Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
αεροζολ έγραψε:
nass έγραψε:Εχουν δημοσιευτεί εδώ απόψεις επαγγελματιών νομικών, χώρια τα αντίστοιχα μέλη του Forum.
Και ό,τι έχω διαβάσει στον τύπο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιθέτως δεν έχω δει ούτε μία νομική άποψη ότι πρέπει να του δοθεί άδεια. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε θα μας κάνεις τη χάρη να παραθέσεις κάποιο σχετικό link, που να λέει κάτι τέτοιο ? :)

Δεν εχω να παραθεσω τιποτα και χαρες δεν κανω . :) Αυτο που λεω ειναι απλο. Πως ειστε σιγουροι ως προς την νομικη πλευρα του θεματος , οντας ασχετοι απο νομικα και μη εχοντας πληρη εικονα. Δηλαδης την αποψη σου πες την , αλλα η σιγουρια πως προκυπτει ?

Τη σιγουριά κομπλέ με bold-underline δείξε μου που το έγραψα σε παρακαλώ (αλλά ξέχασα χάρες δεν κάνεις :( )
Αν πρόσεξες έγραψα "ό,τι έχω δει" κτλ. αν ήξερα το θέμα ως ειδικός θα έλεγα "έτσι είναι και τέλος".

Και βασικά βλέπω μια νομική θεωρία "δεν πρέπει να του δοθεί άδεια" και βλέπω και πολλά νομικά επιχειρήματα να τη στηρίζουν. Οπότε την υποστηρίζω μέχρι να μου δείξει κάποιος (εσύ είσαι σκληρός, τι να κάνουμε :( ) αντίστοιχα νομικά επιχειρήματα, που να την καταρρίπτουν. Αλλά ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής είναι παπαριές για το "δικαίωμα στη μόρφωση" κτλ. κτλ.

Θα μας πεις όμως τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει ? Να του δοθεί άδεια ή όχι ? Δεν υποχρεούσαι βρε παιδί μου και θα διαλέξεις εσύ το πότε, μας το 'πες το πίμα, αλλά αν θυμάσαι δεν είμαστε σε δικαστήριο αλλά σε καφενείο βρε αδελφέ και ο σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι να λέμε την άποψή μας :rtfm: (ή αν δεν έχουμε ή δεν μας συμφέρει, να τρολάρουμε :rtfm: :lol: )
Άβαταρ μέλους
By liostemi
Χρήστος Λάππας έγραψε:Συγνώμη, αλλά άλλα λες εσύ, άλλα λέω εγώ.

...έγραψες επακριβώς...
Τώρα στα σοβαρά, έχουμε μια περίπτωση στην οποία κάποιος συλλαμβάνεται ουσιαστικά επ' αυτοφώρω να έχει προσπαθήσει να ληστέψει τράπεζα, με ομήρους κραδαίνοντας καλάσνικοφ, αντιστέκεται λυσσαλέα στην σύλληψη του,

...και σου απάντησα με τα λόγια του εισαγγελέα: :rtfm:
Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...».

...πού βλέπεις ότι λέω άλλα?!!! (...αν δεν σου γουστάρουν αυτά που λέει ο εισαγγελέας είναι άλλο θέμα...)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
αεροζολ έγραψε:Καπου διαβαζα μια αποψη που ελεγε οτι ο Ρωμανος δεν ειναι προσωρινα κρατουμενος, αλλα εκτιει ποινη . Κατα συνεπεια η αποψη του Συμβουλιου που πεταει το μπαλακι στον εισαγγελεα ειναι μαλλον λαθος και αρα και η απορριψη της αιτησης ειναι "ακυρη" (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν θυμαμαι τον ακριβη ορο).

Εχω διαβασει καποιες νομικες αποψεις που τοποθετουνται (υπερ ή κατα) για την απορριψη της αιτησης. Οι περισσοτερες καταληγουν στο οτι η αποψη τους ειναι αυτη αλλα διατηρουν επιφυλαξεις γιατι ειναι πιθανο να μη ξερουν κρισιμα στοιχεια . Πληρη εικονα εχει ο δικηγορος του Ρωμανου και οι δικαστικες αρχες που ασχολουνται με το θεμα. Οι ερασιτεχνες "νομικοι του φορουμ" , βεβαιως, ξερουν. Αναρωτιεμαι απο που πηγαζει αυτη η σιγουρια ως προς την νομικη πλευρα.

Όλη η παπάτζα σε 2 γραμμές.
Οι ερασιτέχνες "νομικοί του φόρουμ" απλά ποστάρουν λύγκες αλλά ο επαγγελματίας αεροζόλ θεωρεί άκυρη την απόφαση του συμβουλίου.

:superman: :superman: :superman:

Σε αυτό το τοπικό έχεις προσεγγίσει ανώτερο επίπεδο. :s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#48704 Η κυβέρνηση σαμαρα εχει φτάσει το αισχρο του θέματος σε άλλο επίπεδο ...

Καμία αιδω, καμία σταθερή πολιτική, αρεσμαρες κουκουναρες σε ολα τα μέτωπα...

Με ποια λογικη δρομολογείται η μονομερής αντιμετώπιση υπόδικου;
Άβαταρ μέλους
By dstou
#48705 Με τη λογική του ενδεχόμενου πολιτικού κόστους ή και ωφέλους που μπορεί να προκύψει από το ζήτημα εν όψει εκλογών.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#48706 Οπως πολυ σωστα εχει επισημανθεί δεν έχουμε τους λόγου της απόρριψης της φοιτητικής άδειας... Παρόλα αυτα έχουμε το εξής παράλογο, οι υποστηρικτές της χορήγησης αρνούνται με μενος την απόφαση του συμβούλιο χωρις να εχουν κανένα δεδομένο του φακέλου :metalo:
Άβαταρ μέλους
By spiros
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν ο πρωθυπουργός είχε λίγη τσίπα πάνω του, δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί, αφήνοντας την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

ο ανθρωπος ειναι ΓΤΠΚ εντελως. :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
red_monster έγραψε:Με ποια λογικη δρομολογείται η μονομερής αντιμετώπιση υπόδικου;

Δεν βλέπω κάποια μονομερή αντιμετώπιση, τι θέλεις να πεις; Επιλεκτική φαίνεται να είναι σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
trident1971 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:@τριδεντ

Να σου πω για το ποσα ποστ εχεις κανει εσυ (για το συγκεκριμενο θεμα) και ποσα εγω ? Εχεις κανει τουλαχιστον 5πλασια απο οσα εγω.
Να σου πω τι εχεις γραψει εσυ και τι εγω ? Δεν θα χασω τον χρονο μου . Απλως θα σου πω οτι εχεις φτασει μεχρι και να γραψεις οτι η οικογενεια του Ρωμανου εχει φραγκα διοτι γινονται πολλοι γαμοι στο κτημα νασιουτζικ :svivhaha:

τι σημασια εχει ποσα ποστ εχω κανει? υπαρχει καποιο οριο?
Δεν ηξερα οτι γινονται τσαμπα οι γαμοι εκει, σορρυ :(

Κανενα οριο δεν υπαρχει, μπορεις να κανεις οσα ποστ θελεις. Απλως απαντησα στο " και μας εχεις φαει εδω και και σελιδες ..." που εγραψες.

Οι γαμοι στο κτημα Νασιουτζικ δεν ειναι τζαμπα. Τι σχεση εχει , ομως, αυτο με την οικονομικη κατασταση της οικογενειας του Ρωμανου ? Αυτη τη συνδεση εκανες.

Το να κανεις τον χαζο για να αποφυγεις να απαντησεις ΔΕΝ ειναι εξυπνο κολπο.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
nass έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
nass έγραψε:Εχουν δημοσιευτεί εδώ απόψεις επαγγελματιών νομικών, χώρια τα αντίστοιχα μέλη του Forum.
Και ό,τι έχω διαβάσει στον τύπο είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιθέτως δεν έχω δει ούτε μία νομική άποψη ότι πρέπει να του δοθεί άδεια. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε θα μας κάνεις τη χάρη να παραθέσεις κάποιο σχετικό link, που να λέει κάτι τέτοιο ? :)

Δεν εχω να παραθεσω τιποτα και χαρες δεν κανω . :) Αυτο που λεω ειναι απλο. Πως ειστε σιγουροι ως προς την νομικη πλευρα του θεματος , οντας ασχετοι απο νομικα και μη εχοντας πληρη εικονα. Δηλαδης την αποψη σου πες την , αλλα η σιγουρια πως προκυπτει ?

Τη σιγουριά κομπλέ με bold-underline δείξε μου που το έγραψα σε παρακαλώ (αλλά ξέχασα χάρες δεν κάνεις :( )
Αν πρόσεξες έγραψα "ό,τι έχω δει" κτλ. αν ήξερα το θέμα ως ειδικός θα έλεγα "έτσι είναι και τέλος".

Και βασικά βλέπω μια νομική θεωρία "δεν πρέπει να του δοθεί άδεια" και βλέπω και πολλά νομικά επιχειρήματα να τη στηρίζουν. Οπότε την υποστηρίζω μέχρι να μου δείξει κάποιος (εσύ είσαι σκληρός, τι να κάνουμε :( ) αντίστοιχα νομικά επιχειρήματα, που να την καταρρίπτουν. Αλλά ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής είναι παπαριές για το "δικαίωμα στη μόρφωση" κτλ. κτλ.

Θα μας πεις όμως τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει ? Να του δοθεί άδεια ή όχι ? Δεν υποχρεούσαι βρε παιδί μου και θα διαλέξεις εσύ το πότε, μας το 'πες το πίμα, αλλά αν θυμάσαι δεν είμαστε σε δικαστήριο αλλά σε καφενείο βρε αδελφέ και ο σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι να λέμε την άποψή μας :rtfm: (ή αν δεν έχουμε ή δεν μας συμφέρει, να τρολάρουμε :rtfm: :lol: )

Δεν θα ακολουθησω τον ολισθηρο δρομο της φτηνης ειρωνειας που επελεξες (θα σου απαντουσε ισως καποιος αλλος , εμενα στα @ρχιδια μου) και θα απαντησω λιτα και περιεκτικα.

Εχεις γραψει « Εχω την απορία, πως κατέληξες στο συμπέρασμα αυτό, τη στιγμή που όλες οι νομικές ερμηνείες και εδώ και παντού δείχνουν σαφώς ότι η εν λόγω απόφαση έχει μια χαρά νομική βάση (σαν συνδυασμός "υπόδικος για κακουργήματα", "ύποπτος φυγής", "ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων") και το μόνο που ασχοληθήκαμε 10 σελίδες εδώ είναι αν (που) είχε άδικο ο Τζήμερος για το "1/5 της ποινής" ».

Το δείχνουν σαφώς ότι η εν λόγω απόφαση έχει μια χαρά νομική βάση εμενα για αποψη που εκφραζει σιγουρια (και κομπλέ με bold-underline και δεν διατηρει ουτε την ελαχιστη επιφυλαξη) μου κανει. Κανω λαθος ? Δε νομιζω
Επισης να σημειωσω οτι το "ΟΙ νομικες ερμηνειες εδω" ειναι ΜΙΑ νομικη ερμηνεια. Δεν το λεω με την εννοια του οτι δεν ειναι σωστη (δεν ξερω τι ειναι) , απλα να ειμαστε ακριβεις (χο-χο-χο).

Η αποψη μου ως προς τη νομικη πλευρα ειναι οτι δεν ξερω.

Νταξει , δεν ειμαστε καφενειο. Στο καφενειο παιζουν και ταβλι και χτυπανε και δυνατα τα πουλια και δεν ακουγονται τοσο πολυ οι "σιγουριες" των θαμωνων.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 07 Δεκ 2014, 19:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#48782 @liostemi :dizzy:

Γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για απλά πράγματα; Ο συγκεκριμένος ΚΑΙ ομήρους χρησιμοποίησε (ασχέτως αν τους άφησε μετά) ΚΑΙ αντιστάθηκε λυσσαλέα κατά την σύλληψη του. Αν το δεν το πιστεύεις, το βράδυ που θα γυρίσω μπορώ να σου βρω και πηγές.

Ο εισαγγελέας δεν το αμφισβήτησε ποτέ αυτό. Είπε απλά ότι ο κατηγορούμενος δεν πρόταξε τους ομήρους ως ασπίδα και δεν πυροβόλησε (πάλι καλά δηλαδή που δεν θρηνήσαμε και θύματα).
ΔΕΝ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν συνελήφθη αρματωμένος με πολεμικά όπλα, ΔΕΝ αμφισβήτησε ότι τον συνέλαβαν μετά από προσπάθεια του να ληστέψει τράπεζα, ΔΕΝ αμφισβήτησε ότι προσπάθησε να διαφύγει και ότι αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του. ΔΕΝ επανήλθε ποτέ μετά την υπόθεση να διατυπώσει άποψη για την μεταμέλεια ή μη του κρατουμένου.

Τι σχέση λοιπόν έχουν αυτά που είπε ο εισαγγελέας με αυτό που γράφω εγώ ώστε να το παραθέτεις ως απάντηση;

Ο συγκεκριμένος κατάδικος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια για κακούργημα, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις, εξίσου σοβαρές. Αυτό θα αρκούσε για να τον καταστήσει ύποπτο φυγής, αλλά έρχονται και οι δικές του δηλώσεις (κυρίως αυτές) για να διαλύσουν την οποιαδήποτε αμφιβολία. Ο ίδιος μας λέει κατάμουτρα ότι θέλει να συνεχίσει "τον αγώνα" του ενάντια στο κράτος, ένα "αγώνα" που επέλεξε να τον κάνει και μέσω της "απαλλοτρίωσης" τραπεζών. Βλέπεις καμία πρόθεση να συμμορφωθεί στους κανόνες της κοινωνίας; Κάποια δήλωση με την οποία ζητά συγνώμη για τις πράξεις του; Κάτι που να μας δείχνει ότι μετάνιωσε για οτιδήποτε;

Η διευκόλυνση σε ένα κατάδικο να σπουδάσει έξω από τις φυλακές δεν είναι ιερότερη από το δικαίωμα της κοινωνίας να προστατεύσει τους πολίτες της. Μέχρι να το χωνέψει αυτό ο συγκεκριμένος, πρέπει να μείνει στην φυλακή για όσο προβλέπει ο νόμος και με τις συνθήκες που προβλέπει ο νόμος.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#48786 @Εντι

Οσο συνεχιζεις , εκτιθεσαι. Νταξει εμενα μη με πιστευεις , ρωτα καποιον που του εχεις εμπιστοσυνη.

Επειδη ειμαι ανθρωπος που ΔΕΝ θελει το κακο σου, να σου πω πως ειναι προφανες οτι ΔΕΝ ερμηνευω νομους και ΔΕΝ λεω οτι ισχυει αυτο ή εκεινο. Απλως λεω οτι καποιο νομικοι που εχουν εκφρασει αποψη λενε οτι την εκφραζουν με επιφυλαξη γιατι δεν εχουν πληρη εικονα.

Εσυ, παντως, μπορεις να συνεχισεις να λες οτι εκφραζω νομικη αποψη και ερμηνευω τους νομους . No prob.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#48794 Πλάκα θα χε να δώσει φέτος ο Κορκονεας πανελλήνιες και του χρονου να ζητάει εκπαιδευτικές άδειες. Θα είχε την υποστήριξη αυτών που τώρα περνουν το μέρος του Ρωμανού;

< >
Άβαταρ μέλους
By pienaf
panos2171 έγραψε:Πλάκα θα χε να δώσει φέτος ο Κορκονεας πανελλήνιες και του χρονου να ζητάει εκπαιδευτικές άδειες.

...και να πέρναγε στην ίδια σχολή με τον Ρωμανό!
...και να πήγαιναν μαζί στα μαθήματα!

Τρελά γλέντια!!!