- 20 Φεβ 2018, 22:51
kyr80 έγραψε:
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;;;;; Από 51-70 μιλάμε για 1000ρικο σύνταξη... Με το μισθό στα μισά!!!!!!!
Οι δε συντάξεις κάτω των 50 πιθανά αφορούν είτε χηρείας(όπως έπαιρνε η γυναίκα μου από τα 18-24 όταν έχασε τον πατέρα της). Οπότε δεν είναι αποτέλεσμα εισφορών.
56-65(αλήθεια που είναι το όριο για συνταξιοδότηση) παίρνουν 1100€.
Επίσης μέσα σε αυτές θέλω νούμερο, πόσες είναι του ΟΓΑ. Που χωρίς πρακτικά εισφορές παίρνουν μια χαμηλή σύνταξη που ρίχνει το μ.ο.
Και το παίζεις και τρελίτσα ότι δεν απαντάω... 
α) Οι περισσότερες συντάξεις κάτω των 50 προφανώς είναι αναπηρικές.
β) 56 ετών βγαίνεις ανετότατα με πλήρη σύνταξη. ΞΕΡΩ περίπτωση με βαρέα από τα 18 (και δουλειά από τα 15-16 του) του που βγήκε με 35ετία στα 53 του (πριν μερικά χρόνια). Πλήρης σύνταξη. Καλώς βγήκε με 35 χρόνια βαρέα ένσημα;;;
γ) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν έδιναν εισφορές γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Που να δώσουν εισφορές;;; Στο ταμείο που δεν υπήρχε;;; Το επιχείρημα με τις συντάξεις του ΟΓΑ ποιο είναι ακριβώς;;; Πως κακώς παίρνουν συντάξεις και πως πρέπει να τους αφήσουμε να τους ζούνε τα παιδιά τους (αν έχουν και αν μπορούν και αυτά) ή τι;;; Ειλικρινά δεν το κατάλαβα...
δ) Χαμηλή σύνταξη που ρίχνει τον μ.ο.;; Οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πρέπει να ζήσουν κάπως;;;

Άμα είναι να υπολογίσουμε μόνο τη σύνταξη του manatzareus της Ολυμπιακής που τώρα πρέπει να ξεπερνάει κατά πολύ το 2χίλιαρο, για να μας βγει η ιστορία.
ε) Οι αποδοχές που αναφέρονται είναι ΜΙΚΤΕΣ!

Το έγραψα καθαρά. Οι καθαρές λογικά είναι κάτω από 700.
στ) Ο μέσος μισθός αντίστοιχα είναι στα 1100 ευρώ μικτά (κάπου στα 850 καθαρά αν δεν απατώμαι), 20% πάνω (περίπου) από την μέση σύνταξη.
ζ) Και η αναπηρική σύνταξη δεν είναι αποτέλεσμα εισφορών, να βάλουμε και τους ανάπηρους να δουλεύουν;;; BTW, ΟΛΕΣ οι συντάξεις είναι αποτέλεσμα εισφορών, ένα κομμάτι των εισφορών που πληρώνουμε πάει και για να καλύψει αυτές τις συντάξεις. Και, ναι... ΚΑΙ οι εισφορές έχουν ένα αναδιανεμητικό κομμάτι.
η) Είπα πως δεν υπάρχουν αδικίες; Είπα πως δεν υπάρχουν οι βολεμένοι; Είπα πως δεν υπάρχουν απατεώνες; Προφανώς και υπάρχουν. ΔΕΝ είναι ο κανόνας, όπως τον παρουσιάζεις. Τα νούμερα σε διαψεύδουν.
pro έγραψε:
Ας ξεκινήσουν κάνοντας αυτό που λες πιο πάνω, δουλεύοντας σκληρά και παίρνοντας λίγα - πάλι είναι καλύτερα από το να τρώνε τη σύνταξη του παππού και να γκρινιάζουν. Ας πάει και κανένας για κανένα μεροκάματο σε χωράφι, δε θα πάθει τίποτα αν λερωθουν τα χερακια. Ας βγούνε εξωτερικό. Ας σταματήσουν να κάθονται σ ενα γαμωπτυχίο που πήραν (προιον της καλής εποχής κι αυτό, αλλά αυτό δεν μας πειράζει) και ας κάνουν κάτι πιο γήινο. Ας αξιοποιήσουν το ιντερνετ από το να τον παιζουν εκει μεσα ολη μερα. Ας πανε σε κανενα νησακι να τους ξεσκισουν μια σεζον, δουλεια εχει για ολους. Και κυριως, ας το ψαξουν και ας προσπαθησουν. Τωρα που μπορουν.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έψαξες για δουλειά;;; Γιατί εγώ σταμάτησα να ψάχνω το 2014 (ποτέ δεν σταμάτησα, αλλά εν πάσει περιπτώσει τότε βρήκα καλή δουλειά). Έχοντας 38 μήνες ασταμάτητης και ενεργούς αναζήτησης μέχρι τότε (αγγελίες, Internet, γνωστούς, συγγενείς, ότι σκέφτηκα το έκανα) και ένα αξιοπρεπές (θεωρώ - και μου είπαν και άλλοι με πολύ περισσότερη πείρα και χωρίς κανένα συμφέρον) βιογραφικό βρήκα δουλειά από σπόντα, μετά από κατ' ελάχιστον 4.000 αιτήσεις σε ανοιχτές θέσεις (όχι αιτήσεις του στυλ "δεν έχετε κάτι, πάρ'τε το βιογραφικό μου άμα βγει κάτι να με καλέσετε", χώρια τις συναντήσεις με γνωστούς και "γνωστούς"). Τι ακριβώς να προσπαθήσω παραπάνω; Και εγώ και όσοι είναι σε αντίστοιχη θέση (που είναι πολλοί και γνωρίζω μερικούς). Οπότε επέτρεψέ μου να διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως με το ότι υπάρχουν μεροκάματα. Τρέμω στην ιδέα να χρειαστεί να ψάξω και πάλι δουλειά επειδή δεν έχω και όχι για να βρω κάτι καλύτερο (όπως κάνω τώρα στη χάση και στη φέξη). Ξέρεις γιατί έφυγε όλος αυτός ο κόσμος από την επαρχία;;; Γιατί δεν υπάρχουν δουλειές για όλους. Ούτε και το internet είναι έτσι απλό για να ζεις από αυτό. 99/100 που ασχολούνται δεν μπορούν να ζήσουν από αυτό. Δεν γίνεται.
Τέλος, απλά να σημειώσω πως με μισθό 500 ευρώ / μήνα δεν ζεις σήμερα, οπότε και να δουλεύουν, πάλι θα τρώνε από τα έτοιμα του παππού. Θα μου πεις καλύτερα, ΟΚ, απλά το 30% ανεργίας (και το 80-90% αυτών μακροχρόνια) δείχνει πως ούτε καν δουλειά των 100 ευρώ δεν υπάρχει εύκολα...
Τεσπα, συγνώμη αν τα παραπάνω φάνηκαν σαν προσωπική επίθεση, δεν είναι. Ειλικρινά ελπίζω να είμαι εγώ ο χαζός της υπόθεσης, αλλά δυστυχώς δεν το νομίζω...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>