Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#486854 Υποτίθεται αυτή είναι πιο ακριβή από την απλή;

:s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#486883 Eιναι πιο ακριβη...Μαρκετινιστικα κολπα...Εχει παραπανω πραγματα απο την εντελως βασικη απο την μια, απο την αλλη προσφερεται σε πολυ λιγοτερα χρωματα και μεσα ειναι σε στυλ...106 Rallye. :lol: Μονο κλιμαστισμο εχει, navi στερεοφωνικο απουσιαζουν, (μπορεις να τα εχεις χωρις χρεωση βεβαια...) μπορεις να αφαιρεσεις τα πισω καθισματακια και το πισω τζαμι και πλαινα μικρα πισω ειναι πιο λεπτα για να περναει περισσοτερος θορυβος στην καμπινα.

Απο εξτρα που δεν εχει η εντελως βασικη, η T εχει λιγο κοντυτερες σχεσεις κιβωτιου, μπλοκε διαφορικο, PASM αναρτηση χαμηλωμενη 10mm, 20αρες ζαντες, σπορ εξατμιση και δυνατοτητα επιλογης -εξτρα- ενεργητικης 4διευθυνσης κατι που μεχρι πρωτινως μπορουσε να μπει ως εξτρα μονο στις GTS αν θυμαμαι καλα.

Στην Γερμανικη αγορα η βασικη Carrera ξεκιναει απο τα 98κ ευρω, ενω η Carrera T απο 107.5κ ευρω.
Δεν εχω φορτωσει με τα εξτρα τον διαμορφωτη σε απλη carrera για να δω που φτανει η τιμη, αλλα νομιζω οτι πρεπει να βγαινει λιγο φθηνοτερη μια Τ αντι μιας απλης "χτισμενης" με αυτα τα εξτρα, δεδομενου βεβαια και οτι η Τ προσφερεται σε πολυ λιγοτερα χρωματα, εχοντας επισης στανταρ σπορ καθισματα μεν, αλλα με υφασμετινες επενδυσεις δε...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#489370 Πάμε λοιπόν να γράψουμε για το track day ... ( τα έγραψα κ τα έχασα Κλαψ ) .

Το αυτοκινητο έτοιμο απο service.
Λάστιχα βάλαμε Michelin cup 2 .
Ευθυγράμμιση έγινε .
Όλα έτοιμα !!!

Ξεκινήσαμε με βροχή , φτάσαμε κ ευτυχώς όλα στεγνά.

Στο δρόμο πρώτη διαπίστωση οτι στα 130+ καποιο τρέμουλο ... ίσως δεν έγινε καλη ζυγοστάθμιση , μικρό το ξενέρωμα ... μιας κ πλέον δεν αλλάζει κατι .

Στην πιστα τα γνωστά πειράγματα μεταξύ φίλων , κ πλέον η παρέα μετράει κ δεύτερη 911 Carrera S pdk σε λευκό χρωμα κ μια 911 turbo tiptronic .

Πρώτη βόλτα , επιλεγμένο το sport plus , απενεργοποιημένο το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας κ πάμε .... να ζεστάνουμε ελαστικά ...

Έχει τοποθετηθεί κ η βάση κινητού , έχει επιλέγει κ το RaceChrono pro .

Μετα τον τρίτο γύρο πλέον πιέζω νομίζω αρκετά .
Στα φρένα πριν την Κ1 , διαπιστώνω οτι το τρέμουλο ειναι έντονο όποτε η ζυγοστάθμιση ειναι πλέον σίγουρο οτι δεν ειναι σωστή . Είσοδος υποτίθεται με late apex , συνεχίζουμε ισορροπώντας μεταξύ υποστροφής κ υπερστροφης κ την Κ2 με σταθερό γκάζι , κ πάμε για Κ3 κ Κ4 παλι γλιστρώντας λίγο , δυνατά φρένα για Κ5 τέρμα αριστερά κ όπως όπως την φουρκέτα . Βγαίνοντας άλλη φορά με λίγα μούτρα κ άλλη με λίγο υπερστροφή , κατευθύνομαι προς το εσωτερικό κέρμπ της Κ6 . Εκεί υπάρχουν στάσιμα νερά ... μια φορά τα πατήσαμε κ δεν είχαμε δράματα , αλλα στον επόμενο γύρο μετα αμέσως απο τα νερά κ αφού ήμουν κλεισμένος πολύ στην Κ6 , στρίβοντας αρκετά το τιμόνι για Κ7 - Κ8 έκανα ενα μεγαλοπρεπές τετακε !!!!
Σηκώθηκαν όλοι να με δουν !
Προς στιγμής σκέφτηκα να προσπαθήσω να το σώσω , αλλα το κερμπ καραδοκούσε κ αν δεν τα κατάφερνα θα το πηδούσα , όποτε προτίμησα τη λύση του τετακε εντός της πίστας .

Οι χρόνοι στα διαφορά session ήταν :
1.33.7
1.33.6
1.33.5
1.33.3

Με οποίο τροπο κ να προσπαθούσα , δεν κατάφερνα κατι καλύτερο .
Η επαναληψημοτητα συνεχιζόταν παρόλες τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε Κ9, Κ10 , Κ11 - Κ12 , Κ13 , Κ14, Κ15 Κ16 ...

Αλλα λάθη στον ενα γύρο αλλα στον επόμενο , ο χρόνος παρέμενε εκνευριστικά ο ίδιος !!!
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#489399 Λίγο αργότερα βρεθήκαμε στο ίδιο σημείο της πίστας με την 911 turbo ...

Ο φίλος δεν είχε μεγάλη εξοικείωση με την πιστα , όποτε ήμουν αρκετά κοντά του σε όλες τις στροφές κ αισθανόμουν οτι τον πίεζα .
Το αυτοκινητο του , έκανε πολύ ωραίο ήχο κ κάποια στιγμή βγαίνοντας απο την Κ10 , με το που πάτησε το γκάζι έκανε τόσο δυνατό ήχο , που νόμιζα οτι κατι ακούστηκε μεσα στο δικό μου αυτοκινητο κ έψαχνα να βρω τι χάλασε :lol:

Η τετρακίνηση του δούλευε , κ πατούσε διαφορετικά απο το δικό μου . Σε κάποια στιγμή μου άνοιξε , μπήκα μπροστά αλλα βγαίνοντας παλι αργότερα στην ευθεία .... Με .... κατάπιε :lipsealed:

Η αλήθεια ειναι οτι περίμενα να με περάσει πιο άνετα , μιας κ έχουμε περιπου 100 άλογα διαφορά , αλλα μεχρι το τέλος της ευθείας απλά είχε φτάσει δίπλα μου ... οχι οτι αυτο ήταν εύκολο να γίνει μιας κ πάτησε αργότερα το γκάζι μετα την έξοδο απο την Κ16 .

Όμορφη κόντρα , κ μετα στα πιτ είχαμε κ τις αντίστοιχες φιλοφρονήσεις . :thumbsup:

Ακούγοντας ενα φίλο με Μ3 Ε46 , με σλικ , που κατέβασε το χρόνο του στο 1.29.7 , κατέβασα τις πιέσεις των ελαστικών αρκετα , ώστε πλέον ζεστά να ειναι 32-33 εμπρός 36-37 πίσω . Κάπου εκεί έκανα κ το 1.33.3.

Στη συνέχεια του ζήτησα λίγο να τον ακολουθήσω να δω τις γραμμές του . Στο ένα session δεν τα κατάφερα μιας κ ανάμεσα μας μπήκαν δυο Μ3 ( Ε46 κ Ε92) τα οποία με καθυστερούσαν σε όλες σχεδόν τις στροφές , ομως μου έκανε εντύπωση οτι στην ευθεία δεν τους πλησίασα κ πολύ .

Εδώ να σημειώσω οτι επειδή παλιότερα ένας φίλος με twingo ( ναι εκείνο το πρώτο Renault twingo) τούμπαρε στην Κ15 , τις τελευταίες αυτές στροφές τις έχω πάρει απο φόβο κ δεν πιέζω πολύ με αποτέλεσμα να μην βγαίνω με πολλά χιλιόμετρα στην ευθεία ... ( αυτο να το σημειώσετε :rtfm: ) .

Στο επόμενο λοιπόν session παρατήρησα οτι ο γρηγορος φιλος με το Μ3 κ τα σλικ , στην Κ5 φρενάρει στο κέντρο , κ οχι τέρμα αριστερά που εγώ συνήθιζα , στην έξοδο της μένει δεξιά ή αν ανοιχτεί στην Κ6 ειναι δεξιά κ οχι στο αριστερό κερμπ που ήμουν εγώ , κ στην Κ14 περνάει σχεδόν ευθεία κ μετα φρενάρει .... ακολούθησα λοιπόν για λίγο ενα γύρο προθέρμανσης αυτο , μετα ενα λίγο πιο σβέλτο κ πρόλαβα να κάνω μόλις ενα γύρο εφαρμόζοντας απλά αυτές τις αλλαγές πριν βγει η καρό σημαία για να μπει το άλλο γκρουπ !!!

Με μόλις ενα γύρο αλλα με λίγο διορθωμένη γραμμή .... το χρονόμετρο έγραψε :
1.32.4 !!!! :superman:

Η πιστα θελει διάβασμα , συμβουλές , κ επανάληψη !!!! Οσο κ να προσπαθείς μόνος , απλά παλεύεις κ τρως λάστιχα !

Αυτός ο γύρος στο 1.32.4 , που ήταν ο καλύτερος μου το Σάββατο , μου φάνηκε ο πιο αργος μου , πάλεψα λιγότερο με το τιμόνι , λιγότερο με τα φρένα κλπ ... ήταν πιο στρωτος όμως , πιο σωστός απο οτι έδειξε το χρονόμετρο .

Εννοείτε οτι σηκώνει πολύ βελτίωση , όμως εγώ έφυγα ικανοποιημένος!!! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#489402 Ωραία πράγματα. :inlove:

Πρέπει να κανονίσω να ανέβω Σέρρες. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#489403 μπραβο Βαγκμαγκ,το ευχαριστηθηκες,και αυτο μετραει. :thumbsup:
Την επομενη φορα εαν ειναι γνωστος αυτος με το μιτριο,πεστου να τον κανεις μια βολτα εσυ,ωστε να σου εξηγει γραμμες απο μεσα απο το αυτοκινητο σου.Θα σε βοηθησει πολυ.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#489407 @vagmag ωραίος! Να το επαναλάβεις σύντομα εύχομαι. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#489423 Την επόμενη μερα έβρεχε πολύ !!!

Δε θα ήταν για χρόνους , αλλα για παιχνίδι .... :hmmm:

Εμείς θα φεύγαμε νωρίς λόγω παιδικού πάρτυ , όποτε κ μπορεί να μην έμπαινα καθόλου στην πιστα ...

Φτάσαμε νωρίς , να πιούμε ενα καφέ , να χαιρετήσουμε , κ .... τελικά αποφάσισα να μπω ... :innocent:

Ζήτησε κ ένας γνωστός να τον κάνω βόλτα ...

Τα λάστιχα είχαν χαμηλές πιέσεις ... απο την προηγούμενη μερα .
Έβαλα αέρα , αλλα ειχα διαβάσει το πρωι Ίντερνετ :dizzy: οτι τα CUP2 δουλεύουν καλύτερα με 31 μπροστά κ 33 πίσω . ( βέβαια μιλούσαν για ζεστά , για στεγνή πιστα κ για GT3 ... αλλα εγώ αυτά που διαβασα κράτησα ).

Το νερό πολύ ...
Τα λάστιχα ημισλικ ή τέλος πάντων οχι τα καλύτερα για βροχή
Τα ηλεκτρονικά συστήματά εκτός ... κ παλι στο sport plus κ την ανάρτηση στη σκληρή ρύθμιση .. :slap: .

Πρώτος γύρος , χαλαρά , κ διαπιστώνω οτι το αυτοκινητο δεν πατάει καλα , Κ1 - Κ2 η γραμμή γλυστραει πολύ , Κ3 - Κ4 ακομα πιο χαλαρά , Κ5 αρκετό ανάποδο μιας κ έφυγε απότομα , Κ9 επίσης , οχι πολύ γκάζι πλέον κ χαλαρά στην Κ10 , φρένα κ Κ11 - Κ12 παλι επιφυλακτικά πολύ καθότι γλυστραει πολύ ... Κ13 ήρεμα κ οι υπόλοιπες μεχρι την ευθεία απλά διαδικαστικά ... βγαίνουμε στην ευθεία το πατάω λίγο παραπάνω , κανει τις αλλαγές γρήγορα ( κάνουμε κ επίδειξη στο συνοδηγό :innocent: ).... κ πάμε λίγο πιο δυνατά ...

Φρένα με Abs , είσοδο Κ1 κ το νιώθω οτι ισορροπούμε σε ανοίγμα τροχιάς ( υποστροφή ) , λίγο παραπάνω γκάζι υπερστροφή ... κ δηλώνω στο συνοδηγό οτι λόγω συνθηκών δε νομίζω οτι μπορώ να πάω πάνω απο 6/10 κ ίσως πολύ να λέω ... μιας κ οι συνθήκες δεν ειναι καλες ... Κ5 παλι φεύγει απότομα το πίσω μέρος κ το προλαβαίνω , Κ9 ανοίγει πολύ ο κωλος κ παλι το προλαβαίνω κ η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει ...
Ξέρετε , ο χερας που εχθές έκανε 1.32.4 , σήμερα χορεύει στη βροχή ... :iconcool: κ συνεχίζουμε τα μαζέματα στην Κ12 ... φτάνουμε ήρεμα στην Κ13 κ μου έρχεται η ιδέα ... να μετρήσουμε ενα γύρο ... :slap: κ δίνω στο συνοδηγό το κινητό με το RaceChrono ...

Ε αφού θα μετρούσαμε έστω απλά για αναφορά , πατάω στην ευθεία το γκάζι έστω κ προοδευτικά κ πιάνουμε απο οτι είδαμε μετα στο προγράμμα 180+ , φρένα πριν την Κ1 παίζουμε με την πρόσφυση στις πρώτες δυο στροφές , οι επόμενες
δυο ακομα πιο γρήγορα , Κ5 αρκετό abs, προοδευτικά υπερστροφικα στην έξοδο , ακομα πιο προοδευτικά στην Κ9 για να μη χάσουμε χρόνο με άλλη μπάντα , αλλα τελικά γλυστραμε αρκετά στην έξοδο της Κ10 , φρένα για Κ11 κ παλι μια γλυκιά ισορροπία πρόσφυσης αλλα στην έξοδο χρειάζεται παλι διόρθωση ...
εκεί αποφασίζω οτι θα βάλω τα ηλεκτρονικά .... στον επόμενο γύρο ... :protest:
Οι επόμενες στροφές περνάνε όπως όπως κ στην έξοδο της Κ16 ... σκέφτομαι απο τη μια , να μην πατήσω απότομα γκάζι αλλα απο την άλλη να επιταχυνω απλά για να κλείσω το χρονομετρημένο γύρο ...

Τα λάθη πολλά :
Πολύ νερό
Λάθος πιέσεις
Λάθος λάστιχα για τις συνθήκες
Χρονόμετρο που οσο να ναι ειναι αφορμή
Υπερβολική σιγουριά στον εαυτό μου
Υπερβολική σιγουριά στο αυτοκινητο
Μάλλον παραπάνω πίεση στο πεντάλ του γκαζιού
Πιθανόν δεν ειχα ισιώσει εντελώς ακομα στην ευθεία .....

Αποτέλεσμα ;;;;

Να με προσπεράσει ο κωλος ... ναι εκεί με πάνω απο 110-120 χιλιόμετρα ...
μετα δεν τα θυμάμαι όλα ... :omg:

Μπορεί να προσπάθησα να διορθώσω με τιμόνι κ γκάζι , κ να έκανα υπέρ διόρθωση , κ μετα ξανά απο την άλλη αλλα με ακομα περισσότερα χιλιόμετρα ...
Μπορεί απλά με τη μια να με προσπέρασε ο κωλος ...

Αν κ νομίζω συνέβη το πρώτο , όπως κ να έχει , βρεθήκαμε με την όπισθεν να πλησιάζουμε το τοιχάκι των πιτ , κ να πηγαίνουμε προς τη γραμμή τερματισμού ....

Οι σκέψεις πολλές ...
Αρχικά να κάνω κατι να μη σκάσουμε με τη μούρη στον τοίχο ...
Μετα κ αφού το βάρος μας είχε τραβήξει πίσω ... σκέφτηκα οτι διαλύθηκε το αυτοκινητο ...
Με το αριστερό πλέον ματι είδα το τοιχάκι των πιτ ...
Προσπάθησα να ίσιωσω αλλα περίμενα οτι κάποια στιγμή θα σκάσουμε με τον κωλο , με το πλάι στο τοιχάκι κ οτι θα διαλύσω το αυτοκινητο ....

Ήταν πολλά τα χιλιόμετρα , κ δε σταματούσαμε ....
τελικά κάποια στιγμή πηγαίνοντας προς τα πίσω κ διαγωνίως κ προς το τοιχάκι , έκοψα - έκοψε , η μούρη κ χτύπησα το τοιχάκι ... κ φύγαμε προς την άλλη κατεύθυνση ...

Σφαματησαμε ...
Έσβησε ...

Έβαλα μπροστά , δεν βγήκα , το γύρισα κ το κατεύθυνα προς τη γραμμή τερματισμού για να βγω απο το πλάι ... ο άνθρωπος με τη σημαία μου έκανε σήμα απο που να βγω ... εννοείτε οτι έτρεμα ...

Σταμάτησα εκτός πίστας κ βγήκα περιμένοντας να δω να λείπει το φτερό , το καπό , ο προφυλακτήρας , το φανάρι κ οτι υπάρχει μπροστά , να εχω σπάσει ψαλίδια , ζάντες κλπ .

Το χτύπημα ήταν δυνατό ....

Βγαίνω έξω κ αντικρίζω απλά χώματα παντού ( ζάντες , καπό , προφυλακτήρα ) , κ μόνο ένα προβολακι σπασμένο κ τον προφυλακτήρα ....

Είμαστε τυχεροί !!!
Δε χτυπήσαμε καταρχήν !!!

Μετα γλιτώσαμε τα χειροτερα ... ούτε αερόσακοι , ούτε μηχανές , ούτε όλο το πλάι .... μόνο προφυλακτήρας κ προβολακι ;;;;
:whistlink:

Ούτε στον παπά που λένε ....

Εντάξει , η ζημιά μικρή . Η μικρότερη δυνατή .

Ο πληγωμένος εγωισμός .... η μεγάλη ήττα ....

Σκέφτομαι συνέχεια τι θα μπορούσε να είχε συμβεί , κ η αλήθεια ειναι οτι αισθάνομαι σα να συνεβει ....

Προσγειώθηκα , ξέρετε εκείνη η ιδέα ... οτι το καταφέρνω , το έχω κλπ κλπ ...

Μεγάλο μάθημα .

Μετα τη δίκη μου έξοδο , πήγαν όλοι πολύ πιο επιφυλακτικά , κ τελικά γι καποιο λόγο η ιδανική γραμμή της προηγούμενης μέρας , γλιστρούσε πιο πολύ απο τα αλλα σημεία της πίστας ... απο οτι είπαν οι άλλοι οδηγοί ...

Τέλος καλό , όλα καλα ...
Πληγώθηκαν ενας προφυλακτήρας , ενα προβολακι κ ο εγωισμός μου . :sorry:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
vagmag έγραψε:Στην πιστα δεν κατάλαβα πουθενά την έλλειψη μπλοκε , ούτε κάπου μου έβγαλε μούτρα , αλλα η φοβία απο τους δημόσιους δρόμους παραμένει κ μπαίνω πιο φυλαγμένα απο οτι ίσως μπορεί το αυτοκινητο .
Αν στο επόμενο event στις Σέρρες , ακούσετε οτι αγόρασα χωράφι , πάει να πει οτι νόμισα οτι ξεπερασα τις φοβίες μου χαχαχαχα :superman:

Ειχα γράψει πριν μερικές μέρες ....

Εικόνα

Ναι ξέρω ειναι ενα τίποτα ... κ σε σχεςη με το τι θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει τόσο εμείς οσο κ το αυτοκινητο ... ειναι ίσως κ αστεία ζημιά ... θα μπορούσε να γίνει σε παρκάρισμα πχ ...

Όμως εγώ πληγώθηκα .... οχι για τη ζημιά καθεαυτή ...

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vagmag έγραψε:γι καποιο λόγο η ιδανική γραμμή της προηγούμενης μέρας , γλιστρούσε πιο πολύ απο τα αλλα σημεία της πίστας

Φυσικά! Το στρωμένο λάστιχο γλιστράει όταν βραχεί. Για αυτό στους αγώνες βλέπεις ότι αποφεύγουν πολλές φορές την στεγνή γραμμή.

Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς και η ζημιά ήταν (σχετικά) μικρή. Να το φτιάξεις γρήγορα και την επόμενη φορά με τα ηλεκτρονικά ενεργοποιημένα στην βροχή, ειδικά με semis. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#489435 Φοβήθηκα με το Διάβασμα. Που κ να Ήμουν μέσα συνοδηγός. Τέλος καλό όλα καλά. Το σακουλάκι με την τύχη άδειασε, αυτό με την εμπειρία μεγάλωσε. Μου έφερε στο μυαλό ατυχήματα μου όπου κλάσματα δευτερολέπτου τα βιώνεις σαν μια αιωνιότητα ώσπου να κάνεις απολογισμό....

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#489438 Μαθήματα είναι αυτά, τέλος καλό όλα καλά. :thumbsup: :thumbsup:

Απλά την επόμενη φορά να γνωρίζεις ότι η σωστή γραμμή σε βρόχινη πίστα είναι εκτός apex, να πηγαίνεις εξωτερικά από τη στροφή διότι εκεί συγκεντρώνει το λιγότερο νερό καθώς το νερό έχει τη τάση να κατηφορίζει εσωτερικά προς τη κλίση της στροφής. Οπότε στο apex θα έχει περισσότερο νερό απ'ότι εκτός και εννοείται μακριά από κερμπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#489443 Ωραίο κι ειλικρινές γράψιμο.
Τέλος καλό, όλα καλά. Όποιος δεν έχει πιέσει, σβουρίξει, αγχωθεί, κινδυνεύσει σε πίστα, μάλλον πήγε βόλτα κι όχι να τρέξει. Χίλιες φορές να πιέζεις την 911 εκεί μέσα με σχετική ασφάλεια κι έξω να οδηγάς ηλεκτρικό.