Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#493636 Αυτά με το φυσικό αέριο νομίζω έχουν και πολύ μικρό ρεζερβουάρ. Σαν ευκαιρία γνωριμίας με τα βενζινάδικα της εθνικής οδού μου ακούγεται.
Αναρωτιέμαι πάντως γιατί ψάχνουμε το αυτοκίνητο με την μικρότερη αυτονομία ή με ιδιαιτερότητες που κάνουν και την απλή μετακίνηση δύσκολη ή έστω παράξενη...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#493639 To Leon για παράδειγμα έχει αυτονομία με αέριο περί τα 350 χλμ σύμφωνα με τις μετρήσεις του Drive. Άρα με μια στάση στην Λαμία για ανεφοδιασμό βγάζει άνετα το Αθήνα-Θεσσαλονίκη μόνο με αέριο. Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα στην αυτονομία. Αντιθέτως, είναι πρόβλημα αν κινείσαι αποκλειστικά σε περιοχές που δεν υπάρχει κοντά πρατήριο.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#493640 Γιατί έχει το μισό κόστος κίνησης σε σχέση με το πετρέλαιο. Για όποιον έχει σημασία βέβαια κάτι τέτοιο.

ΥΓ. Δεύτερη παράκληση στους διαχειριστές για δημιουργία θέματος για το φυσικό αέριο και μεταφορά των απαντήσεων που υπάρχουν στο θέμα των Toyota.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#493643 Το Golf εχει 50αρη ρεζερβουαρ βενζινης και 15αρι CNG. Συνολικά πρπ 1200 χλμ αυτονομια.

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
mirage έγραψε:
vagmag έγραψε:2 πρατήρια έχει η Θεσσαλονίκη κ δεν βολεύουν .
Καλη λύση αλλα δε μας ταιριάζει .
Φανταστείτε μια μαμά να κανει 100+ χλμ ημερησίως , να τρέχει να προλάβει δουλειά , σπιτι , παιδιά , δραστηριότητες κ να πρέπει κάθε 2 μέρες να κανει επιπλέον 15+15 λεπτά τουλάχιστο παράκαμψη .
Οι χρόνοι ειναι λίγο πιεσμένοι ...
επιπλέον θελουμε μεν σχετική εξοικονόμηση αλλα δεν ειναι το πρώτο κριτήριο .
Άλλωστε μπορεί να ξοδέψουμε 15000 ευρώ ή 35000 ευρώ ....
δε θελουμε πολλά καθημερινά έξοδα αλλα η απαξίωση μάλλον θα ειναι μεγαλύτερη σε κάποιες περιπτώσεις σε σχεςη με ενα πιο φτηνό αυτοκινητο .. όποτε το καύσιμο δεν ειναι προτεραιότητα .
Να μην καίει και 15 λίτρα στα 100 χαχαχα
Τα CNG οχήματα ειναι bifuel. Η παρακαμψη δεν ειναι υποχρεωτικη. Βεβαια εγω νομίζω πως απλα αλλαζετε για να αλλαξετε και δεν εχετε ιδιαιτερη ιδεα του τι θελετε αλλα ΟΚ. Με ξενα κόλλυβα κλπ

< >

Η αλήθεια ειναι οτι ο καθένας αλλάζει αυτοκινητο για δικους του λόγους .
Η αλλαγή αποφασίστηκε αρχικά για κατι λίγο πιο συμμετοχικό για τις ώρες κ μέρες που το οδηγώ κ εγώ .
Στη συνέχεια προέκυψαν εμπειρίες ηλεκτροκίνησης που μας καλό άρεσαν κ αποπροσανατόλισαν λίγο .
Μετα ανακαλύψαμε κ όλα αυτά τα συστήματά ασφαλείας που τελικά θεωρώ πως καλα ειναι να υπάρχουν .
Τα κριτήρια έγιναν περισσότερα , τα κόλυβα όπως λες ειναι σχετικά , όποτε η λίστα μεγάλωσε κ δεν ξέρουμε τι να πάρουμε .

Οσο για το φυσικό αεριο γνωρίζω οτι ειναι bifuel αλλα η συχνή επαφή με υο βενζινάδικο δε με ελκύει .

Προσωπικά κάνω πάνω απο 60.000 χλμ ετησίως εδώ κ χρονια . Αν μπορούσα μα μη σταματάω σε βενζινάδικο θα το έκανα . Μπορεί κάποιος που σταματάει μια φορά το μήνα ή την εβδομαδα να μην του ειναι κάπως αλλα εμένα πλέον δεν ειναι το καλύτερο μου .
Εχθές έκανα 1200 χλμ . Θεσσαλονιξη - Κωσταντινούπολη κ πίσω αυθημερόν .
Τέλος πάντων το φυσικό αεριο δε τα μου προσφέρει κάποια επιπλέον εμπειρία πέραν της οικονομίας όταν το χρησιμοποιώ κ της ακομα συχνότερης επίσκεψης στο βενζινάδικο .

Θα προτιμούσα με τη σειρά πιυ τα γράφω : ηλεκτρικό , υβριδικό , πετρέλαιο .
Άβαταρ μέλους
By popolaros
vagmag έγραψε:Προσωπικά κάνω πάνω απο 60.000 χλμ ετησίως εδώ κ χρονια .
Εχθές έκανα 1200 χλμ . Θεσσαλονιξη - Κωσταντινούπολη κ πίσω αυθημερόν .

:dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
diplomat έγραψε:dstou έγραψε:
Θα πρότεινα κάτι σε πυρηνικό αντιδραστήρα με αυτό το προφίλ χρήσης.

fify

:s_rofl :s_rofl :s_rofl

Πολύ σωστό!!!

Το ηλεκτρικό για μεγάλη αυτονομία πάντως είναι ανέκδοτο και μάλιστα ποντιακό!!! :svivhaha:

ΥΓ: Τα περισσότερα χλμ που έχω κάνει σε μια μέρα ήταν περίπου 1200. Σκότωμα! Δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύει κάποιος τόσο. :help:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Vagnar έγραψε:Δηλαδή το ηλεκτρικό θα σου προσφέρει το 1200km αυθημερόν;

Οχι φυσικά .
Εξηγώ γιατι όμως δε θέλω να έχω αυτοκινητο που θα πρέπει να σταματάω κ με αυτο κάθε τρεις κ λίγο σε βενζινάδικο κ μάλιστα συγκεκριμένο 25 λεπτά απο το σπιτι μου .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#493694 Οικονομικά συμφέρει να μείνεις με αυτό που έχεις. Δεν είναι παλιό και κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Ή έστω να πάρεις άλλο μτχ 2-4 ετών πιο κοντά στα θέλω σου.
Αν πας για ηλεκτρικό βολεύει για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες 100χλμ ημερησίως με οικονομία, σύγχρονο, νέα εμπειρία κλπ. Αλλά ακριβό και απαξίωση και ερωτηματικό για την χαρά οδήγησης.
Υβριδικό και πλέον εννοώ μόνο plugin hybrid που έχει μπρίζα για φόρτιση. Καλύπτει τις πάγιες ανάγκες αλλά μπορεί να κάνει και όλα τα άλλα δηλαδή ταξίδι. Απαξίωση προβλέπεται αλλά νομίζω λιγότερη από τα άλλα.
Πετρέλαιο=σιγουριά, ευκολία - πολλά μοντέλα να διαλέξεις αλλά λόγω αντι-ντιζελικών εξελίξεων η απαξίωση μπορεί να είναι μεγάλη. Αν όμως δεν πας πόλη και κάνεις πολλά χλμ σε ταξίδια ίσως αξίζει.

Σκεπτικό μου. Αν έχεις δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι σου και ξεκαθαρίσεις ότι είναι μόνο για τις πάγιες ανάγκες τότε ηλεκτρικό. Αλλά αν είναι μόνο για αυτό δεν έχει σημασία η χαρά οδήγησης. Αν θές κάτι παραπάνω τότε θα έλεγα υβριδικό για να μπορείς να κάνεις και κανένα ταξίδι. Απλά επειδή είναι αναπτυσσόμενη κατηγορία και βγαίνουν πολλά μοντέλα χωρίς να πολυδιαφημίζονται θέλει αρκετό ψάξιμο για να βρεθεί το κατάλληλο. Το πετρέλαιο γενικά δεν το χωνεύω και θα προσπαθούσα να το αποφύγω.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#493695 Αφου δεν θα το χρησιμοποιεις εσυ, πώς θα σταματας καθε τρεις κ λιγο?

Προφανως κουβεντα να γινεται αφου το αμαξι θα αγοραστει οχι για να ικανοποιήσει καποιο συγκεκριμενο προφιλ αλλα καποιο βιτσιο, οποτε μαλλον πρεπει να πάρεις κατι που απλα σου αρεσει :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By mirage
#493696 Ηλεκτρικο δεν σημαινει 100 km. Βλεπε Leaf, Ampera κτλ
Αλλα οπως ειπα και πιο πριν η αγορα γινεται για την φαση, που δεν ειναι κατακριτεο φυσικα, πρεπει να γινει με αλλα κριτήρια. Πχ ικανοποιηση βιτσιων κλπ

< >