Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#48668 +1 για τις επαγωγικές

Όταν φτιάξαμε την κουζίνα ψάξαμε πολύ και για τα 3 είδη εστιών, κεραμικές, αερίου και επαγωγικές.

Τελικά, αποφασίσαμε και βάλαμε τις επαγωγικές της neff. Συνολικά μέχρι τώρα, σε 6+ μήνες χρήσης, μόνο θετικές εμπειρίες έχουμε. Θυμίζουν πολύ τις εστίες αερίου (αν και η μόνη επαφή που είχα ήταν το πετρογκάζ της γιαγιάς κάποτε!)
Απίστευτα γρήγορες, απαντούν αμέσως στην όποια ρύθμιση έντασης, δεν έχουν θέμα με ζάχαρη κλπ και, φαίνεται, ότι είναι μάλλον πιο οικονομικές στη χρήση από τις κεραμικές.

Τα μειονεκτήματα είναι ότι έχουν υψηλότερο κόστος από τις άλλες 2, θέλουν ειδικά σκεύη (ακόμα κλαίμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο που αγοράσαμε πέρσι ένα σκασμό λεφτά και δεν το αναγνωρίζουν οι εστίες) και το ότι στην αρχή έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να... κάψεις το φαγητό αφού πρέπει να τροποποιήσεις τον τρόπο μαγειρέματος.

Για ελληνικό καφέ κλπ, δεν το συζητώ, πάντα στο γκαζάκι τον έφτιαχνα.
Άβαταρ μέλους
By gakost
trident1971 έγραψε:Πως αλλαζουν οι καιροι... καποτε η ηλεκτρικη κουζινα ηταν ονειρο για να ξεφυγει κανεις "απο το πετρογκάζι", τωρα επιστρεφουμε "στις ριζες" και εχει και πλεονεκτηματα...

Βρε φωκίων το πρόβλημα δεν ήταν με την τεχνολογία (λέμε τώρα :lol: ) του πετρογκάζ αλλά με το πρακτικό πρόβλημα της "μπουκάλας" που και χώρο έπιανε, και το μπακάλικο θα ήτανε κλειστό όταν τελείωνε πολλές φορές και σου έβγαινε η μέση να την αλλάξεις. Με το δίκτυο ΦΑ τώρα είναι πολύ κυριλέ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gakost έγραψε:
trident1971 έγραψε:Πως αλλαζουν οι καιροι... καποτε η ηλεκτρικη κουζινα ηταν ονειρο για να ξεφυγει κανεις "απο το πετρογκάζι", τωρα επιστρεφουμε "στις ριζες" και εχει και πλεονεκτηματα...

Βρε φωκίων το πρόβλημα δεν ήταν με την τεχνολογία (λέμε τώρα :lol: ) του πετρογκάζ αλλά με το πρακτικό πρόβλημα της "μπουκάλας" που και χώρο έπιανε, και το μπακάλικο θα ήτανε κλειστό όταν τελείωνε πολλές φορές και σου έβγαινε η μέση να την αλλάξεις. Με το δίκτυο ΦΑ τώρα είναι πολύ κυριλέ

τα ξερω ρε συ αυτα...
εω ζησει και τη φαση με το πετρογκας, και το ενα δωματιο στο σπιτι με σομπα πετρελαιου ή ακομα χειροτερα καλοριφερ λαδιου και το υπολοιπο σπιτι Σιβηρία... :(
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Dimitris_P έγραψε:Μου είπαν ότι υπάρχουν ειδικοί συρομενοι απορροφητηρες για αερίου. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ με ντουλάπι τον χώρο

Αυτός είναι ο δκός μου στις εστίες αερίου. Συρόμενος, 90 εκ μηκος, της εταιρείας Elica => http://www.kotsovolos.gr/site/household ... cc=skroutz
Εικόνα
Ο σκοπός που επιλέχθηκε ήταν επειδή όταν είναι κλειστός, μπαίνει μέσα απο την πρόσοψη του ντουλαπιού, ώστε να μη δημιουργηθεί "εγκοπή" στην ευθεία του κάτω μέρους, που συμβαίνει με τους κλασικούς συρόμενους.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#50803 Στο πλυντηριο πιατων μου εχει χτυπηθει το καλαθι, εχει φυγει η μπογια και εχει σκουριασει με αποτελεσμα ολα τα μαχαιροπηρουνα (που βρισκονται κατω απο το σημειο) να βγαινουν με σκουρια. Εχει γινει περιπου αυτο:

Εικόνα

υπαρχουν υγρα (συνηθως ειναι υγρο βινυλιο, ουσιαστικα υγρο πλαστικο) που μπορεις να το βαψεις και να κλεισει. Μεταξυ αλλων βγαζει και η εταιρια που βγαζει το plastidip:

Εικόνα

Ξερει κανεις που να βρω τετοιο πραγμα στην Ελλαδα? Ειμαι 99% σιγουρος οτι εχω δει ειτε σε Praktiker ειτε σε καποιο Κωτσοβολο στο τμημα με τα αξεσουαρ και καθαριστικα τετοιων συσκευων.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#50806 kacey υπαρχει σμαλτο σε σπρει για επισκευες γρατζουνιων σε ψυγεια-κουζινες κλπ
κοιτα μηπως κανει και αυτο.
αλλη λυση ειναι να βρεις καποια εταιρια/βιοτεχνια που κανει ηλεκτροστατικη βαφη να βγαλεις ολο το καλαθι να πας να στο βαψουν.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#50822 Καινούργιο καλάθι δεν υπάρχει στην αγορά;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#50826 Σωστός ο Βill. Tα καλάθια αυτά έχουν πλαστική επικάλυψη, δεν είναι βαμμένα, οπότε το σμάλτο δεν ...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#50846 Μιλαμε για πλυντηριο 30ετιας (miele, και κανει μια χαρα τη δουλεια του). Δεν νομιζω να κανει το σμαλτο και γιατι η επικαλυψη ειναι πλαστικη, και γιατι με το καυτο νερο υπο πιεση κλπ κλπ δεν νομιζω να κρατησει.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#50854 Η Miele εχει ανταλλακτικο ειμαι σχεδον σιγουρος. Το θεμα ειναι αν θελεις να το αγορασεις. Δε χανεις κατι να ρωτησεις.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By manosky
#50868 Καλά, στεγνώστε και βάλτε μονωτική ταινία. Το πολύ να αλλαχτεί σε κανα 6μηνο. Αυτό έχω κάνει εγώ σ' ένα σημείο που μάλλον κόπηκε η λευκή επένδυση από μαχαίρι και είναι τζιτζί.

Το καλαθάκι για γερμανικές συσκευές κοστίζει πολύ περισσότερα απ' όσα φαντάζεται κανένας.

Πχ για πλυντήριο πιάτων NEFF, το πάνω καλαθάκι κοστίζει 96,21 €, φιλική γερμανική :shifty: τιμή. Το κάτω 100,85 €. :ninja:
http://www.neff-eshop.com/eshop/neff/gr ... 0000100000
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kacey έγραψε:Μιλαμε για πλυντηριο 30ετιας (miele, και κανει μια χαρα τη δουλεια του). Δεν νομιζω να κανει το σμαλτο και γιατι η επικαλυψη ειναι πλαστικη, και γιατι με το καυτο νερο υπο πιεση κλπ κλπ δεν νομιζω να κρατησει.

Το σμάλτο όπως λές δεν θα κρατήσει. Επειδή έχει φουσκώσει το μεταλλικό μέρος, ακόμη και αν θα κατάφερνες να το καλύψεις με κάτι, από μέσα θα συνέχιζε η διάβρωση.

Ακούγεται ίσως τραβηγμένο, αλλά θα σου πρότεινα να βάλεις στο πρόγραμμα να αλλάξεις πλυντήριο. Άλλαξα πλυντήριο πιάτων Siemens 15ετίας με ένα σύγχρονο Neff παρά το γεγονός ότι δούλευε χωρίς πρόβλημα. Είχα μείωση στην κατανάλωση ρεύματος κατά 60% και νερού περίπου κατά 75%.

Για παρόμοιο λόγο τώρα έχω σκοπό να αλλάξω το ψυγείο (General Electric, 600λίτρων, του 1991) γιατί ακόμη και με σταματημένο τον συμπιεστή του, καταναλώνει 25W (λόγω του μετασχηματιστή). Πονάει η καρδιά μου γιατί είναι σαν καινούριο, αγρατζούνιστο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με τεράστιους χώρους, αλλά πρέπει να αλλαχθεί.
23χρόνια χ 12μήνες χ 30 ημέρες χ 24 ώρες χ 25 Watt = ~5.000KWh ==> ~1.000€ πεταμένα λεφτά μόνο λόγω της κατανάλωσης του μετασχηματιστή. :s_omg
Αν συνυπολογίσεις και τις απώλειες λόγω μόνωσης (τότε δεν υπήρχαν ενεργειακές κλάσεις ή αν υπήρχαν, δεν τις δίναμε σημασία) τρελαίνεσαι.
Αγοράσθηκε σε άλλες εποχές...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#51119 1KW = 1000W ή 25W = 0,025 KW
24ώρες Χ 0,025W = 0,6 KW / ημέρα
0,6KW X 365ημέρες = 219 KW / έτος
Τιμή κιλοβατώρας (στην πρώτη κλίμακα Γ1) 0,7169€ Χ 219KWh = 157€ + ΦΠΑ 13% = 177,40 € /ετος

Αυτό είναι το νούμερο. Αν πιστεύεις ότι αξίζει να πετάξεις ένα πλήρως λειτουργικό ψυγείο και να το αντικαταστήσεις με ένα άλλο με ημερομηνία λήξης τα 10 ;;; χρόνια εσύ το ξέρεις.

Καλά αυτά που λέει το μαρκετίνγκ αλλά να βάζουμε και λίγο λογική.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#51143 Ωραία το πας. Τώρα πολλαπλασίασε τα 177€ επί 23 έτη για να δεις τι έχει σπαταλήσει όλο αυτό το διάστημα.

Υπόψη ότι αυτό δεν είναι το κόστος λειτουργίας του, αλλά μόνο τα γαμησιάτικα που καταναλώνει ο μετασχηματιστής του, μέρα νύχτα, ακόμη και με σταματημένο συμπιεστή!

Αυτά περί λογικής...

Sent through Tapatalk