
Μιαν άλλη φορά, τις πρώτες πρώτες μέρες, δεν πατούσα στο TDR καλά κάτω, πήγα να κατεβώ το πεζοδρόμιο, φοβήθηκα και σταμάτησα με τη μπροστινή ρόδα κάτω και την πίσω οριακά επάνω στο πεζοδρόμιο. Απλώνω το ποδάρι - κενό. Πέφτω σε ένα σταματημένο αμάξι με το πλάι. Βγαίνουν οι περίεργοι στα μπαλκόνια και αρχίζουν να φωνάζουν (προτού σηκωθώ :vava: ), το καθίκι και να πληρώσεις το αυτοκίνητο του ανθρώπου κλπ κλπ Το αυτοκίνητο βέβαια ήταν το δικό μου!! :s_biggrin
Επιπλέον, μέχρι να σηκωθώ το καρμπυρατέρ της είχε κάνει υπερχείλιση και είχε αδειάσει πάνω στο πάνινο σπορτέξ που φορούσα (το οποίο έλιωσε μετα από λίγες μέρες ! :lipsealed: )... Είναι κάτι μέρες ρε πστμ....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#49058 σε μερικά βενζινάδικα σε βάζουν να κατέβεις από την μηχανή και να την βάλεις στο διπλό για λόγους ασφαλείας... έλα που το μονστερ δεν έχει διπλό και επιμένουν να κάτσει καλά :lol:

άσε που με νευριάζει να μου χτυπάνε την αεροπορικού τύπου τάπα με την μάνικα... ούτε 5' δεν κάνει να γεμίσει, έλεος, κράτα την όρθια :rant:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
NickTG έγραψε:
red_monster έγραψε:για να πω και εγώ την |λογοκρισία| μου... :lol: αν σε ενδιαφέρει έστω και λίγο η οδηγική απόλαυση που σου προσφέρει ένα 2τροχό μην κοιτάς τσοπεροειδή...

πήρε πρόσφατα ένας φίλος ένα παρόμοιο... http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5589214/
μετά τα πρώτα 10km η λέξη που το χαρακτηρίζει είναι αγχολυτικό, δεν καίει, είναι μαλακό, συμπαθητικό μοτερ, όμορφο σχέδιο

Γενικά με ενδιαφέρει αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα αυτή τη στιγμή.
Όταν έρθει η ώρα πάντως θα εξετάσω όλες τις παραμέτρους.
Άλλωστε σίγουρα θα τα οδηγήσω πρώτα οπότε θα δω και τι μου κάνει.

Αν σε ενδιαφερει να εχεις συνεπιβατη στις βολτες σου ξεχνας τα τυπου chopper ειναι σαν τα supersports, τελειως αβολα για συνεπιβατη, πολυ μικρη διαδρομη πισω αναρτησης και πολυ μικρη σελα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#49134 Μυρωδάτα @@, λιωμένα παπούτσια! Επικίνδυνες τελικά οι μηχανές!

Νίκος Παππάς έγραψε:Αν σε ενδιαφερει να εχεις συνεπιβατη στις βολτες σου ξεχνας τα τυπου chopper ειναι σαν τα supersports, τελειως αβολα για συνεπιβατη, πολυ μικρη διαδρομη πισω αναρτησης και πολυ μικρη σελα.

Αυτό με ενδιαφέρει και δεν το είχα σκεφτεί!
Τόσο χάλια είναι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#49135 είναι μέχρι να φας την πρώτη σούπα, μετά όλα τα παραπάνω σου φαίνονται πταίσματα :lol:

χρόνια πολλά κιόλας Νικολή :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
NickTG έγραψε:Μυρωδάτα @@, λιωμένα παπούτσια! Επικίνδυνες τελικά οι μηχανές!

red_monster έγραψε:είναι μέχρι να φας την πρώτη σούπα, μετά όλα τα παραπάνω σου φαίνονται πταίσματα :lol:

Και αν καταφέρεις με την μία να χτυπήσεις μηχανή και @@ μέτα δεν καταλαβαίνεις τίποτα :lol:

Εικόνα

Χρόνια πολλά και από μένα!
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#49320 Απογοήτευση και το vfr800fi, είναι όμορφη αλλά εντελώς άβολη (+ παλιά).

Ρε παιδιά, έχω μπερδευτεί... Όταν δε βάζεις το χέρι στην τσέπη όλα είναι απλά και λογικά, τελικά! :lol: Για να μην ανοίγουμε 500 θέματα, θα με φιλοξενήσεις και εμένα λίγο, NickTG, να σας πω τον πόνο μου;
:vava:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#49325 Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά!
Red monster πολύχρονος και εσύ! :shifty:

D-jet δεν χρειάζεται να ρωτάς. Γράψε ότι θες! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#49365 Νίκο, χρόνια πολλά και από εμένα, νόμιζα ότι σε λένε Νικήτα τόσες μέρες; :tomato:

Θέλω να αλλάξω το σκουτεράκι μου επειδή πλέον μπορεί να χρειαστεί να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα την ημερα. Ασφαλώς, βέβαια, αυτό δεν είναι παρά μια ψόφια δικαιολογία γιατί πολύ απλά δε μου φταίει σε τίποτα το καημένο, απλά εγώ το βαρέθηκα.
Τι ΔΕΝ ψάχνω:
-Πολύ βαριές και πολύ ψηλές μοτοσυκλέτες / είμαι κοντόχοντρος
-Κουιμπέκες άλλης εποχής που μπορεί να μου αρέσουν στη φάτσα αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να ξημεροβραδιάζομαι στο συνεργείο (το ξέρω ότι είναι έτσι γιατί το έχω κάνει)
-Σουπερσπορ, τσοπεράκια οριτζιναλ αξέσορις, καθαρά.
-Μάλλον συνειδητοποιώ ότι δε θέλω τετρακύλινδρο
-Επιδόσεις (χέστηκα)

Τι ΨΑΧΝΩ:
-Μαζεμένο σε διαστάσεις
-Δικύλινδρο ιδανικά / μονοκύλινδρο λιγότερο ιδανικά αλλά το δέχομαι
-Μάλλον τουριστάδικο σε στυλ, από ελαφρώς πλαγιαστό ως ελαφρώς όρθιο
-Ιδανικά κάτω από 650cc
-Ιδανικά με ABS
-Σχετικά άνετη για τη μέση (αν και ό,τι και να πάρω είναι καλύτερο από το σκούτερ)

Για να συμπληρώσω την εικόνα, είχα τη μηχανή των ονείρων μου για 3 χρόνια οπότε ότιδήποτε άλλο το βλέπω σα συμβιβαστική ή καλύτερα προσγειωμένη, θα έλεγα, λύση. Την πούλησα γιατί πολύ απλά δεν τη χρησιμοποιούσα μιας και η γυναίκα μου δε γουστάρει τις μηχανές (για ταξίδια ούτε λόγος), ενώ και εγώ έχω αρχίσει και φοβάμαι για τις ικανότητές μου σε πολύωρα ταξίδια και δύσκολα θα τη βουτήξω να κάνω ακόμα και μια μονοήμερη (όπως έκανα πριν 15-20 χρόνια). Θα ήθελα, ωστόσο, μια στο τόσο να μπορω ένα πρωί να την πάω μέχρι το Σούνιο, να ξεχαρμανιάσω (όχι πλακωμένος)...

Την εξισωση την είχαμε ξανατρέξει πριν κανα χρόνο στο άλλο το φόρουμ και είχε βγει ΟΚ το cbf500abs ενώ σε καινούργια το ιδανικό θα ήταν κάποιο από τα 500ρια της χόντα. Φυσικά αν σκεφτώ λογικά θα έπρεπε να κοιτάζω ένα xmax αλλά έλα που δεν το γουστάρω!

Για να βοηθήσω περισσότερο, μερικά από αυτά που εχω δει από κοντά είναι τα κάτωθι:

Aprilia Pegaso Strada Factory -'08: Απρόσμενα ευχάριστη και εργονομική για εμένα! το μόνο που δεν έχει abs. Επίσης ποιοτικά είναι λίγο χάλια (πχ όσες είδα είχαν κομμένα φλας! :lipsealed: )
motoguzzi breva 750 '06: πολύ ευχάριστη μηχανή και άνετη αλλά πολύ κακοκατασκευασμένη (όσες είδα είχαν πρόβλημα με τα ηλεκτρικά! :lipsealed: )
motoguzzi V7 '09: Μ'αρέσει αλλά 5 χιλιάρικα δεν τα δίνω...
motoguzzi Nevada 'ΧΧ: το ίδιο με τη breva αλλά είναι άσχημη η κακομοίρα...
yamaha xj6 diversion'09: ωραία και καλή αλλά τι ακριβώς θα την κάνω;
suzuki gsr600 '08: φριχτή... από κάθε άποψη...
suzuki gsf650SA '09: πολύ καλή, από τις πρώτες επιλογές μου αλλά με βαραίνει αρκετά
honda transalp 650 '04: Θα με βόλευε να μου κάνει αλλά μου είναι αδύνατον να πατώσω καλά
honda cbf500abs '05: Πάρα πολύ καλή... με προβληματίζουν τα χρόνια της ...
Honda cbf600s '05: καρμπυρατεράτη δυστυχώς αλλά μοτέρ αστέρι, εργονομία αρκετά καλή αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετή όπως και η 500, ενώ, όπως με την xj6, γιατί ακριβώς να την ταϊζω; Πολύ αργή στις αντιδράσεις της και όγκος (όχι μάζα) που δε χρειάζεται ΙΜΗΟ... είναι και αρκετά παλιά (η περισσότερες θέλουν λάστιχα αλυσιδες/γρανάζια και φρένα... μετο καλημέρα δλδ ένα 500ρικο).
honda VFR'99-'06: Ο βασιλεύς αλλά πολύ γομάρι για εμένα πλέον. Η ιστορία με τις καδένες με ξενέρωσε και η παλιά παραείναι παλιά.
honda vtr250 '08 Πολύ καλό αλλά κάτι πήρε το αυτί μου για γκρέμλινς!! Δεν το βρίσκεις και εύκολα ενώ σε 3 χρόνια δε θα υπάρχει ούτε βίδα στην αγορά...
honda cbf250 '06 ε, μπα...
honda cbr250abs '12 Μ'αρέσει πάρα πολύ... τα 250ρια είναι η αγαπημένη μου κατηγορία και έζησα 4 χρόνια με το σχιζοφρενικό mc22! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι κακό για αυτό (είναι και σχετικά άνετο) πέρα από τον ήχο του. Υπάρχει σε μτχ πλέον αρκετά φτηνότερα αλλά δύσκολα βρίσκεις το μοντέλο με το abs. Βλέπω ότι από την πιτσιρικαρία έχει βρει το δρόμο του στους μπαρμπάδες σαν και εμένα που θέλουν μια μικρή μηχανή για κάθε μέρα...
yamaha YBR250 '10 E, είπαμε ντάξει...
yamaha fz6 '06: Το ίδιο με το cbf600
Άβαταρ μέλους
By NickTG
D-Jet έγραψε:Νίκο, χρόνια πολλά και από εμένα, νόμιζα ότι σε λένε Νικήτα τόσες μέρες; :tomato:

Είναι το επίθετο αυτό. Ακούω και στα 2 όμως! :s_tongue
Ευχαριστώ! :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By dimik
D-Jet έγραψε:Νίκο, χρόνια πολλά και από εμένα, νόμιζα ότι σε λένε Νικήτα τόσες μέρες; :tomato:

Θέλω να αλλάξω το σκουτεράκι μου επειδή πλέον μπορεί να χρειαστεί να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα την ημερα. Ασφαλώς, βέβαια, αυτό δεν είναι παρά μια ψόφια δικαιολογία γιατί πολύ απλά δε μου φταίει σε τίποτα το καημένο, απλά εγώ το βαρέθηκα.
Τι ΔΕΝ ψάχνω:
-Πολύ βαριές και πολύ ψηλές μοτοσυκλέτες / είμαι κοντόχοντρος
-Κουιμπέκες άλλης εποχής που μπορεί να μου αρέσουν στη φάτσα αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να ξημεροβραδιάζομαι στο συνεργείο (το ξέρω ότι είναι έτσι γιατί το έχω κάνει)
-Σουπερσπορ, τσοπεράκια οριτζιναλ αξέσορις, καθαρά.
-Μάλλον συνειδητοποιώ ότι δε θέλω τετρακύλινδρο
-Επιδόσεις (χέστηκα)

Τι ΨΑΧΝΩ:
-Μαζεμένο σε διαστάσεις
-Δικύλινδρο ιδανικά / μονοκύλινδρο λιγότερο ιδανικά αλλά το δέχομαι
-Μάλλον τουριστάδικο σε στυλ, από ελαφρώς πλαγιαστό ως ελαφρώς όρθιο
-Ιδανικά κάτω από 650cc
-Ιδανικά με ABS
-Σχετικά άνετη για τη μέση (αν και ό,τι και να πάρω είναι καλύτερο από το σκούτερ)

Για να συμπληρώσω την εικόνα, είχα τη μηχανή των ονείρων μου για 3 χρόνια οπότε ότιδήποτε άλλο το βλέπω σα συμβιβαστική ή καλύτερα προσγειωμένη, θα έλεγα, λύση. Την πούλησα γιατί πολύ απλά δεν τη χρησιμοποιούσα μιας και η γυναίκα μου δε γουστάρει τις μηχανές (για ταξίδια ούτε λόγος), ενώ και εγώ έχω αρχίσει και φοβάμαι για τις ικανότητές μου σε πολύωρα ταξίδια και δύσκολα θα τη βουτήξω να κάνω ακόμα και μια μονοήμερη (όπως έκανα πριν 15-20 χρόνια). Θα ήθελα, ωστόσο, μια στο τόσο να μπορω ένα πρωί να την πάω μέχρι το Σούνιο, να ξεχαρμανιάσω (όχι πλακωμένος)...

Την εξισωση την είχαμε ξανατρέξει πριν κανα χρόνο στο άλλο το φόρουμ και είχε βγει ΟΚ το cbf500abs ενώ σε καινούργια το ιδανικό θα ήταν κάποιο από τα 500ρια της χόντα. Φυσικά αν σκεφτώ λογικά θα έπρεπε να κοιτάζω ένα xmax αλλά έλα που δεν το γουστάρω!

Για να βοηθήσω περισσότερο, μερικά από αυτά που εχω δει από κοντά είναι τα κάτωθι:

Aprilia Pegaso Strada Factory -'08: Απρόσμενα ευχάριστη και εργονομική για εμένα! το μόνο που δεν έχει abs. Επίσης ποιοτικά είναι λίγο χάλια (πχ όσες είδα είχαν κομμένα φλας! :lipsealed: )
motoguzzi breva 750 '06: πολύ ευχάριστη μηχανή και άνετη αλλά πολύ κακοκατασκευασμένη (όσες είδα είχαν πρόβλημα με τα ηλεκτρικά! :lipsealed: )
motoguzzi V7 '09: Μ'αρέσει αλλά 5 χιλιάρικα δεν τα δίνω...
motoguzzi Nevada 'ΧΧ: το ίδιο με τη breva αλλά είναι άσχημη η κακομοίρα...
yamaha xj6 diversion'09: ωραία και καλή αλλά τι ακριβώς θα την κάνω;
suzuki gsr600 '08: φριχτή... από κάθε άποψη...
suzuki gsf650SA '09: πολύ καλή, από τις πρώτες επιλογές μου αλλά με βαραίνει αρκετά
honda transalp 650 '04: Θα με βόλευε να μου κάνει αλλά μου είναι αδύνατον να πατώσω καλά
honda cbf500abs '05: Πάρα πολύ καλή... με προβληματίζουν τα χρόνια της ...
Honda cbf600s '05: καρμπυρατεράτη δυστυχώς αλλά μοτέρ αστέρι, εργονομία αρκετά καλή αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετή όπως και η 500, ενώ, όπως με την xj6, γιατί ακριβώς να την ταϊζω; Πολύ αργή στις αντιδράσεις της και όγκος (όχι μάζα) που δε χρειάζεται ΙΜΗΟ... είναι και αρκετά παλιά (η περισσότερες θέλουν λάστιχα αλυσιδες/γρανάζια και φρένα... μετο καλημέρα δλδ ένα 500ρικο).
honda VFR'99-'06: Ο βασιλεύς αλλά πολύ γομάρι για εμένα πλέον. Η ιστορία με τις καδένες με ξενέρωσε και η παλιά παραείναι παλιά.
honda vtr250 '08 Πολύ καλό αλλά κάτι πήρε το αυτί μου για γκρέμλινς!! Δεν το βρίσκεις και εύκολα ενώ σε 3 χρόνια δε θα υπάρχει ούτε βίδα στην αγορά...
honda cbf250 '06 ε, μπα...
honda cbr250abs '12 Μ'αρέσει πάρα πολύ... τα 250ρια είναι η αγαπημένη μου κατηγορία και έζησα 4 χρόνια με το σχιζοφρενικό mc22! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι κακό για αυτό (είναι και σχετικά άνετο) πέρα από τον ήχο του. Υπάρχει σε μτχ πλέον αρκετά φτηνότερα αλλά δύσκολα βρίσκεις το μοντέλο με το abs. Βλέπω ότι από την πιτσιρικαρία έχει βρει το δρόμο του στους μπαρμπάδες σαν και εμένα που θέλουν μια μικρή μηχανή για κάθε μέρα...
yamaha YBR250 '10 E, είπαμε ντάξει...
yamaha fz6 '06: Το ίδιο με το cbf600

Αυτό θέλεις και δεν το ξέρεις.... :lol:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5636833/