Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#487090 Η ευθύνη στις παλαιότερες γενιές είναι "πολιτική", αυτό που ευθέως έχω πει και στους δικούς μου γονείς είναι ότι έχουν ευθύνη στο ότι έβλεπαν τι γινόταν γύρω τους και δεν αντιδρούσαν με τον μόνο διαθέσιμο τρόπο, πολιτικά. Μαζί με αυτούς βέβαια ευθύνη φέρω κι εγώ που καρπωθηκα την ευημερία της εποχής.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μεταξύ του "πάω σχολείο με τα πόδια", "αγοράζω παπούτσια κάθε τρία χρόνια ", του "πηγαίνω σχολείο, φροντιστήρια, μουσική, ξένες γλώσσες 7-9 το βράδυ καθημερινά" και του "είμαι άνεργος-πληρώνομαι πενταροδεκαρες και βλέπω την ζωή μου να περνάει άπραγος" δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο.

Το σίγουρο είναι ότι είμαστε των άκρων και στις καλές και στις κακές εποχές.

< >
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
red_monster έγραψε:2 φορές χρειαστήκαμε χειρουργείο, και τις δύο όλοι ήταν άψογοι και πήραν φακελάκι μετά από δικιάς μας πίεση.

Γειτόνισσα μου έπαθε καρκίνο και γύριζε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας για να μπει σε θεραπεία.
Της είπανε σε ένα μήνα τουλάχιστον (σε άλλο νοσοκομείο σε 2 μήνες τουλάχιστον) (από τη στιγμή που μπεις στη λίστα) θα μπεις για θεραπεία.
Ένας μήνας τουλάχιστον μπορεί να σήμαινε και 2 μήνες, ή και 3 ή και περισσότερους.
Οι γιατροί προσπαθούσαν να τους 'σπρώξουν' σε γνωστά ιδιωτικά νοσοκομεία πέριξ του...κόμβου Κηφισίας...(ΟΤΕ)... :whistlink:
Ενώ άκουγε και διάφορα για τη λίστα προτεραιότητας και πώς να ανέβεις πιο πάνω... :whistlink:

Τελικά εκεί και κατέληξε (σε ένα από τα ιδιωτικά πέριξ του κόμβου Κηφισίας) (επειδή έχει μια φίλη της σε ένα από αυτά) και ευτυχώς τώρα είναι καλά! Μια χαρά!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αν ακολουθούσε τη διαδικασία του 'ένα μήνα τουλάχιστον', την οργάνωση των νοσοκομείων μας αλλά και τις απεργίες που είχαν γίνει στη διάρκεια της νοσηλείας της (τις κατέγραφε για να μην ξεχνάει από τι γλίτωσε :lol: ) θα μας είχε χαιρετήσει από καιρό!
Τα χρήματα που έδωσε για το ιδιωτικό (δεν είχε ασφάλιση ιδιωτική οπότε τα πλήρωσε όλα με δικά της λεφτά συν κάποια εισφορά του ΙΚΑ νομίζω) υπολόγισε ότι ήταν τα διπλάσια από τα φακελάκια που θα έδινε στο δημόσιο νοσοκομείο.
Και όχι, δεν σκόπευε να πιέσει κανένα να...πάρει φακελάκι... :dizzy: το διαβάσαμε κι αυτό...

red_monster έγραψε:Και στις δύο περιπτώσεις μετά από συνεννόηση με δικούς μου γνωστούς, αν πας φτερό στον άνεμο δεν ξέρω τι θα συμβεί

Αν πας χωρίς γνωστό θα ανακαλύψεις ότι...δεν χρειάζεται να πιέσεις κανένα για να πάρει φακελάκι...
Άκου τους...πίεσε!!! :s_rofl :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Anonymous Founder έγραψε:Οι 10 συντάξεις αφορούσαν αυτούς που είχαν αλλάξει πολλά διαφορετικά κύρια ταμεία ασφάλισης και τα αντίστοιχα επικουρικά. Είναι η λεγόμενη διαδοχική ασφάλιση.
Συχνά, το αποτέλεσμα βέβαια ήταν οι 10 συντάξεις να είναι χειρότερες από μία καλή, αλλά επικοινωνιακά, γράφει ωραία δεν μπορώ να πω!
:lol:

Μπορεί να είναι και διαδοχικές μέσα σε αυτές, αλλά υπάρχουν ακόμη ή μάλλον υπήρχαν κάποιοι που έπαιρναν αρκετές πλήρεις συντάξεις, πχ ( και από εγκεκριμένη πηγή)
http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... a-ths.html
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Asimov έγραψε:Επαναλαμβάνω ότι αυτά έχουν κοπεί χρόνια τώρα, οπότε δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση.
Μόνο αναπηρικές βγαίνουν πλέον σε μικρές ηλικίες κι αυτές με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Αυτά ναι μεν έχουν κοπεί χρόνια τώρα σε ότι αφορά νέους συνταξιούχους, αλλά αυτοί που ωφελήθηκαν από τα χαμηλά όρια ηλικίας κλπ συνεχίζουν να υπάρχουν. Προσωπικά αυτό που μ εκνευρίζει είναι η ανισότητα που υπήρχε σε θέματα συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, παροχών υγείας κλπ προς όφελος συγκεριμένων κλάδων και θέσεων. Τωρα, αν θέλουμε να λέμε ότι όλα πήγαιναν μια χαρά και ότι καλώς έβγαιναν κάποιοι με 15 χρόνια υπηρεσίας σε σύνταξη στα 38, καλώς κάποιοι έπαιρναν συντάξεις των πολλών χιλιάδων ευρώ την ίδια ώρα που άλλοι έπαιρναν 360 ευρώ και καλώς η κοινωνική πολιτική στη ΄χωρα εξαντλούνταν μόνο στον διαμοιρασμό συντάξεων τι να πω( Γενική παρατήρηση, δεν αναφέρεται σε εσένα προσωπικά)
http://www.topontiki.gr/article/241649/ ... -syntaxeis
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#487110 Το καταλαβαίνω και συμφωνώ.
Όμως :
1) όπως έχουν έρθει τα πράγματα σε αυτούς τους ανθρώπους δε μπορείς να διακόψεις τη σύνταξη χωρίς να δημιουργήσεις μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα λύσεις
2) μπορείς να τους κάνεις συγκριτικά μεγαλύτερες μειώσεις (που χωρίς να έχω λεπτομερή στοιχεία καταλαβαίνω ότι είναι το μοντέλο που ακολουθήθηκε)
3) όπως είναι λογικό κι αφού δεν παράγονται πλέον τέτοιοι συνταξιούχοι με το πέρασμα των χρόνων το πρόβλημα θα αμβλυνεται
4) με δεδομένη αυτή την εμπειρία μπορείς να φτιάξεις ένα πιο δίκαιο σύστημα για το μέλλον

Τι άλλο μπορείς να κάνεις, δεν ξέρω, υποθέτω τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
markvag έγραψε:
red_monster έγραψε:φλατ σύνταξη στα 700ε για όλους :rtfm: και από εκεί και πέρα ιδιωτικές.

Ξέρεις βέβαια πως η μέση σύνταξη είναι κάπου εκεί και λίγο πιο κάτω ΣΗΜΕΡΑ;;; Τα έβαλα τα στοιχεία σε προηγούμενες σελίδες, αλλά δεν είδα κανείς να ασχολήθηκε, πλην του αντμίν... :whistlink:

Έλεγα να το αφήσω να πέσει, αλλά επιμένεις...

Ο πίνακας που έβαλες...
Εικόνα

ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;;;;; Από 51-70 μιλάμε για 1000ρικο σύνταξη... Με το μισθό στα μισά!!!!!!!
Οι δε συντάξεις κάτω των 50 πιθανά αφορούν είτε χηρείας(όπως έπαιρνε η γυναίκα μου από τα 18-24 όταν έχασε τον πατέρα της). Οπότε δεν είναι αποτέλεσμα εισφορών.

56-65(αλήθεια που είναι το όριο για συνταξιοδότηση) παίρνουν 1100€.

Επίσης μέσα σε αυτές θέλω νούμερο, πόσες είναι του ΟΓΑ. Που χωρίς πρακτικά εισφορές παίρνουν μια χαμηλή σύνταξη που ρίχνει το μ.ο.

Και το παίζεις και τρελίτσα ότι δεν απαντάω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By pro
markvag έγραψε:
QsisVTS έγραψε:ναι βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας ότι οι 50αρηδες, 60αρηδες έζησαν "δύσκολα χρόνια" γιατί γελάει και το κατσίκι

Τι να σου πω ρε 'συ... εγώ θυμάμαι τον πατέρα μου να δουλεύει 2 ή 3 δουλειές και τη μητέρα μου να δουλεύει βάρδιες βράδια, γιορτές, αργίες στο νοσοκομείο. ΟΚ, αμοίβονταν τότε για τη δουλειά που έκαναν, αλλά δεν τους χαρίστηκε τίποτα απ' ότι έκαναν.

pro έγραψε: απλά λέω ότι από τους πιο νέους θα ήθελα να δώ μεγαλύτερο τσαμπουκά και όρεξη και λιγότερη γκρίνια. Από τους μεγαλύτερους στην τελική δεν περιμένω και τίποτα παραπάνω, οι νέοι θα έπρεπε να τραβήξουν μπροστά - και αρκετοί το κάνουν φυσικά, άλλοι όμως βολεύονται και απλά γκρινιάζουν.

Επειδή την έχω κάνει πολλές φορές αυτή την κουβέντα, θα ήθελα να μου πει κάποιος τον τρόπο. Όταν η αποταμίευση είναι μηδέν, η ανεργία στο 30% (και άρα το ενδεχόμενο εύρεσης εργασίας χωρίς μπάρμπα, σχεδόν μηδενικό), οι μισθοί τραγικοί, η χρηματοδότηση ανύπαρκτη, πως ακριβώς θα γίνει αυτό το "να τραβήξουν μπροστά";;;

Ας ξεκινήσουν κάνοντας αυτό που λες πιο πάνω, δουλεύοντας σκληρά και παίρνοντας λίγα - πάλι είναι καλύτερα από το να τρώνε τη σύνταξη του παππού και να γκρινιάζουν. Ας πάει και κανένας για κανένα μεροκάματο σε χωράφι, δε θα πάθει τίποτα αν λερωθουν τα χερακια. Ας βγούνε εξωτερικό. Ας σταματήσουν να κάθονται σ ενα γαμωπτυχίο που πήραν (προιον της καλής εποχής κι αυτό, αλλά αυτό δεν μας πειράζει) και ας κάνουν κάτι πιο γήινο. Ας αξιοποιήσουν το ιντερνετ από το να τον παιζουν εκει μεσα ολη μερα. Ας πανε σε κανενα νησακι να τους ξεσκισουν μια σεζον, δουλεια εχει για ολους. Και κυριως, ας το ψαξουν και ας προσπαθησουν. Τωρα που μπορουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#487127 Ο μέσος όρος μας ενδιαφέρει, ή συγκεκριμένες ηλικίες;
Γιατί ο μέσος όρος των 890€ μεικτές αποδοχές, δεν είναι καμιά τεράστια δαπάνη.
Δεν είναι όλοι οι μισθοί στο 500άρικο επίσης.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#487128 Επίσης, δεν θέλω να κάνω quote διάφορα που διάβασα.
Απλά να γράψω, ότι συνολικά δεν κατάλαβα γιατί οι γονείς μας πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και στην κριτική. Αφού έκαναν μ@λ@κίες. Θα συμφωνήσω ότι η ενδιάμεση γενιά έχει μεγαλύτερη ευθύνη.
Όταν τα χώνω στον πατέρα μου, μου λέει απολογούμενος ότι: "παιδί μου εγώ πέρασα πόλεμο-κατοχή και εμφύλιο. μέχρι το γυμνάσιο έβγαλα. οι σπουδαγμένοι που τους αφήσαμε μετά τη χώρα, τι έκαναν;"
Οπότε κανείς δε φταίει.... Ίσως φταίει λοιπόν ο χατζηπετρής και οι κακοί οι ξένοι.

Να χαιρετάτε λοιπόν στα αεροδρόμια τα σπουδαγμένα παιδιά σας, και να βλέπετε τα εγγόνια σας από φωτογραφίες. Αυτό σας αξίζει.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Ο μέσος όρος μας ενδιαφέρει, ή συγκεκριμένες ηλικίες;
Γιατί ο μέσος όρος των 890€ μεικτές αποδοχές, δεν είναι καμιά τεράστια δαπάνη.
Δεν είναι όλοι οι μισθοί στο 500άρικο επίσης.

Πόσες είναι του ΟΓΑ;
Άβαταρ μέλους
By markvag
kyr80 έγραψε:
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;;;;; Από 51-70 μιλάμε για 1000ρικο σύνταξη... Με το μισθό στα μισά!!!!!!!
Οι δε συντάξεις κάτω των 50 πιθανά αφορούν είτε χηρείας(όπως έπαιρνε η γυναίκα μου από τα 18-24 όταν έχασε τον πατέρα της). Οπότε δεν είναι αποτέλεσμα εισφορών.

56-65(αλήθεια που είναι το όριο για συνταξιοδότηση) παίρνουν 1100€.

Επίσης μέσα σε αυτές θέλω νούμερο, πόσες είναι του ΟΓΑ. Που χωρίς πρακτικά εισφορές παίρνουν μια χαμηλή σύνταξη που ρίχνει το μ.ο.

Και το παίζεις και τρελίτσα ότι δεν απαντάω... :lol:

α) Οι περισσότερες συντάξεις κάτω των 50 προφανώς είναι αναπηρικές.

β) 56 ετών βγαίνεις ανετότατα με πλήρη σύνταξη. ΞΕΡΩ περίπτωση με βαρέα από τα 18 (και δουλειά από τα 15-16 του) του που βγήκε με 35ετία στα 53 του (πριν μερικά χρόνια). Πλήρης σύνταξη. Καλώς βγήκε με 35 χρόνια βαρέα ένσημα;;;

γ) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν έδιναν εισφορές γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Που να δώσουν εισφορές;;; Στο ταμείο που δεν υπήρχε;;; Το επιχείρημα με τις συντάξεις του ΟΓΑ ποιο είναι ακριβώς;;; Πως κακώς παίρνουν συντάξεις και πως πρέπει να τους αφήσουμε να τους ζούνε τα παιδιά τους (αν έχουν και αν μπορούν και αυτά) ή τι;;; Ειλικρινά δεν το κατάλαβα...

δ) Χαμηλή σύνταξη που ρίχνει τον μ.ο.;; Οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πρέπει να ζήσουν κάπως;;; :roll: Άμα είναι να υπολογίσουμε μόνο τη σύνταξη του manatzareus της Ολυμπιακής που τώρα πρέπει να ξεπερνάει κατά πολύ το 2χίλιαρο, για να μας βγει η ιστορία.

ε) Οι αποδοχές που αναφέρονται είναι ΜΙΚΤΕΣ! :rtfm: Το έγραψα καθαρά. Οι καθαρές λογικά είναι κάτω από 700.

στ) Ο μέσος μισθός αντίστοιχα είναι στα 1100 ευρώ μικτά (κάπου στα 850 καθαρά αν δεν απατώμαι), 20% πάνω (περίπου) από την μέση σύνταξη.

ζ) Και η αναπηρική σύνταξη δεν είναι αποτέλεσμα εισφορών, να βάλουμε και τους ανάπηρους να δουλεύουν;;; BTW, ΟΛΕΣ οι συντάξεις είναι αποτέλεσμα εισφορών, ένα κομμάτι των εισφορών που πληρώνουμε πάει και για να καλύψει αυτές τις συντάξεις. Και, ναι... ΚΑΙ οι εισφορές έχουν ένα αναδιανεμητικό κομμάτι.

η) Είπα πως δεν υπάρχουν αδικίες; Είπα πως δεν υπάρχουν οι βολεμένοι; Είπα πως δεν υπάρχουν απατεώνες; Προφανώς και υπάρχουν. ΔΕΝ είναι ο κανόνας, όπως τον παρουσιάζεις. Τα νούμερα σε διαψεύδουν.

pro έγραψε:
Ας ξεκινήσουν κάνοντας αυτό που λες πιο πάνω, δουλεύοντας σκληρά και παίρνοντας λίγα - πάλι είναι καλύτερα από το να τρώνε τη σύνταξη του παππού και να γκρινιάζουν. Ας πάει και κανένας για κανένα μεροκάματο σε χωράφι, δε θα πάθει τίποτα αν λερωθουν τα χερακια. Ας βγούνε εξωτερικό. Ας σταματήσουν να κάθονται σ ενα γαμωπτυχίο που πήραν (προιον της καλής εποχής κι αυτό, αλλά αυτό δεν μας πειράζει) και ας κάνουν κάτι πιο γήινο. Ας αξιοποιήσουν το ιντερνετ από το να τον παιζουν εκει μεσα ολη μερα. Ας πανε σε κανενα νησακι να τους ξεσκισουν μια σεζον, δουλεια εχει για ολους. Και κυριως, ας το ψαξουν και ας προσπαθησουν. Τωρα που μπορουν.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έψαξες για δουλειά;;; Γιατί εγώ σταμάτησα να ψάχνω το 2014 (ποτέ δεν σταμάτησα, αλλά εν πάσει περιπτώσει τότε βρήκα καλή δουλειά). Έχοντας 38 μήνες ασταμάτητης και ενεργούς αναζήτησης μέχρι τότε (αγγελίες, Internet, γνωστούς, συγγενείς, ότι σκέφτηκα το έκανα) και ένα αξιοπρεπές (θεωρώ - και μου είπαν και άλλοι με πολύ περισσότερη πείρα και χωρίς κανένα συμφέρον) βιογραφικό βρήκα δουλειά από σπόντα, μετά από κατ' ελάχιστον 4.000 αιτήσεις σε ανοιχτές θέσεις (όχι αιτήσεις του στυλ "δεν έχετε κάτι, πάρ'τε το βιογραφικό μου άμα βγει κάτι να με καλέσετε", χώρια τις συναντήσεις με γνωστούς και "γνωστούς"). Τι ακριβώς να προσπαθήσω παραπάνω; Και εγώ και όσοι είναι σε αντίστοιχη θέση (που είναι πολλοί και γνωρίζω μερικούς). Οπότε επέτρεψέ μου να διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως με το ότι υπάρχουν μεροκάματα. Τρέμω στην ιδέα να χρειαστεί να ψάξω και πάλι δουλειά επειδή δεν έχω και όχι για να βρω κάτι καλύτερο (όπως κάνω τώρα στη χάση και στη φέξη). Ξέρεις γιατί έφυγε όλος αυτός ο κόσμος από την επαρχία;;; Γιατί δεν υπάρχουν δουλειές για όλους. Ούτε και το internet είναι έτσι απλό για να ζεις από αυτό. 99/100 που ασχολούνται δεν μπορούν να ζήσουν από αυτό. Δεν γίνεται.

Τέλος, απλά να σημειώσω πως με μισθό 500 ευρώ / μήνα δεν ζεις σήμερα, οπότε και να δουλεύουν, πάλι θα τρώνε από τα έτοιμα του παππού. Θα μου πεις καλύτερα, ΟΚ, απλά το 30% ανεργίας (και το 80-90% αυτών μακροχρόνια) δείχνει πως ούτε καν δουλειά των 100 ευρώ δεν υπάρχει εύκολα... :help:

Τεσπα, συγνώμη αν τα παραπάνω φάνηκαν σαν προσωπική επίθεση, δεν είναι. Ειλικρινά ελπίζω να είμαι εγώ ο χαζός της υπόθεσης, αλλά δυστυχώς δεν το νομίζω...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#487164 Αυτή η ιστορία με τις πολλαπλές συντάξεις παρουσιάζεται χαλκευμένα για δημιουργία εντυπώσεων. Έκπληξη?
Π.χ. ο πατέρας μου ήταν δημοδιδάσκαλος :lol: και εμφανίζεται να παίρνει 3 συντάξεις, μία η κύρια και δύο των ταμείων (Αρωγής ...και ευδοκίμησης και Επικουρικό) = 3 συντάξεις. Έτσι βγαίνουν συνήθως τα νούμερα που ανακοινώνουν οι πρωκτοφυλλάδες.
Δεν μας λένε όμως πόσα παίρνει από κάθε μία σύνταξη, ούτε ποιές από αυτές είναι διανεμητικές και ποιές αυτές είναι κεφαλαιοποιητικές και πόσα δίνουν οι μεν και οι δεν. Προσπαθήστε να διαβάσετε πέρα και πίσω από τις γραμμές. :iconcool:

Το ρεκόρ πιο γλήγορης σύνταξης που γνωρίζω το έχει η μητέρα πρώην συναδέλφου. Έπιασε δουλειά στο δημόσιο στα ...16 της δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι 18. Οι Γερμανοί είχαν κάψει το χωριό της στην κατοχή και δεν υπήρχαν δημοτολόγια αρρένων και θηλέων, και ο θείος της που ήταν γραμματέας στην κοινότητα της έδωσε ένα χαρτί που έλεγε 18. Στα 31 της πήρε σύνταξη με 15ετία λόγω 2 τέκνων (16+15=31), έχοντας εργαστεί ουσιαστικά 14 χρονάκια λόγω των δύο τοκετών. Είναι στα 81 της and counting. :lol: :metalo:

Έγραψα σε προηγούμενη σελίδα ποιά είναι η σωστή σύγκριση. Παίρνουμε τις αποδοχές του μέσου όρου των συνταξιούχων μιας ειδικότητας και τις συγκρίνουμε με τον μ.ο. των εργαζομένων της ιδίας ειδικότητας. Π.χ. πάρε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και σύγκρινέ τους με τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και μόνο αυτούς. :iconcool:

Πόσες είναι του ΟΓΑ;

'Η παλινοστούντων? Ή άγαμων θυγατέρων? 'Η νυν εε ή και αγροτών που με το σύγχρονο υπολογισμό των εισφορών (αναλογικό) έπρεπε να πληρώνουν παραπάνω αλλά το αποφεύγουν γιατί απλά μπορούν?
Γενικά υπάρχουν και κάμποσοι τζαμπατζήδες, θα συμφωνήσω όμως ότι τη σημαία βέβαια την κρατάνε οι παλιοί 'ογάδες'.

Μάι βιου:
Μικτό σύστημα. Μίνιμουμ εγγυημένη εθνική σύνταξη και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ασφαλιστικές κλάσεις no questions asked αλά ιδιωτική ασφάλιση.
Να παίρνεις ένα βασικό πακέτο π.χ. εγγυημένα 500 ευρώ το μήνα (τυχαίο νούμερο, αλλά γενικά κάτι σε τριψήφιο) και π.χ. 3κλινο σε νοσοκομείο και 80% συμμετοχή του δημοσίου στα φάρμακα.
Από εκεί και πέρα κάποιος μπορεί να θέλει επιπλέον π.χ. 2κλινο και 90% στα φάρμακα, καθώς και 600 ευρά αντί για 500 σύνταξη. ΟΚ να σου λέεο το κράτος. (μούμπλε μούμπλε) Θα πληρώνεις + τόσα το χρόνο περισσότερα και θα τα έχεις.
Πως? Εσύ θέλεις μονόκλινο και 800 ευρώ σύνταξη? Καλά κάνεις. Πλέρω λοιπόν + τόσα παραπάνω από τον προηγούμενο και είμαστε ΟΚ.
Άλλαξες γνώμη αύριο και θες το βασικό πακέτο? ΟΚ. Σου επιστρέφω κάποια από τα καταβληθέντα και είμεθα πάτσι. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:Ξέρεις βέβαια πως η μέση σύνταξη είναι κάπου εκεί και λίγο πιο κάτω ΣΗΜΕΡΑ;;; .

Η στατιστική είναι ο ευκολότερος τρόπος να πεις ψέμματα. Και δεν λέω για εσένα, αλλά για το επίπεδο διαβίωσης.

Μέση σύνταξη περί τα 700€ σημαίνει μπόλικοι προύχοντας με πάνω από 1300€ και άπειροι με κάτω από 500€. Τον παππού με τα 450€ τι τον νοιάζει η στατιστική ;

Πίεσα τον γιατρό να πάρει φακελάκι γιατί αφενος θεωρώ ότι το κράτος δεν μπορεί να του παρέχει ότι αξίζει και αφετέρου γιατί ήθελα να την προσέξει κατά την περίοδο της αποθεραπείας. Νομίζω λογικό και ανθρώπινο
Άβαταρ μέλους
By dstou
γ) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν έδιναν εισφορές γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Που να δώσουν εισφορές;;; Στο ταμείο που δεν υπήρχε;;; Το επιχείρημα με τις συντάξεις του ΟΓΑ ποιο είναι ακριβώς;;; Πως κακώς παίρνουν συντάξεις και πως πρέπει να τους αφήσουμε να τους ζούνε τα παιδιά τους (αν έχουν και αν μπορούν και αυτά) ή τι;;; Ειλικρινά δεν το κατάλαβα...

Μαρκβαγκ δεν είναι επιχείρημα αυτό. Μια χαρά ταμείο υπήρχε, με θεσμοθετημένο το τζάμπα μάλιστα. Έχω εξηγήσει και στο ακατανόμαστο και σε αυτό το σιτε το λόγο του τζάμπα: Για να χαιδολογάμε το μακράν μεγαλύτερο και πιο συμπαγές τμήμα του εκλογικού σώματος, με αντάλλαγμα τους ψήφοι τους βέβαια.
Θα πω ένα περιστατικό από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το 1996, όπου πέρασα για ένα εξάμημο κατά τη διάρκεια ενός έργου. Κάποια στιγμή είδα αναρτημένο ένα πίνακα στο ταμείο/λογιστήριο με τα ταμεία και τις παροχές τους. Στον ΟΓΑ δικαιολογούσε δίκλινο και στο ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο μου, τετράκλινο. Λίγες μέρες πριν είχαμε κάνει μια μελέτη για ένα ηλεκτρονικό εργαστήριο στα β.π. (επισκευές/κατασκευές ηχείων, ενισχυτών, μικροφωνικές κ.α.) στη διεύθυνση βιομηχανίας , όπου για την άδεια πληρώσαμε και 'τέλος υπέρ ΟΓΑ' (οι παλιοί θα το θυμούνται σε πλήθος δημόσιων συναλλαγών) . :dizzy: :lol:
Μην ακούσω τίποτα για αλληλεγγύη και πράσινα άλογα. Ο διακονιάρης δεν γίνεται να είναι διαλεγώνας. Πληρώνω και για μένα και για σένα, αλλά εσύ παίρνεις το δίκλινο και εγώ τον μουτζούρη? Πως διακαιολογείται αυτός ο παραλογισμός? Όταν έκανα παράπονα στο λογιστήριο μου είπαν 'εμείς δεν ξέρουμε από αυτά, μας έρχονται από το υπουργείο'.
Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτό γινόταν για δεκαετίες και ότι κάποτε το ταμείο αυτό είχε φτάσει περί τα 3 εκ. ασφαλισμένους-τζαμπατζήδες.

Και τώρα κάτι παρόμοιο γίνεται , αλλά με άλλο τρόπο, πιο καλλιτεχνικό. Ο ασφαλισμένος σήμερα στον ΟΓΑ δίνει κάποια χρήματα και λαμβάνει μια Χ σύνταξη και μια Ψ ιατροφαρμακευτική γι΄αυτόν και τα προστατευόμενα μέλη του. Βρες κάποιους άλλους εργαζόμενους σε άλλα ταμεία, που να δικαιούνται κάτι όσο το δυνατό παραπλήσιο σε αυτό το πακέτο Χ,Ψ και κάνε μια απλή σύγκριση : Τι εισφορές δίνει ο 'ογάς' και τι ο άλλος. Κάτι μου λέει ότι ο πρώτος θα αγοράζει τα ίδια αγαθά με πολύ λιγότερα χρήματα. Κάνω λάθος? :whistlink:
Γιατί (ξανα)γίνεται αυτό? :innocent:

Το καθεστώς ΟΓΑ, μαζί με την υποχρεωτική άτοκη παρακράτηση των αποθεματικών των ταμείων από την τράπεζα της Ελλάδος είναι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο ασφαλιστικό, υπάρχουν και άλλα βέβαια.

έδιτ
Αν θυμάμαι καλά υπήρχαν και χαρτόσημα ΟΓΑ που κολλάγαμε σε διάφορα ΑΣΧΕΤΑ έντυπα και αιτήσεις. Έχω μια κασετίνα με παλιά ένσημα, θα ψάξω και θα ανεβάσω φωτό. :hmmm: