Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
kyr80 έγραψε:Ρε πλάκα κάνετε;;;;
Δεν έχουν ευθύνη;;;;

Τι θα πει, δεν πρόβλεψε;;; Αν δεν πρόβλεψε και στα 38 της την είδε συνταξιούχα, θα την πληρώσουν τα εγγόνια της;;; Είναι δίκαιο και ηθικό να κάνει άλλες 2 δουλειές;;;; Αφού πήρε σύνταξη. Ούτε ασφαλιστικές εισφορές για τις εξτρά 2 δουλειές που έκανε έδινε.

Πόση σύνταξη έπρεπε να παίρνει η μάνα μου σήμερα;;;; 0

ΜΗΔΕΝ

Ρε τι ειναι αυτα που γραφεις;

Σκεφτηκες ποτε σου ρε αγνωμονα γυιε οτι μπορει να σταματησε να δουλευει στα νιατα της για να σε μεγαλωσει καλυτερα και πληρεστερα,ασχετα αν απετυχε οικτρα οπως βγαινει διαβαζοντας τα δικα σου γραπτα......

Και αν νομιζεις οτι επειδη εδωσε λιγες εισφορες πρεπει να μηδενισθει η συνταξη της μη φοβασαι τρωει απο τις δικες μου εισφορες που πληρωνα επι 37 χρονια και δυστυχως δεν πεθανα μολις βγηκα στη συνταξη για να περισσεψουν να φας και συ και οι ομοιοι σου ΤΩΡΑ και οχι στα 65 σου....
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486992 Σέβομαι μόνο την ηλικία σου πω και δεν απαντάω ανάλογα

.
Άβαταρ μέλους
By pro
#487000 Κλισέ, κλισέ και πάλι κλισέ. Φταίνε οι συνταξιούχοι που βγήκαν στην σύνταξη γιατί δε σκέφτηκαν τις επερχόμενες γενιές, όπως φταίνε οι ΕΕ που φοροδιαφεύγουν, οι ΔΥ που κωλοβαράνε και οι αγρότες που τα φάγαν στα κωλόμπαρα. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν έγιναν λάθη κατά το παρελθόν, αλλά πραγματικά με εκνευρίζει η γκρίνια, η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων από τους πιτσιρικότερους. Στα μάτια μου οι περισσότεροι είναι απλά κακομαθημένοι (ή καλομαθημένοι, πείτε το όπως θέλετε), γιατί μεγάλωσαν στην πούδρα και τώρα τους πήραν το παιχνιδάκι τους. Επιπρόσθετα έχουν και μια στρεβλή εικόνα του 80, αφού το ξέρουν μόνο από το Stranger Things. Που αν έβλεπαν φοιτητικό σπίτι to 80 και το 90 θα πάθαιναν πολιτισμικό σοκ. Life is a bitch παιδάκια, στρώστε κώλο και ζήστε, τα κατάφεραν πολλοί με πολύ λιγότερα. Στο φινάλε δε θα ξαναγίνετε 20 και 30.
Άβαταρ μέλους
By DAP
kyr80 έγραψε:...................................................Είναι δίκαιο και ηθικό να κάνει άλλες 2 δουλειές;;;; Αφού πήρε σύνταξη. ........................

Δεν μιλησα σαν συνταξιουχος...ΣΑΝ ΓΟΝΙΟΣ μιλησα......
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
pro έγραψε:Κλισέ, κλισέ και πάλι κλισέ. Φταίνε οι συνταξιούχοι που βγήκαν στην σύνταξη γιατί δε σκέφτηκαν τις επερχόμενες γενιές, όπως φταίνε οι ΕΕ που φοροδιαφεύγουν, οι ΔΥ που κωλοβαράνε και οι αγρότες που τα φάγαν στα κωλόμπαρα. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν έγιναν λάθη κατά το παρελθόν, αλλά πραγματικά με εκνευρίζει η γκρίνια, η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων από τους πιτσιρικότερους. Στα μάτια μου οι περισσότεροι είναι απλά κακομαθημένοι (ή καλομαθημένοι, πείτε το όπως θέλετε), γιατί μεγάλωσαν στην πούδρα και τώρα τους πήραν το παιχνιδάκι τους. Επιπρόσθετα έχουν και μια στρεβλή εικόνα του 80, αφού το ξέρουν μόνο από το Stranger Things. Που αν έβλεπαν φοιτητικό σπίτι to 80 και το 90 θα πάθαιναν πολιτισμικό σοκ. Life is a bitch παιδάκια, στρώστε κώλο και ζήστε, τα κατάφεραν πολλοί με πολύ λιγότερα. Στο φινάλε δε θα ξαναγίνετε 20 και 30.

ναι βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας ότι οι 50αρηδες, 60αρηδες έζησαν "δύσκολα χρόνια" γιατί γελάει και το κατσίκι

επίσης το κάθε πέρυσι και καλύτερα δεν το έζησαν αυτές οι γενιές στα πιο παραγωγικά τους χρόνια, όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ
Άβαταρ μέλους
By pro
QsisVTS έγραψε:
ναι βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας ότι οι 50αρηδες, 60αρηδες έζησαν "δύσκολα χρόνια" γιατί γελάει και το κατσίκι

επίσης το κάθε πέρυσι και καλύτερα δεν το έζησαν αυτές οι γενιές στα πιο παραγωγικά τους χρόνια, όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ

Στο δεύτερο συμφωνούμε 100% και ηθελα να το γραψω κιολας, παλιότερα υπήρχε μια γενικότερη ανοδική πορεία που σου έδινε αισιοδοξία.

Για το πρώτο, είναι σχετικό τι εννοείς δύσκολα. Πείνα, προφανώς όχι. Αλλά το επίπεδο ζωής ήταν πολλά επίπεδα κάτω από το σημερινό (παρόλη την κρίση) και αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να το διαχειριστεί ενας σημερινός 20αρης. Θα μπορούσα να σου πω πολλά παραδείγματα αλλά θα γίνουμε πιο γραφικοί από τα Ζαγοροχώρια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#487008 ναι φυσικά και θα ήταν δύσκολο για έναν σημερινό 20αρη ή 30αρη να πρέπει να περπατάει 7χλμ με διαλυμενα παπούτσια να πάει σχολείο ή να έχει έναν χωροφύλακα να του τραμπουκίζει την οικογένεια του, από την άλλη και αυτός δεν έζησε την πραγματική πείνα και πολέμους ή σκοτωμούς

είναι λογικό και επιθυμητό να μεγαλώνουμε καλύτερα από τους παλιότερους, αλλιώς να λέμε πόσο μάγκες ήταν το 1800 με αναμενόμενη ηλικία τα 40 χρόνια και θάνατο από το παραμικρό

το θέμα είναι πόσο κακομαθημένος είναι ο σημερινός νέος ή πώς νιώθει που τον έχουν κολλήσει κυριολεκτικά στον τοίχο χωρίς αντικειμενικά να πολυφταίει

ή πώς νομίζεις ότι νιώθει αυτός που ξέρει ότι είναι μάλλον αδύνατο να μεγαλώσει το παιδί του όσο καλά μεγαλώσε αυτός;

εγώ δεν λέω.. σεβασμό στους μεγαλύτερους, σίγουρα, αλλά μου τη δίνει γενικά η αναλγησία των μεγαλύτερων σε αυτά που περνάει ο σημερινός νέος που βλέπει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του... και τα επιχειρημάτα "εμείς μεγαλώσαμε πιο δύσκολα" δεν χρυσώνουν το χάπι, όπως και να το κάνουμε..

δεν εύχομαι να "ψοφήσει" κανένας συνταξιούχος, δεν θα πέσω σε αυτή τη λαϊκίστικη παγίδα, το μόνο που θέλω τουλάχιστον είναι να υπάρχει λίγος σεβασμός στους πιο νέους που τρώνε το σκατό και θα φάνε κι άλλο

με 20+ χρόνια πασόκ όλοι θα ήμασταν πιο μάγκες και πιο άξιοι από ότι είμαστε σημερά, καλά κάνατε και το ζήσατε στο φουλ (και ειλικρινά χαίρομαι που το πρόλαβα κι εγώ σε σημαντικό βαθμό) , μη μας το τρίβετε όμως και στη μούρη
Άβαταρ μέλους
By pro
QsisVTS έγραψε:ναι φυσικά και θα ήταν δύσκολο για έναν σημερινό 20αρη ή 30αρη να πρέπει να περπατάει 7χλμ με διαλυμενα παπούτσια να πάει σχολείο ή να έχει έναν χωροφύλακα να του τραμπουκίζει την οικογένεια του, από την άλλη και αυτός δεν έζησε την πραγματική πείνα και πολέμους ή σκοτωμούς

είναι λογικό και επιθυμητό να μεγαλώνουμε καλύτερα από τους παλιότερους, αλλιώς να λέμε πόσο μάγκες ήταν το 1800 με αναμενόμενη ηλικία τα 40 χρόνια και θάνατο από το παραμικρό

το θέμα είναι πόσο κακομαθημένος είναι ο σημερινός νέος ή πώς νιώθει που τον έχουν κολλήσει κυριολεκτικά στον τοίχο χωρίς αντικειμενικά να πολυφταίει

ή πώς νομίζεις ότι νιώθει αυτός που ξέρει ότι είναι μάλλον αδύνατο να μεγαλώσει το παιδί του όσο καλά μεγαλώσε αυτός;

εγώ δεν λέω.. σεβασμό στους μεγαλύτερους, σίγουρα, αλλά μου τη δίνει γενικά η αναλγησία των μεγαλύτερων σε αυτά που περνάει ο σημερινός νέος που βλέπει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του... και τα επιχειρημάτα "εμείς μεγαλώσαμε πιο δύσκολα" δεν χρυσώνουν το χάπι, όπως και να το κάνουμε..

δεν εύχομαι να "ψοφήσει" κανένας συνταξιούχος, δεν θα πέσω σε αυτή τη λαϊκίστικη παγίδα, το μόνο που θέλω τουλάχιστον είναι να υπάρχει λίγος σεβασμός στους πιο νέους που τρώνε το σκατό και θα φάνε κι άλλο

με 20+ χρόνια πασόκ όλοι θα ήμασταν πιο μάγκες και πιο άξιοι από ότι είμαστε σημερά, καλά κάνατε και το ζήσατε στο φουλ (και ειλικρινά χαίρομαι που το πρόλαβα κι εγώ σε σημαντικό βαθμό) , μη μας το τρίβετε όμως και στη μούρη

Καταρχήν δεν είμαι συνταξιούχος και θα αργήσω παρα πολύ να γίνω. Δεν διαφωνώ ουσιαστικα μαζί σου, απλά λέω ότι από τους πιο νέους θα ήθελα να δώ μεγαλύτερο τσαμπουκά και όρεξη και λιγότερη γκρίνια. Από τους μεγαλύτερους στην τελική δεν περιμένω και τίποτα παραπάνω, οι νέοι θα έπρεπε να τραβήξουν μπροστά - και αρκετοί το κάνουν φυσικά, άλλοι όμως βολεύονται και απλά γκρινιάζουν.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν απάντησα σε κάποιον συγκεκριμένα, που θα ήταν και παράλογο αφού δεν γνωρίζω κάποιον από δω μέσα προσωπικά για να έχω άποψη. Αφορμή από την κουβεντα που έγινε πήρα και ειπα την αποψη μου εχοντας προφανως στο μυαλο μου και παραδειγματα απο τον κοινωνικο μου περίγυρο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#487021 δεν έχεις άδικο, από την άλλη και η γκρίνια είναι μια λογική συνέπεια της κατάστασης

προφανώς και δεν έχει τίποτα απολύτως να σου προσφέρει, πέρα από χαλασμένα νεύρα, αλλά θα μου φαινόταν και παράξενο να μην υπάρχει ειδικά στον λαό μας και την κουλτούρα μας που η γκρίνια ανέκαθεν ήταν βασικό χαρακτηριστικό (μέχρι και πλατεία κλαυθμώνος έχουμε :lol: δεν ξέρω αν αλλού υπάρχει κάτι τέτοιο, ίσως κάνα τείχος των δακρύων; :shifty: )
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:φλατ σύνταξη στα 700ε για όλους :rtfm: και από εκεί και πέρα ιδιωτικές.

Ξέρεις βέβαια πως η μέση σύνταξη είναι κάπου εκεί και λίγο πιο κάτω ΣΗΜΕΡΑ;;; Τα έβαλα τα στοιχεία σε προηγούμενες σελίδες, αλλά δεν είδα κανείς να ασχολήθηκε, πλην του αντμίν... :whistlink:

red_monster έγραψε:2 φορές χρειαστήκαμε χειρουργείο, και τις δύο όλοι ήταν άψογοι και πήραν φακελάκι μετά από δικιάς μας πίεση.

:dizzy: Γιατί τους ΠΙΕΣΑΤΕ να πάρουν φακελάκι;;; :dizzy: :dizzy:

red_monster έγραψε:Και στις δύο περιπτώσεις μετά από συνεννόηση με δικούς μου γνωστούς, αν πας φτερό στον άνεμο δεν ξέρω τι θα συμβεί

Οι δικές μου περιπτώσεις ήταν χωρίς συνεννόηση και δεν είχα θέμα.

QsisVTS έγραψε:ναι βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας ότι οι 50αρηδες, 60αρηδες έζησαν "δύσκολα χρόνια" γιατί γελάει και το κατσίκι

Τι να σου πω ρε 'συ... εγώ θυμάμαι τον πατέρα μου να δουλεύει 2 ή 3 δουλειές και τη μητέρα μου να δουλεύει βάρδιες βράδια, γιορτές, αργίες στο νοσοκομείο. ΟΚ, αμοίβονταν τότε για τη δουλειά που έκαναν, αλλά δεν τους χαρίστηκε τίποτα απ' ότι έκαναν. Και θα το ξαναπώ, ο πατέρας μου έδινε για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ μόνο (το οποίο είναι ουσιαστικά προσωπική αποταμίευση) επί 20 χρόνια ή και περισσότερο, περισσότερα λεφτά απ' όσα παίρνει ΣΥΝΟΛΙΚΑ σήμερα για σύνταξη (επικουρικό παίρνει κανα κατοστάρικο / μήνα). Και φυσικά όλα επί 14, ενώ η σύνταξη επί 12... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ είναι τα μόνα μου σχόλια.

Και δεν είναι μόνο οι δικοί μου γονείς που δούλευαν σαν τα σκυλιά, οι περισσότεροι έτσι ήταν. Δεν ήταν οι δικοί μου η εξαίρεση... Δεν ξέρω τι εικόνες έχει ο καθένας, αλλά δεν ήταν οι περισσότεροι Έλληνες απατεώνες και κλέφτες τη δεκαετία του '80... Ούτε μόνο οι απατεώνες πρόκοψαν τότε.

Η διαφορά τότε με τώρα είναι πως τότε υπήρχαν περισσότερες δουλειές και τα λεφτά ήταν (αναλογικά με το κόστος ζωής) καλύτερα.

pro έγραψε: απλά λέω ότι από τους πιο νέους θα ήθελα να δώ μεγαλύτερο τσαμπουκά και όρεξη και λιγότερη γκρίνια. Από τους μεγαλύτερους στην τελική δεν περιμένω και τίποτα παραπάνω, οι νέοι θα έπρεπε να τραβήξουν μπροστά - και αρκετοί το κάνουν φυσικά, άλλοι όμως βολεύονται και απλά γκρινιάζουν.

Επειδή την έχω κάνει πολλές φορές αυτή την κουβέντα, θα ήθελα να μου πει κάποιος τον τρόπο. Όταν η αποταμίευση είναι μηδέν, η ανεργία στο 30% (και άρα το ενδεχόμενο εύρεσης εργασίας χωρίς μπάρμπα, σχεδόν μηδενικό), οι μισθοί τραγικοί, η χρηματοδότηση ανύπαρκτη, πως ακριβώς θα γίνει αυτό το "να τραβήξουν μπροστά";;; ΟΚ, προφανώς κάποιοι θα τα καταφέρουν. Είτε επειδή κληρονόμησαν κάτι (λεφτά, ακίνητα, επιχείρηση, κάτι), είτε επειδή είναι εξαιρετικοί σε κάτι. Κάποιοι, λίγοι όμως. Και όσο δυσκολεύουν τα πράγματα θα μειώνεται και αυτός ο αριθμός.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#487075 Έχει πάντως κάτι ωραίες συνταξούλες από τα 30, 40, 45. Και έχω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις στο μυαλό μου.
Και συνήθως αυτοί ρίχνουν την περισσότερη γκρίνια.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#487084 Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι το κοινωνικό μας κράτος , ακολουθούσε για πολλά χρόνια ένα νότιο μεσογειακό μοντέλο που στηριζόταν στις καλές συντάξεις, την αλληλεγγύη της οικογένειας και τίποτε άλλο. Κοινώς, δίνουμε σε κάποιους συνταξιούχους για να ζήσει όλη η οικογένεια και από εκεί και πέρα τίποτα( και αν κάποιος είχε την ατυχία να είναι ορφανός, τι να κάνουμε , ατυχία). Αστεία επιδόματα ανεργίας, κανενός είδους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καμιά μέριμνα για τους φτωχούς. Το ακόμη χειρότερο ήταν ότι αυτές οι συντάξεις δεν ήταν καν ισότιμες, έτσι άλλοι πλήρωναν για δεκαετίες και έπαιρναν ελάχιστα, και άλλοι έβγαιναν στη σύνταξη νέοι, με μεγαλύτερη σύνταξη από τον τελευταίο μισθό, και κάποιοι με περισσότερες από μία συντάξεις( το ρεκόρ είναι 10 ή κάνω λάθος?).

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#487086 Οι 10 συντάξεις αφορούσαν αυτούς που είχαν αλλάξει πολλά διαφορετικά κύρια ταμεία ασφάλισης και τα αντίστοιχα επικουρικά. Είναι η λεγόμενη διαδοχική ασφάλιση.
Συχνά, το αποτέλεσμα βέβαια ήταν οι 10 συντάξεις να είναι χειρότερες από μία καλή, αλλά επικοινωνιακά, γράφει ωραία δεν μπορώ να πω!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#487089 Επαναλαμβάνω ότι αυτά έχουν κοπεί χρόνια τώρα, οπότε δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση.
Μόνο αναπηρικές βγαίνουν πλέον σε μικρές ηλικίες κι αυτές με πολύ αυστηρά κριτήρια.