- 11 Μαρ 2018, 17:49
mirage έγραψε:vagmag έγραψε:2 πρατήρια έχει η Θεσσαλονίκη κ δεν βολεύουν .
Καλη λύση αλλα δε μας ταιριάζει .
Φανταστείτε μια μαμά να κανει 100+ χλμ ημερησίως , να τρέχει να προλάβει δουλειά , σπιτι , παιδιά , δραστηριότητες κ να πρέπει κάθε 2 μέρες να κανει επιπλέον 15+15 λεπτά τουλάχιστο παράκαμψη .
Οι χρόνοι ειναι λίγο πιεσμένοι ...
επιπλέον θελουμε μεν σχετική εξοικονόμηση αλλα δεν ειναι το πρώτο κριτήριο .
Άλλωστε μπορεί να ξοδέψουμε 15000 ευρώ ή 35000 ευρώ ....
δε θελουμε πολλά καθημερινά έξοδα αλλα η απαξίωση μάλλον θα ειναι μεγαλύτερη σε κάποιες περιπτώσεις σε σχεςη με ενα πιο φτηνό αυτοκινητο .. όποτε το καύσιμο δεν ειναι προτεραιότητα .
Να μην καίει και 15 λίτρα στα 100 χαχαχα
Τα CNG οχήματα ειναι bifuel. Η παρακαμψη δεν ειναι υποχρεωτικη. Βεβαια εγω νομίζω πως απλα αλλαζετε για να αλλαξετε και δεν εχετε ιδιαιτερη ιδεα του τι θελετε αλλα ΟΚ. Με ξενα κόλλυβα κλπ
< >
Η αλήθεια ειναι οτι ο καθένας αλλάζει αυτοκινητο για δικους του λόγους .
Η αλλαγή αποφασίστηκε αρχικά για κατι λίγο πιο συμμετοχικό για τις ώρες κ μέρες που το οδηγώ κ εγώ .
Στη συνέχεια προέκυψαν εμπειρίες ηλεκτροκίνησης που μας καλό άρεσαν κ αποπροσανατόλισαν λίγο .
Μετα ανακαλύψαμε κ όλα αυτά τα συστήματά ασφαλείας που τελικά θεωρώ πως καλα ειναι να υπάρχουν .
Τα κριτήρια έγιναν περισσότερα , τα κόλυβα όπως λες ειναι σχετικά , όποτε η λίστα μεγάλωσε κ δεν ξέρουμε τι να πάρουμε .
Οσο για το φυσικό αεριο γνωρίζω οτι ειναι bifuel αλλα η συχνή επαφή με υο βενζινάδικο δε με ελκύει .
Προσωπικά κάνω πάνω απο 60.000 χλμ ετησίως εδώ κ χρονια . Αν μπορούσα μα μη σταματάω σε βενζινάδικο θα το έκανα . Μπορεί κάποιος που σταματάει μια φορά το μήνα ή την εβδομαδα να μην του ειναι κάπως αλλα εμένα πλέον δεν ειναι το καλύτερο μου .
Εχθές έκανα 1200 χλμ . Θεσσαλονιξη - Κωσταντινούπολη κ πίσω αυθημερόν .
Τέλος πάντων το φυσικό αεριο δε τα μου προσφέρει κάποια επιπλέον εμπειρία πέραν της οικονομίας όταν το χρησιμοποιώ κ της ακομα συχνότερης επίσκεψης στο βενζινάδικο .
Θα προτιμούσα με τη σειρά πιυ τα γράφω : ηλεκτρικό , υβριδικό , πετρέλαιο .