Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By lemon3
QsisVTS έγραψε:να σε ρωτήσω (γιατί με ενδιαφέρει προσωπικά) , τα συμπτώματα σου ποια είναι; έχεις πλήρη κίνηση; πονάς σε ποιες κινήσεις;

μέχρι τώρα είχες κάνει κάποιες θεραπείες;

υπάρχει μόνιμη μετατώπιση της άρθρωσης; :hmmm: (κάπου διάβασα ότι μπορεί να γίνει και αυτό)

Κάλλιο αργά παρά ποτέ η απάντηση, μιας και αναλωθήκαμε σε φάση τσατ με ληγμένα γιαούρτια και δεκατάκια...

Τεσπά, τα συμπτώματα έχουν ως εξής: Δυσκολία στην κίνηση σε ορισμένες μόνο κινήσεις του ώμου, ιδίως από το ύψος του ώμου και πάνω (προσωπικά με σκοτώνει να έχω το χέρι ψηλά, σαν να φτάνω ψηλό ράφι, και να σπρώχνω [με το χέρι :lol: ]). Σε άλλες κινήσεις, για παράδειγμα να σηκώσεις κάτι βαρύ από το πάτωμα, καμία ενόχληση.

Δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά γιατί άμα τον πλακώσω τον ώμο μετά θα σηκωθώ από τον πόνο.

Το πιο ενοχλητικό είναι μια μόνιμη αίσθηση ότι έχει κρεμάσει το χέρι από τον ώμο και κάτω :s_omg
Και λέω ενοχλητικό γιατί δεν σε αφήνει ποτέ, ακόμα και πάνω στο γραφείο να το έχεις το χέρι. Αισθάνεσαι τον ώμο χαλαρό. Σε περιπτώσεις δε που στηρίζεσαι, έχεις την μόνιμη αμφιβολία "θα κρατήσει ο ώμος ή θα φάω τα μούτρα μου;"

Η πλάκα είναι ότι με την γυμναστική άλλοτε στρώνει και άλλοτε με τσακίζει στον πόνο, ένας γιατρός μου έδωσε κάτι ασκήσεις αλλά κολοκύθια, τίποτα δεν κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#486911 Τα ιδια συμπτώματα έχω και εγώ σε αριστερό ώμο κατά 95% . Ο ιατρός με εξέτασε περιπου 30 λεπτά βάζοντας με να κάνω ένα σωρό περίεργες κινήσεις με το αριστερό χέρι.

Πιθανότερο πόρισμα : περιαρθρίτιδα αλλά επειδή δεν ήταν απόλυτα σίγουρος με έστειλε στο φούρνο (μαγνητική) πριν προχωρήσουμε σε θεραπεία..
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#486915 Άνοιξε η μύτη μου εχθές το βράδυ και ξύπνησα με αίμα στο μαξιλάρι, λες και είμαι κανένα κοκάκι :hmmm:
Η αλήθεια είναι ότι το rock 'n' roll lifestyle του τελευταίου 10ημερου με κούρασε, πουτάνες εκδρομές, ναρκωτικά,
έτσι μάθαμε από παιδιά :metalo: Επί 2500 χιλιόμετρα ξεσκίζω ένα αυτοκίνητο 17 χρονών με σχεδόν 200.000 χλμ,
τον ευατό μου με ποτά, με αποκορύφωμα το προχθεσινό βράδυ στο Bansko όπου μπήκα στην πίσω πόρτα Ρωσίδας
χωρίς να ρωτήσω και έβαλε τα κλάματα :tomato: Πρέπει με κάποιο τρόπο να συμμαζευτώ και να ηρεμήσω, έγινα
άλλος άνθρωπος μετά από όλα αυτά, θα ετοιμαστώ εντατικά μέχρι τον Ιούνιο και θα δώσω πανελλήνιες για Ιατρικά
εργαστήρια, όπου είχα περάσει οριακά το 2005 αλλά πήγα λογιστική επειδή έτσι μου είχαν πει οι γονείς μου. Πρέπει
να ασχοληθώ με κάτι που να μου αρέσει και θα μου ανοίξει το μυαλό γιατί δεν με βλέπω καλά, το rallye και το μπουκάλι
με έφεραν σε αυτό το χάλι :slap:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Σοβαρά τώρα χειρουργούνε τον κόσμο και δεν έχουν προβλέψει επίσημο ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για παρακολούθηση μετά;; Πχ στις 2 εβδομάδες για έλεγχο τραύματος, αφαίρεση ραμμάτων, αλλαγή γύψου, έναρξη φυσιοθεραπείας κλπ. Δηλαδή αυτά τα πράματα πως γίνονται; Κυνηγάς όπου και όπως μπορέσεις μέχρι να πετύχεις το γιατρό;
Από την εμπειρία μου το 2007 στο ΚΑΤ, το ραντεβού το έκλεινα μόλις τελείωνα από τον γιατρό.
Κάθε φορά που με έβλεπε περνούσα μετά από τον γκισέ και έκλεινα το επόμενο σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Όμως αυτό σήμαινε ότι την ημέρα του ραντεβού πήγαινα στα εξωτερικά ιατρεία και περίμενα να με δει ανάλογα με τον κόσμο που βρισκόταν ήδη εκεί.
Δηλαδή δεν έκλεινα ώρα μόνο ημέρα εξέτασης.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By elteo
bihlas87 έγραψε:Άνοιξε η μύτη μου εχθές το βράδυ και ξύπνησα με αίμα στο μαξιλάρι, λες και είμαι κανένα κοκάκι :hmmm:
Η αλήθεια είναι ότι το rock 'n' roll lifestyle του τελευταίου 10ημερου με κούρασε, πουτάνες εκδρομές, ναρκωτικά,
έτσι μάθαμε από παιδιά :metalo: Επί 2500 χιλιόμετρα ξεσκίζω ένα αυτοκίνητο 17 χρονών με σχεδόν 200.000 χλμ,
τον ευατό μου με ποτά, με αποκορύφωμα το προχθεσινό βράδυ στο Bansko όπου μπήκα στην πίσω πόρτα Ρωσίδας
χωρίς να ρωτήσω και έβαλε τα κλάματα :tomato: Πρέπει με κάποιο τρόπο να συμμαζευτώ και να ηρεμήσω, έγινα
άλλος άνθρωπος μετά από όλα αυτά, θα ετοιμαστώ εντατικά μέχρι τον Ιούνιο και θα δώσω πανελλήνιες για Ιατρικά
εργαστήρια, όπου είχα περάσει οριακά το 2005 αλλά πήγα λογιστική επειδή έτσι μου είχαν πει οι γονείς μου. Πρέπει
να ασχοληθώ με κάτι που να μου αρέσει και θα μου ανοίξει το μυαλό γιατί δεν με βλέπω καλά, το rallye και το μπουκάλι

χείμαρρος :s_sarcastic

Εικόνα

:svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
bihlas87 έγραψε:Άνοιξε η μύτη μου εχθές το βράδυ και ξύπνησα με αίμα στο μαξιλάρι, λες και είμαι κανένα κοκάκι :hmmm:

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bihlas87 έγραψε: το rallye και το μπουκάλι

:metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#487176 Ο ώμος θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και η αποκατάστασή του είναι πολύμηνη. Αν νομίζετε ότι με μερικές ασκησούλες για μερικές μέρες θα γίνει ο ώμος καινούργιος είστε μακριά νυχτωμένοι.
Ένας ζορισμένος ώμος θα νιώθει πολύ καλά αν το χέρι δεν ανεβαίνει πάνω από το ύψος του ώμου και δεν βγαίνει προς τα έξω. Στις κινήσεις αυτές στενεύει η χαραμάδα ανάμεσα στα κόκαλα του μπράτσου και του ώμου και οι λεπτοί μύες που περνάνε ανάμεσα (rotatio cuff=μυοτενόντιο πέταλο) τα βλέπουν όλα....

Ένας υπέρηχος από κάποιον που ξέρει να τον κάνει γενικά αρκεί για να διαγνώσει τενοντίτιδες, περιαρθρίτιδα, ασβεστώσεις ή ρήξεις ή μετατοπίσεις τενόντων, παγωμένο ώμο. Επίσης είναι δυναμική εξέταση οπότε είναι πολύ καλή στην διερεύνηση του στενέματος/τσιμπήματος ιστών σε κάποιες θέσεις και μπορεί να γίνει και ένεση στεροειδούς στο σωστό σημείο ή και βελονοθεραπεία (τσιμπάς κατεπανάληψη το σημείο με το ασβέστιο για να το διαλύσεις) ή υδροδιατάσεις.
Η μαγνητική δείχνει καλύτερα την ποιότητα των ιστών, χρήσιμο αν σκέφτεσαι επισκευή (δεν έχει νόημα να ράψεις ύφασμα που είναι εντελώς φθαρμένο, οι κλωστές σου απλά θα ξεσκίζουν το ύφασμα και θα φεύγουν) και η ειδική μαγνητική με σκιαστικό βολεύει για διερεύνηση εξαρθρημάτων κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#487209 Απορίες περί βουβωνοκήλης... ποια είναι η κυρίαρχη επιστημονική άποψη περί της σύνδεσής της με το σήκωμα βαρών; Ο γιατρός την εντόπισε σε πολύ πρώιμο στάδιο και πρότεινε (ιδανικά) να σταματήσω την προπόνηση με ελεύθερα βάρη. Ψάχνοντας στο internet (ξέρω... ξέρω...όχι ότι καλύτερο απαραίτητα) δε βρίσκω ξεκάθαρη απάντηση. Π.χ.:

It is unclear if inguinal hernias are associated with heavy lifting.[1]

( https://en.wikipedia.org/wiki/Inguinal_hernia )

Inguinal hernias can sometimes appear suddenly after putting pressure on the abdomen [...] carrying and pushing heavy loads.

( https://www.nhs.uk/conditions/inguinal-hernia-repair/#what-causes-an-inguinal-hernia )

Από την άλλη η τελευταία πηγή αναφέρει επίσης:
Inguinal hernias occur mainly in men. Most are thought to result from ageing, although they can occur at any age. This is because as you get older, the muscles surrounding your abdomen (tummy) can become weaker.

Άρα απαιτείται (?) εκγύμναση της περιοχής :hmmm:

Επίσης:
Direct inguinal hernias. Direct inguinal hernias usually occur only in male adults as aging and stress or strain weaken the abdominal muscles around the inguinal canal.

( https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/inguinal-hernia )
Άρα το πρόβλημα είναι η γενικότερη χαλάρωση των μυών με την ηλικία; Ή και η στιγμιαία χαλάρωση των μυών όταν καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να σηκώσουμε/τραβήξουμε/κτλ κάτι; Οπότε ναι στη γυμναστική για να επιβραδύνουμε την χαλάρωση με την ηλικία και όχι στην πολλή έντονη γυμναστική για αποφυγή στιγμιαία χαλάρωσης/αδυναμίας των μυών;

Υ.Γ.: Ποιας ειδικότητας γιατρός είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβουλέψει για βουβωνοκήλη; Τη διάγνωση την έκανε ουρολόγος αλλά στο internet (I know, μη βαράτε) υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι πρέπει να αξιολογηθεί από χειρούργο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#487211 Εχω κανει τετοια επεμβαση απο την 1η γυμνασιου.
Μαλλον συμβαινει οταν κουραζεις τθν συγκεκριμενη περιοχη με βαρη.
Οταν σηκωνουμε βαρη και ειμαστε ορθιοι, δεν πρεπει να μιλαμε ή να γελαμε.
Καλο ειναι να γυμν;ζεις λιγο την συγκεκριμενη πριοχη αλλα οχι εντονα.
Η κηλη δημιουργειται οτα το εντερο βρισκει κενο στο μυικο συστημα και ψιλοπεταγεται γιατι αν πεταχτει πολυ οι πονοι ειναι φριχτοι και σαπιζει το εντερο.
Βασικα μονο με επεμβαση διορθωνεται και τωρα βαζουν ενα πλεγμα στο σημειο εκεινο ωστε να μην ξαναβγει.
Η κηλη παλαιοτερα οπως και με μενα γινοταν με ραψιμο του σημειου εκεινου αλλα παλι κινδυνευες εαν το ζοριζες να εχεις προβλημα.
Τελικα νομιζω συμβαινει σε οσους εχουν αδυναμο αυτο το μερος αψου αλλοι δεν εχουν ποτε προβλημα.
Οπως καποιοι εχουν ευαισθητη μεση, ποδια κτλ

Εαν; σχολεισαι με βαρη και ταλαιπωρεις το σωμα σου να κανεις επεμβαση διαφορετικα και εαν ειναι μικρη η κηλη απλα να προσεχεις
Εαν εχεις ενοχλησεις να πατας το σημειο εκεινο με το χερι.

Ο καταλληλος να σε δει ειναι χειρουργος.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#487217 οι κήλες από "κατασκευαστική αστοχία" αν είναι να βγουν θα βγουν, βέβαια παίζει ρόλο και η καταπόνηση

όπως επίσης παίζει ρόλο και το αν έχεις κάνει χειρουργείο στη κοιλιά, πχ οι γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να κάνουν σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν κάνει φυσιολογικό τοκετό

από όσο ξέρω έχεις ένα προστατευτικό στρώμα που σου κρατάει τα έντερα μέσα στη κοιλιά (είναι μύες αυτό; :hmmm: δε νομίζω) , αν αυτό έχει την τάση να σκιστεί ή ζοριστεί και σκιστεί ή έχεις κάνει επέμβαση και πλέον είναι πιο ευαίσθητο μπορεί να σου προκύψει κήλη

άτομα που σηκώνουν βάρη προφανώς είναι στην επικίνδυνη κατηγορία, στο γυμναστήριο παλιά θυμάμαι ήταν ένα γεροτουμπάνι που και βάρη σήκωνε, αλλά η δουλειά του ήταν μεταφορέας και μου έλεγε ότι το έπαθε πάνω στη δουλειά.
πάνω στη δουλειά το έπαθε και φίλος μου στα 30 που δουλεύει πωλητής σε γνωστή αλυσίδα από τα κουβαλήματα, άλλοι προφανώς δεν το παθαίνουν.. άρα έχει να κάνει και με το άτομο

έχω δει άτομα με κήλες που δεν έχουν κάνει επεμβάσεις ακόμα (δεν ξέρω αν ο λόγος είναι οικονομικός ή απλά το περιμένουν να εξελιχθεί..) αλλά αν φτάσει στο απροχώρητο μπορεί να είναι επικίνδυνο

και δεν καλυτερεύει παρά μόνο με επέμβαση, το πλέγμα που λέει ο ιταλάκιας

αλλά και πλέγμα να βάλεις δεν ξέρω αν μετά μπορείς να επιστρέψεις στο γυμναστήριο να κάνεις χαμούς, πάντως τώρα καλό θα ήταν να απέχεις από έντονα βάρη τουλάχιστον μέχρι να πάρεις κι άλλη γνώμη γιατρού και να δεις τι θα κάνεις, μπορεί να γίνει χειρότερο

και ο άρνολντ πάντως έχει πετάξει μία

Εικόνα