- 26 Φεβ 2018, 23:31
Την επόμενη μερα έβρεχε πολύ !!!
Δε θα ήταν για χρόνους , αλλα για παιχνίδι ....
Εμείς θα φεύγαμε νωρίς λόγω παιδικού πάρτυ , όποτε κ μπορεί να μην έμπαινα καθόλου στην πιστα ...
Φτάσαμε νωρίς , να πιούμε ενα καφέ , να χαιρετήσουμε , κ .... τελικά αποφάσισα να μπω ...
Ζήτησε κ ένας γνωστός να τον κάνω βόλτα ...
Τα λάστιχα είχαν χαμηλές πιέσεις ... απο την προηγούμενη μερα .
Έβαλα αέρα , αλλα ειχα διαβάσει το πρωι Ίντερνετ

οτι τα CUP2 δουλεύουν καλύτερα με 31 μπροστά κ 33 πίσω . ( βέβαια μιλούσαν για ζεστά , για στεγνή πιστα κ για GT3 ... αλλα εγώ αυτά που διαβασα κράτησα ).
Το νερό πολύ ...
Τα λάστιχα ημισλικ ή τέλος πάντων οχι τα καλύτερα για βροχή
Τα ηλεκτρονικά συστήματά εκτός ... κ παλι στο sport plus κ την ανάρτηση στη σκληρή ρύθμιση ..

.
Πρώτος γύρος , χαλαρά , κ διαπιστώνω οτι το αυτοκινητο δεν πατάει καλα , Κ1 - Κ2 η γραμμή γλυστραει πολύ , Κ3 - Κ4 ακομα πιο χαλαρά , Κ5 αρκετό ανάποδο μιας κ έφυγε απότομα , Κ9 επίσης , οχι πολύ γκάζι πλέον κ χαλαρά στην Κ10 , φρένα κ Κ11 - Κ12 παλι επιφυλακτικά πολύ καθότι γλυστραει πολύ ... Κ13 ήρεμα κ οι υπόλοιπες μεχρι την ευθεία απλά διαδικαστικά ... βγαίνουμε στην ευθεία το πατάω λίγο παραπάνω , κανει τις αλλαγές γρήγορα ( κάνουμε κ επίδειξη στο συνοδηγό

).... κ πάμε λίγο πιο δυνατά ...
Φρένα με Abs , είσοδο Κ1 κ το νιώθω οτι ισορροπούμε σε ανοίγμα τροχιάς ( υποστροφή ) , λίγο παραπάνω γκάζι υπερστροφή ... κ δηλώνω στο συνοδηγό οτι λόγω συνθηκών δε νομίζω οτι μπορώ να πάω πάνω απο 6/10 κ ίσως πολύ να λέω ... μιας κ οι συνθήκες δεν ειναι καλες ... Κ5 παλι φεύγει απότομα το πίσω μέρος κ το προλαβαίνω , Κ9 ανοίγει πολύ ο κωλος κ παλι το προλαβαίνω κ η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει ...
Ξέρετε , ο χερας που εχθές έκανε 1.32.4 , σήμερα χορεύει στη βροχή ...

κ συνεχίζουμε τα μαζέματα στην Κ12 ... φτάνουμε ήρεμα στην Κ13 κ μου έρχεται η ιδέα ... να μετρήσουμε ενα γύρο ...

κ δίνω στο συνοδηγό το κινητό με το RaceChrono ...
Ε αφού θα μετρούσαμε έστω απλά για αναφορά , πατάω στην ευθεία το γκάζι έστω κ προοδευτικά κ πιάνουμε απο οτι είδαμε μετα στο προγράμμα 180+ , φρένα πριν την Κ1 παίζουμε με την πρόσφυση στις πρώτες δυο στροφές , οι επόμενες
δυο ακομα πιο γρήγορα , Κ5 αρκετό abs, προοδευτικά υπερστροφικα στην έξοδο , ακομα πιο προοδευτικά στην Κ9 για να μη χάσουμε χρόνο με άλλη μπάντα , αλλα τελικά γλυστραμε αρκετά στην έξοδο της Κ10 , φρένα για Κ11 κ παλι μια γλυκιά ισορροπία πρόσφυσης αλλα στην έξοδο χρειάζεται παλι διόρθωση ...
εκεί αποφασίζω οτι θα βάλω τα ηλεκτρονικά .... στον επόμενο γύρο ...
Οι επόμενες στροφές περνάνε όπως όπως κ στην έξοδο της Κ16 ... σκέφτομαι απο τη μια , να μην πατήσω απότομα γκάζι αλλα απο την άλλη να επιταχυνω απλά για να κλείσω το χρονομετρημένο γύρο ...
Τα λάθη πολλά :
Πολύ νερό
Λάθος πιέσεις
Λάθος λάστιχα για τις συνθήκες
Χρονόμετρο που οσο να ναι ειναι αφορμή
Υπερβολική σιγουριά στον εαυτό μου
Υπερβολική σιγουριά στο αυτοκινητο
Μάλλον παραπάνω πίεση στο πεντάλ του γκαζιού
Πιθανόν δεν ειχα ισιώσει εντελώς ακομα στην ευθεία .....
Αποτέλεσμα ;;;;
Να με προσπεράσει ο κωλος ... ναι εκεί με πάνω απο 110-120 χιλιόμετρα ...
μετα δεν τα θυμάμαι όλα ...
Μπορεί να προσπάθησα να διορθώσω με τιμόνι κ γκάζι , κ να έκανα υπέρ διόρθωση , κ μετα ξανά απο την άλλη αλλα με ακομα περισσότερα χιλιόμετρα ...
Μπορεί απλά με τη μια να με προσπέρασε ο κωλος ...
Αν κ νομίζω συνέβη το πρώτο , όπως κ να έχει , βρεθήκαμε με την όπισθεν να πλησιάζουμε το τοιχάκι των πιτ , κ να πηγαίνουμε προς τη γραμμή τερματισμού ....
Οι σκέψεις πολλές ...
Αρχικά να κάνω κατι να μη σκάσουμε με τη μούρη στον τοίχο ...
Μετα κ αφού το βάρος μας είχε τραβήξει πίσω ... σκέφτηκα οτι διαλύθηκε το αυτοκινητο ...
Με το αριστερό πλέον ματι είδα το τοιχάκι των πιτ ...
Προσπάθησα να ίσιωσω αλλα περίμενα οτι κάποια στιγμή θα σκάσουμε με τον κωλο , με το πλάι στο τοιχάκι κ οτι θα διαλύσω το αυτοκινητο ....
Ήταν πολλά τα χιλιόμετρα , κ δε σταματούσαμε ....
τελικά κάποια στιγμή πηγαίνοντας προς τα πίσω κ διαγωνίως κ προς το τοιχάκι , έκοψα - έκοψε , η μούρη κ χτύπησα το τοιχάκι ... κ φύγαμε προς την άλλη κατεύθυνση ...
Σφαματησαμε ...
Έσβησε ...
Έβαλα μπροστά , δεν βγήκα , το γύρισα κ το κατεύθυνα προς τη γραμμή τερματισμού για να βγω απο το πλάι ... ο άνθρωπος με τη σημαία μου έκανε σήμα απο που να βγω ... εννοείτε οτι έτρεμα ...
Σταμάτησα εκτός πίστας κ βγήκα περιμένοντας να δω να λείπει το φτερό , το καπό , ο προφυλακτήρας , το φανάρι κ οτι υπάρχει μπροστά , να εχω σπάσει ψαλίδια , ζάντες κλπ .
Το χτύπημα ήταν δυνατό ....
Βγαίνω έξω κ αντικρίζω απλά χώματα παντού ( ζάντες , καπό , προφυλακτήρα ) , κ μόνο ένα προβολακι σπασμένο κ τον προφυλακτήρα ....
Είμαστε τυχεροί !!!
Δε χτυπήσαμε καταρχήν !!!
Μετα γλιτώσαμε τα χειροτερα ... ούτε αερόσακοι , ούτε μηχανές , ούτε όλο το πλάι .... μόνο προφυλακτήρας κ προβολακι ;;;;
Ούτε στον παπά που λένε ....
Εντάξει , η ζημιά μικρή . Η μικρότερη δυνατή .
Ο πληγωμένος εγωισμός .... η μεγάλη ήττα ....
Σκέφτομαι συνέχεια τι θα μπορούσε να είχε συμβεί , κ η αλήθεια ειναι οτι αισθάνομαι σα να συνεβει ....
Προσγειώθηκα , ξέρετε εκείνη η ιδέα ... οτι το καταφέρνω , το έχω κλπ κλπ ...
Μεγάλο μάθημα .
Μετα τη δίκη μου έξοδο , πήγαν όλοι πολύ πιο επιφυλακτικά , κ τελικά γι καποιο λόγο η ιδανική γραμμή της προηγούμενης μέρας , γλιστρούσε πιο πολύ απο τα αλλα σημεία της πίστας ... απο οτι είπαν οι άλλοι οδηγοί ...
Τέλος καλό , όλα καλα ...
Πληγώθηκαν ενας προφυλακτήρας , ενα προβολακι κ ο εγωισμός μου .